Licna karta?
-
hali gali halid
#1 Licna karta?
Stvarno ne znam gdje da pitam, a ne mogu do CIPS-a trenutno, zna li neko, kada istekne licna, je li se trebaju ponovo vaditi svi papiri (ako treba, koji papiri?), ili je dovoljno da dodjem sa starom licnom u CIPS?
- alica.k
#2 Re: Licna karta?
joj, nesto ne mogu da se sjetim kad sam ja mjenjala jesu li mi to bas trazili, al sjecam se da sam za svaki slucaj ponijela rodni list :S
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#3 Re: Licna karta?
koliko znam i za produzenje i za vadjenje duplikata u slucaju gubljenja, trebas i drzavljanstvo i rodni...ne stariji od 6 mjeseci...debilizam.,
- piupiu
#4 Re: Licna karta?
Meni se cini samo prijava o mjestu boravka, ali nisam sigurna ...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#5 Re: Licna karta?
Prijavu, ako nemas original ili ovjerenu kopiju, ne mozes dobiti od CIPSa bez nekog dokumenta sa slikompiupiu wrote:Meni se cini samo prijava o mjestu boravka, ali nisam sigurna ...
A pride, ko prvi bude isao do CIPSa nek provjeri je li istinit trach da CIPS vise ne daje prijave o mjestu prebivalista svako malo, i koliko hoces primjeraka, vec su uveli nesto kao JEDNA U 4 MJESECA....
- alica.k
#6 Re: Licna karta?
evo ja cu ti odmah to potvrditi, barem sto se tice cipsa u hotonju. meni ona uvijek kaze "iskopiraj i ovjeri jedno 10 primjeraka ako mislis da ce ti trebat". njen izgovor je bio "nema toliko papira kolko vi trazite potvrda".mIRCerka wrote:Prijavu, ako nemas original ili ovjerenu kopiju, ne mozes dobiti od CIPSa bez nekog dokumenta sa slikompiupiu wrote:Meni se cini samo prijava o mjestu boravka, ali nisam sigurna ...
A pride, ko prvi bude isao do CIPSa nek provjeri je li istinit trach da CIPS vise ne daje prijave o mjestu prebivalista svako malo, i koliko hoces primjeraka, vec su uveli nesto kao JEDNA U 4 MJESECA....