Lice
Moderator: anex
-
anamri_81
#1 Lice
Imam problema sa licem vec oko godinu dana (27 godina) ,u vidu mali akni i sitni prištića.....probala sam ići kod kozmetičara,dermatologa,kupovala razne preparate(nisam gledala na cijenu vichy itd) ništa nije imalo velikog učinka!Lice se smiri i nakon nekog vremena opet isto.Da li bi mi netko mogao preporučiti kozmetiku koju već koristi a ima efekta(cijena nije bitna),koža mi je mješovita i koliko sam primjetila osjetljiva.......molim pomoć 
-
piaf
#2 Re: Lice
Moj ti je savjet...idi doktoru,ne mozesh sama sebi odrediti terapiju!Mozda je problem sa hormonima,mozda nachin ishrane morash promijeniti....
A kreme sa" zvuchnim "imenima nikome do sada nisu pomogle,pa ne bacaj pare uzalud.
Puno uspjeha!
A kreme sa" zvuchnim "imenima nikome do sada nisu pomogle,pa ne bacaj pare uzalud.
Puno uspjeha!
- otherside
#3 Re: Lice
probaj jedan mjesec piti perfectil kapsule ili neki slican multivitaminski produkt za kozu. ne moze skoditianamri_81 wrote:Imam problema sa licem vec oko godinu dana (27 godina) ,u vidu mali akni i sitni prištića.....probala sam ići kod kozmetičara,dermatologa,kupovala razne preparate(nisam gledala na cijenu vichy itd) ništa nije imalo velikog učinka!Lice se smiri i nakon nekog vremena opet isto.Da li bi mi netko mogao preporučiti kozmetiku koju već koristi a ima efekta(cijena nije bitna),koža mi je mješovita i koliko sam primjetila osjetljiva.......molim pomoć
- bez_ideje
#4 Re: Lice
Prvo odredi uzrok!
mogla bi se iznenaditi od cega sve nastaju problemi sa kozom......Ukoliko agresivno budes tretirala lice po svaku cijenu uklanjala pristice,mozes napraviti vise stete nego koristi!
Ukoliko nisu pubertetski,pristici i problemi sa kozom obicno nastaju kao posljeica neravnoteze organizma !
mogla bi se iznenaditi od cega sve nastaju problemi sa kozom......Ukoliko agresivno budes tretirala lice po svaku cijenu uklanjala pristice,mozes napraviti vise stete nego koristi!
Ukoliko nisu pubertetski,pristici i problemi sa kozom obicno nastaju kao posljeica neravnoteze organizma !
-
Ali_G
#5 Re: Lice
Jedino rijesenje je dermatolog. Ako su akne u pitanju preporucujem dr Tanju Knor. Ona radi u ambulanti u onoj ulici gdje je Bata, dole na kraju, a ima i privatnu ordinaciju. U svakom slucaju dermatolog moze dati konacnu dijagnozu.
- kinderlada
#6 Re: Lice
Po meni ovo zvuci da je moglo doci do poremecaja ravnoteze hormona, zakljucujem i po vlastitom iskustvu........s obzirom da ti je 27 god. znaci da nije pubertet u pitanju, vise kao sto rekoh hormoni.anamri_81 wrote:Imam problema sa licem vec oko godinu dana (27 godina) ,u vidu mali akni i sitni prištića.....probala sam ići kod kozmetičara,dermatologa,kupovala razne preparate(nisam gledala na cijenu vichy itd) ništa nije imalo velikog učinka!Lice se smiri i nakon nekog vremena opet isto.Da li bi mi netko mogao preporučiti kozmetiku koju već koristi a ima efekta(cijena nije bitna),koža mi je mješovita i koliko sam primjetila osjetljiva.......molim pomoć
Ja sam tako isla dermatolozima, kozmeticarkama, i uvijek ista prica----malo zaglade, a opet isto podivlja sve nakon par dana.
Moj slijedeci korak je bio posjeta cika ginekologu
To je definitivno dokaz, da su kod mene bar, bili hormoni podivljali i znaci niti jedno rjesenje do pilula nije mi pomoglo.
Tako da, razmisli malo i o tome i posjeti ginekologa, eto tek da vidis sta bi ti on savjetovao.
Puno srece!!!!
- Dioda
#7 Re: Lice
Po meni ovo zvuci da je moglo doci do poremecaja ravnoteze hormona, zakljucujem i po vlastitom iskustvu........s obzirom da ti je 27 god. znaci da nije pubertet u pitanju, vise kao sto rekoh hormoni.kinderlada wrote:anamri_81 wrote:Imam problema sa licem vec oko godinu dana (27 godina) ,u vidu mali akni i sitni prištića.....probala sam ići kod kozmetičara,dermatologa,kupovala razne preparate(nisam gledala na cijenu vichy itd) ništa nije imalo velikog učinka!Lice se smiri i nakon nekog vremena opet isto.Da li bi mi netko mogao preporučiti kozmetiku koju već koristi a ima efekta(cijena nije bitna),koža mi je mješovita i koliko sam primjetila osjetljiva.......molim pomoć
Ja sam tako isla dermatolozima, kozmeticarkama, i uvijek ista prica----malo zaglade, a opet isto podivlja sve nakon par dana.
Moj slijedeci korak je bio posjeta cika ginekologu
To je definitivno dokaz, da su kod mene bar, bili hormoni podivljali i znaci niti jedno rjesenje do pilula nije mi pomoglo.
Tako da, razmisli malo i o tome i posjeti ginekologa, eto tek da vidis sta bi ti on savjetovao.
I ja sam isto,kao i @kinderlada imala taj problem. Osim sto mi je lice preraslo u vulkan, po tijelu su mi pocele i rasti dlacice (viska)
-
anamri_81
#8 Re: Lice
Drage moje
Išča sam i kod ginekologa....prepisala mi Jasmin koji mi nikako nije odgovarao jednostavno sam bila drogirana .Prestala sam ih uzmimati.Poslije toga sam otišla dermatologu i prepisala mi antibiotik,eucerin tonik ,b-kompleks i još neku kremu.Dok sam pila antibiotike lice se očistilo kad sam prestala opet ista priča još mi je ta krema toliko isušila lice da me svrbilo i boljelo.E nakon toga sam posjetila kotmetičarku koja sam redovno posjećivala ......uspijela mi je očistiti upalne akne ali su mi se počele javljati mitseri i mali prištići,,,,jednostavno imam osjećaj da mi koža ne diše i pokušala sam sa preparatima raznim i redovnim čišćenjem ali ništa.....neznam šta da radim jer mi užasno smeta .......
hvala svima koji su mi odgovorili ....pozdrav
Išča sam i kod ginekologa....prepisala mi Jasmin koji mi nikako nije odgovarao jednostavno sam bila drogirana .Prestala sam ih uzmimati.Poslije toga sam otišla dermatologu i prepisala mi antibiotik,eucerin tonik ,b-kompleks i još neku kremu.Dok sam pila antibiotike lice se očistilo kad sam prestala opet ista priča još mi je ta krema toliko isušila lice da me svrbilo i boljelo.E nakon toga sam posjetila kotmetičarku koja sam redovno posjećivala ......uspijela mi je očistiti upalne akne ali su mi se počele javljati mitseri i mali prištići,,,,jednostavno imam osjećaj da mi koža ne diše i pokušala sam sa preparatima raznim i redovnim čišćenjem ali ništa.....neznam šta da radim jer mi užasno smeta .......
- Krigla_Sa
#9 Re: Lice
Ne znam dali ce ti pomoci ali mislim da meni jeste. Ja sam imao problema s mitiserima i aknama , i kad ih da izvines istisnem vrate se , koristio sam onaj clean&clear ali meni se cini nista,jeste cisitio pore ali sam se znao i izasuti od njega,sve se opet vracalo...
Medjutim dobijem bronhitis i morao sam se inhalirati na paru kamilice, nakon inhaliranja lice mi omeksa i puno lakse su se da istiskale te bubuljice
Zna poslije biti lice crveno ali sam ga s vremenom fakat ocistio. E sad ja ne znam dali mi je bas to pomoglo ali da kucnem vise nemam problema, iscistilo se lice i evo godinama sam dobar... Raspitaj se,mozda inhaliranje na kamilicu fakat pomaze...
Medjutim dobijem bronhitis i morao sam se inhalirati na paru kamilice, nakon inhaliranja lice mi omeksa i puno lakse su se da istiskale te bubuljice
-
onaaaaa
#10 Re: Lice
Iste takve probleme sam imala...
Jedna kozmeticarka mi je preporucila produkte Decleor ima njihova serija zove se Harmonie bas za osjetljivu kozu.
Sad mi je lice super kako koristim te produkte. Jesu skuplji ali i vrijede.
Prijateljica isto imala problema s licem ja joj predlozila njihove produkte isto super prezadovoljna.
Imaju oni i kao gel za smirivanje lica pa preko nases kremu za lice i super bude.
Jedna kozmeticarka mi je preporucila produkte Decleor ima njihova serija zove se Harmonie bas za osjetljivu kozu.
Sad mi je lice super kako koristim te produkte. Jesu skuplji ali i vrijede.
Prijateljica isto imala problema s licem ja joj predlozila njihove produkte isto super prezadovoljna.
Imaju oni i kao gel za smirivanje lica pa preko nases kremu za lice i super bude.
-
debela
#12 Re: Lice
jofla, upravo biljka koju spominjes, melaleuca alternifolia, se kod nas zove cajevac. je li ispravno ili ne nije vise ni bitno jer to je udomacen naziv. citala sam dosta u posljednje vrijeme o etericnim i baznim uljima, kako se mijesaju, kako se tope, koja su kvalitetna, koja ne, nacin na koji su dobijena, provjerene firme...ima toga, cijela nauka. najbolje je otici provjerenom aromaterapeutu koji moze napraviti mjesavinu na osnovu individualnih potreba. samo sto ja ne znam da to kod nas iko radi.
-
debela
#14 Re: Lice
meni se svidja miris ulja cajevca
kazem aromaterapeut jer ljudi sa iskustvom ti pregledaju kozu i onda smiksaju vise ulja i/ili drugih sastojaka koji ciljano djeluju na probleme. samo ulje u tonik nije najsretnije rjesenje jer voda ne otapa etericna ulja. otapaju se u baznim uljima i jos u necemu ali ne znam napamet.
kazem aromaterapeut jer ljudi sa iskustvom ti pregledaju kozu i onda smiksaju vise ulja i/ili drugih sastojaka koji ciljano djeluju na probleme. samo ulje u tonik nije najsretnije rjesenje jer voda ne otapa etericna ulja. otapaju se u baznim uljima i jos u necemu ali ne znam napamet.
-
teAMICA
#16 Re: Lice
vidi s ginekologom možeš li piti "diane 35", ja sam ih pila par godina a nakon nepune godine mi se lice očistilo i općenito mi koža nije više tako masna. Te pilule sam super podnijela, ama baš nikakvih problema, čak su se i bolovi pri menst.smanjilianamri_81 wrote:Drage moje
-
debela
#17 Re: Lice
hvala jofla. ovo su mi nove info. isla sam gledati nazive za camelliu sinensis i ispade da je to zeleni caj, a spominje se i kao biljka caj.
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#18 Re: Lice
negdje sam slusala, citala ili sl o semikemu....
tamo, koliko sam shvatila, radi i neki lijecnik bez kojeg ti ne prodaju preparate. uglavnom, par djevojaka koje su imale probleme sa aknama i pristicima se hvali da su izlijecile problem. preparati im nisu nesto skupi, ali zato sto ih tamo sami prave, ali su valjda i kvalitetni. ma, vrijedi probati. sad su tamo negdje oko čengić vile, pa otiđi da se raspitaš. sretno
tamo, koliko sam shvatila, radi i neki lijecnik bez kojeg ti ne prodaju preparate. uglavnom, par djevojaka koje su imale probleme sa aknama i pristicima se hvali da su izlijecile problem. preparati im nisu nesto skupi, ali zato sto ih tamo sami prave, ali su valjda i kvalitetni. ma, vrijedi probati. sad su tamo negdje oko čengić vile, pa otiđi da se raspitaš. sretno
-
Karen
#19 Re: Lice
Meni je lice isto bilo problematično (nije sad strašno, al još liječim ožiljke
) riješila sam dosta problema Avene kozmetikom, jer mi je koža prilično osjetljiva.
Vichy mi nije odgovarao. Od te kozmetike se još jako hvali Uriage, RoC, La roche posay itd. sve se kupuje isključvo u apotekama.
Vichy mi nije odgovarao. Od te kozmetike se još jako hvali Uriage, RoC, La roche posay itd. sve se kupuje isključvo u apotekama.
-
TheSpy
#20 Re: Lice
Ja sam bacala novac na dermatologe - 50km za pregled - zena me cestito ni pogledala nije, rekla mi dvije recenice koje sam vec znala i zbogom! takodjer, pare bacala na raznorazne kozmeticke tretmane ciscenja lica - jos gore! zatim uzimala sve moguce kreme, losione za ciscenje - opet nista!
i kod mene su hormoni podivljali, imam osjetljivu kozu inace, i najgora stvar koju ja tretiram jeste diranje lica!
cijeli problem mi se nalazi na predjelu brade prema vratu...i tu mi koza nikada nije cista!
posto sam veliki protivnik gutanja bilo kakvih tableta (osim kad se bas mora), onda sam samoj sebi propisala terapiju hehe.
Naime, prije svega, izbjegavam jesti slatkise, iako je to u danima menstruacije neizbjezno, ali eto u manjim kolicinama..
zatim svim silama sto manje da diram lice i kada imam bubuljicu..ako ne mogu pretrpjeti istisnem je, ali onda ostavim na miru da se osusi i prodje...kupim kremu iskljucivo u apoteci i koristim ju redovno..vodim racuna o kozmetici, higijeni..pranju ruku...i moze se kad se hoce...evo lice ko u bebe
i kod mene su hormoni podivljali, imam osjetljivu kozu inace, i najgora stvar koju ja tretiram jeste diranje lica!
cijeli problem mi se nalazi na predjelu brade prema vratu...i tu mi koza nikada nije cista!
posto sam veliki protivnik gutanja bilo kakvih tableta (osim kad se bas mora), onda sam samoj sebi propisala terapiju hehe.
Naime, prije svega, izbjegavam jesti slatkise, iako je to u danima menstruacije neizbjezno, ali eto u manjim kolicinama..
zatim svim silama sto manje da diram lice i kada imam bubuljicu..ako ne mogu pretrpjeti istisnem je, ali onda ostavim na miru da se osusi i prodje...kupim kremu iskljucivo u apoteci i koristim ju redovno..vodim racuna o kozmetici, higijeni..pranju ruku...i moze se kad se hoce...evo lice ko u bebe
-
anamri_81
#21 Re: Lice
Koju kremu sad stavljaš i koju kozmetiku koristiš......pozdravTheSpy wrote:Ja sam bacala novac na dermatologe - 50km za pregled - zena me cestito ni pogledala nije, rekla mi dvije recenice koje sam vec znala i zbogom! takodjer, pare bacala na raznorazne kozmeticke tretmane ciscenja lica - jos gore! zatim uzimala sve moguce kreme, losione za ciscenje - opet nista!
-
TheSpy
#22 Re: Lice
Ovako: u apoteci sam kupila sapun za pranje lica (zaboravila sam kako se zove, ali izgleda kao onaj prije ratni vešni sapun smedje boje). S njim se obavezno umivam ujutro i navecer..takodjer i kada skidam sminku..kosta 1 ili 2km...anamri_81 wrote:Koju kremu sad stavljaš i koju kozmetiku koristiš......pozdrav
kad imam bubuljice ili ih istisnem ili izritiram kozu stavljam kremu ''revita crem'' - (ljubicasti poklopac), kosta 5km..mazem je kad krenem na spavanje i do ujutro ova krema sve osusi, tako da neces osjecati potrebu ponovno dirati i copkati bubuljice...
zatim krema ''lifeline linoderm'' dodje u tubi, kao pasta za zube..i ona kosta par markica..nju stavljam ili navecer umjesto ove prethodne ili preko dana da mi ocisti kozu od bubuljica..ova krema ti nije obavezna, ali ako zelis...takodjer, ova krema susi kozu..
i kao zavrsna faza, opet krema ''revita crem'' - (zeleni poklopac) - ova krema ti daje potpunu vlaznost i cistocu lica! ja trenutno koristim samo ovu, redovno se umivam sapunom ujutro i navecer i stavim ovu kremu da mi cuva lice i daje vlaznost. nemam potrebe za prethodne dvije jer sam ocistila lice..kad trebam dobiti menstruaciju, opet se pojavi pokoja bubuljica i sredim to za par dana ovim redoslijedom kako sam napisala.
znaci, sve ovo sam kupila u apoteci i sve ce te kostati 10-15km.
kad se samo sjetim koliko sam novca bacala na kreme iz kozmetickih marketa
sto se sminke tice, koristim tecni puder artdeco jer mi jedini odgovara posto imam svijetli ten i osjetljivo lice..i naravno, skidam sminku obavezno i redovno..(prije to nisam radila
Naravno, ja nisam odmah postigla efekat jer mi je trebalo vremena da se odviknem diranja lica i maltretiranja bubuljica.
Ja mislim da je jos vazno da koliko mozes pazis na ishranu, jedi voce i povrce cesce, smanjiti brzu hranu, grickalice i slatkise.
nadam se da sam ti uspjela bar malo pomoci. javi rezultate
-
TheSpy
#23 Re: Lice
Meni bi trebala mala pomoc, nije u pitanju lice, ali je dermatoloski problem pa moze na ovu temu
Helem, nedavno sam prebolovala virus ''herpes zoster'' pa su mi ostali oziljci
Ljekari su me savjetovali da cu dijelom to izlijeciti ako ojacam imunitet i valjda se i koza obnavlja pa ce vremenom nestati, ali sam pomalo skepticna pa bih ja najradije neku dobru kremu koja ce mi fino sve to ocistiti pa da imam lijepu kozu kao i uvijek.

Helem, nedavno sam prebolovala virus ''herpes zoster'' pa su mi ostali oziljci
Ljekari su me savjetovali da cu dijelom to izlijeciti ako ojacam imunitet i valjda se i koza obnavlja pa ce vremenom nestati, ali sam pomalo skepticna pa bih ja najradije neku dobru kremu koja ce mi fino sve to ocistiti pa da imam lijepu kozu kao i uvijek.
-
Karen
#24 Re: Lice
Postoje kreme baš za ožiljke, prodaju se u apoteci bez recepta. npr. contractubex.
-
anamri_81
#25 Re: Lice
Hvala ti TheSpy na korisnim savjetima.......sutra idem da vadim nalaz za hormone pa cu opet kod dermatologa da vidim sta da radim
pozdrav