Dodatno o ključevima i licenciranju! Tako da se ne dešava da prepadate ljude sa nelegalno, ovo ono... a ništa ne objašnjavate. Kada već pričate, dajte podlogu a ne prepadati šupljacima tipa rekla-kazala.
https://www.groovypost.com/howto/find-y ... oduct-key/
Licence za Windows i Office - dodžabe na eBayu
Moderator: Benq
- He1972
- basicm
#27 Re: Licence za Windows i Office - dodžabe na eBayu
Moze li u pp neki link za office?
-
08022013
#28 Re: Licence za Windows i Office - dodžabe na eBayu
Ja sam prije više od godinu i po kupio na Ebay-u dvije licence za Windows 7 i dvije za Office 2016. Jedna licenca za Windowse je prestala da važi nakon 5 - 6 mjeseci, a obje licence za Office su poništene nakon desetak mjeseci. Jedino mi i danas radi druga licenca za Windows 7 ali ona nije bila OEM nego retail licenca koja se skida sa starih računara koje treba uništiti (mislim da je tako nešto pisalo u opisu).
OEM Software. Microsoft sells its software as either as full-retail (meaning something you can buy at a store or from a catalogues) or "OEM" (which stands for "Original Equipment Manufacturer"). Full retail software must always contain a COA, product key, and installation media. OEM versions, however, depending on the agreement with the manufacturer, might not come with media, but must come with some way for the user to create the media once the hardware (normally a computer) is received, and must also be accompanied by a COA and product key. OEM software may not be sold by itself. It must be part of a package that also includes a computer or some major component of the computer, such as a processor or hard drive.
OEM Software. Microsoft sells its software as either as full-retail (meaning something you can buy at a store or from a catalogues) or "OEM" (which stands for "Original Equipment Manufacturer"). Full retail software must always contain a COA, product key, and installation media. OEM versions, however, depending on the agreement with the manufacturer, might not come with media, but must come with some way for the user to create the media once the hardware (normally a computer) is received, and must also be accompanied by a COA and product key. OEM software may not be sold by itself. It must be part of a package that also includes a computer or some major component of the computer, such as a processor or hard drive.
-
Forumerrer
#29 Re: Licence za Windows i Office - dodžabe na eBayu
Registrovano ne znaci legalno
Vjerovatno su to VLK (volume licence key) MAK (multiple activation key) koje firme kupuju za sebe. Nema legalne kupovine osim preko ovlastenih prodavaca.
A najjace su "digital licence" koje dobijes uz brendirane laptop/desktope... Ne brines nikada oko registracije, sta god da uradis uvijek ti je licenciran OS. Licenca je pohranjena mislim u Biosu.
Vjerovatno su to VLK (volume licence key) MAK (multiple activation key) koje firme kupuju za sebe. Nema legalne kupovine osim preko ovlastenih prodavaca.
A najjace su "digital licence" koje dobijes uz brendirane laptop/desktope... Ne brines nikada oko registracije, sta god da uradis uvijek ti je licenciran OS. Licenca je pohranjena mislim u Biosu.
- diablobih
#30 Re: Licence za Windows i Office - dodžabe na eBayu
Da, ja sam dobio win 10 home uz acer helios 300. Zanima me kako sad dobiti ovaj office 365 ili je on samo subscription fazon? Je li se moze aktivirati pomocu nekog koda, i da bude obicni office 2018 ili koji vec?
- CPT
#31 Re: Licence za Windows i Office - dodžabe na eBayu
jos kad bi ti znao sta je razlika...He1972 wrote:Nema potrebe da prepadaš ljude. Ovdje je pokazan način kako da provjerite koji ključ imate.CPT wrote:To su ukradene VLS serijske i ne "OEM". Oboje nije vec po definiciji nije moguce (legalno) prodavati. Radi dok admin organizacije ne prijavi kradju. To moze trajati nekoliko dana, mjeseci ili godina. U svakom slucaju to nije legalno.Karabaja wrote:Samo da skrenem pažju onima, koji još ne znaju.
Licence za Windows i Office se mogu kupiti za par dolara na eBay-u. Radi se o OEM licencama koje su vjerovatno u nekoj korporaciji viška pa ih prodaju.
Kupovina je 100% legalna. Realno, ne isplati se više zezati sa crackovima i antivirusima.
https://www.tenforums.com/tutorials/495 ... olume.html
Ja kupio ključ za 7km na ebay i ključ je retail tj prodajni a ne VLS(C).
- He1972
#32 Re: Licence za Windows i Office - dodžabe na eBayu
To su ukradene VLS serijske i ne "OEM". Oboje nije vec po definiciji nije moguce (legalno) prodavati. Radi dok admin organizacije ne prijavi kradju. To moze trajati nekoliko dana, mjeseci ili godina. U svakom slucaju to nije legalno.[/quote]
Nema potrebe da prepadaš ljude. Ovdje je pokazan način kako da provjerite koji ključ imate.
Ja kupio ključ za 7km na ebay i ključ je retail tj prodajni a ne VLS(C).[/quote]
jos kad bi ti znao sta je razlika...
[/quote]
Neka me u nezanju, bolje nego da me "stručnjaci" prosvjetljavaju!
Nema potrebe da prepadaš ljude. Ovdje je pokazan način kako da provjerite koji ključ imate.
Ja kupio ključ za 7km na ebay i ključ je retail tj prodajni a ne VLS(C).[/quote]
jos kad bi ti znao sta je razlika...
Neka me u nezanju, bolje nego da me "stručnjaci" prosvjetljavaju!
-
r_faruk
#33 Re: Licence za Windows i Office - dodžabe na eBayu
Uzeo sam dva win 10 kljuca i registrovao dva windows-a. Vidjecemo do kada ce raditi.