Licenciranje softvera, inspekcija...
#1002 Re: Licenciranje softvera, inspekcija...
semirsar wrote:https://www.racunalo.com/jesu-li-micros ... a-legalne/
Jesu li Microsoftove Windows i Office softverske licence na online shopovima legalne?
Ponukani vašim brojnim pitanjima te raspravama na portalu i društvenim mrežama oko toga jesu li ključevi za Windowse, Office i druge programe kupljeni na raznim webshopovima ispravni/legalni, istražili smo o čemu se radi. Ono što smo otkrili rado ćemo podijeliti s vama, uz brojne korisne linkove.

sponzor: stranica koja prodaje piratske kljuceve

-
#1003 Re: Licenciranje softvera, inspekcija...
Koji je ovo paradoks u drzavi kao sto je BiH gdje se sve moguce i ne moguce radi bez licenci, odobrenja, kriminalom sve steceno, pravni sistem gotovo da ne postoji,...itd. a mi ovdje pricamo o licenciranju softvera tj. hoce li neko provjeriti porjeklo istog. 

#1004 Re: Licenciranje softvera, inspekcija...
ako ides tom logikom onda vjerovatno u ducan krenes sa pistoljem i ne sa novcem...DonieBrasco wrote:Koji je ovo paradoks u drzavi kao sto je BiH gdje se sve moguce i ne moguce radi bez licenci, odobrenja, kriminalom sve steceno, pravni sistem gotovo da ne postoji,...itd. a mi ovdje pricamo o licenciranju softvera tj. hoce li neko provjeriti porjeklo istog.
-
#1005 Re: Licenciranje softvera, inspekcija...
Upravo to i jeste problem sto ne vaze ista pravila za sve, ja vam garantujem da BH Telecom, Elektro privreda u svojim kancelerijma nema licencirane softvere, pa nikome nista, a Mujo koji ima malu zanatsku radnju mora da ima jer ce ga zatvoriti.
#1006 Re: Licenciranje softvera, inspekcija...
ne bi se ja kladio u to na tvom mjestu....DonieBrasco wrote:Upravo to i jeste problem sto ne vaze ista pravila za sve, ja vam garantujem da BH Telecom, Elektro privreda u svojim kancelerijma nema licencirane softvere, pa nikome nista, a Mujo koji ima malu zanatsku radnju mora da ima jer ce ga zatvoriti.
https://www.bhtelecom.ba/vijest+M50789ed9c99.html
#1007 Re: Licenciranje softvera, inspekcija...
Neko moze imati 30 000 000 poreskih obaveza i normalno raditi, a ti otvori firmu i blokirace ti sve racune i napisati kazne za 2000 KM poreskog duga.DonieBrasco wrote:Upravo to i jeste problem sto ne vaze ista pravila za sve, ja vam garantujem da BH Telecom, Elektro privreda u svojim kancelerijma nema licencirane softvere, pa nikome nista, a Mujo koji ima malu zanatsku radnju mora da ima jer ce ga zatvoriti.
#1008 Re: Licenciranje softvera, inspekcija...
Poreska i inspekcija radi ko u Norveskoj kada nemas KOGA.DonieBrasco wrote:Koji je ovo paradoks u drzavi kao sto je BiH gdje se sve moguce i ne moguce radi bez licenci, odobrenja, kriminalom sve steceno, pravni sistem gotovo da ne postoji,...itd. a mi ovdje pricamo o licenciranju softvera tj. hoce li neko provjeriti porjeklo istog.