Lice mi bridi..:(
Moderator: anex
- Female_Sa
#1 Lice mi bridi..:(
Od sinoc mi lice bridi,osjecam kao da sam stajala iznad vatre pa mi se lice ugrijalo. Uzasno sam se prepala,ovo nilad nisam imala prije. Zdrava sam, osim sto imam blagu skoliozu. Je li se nekom ovo desavalo? Ne znam sta bi mogao biti uzrok..svakako cu u.pon. ici doktoru, a ako neko moze dati savjet, bila bih zahvalna.
Obrazi mi nisu crveni ali su vreli..
Obrazi mi nisu crveni ali su vreli..
-
Klitemnestraaa
#2 Re: Lice mi bridi..:(
Neka unutrašnja temperatura, možda manifest upale? (laik sam tako da nagadjam)
Sunce? Nekad ne mora ti koža crvena biti (npr meni jer imam pigmenta), ali bude vrela dan-dva kada izgorim.
Sunce? Nekad ne mora ti koža crvena biti (npr meni jer imam pigmenta), ali bude vrela dan-dva kada izgorim.
- Female_Sa
#3 Re: Lice mi bridi..:(
Jutros sam uradila kompletnu krvnu sliku,snimila sinuse i kicmu..peckanje je bilo prestalo ali se jutros ponovo javilo. Crvenila nema,samo me lice.pece kao da sam se ozarla ili kao da je koza iziritirana. Samo da nije neki neurološki problem..
-
Cerebrum
#4 Re: Lice mi bridi..:(
Pretpostavljam da svaku noc mazes lice nekom kremom. Probaj jednu noc da preskocis pa javi kako je proslo. 
-
Vezirbh
#5 Re: Lice mi bridi..:(
Da nije neka stresna reakcija, ima li kakvih briga trenutno u životu? I jesi sklona herpesu
- Female_Sa
#6 Re: Lice mi bridi..:(
Radila sam rtg kicme, vratne kicme, sinusa
Pregled kod ocnog ljekara
Kompletnu krvnu sliku i apsolutno sve uredu. Koristim kreme dnevnu i nocnu Eucerin i nisam imala problema ali i to sam od sinoc.prestala koristiti. Zarenje je bilo prestalp ali se opet pojavilo..zaista ne znam sta je uzrok ali se uzasno brinem..
Pregled kod ocnog ljekara
Kompletnu krvnu sliku i apsolutno sve uredu. Koristim kreme dnevnu i nocnu Eucerin i nisam imala problema ali i to sam od sinoc.prestala koristiti. Zarenje je bilo prestalp ali se opet pojavilo..zaista ne znam sta je uzrok ali se uzasno brinem..
- basicm
#8 Re: Lice mi bridi..:(
Cestitamo!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Female_Sa
#9 Re: Lice mi bridi..:(
Nisam trudna, a bila bih sretna da jesam.
- AstorH
#10 Lice mi bridi..:(
Neka reakcija na hranu ili je od kakve biljke polen, prah. Laicka pretpostavka, ne razumijem se u medicinu (:
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
- lavorpunvode
#11 Re: Lice mi bridi..:(
novi deterdzent za ves, omeksivac? 
- Female_Sa
#12 Re: Lice mi bridi..:(
Da je alergija, pojavila bi se i neka reakcija na koži. .ali nema je. Sad mi i usne trne..uzas.
((
- lavorpunvode
#13 Re: Lice mi bridi..:(
popij sumeci Ca, on pomaze kod alergija, ako se smiri mozda je alergija.. a ako ne bude djelovalo, mozes pokusati sa sumecim Mg. meni nekad misici kao bride kad mi fali mg-a, rastvorim i popijem sumecu tab i prestane. vise ideja nemam, a nista ne gubis ako pokusas.
- astala_vistala
#14 Re: Lice mi bridi..:(
uradi komplet nalaze,cisto onako i radi reda i kontrole,a vjerujem da to nista nije ozbiljno i ubrzo bices ko lampa,kazu naucnici ljudski mozak ima urodjenu gresku cim registruje opasnost bilo kakvu u podsvijesti nam stvara sliku o totalnoj ugrozenosti naseg zivota pa se mi ko malo uplasimo,tako ako se bojis nema potrebe mozak te obasipa laznom uzbunom.
-
lacrima
#15 Re: Lice mi bridi..:(
Glavni uzrok hiper ili hipoestezija facijalnog područja je neka promjena u n.trigeminus koji senzibilno inervira to područje. Najvjerovatnije je u pitanju neki odgovor na stres, ili kao što je već pomenuto, alergija. Ukoliko ne prestane, svakako se javite neurologu.
- Female_Sa
#16 Re: Lice mi bridi..:(
Za koliko bi trebalo prestati? Svakako sam planirala otici neurologu ukoliko ovo ne prestane za koji dan. Hvala Vam za odgovor.
- Female_Sa
#17 Re: Lice mi bridi..:(
astala_vistala wrote:uradi komplet nalaze,cisto onako i radi reda i kontrole,a vjerujem da to nista nije ozbiljno i ubrzo bices ko lampa,kazu naucnici ljudski mozak ima urodjenu gresku cim registruje opasnost bilo kakvu u podsvijesti nam stvara sliku o totalnoj ugrozenosti naseg zivota pa se mi ko malo uplasimo,tako ako se bojis nema potrebe mozak te obasipa laznom uzbunom.
Uradila sam hrpu nalaza i sve ok..kaze doktor da mogu na olimpijske igre sa tim nalazima.
- astala_vistala
#18 Re: Lice mi bridi..:(
Eto stas zakukala majka mu stara..tebe je to izgleda samo promaha dobro upucala..nego jes vidjela kako nas kipar naruzi mene stidFemale_Sa wrote:astala_vistala wrote:uradi komplet nalaze,cisto onako i radi reda i kontrole,a vjerujem da to nista nije ozbiljno i ubrzo bices ko lampa,kazu naucnici ljudski mozak ima urodjenu gresku cim registruje opasnost bilo kakvu u podsvijesti nam stvara sliku o totalnoj ugrozenosti naseg zivota pa se mi ko malo uplasimo,tako ako se bojis nema potrebe mozak te obasipa laznom uzbunom.
Uradila sam hrpu nalaza i sve ok..kaze doktor da mogu na olimpijske igre sa tim nalazima.
-
Cerebrum
#19 Re: Lice mi bridi..:(
Cekaj, je li citavo lice u pitanju ili samo dio lica. Pod citavo lice mislim i na celo, obraze, usne (gornja i donja)... I koja usna ti trni ? K'o sto neko rece gore za n. trigeminus ili eventualno neki od njegovih grana. Mozda je doslo do uklijestenja. Jesi li imala neku povredu ili neki udarac u glavu ?
- Female_Sa
#20 Re: Lice mi bridi..:(
Pocelo je tako sto mi je bridilo cijelo lice (obrve, obrazi,brada, celo), kao da se radilo o iritaciji kože pa sam imala potrebu kvasiti lice vodom da se rashladim. Toga sada nema. Sinoc su mi bridile usne,a jutros kad sam se probudila imala sam osjecaj blagog utrnuca lijeve strane lica na kojoj sam spavala. To utrnuce je brzo proslo i sada osjecam ponovo blago peckanje samo lijeve strane lica.
Nisam imala nikakvu povredu glave nikada. Danas idem do ORL-a..mozda konacno nadjem rjesenje.
Nisam imala nikakvu povredu glave nikada. Danas idem do ORL-a..mozda konacno nadjem rjesenje.
- Female_Sa
#21 Re: Lice mi bridi..:(
Najbolje mi je u svemu sto je Kipar zadnji put pobijedio 2012.god.astala_vistala wrote:Eto stas zakukala majka mu stara..tebe je to izgleda samo promaha dobro upucala..nego jes vidjela kako nas kipar naruzi mene stidFemale_Sa wrote:astala_vistala wrote:uradi komplet nalaze,cisto onako i radi reda i kontrole,a vjerujem da to nista nije ozbiljno i ubrzo bices ko lampa,kazu naucnici ljudski mozak ima urodjenu gresku cim registruje opasnost bilo kakvu u podsvijesti nam stvara sliku o totalnoj ugrozenosti naseg zivota pa se mi ko malo uplasimo,tako ako se bojis nema potrebe mozak te obasipa laznom uzbunom.
- Female_Sa
#22 Re: Lice mi bridi..:(
Bila pregledu kod orl dr.i sve u najboljem redu..ponadala sam se da su sinusi ali nije ni to. Moram neurologu:(
-
lacrima
#23 Re: Lice mi bridi..:(
Javite se neurologu. Sretno!
- Female_Sa
#24 Re: Lice mi bridi..:(
Sinoć sam.popila naklofan i persen (po preporuci iskusnog apotekara) i usne mi nisu trnile cijeli dan
Lice me samo malo peklo. Sad sam popila leksilium pa cu vidjeti kako ce sutra aBd biti. Danas mi je bilo puno bolje za razliku od prethodnih dana.
Lice me samo malo peklo. Sad sam popila leksilium pa cu vidjeti kako ce sutra aBd biti. Danas mi je bilo puno bolje za razliku od prethodnih dana.
- dječak sa šibicama
#25 Re: Lice mi bridi..:(
Ako se ne varam, ti rece na drugoj temi da se vec dugo boris sa anksioznoscu?
Ako je istina, onda ti je tu vjerovatno i uzrok problema.
Taj jebeni strah/anksioznost se obozava vratiti, nakon sto godinu dvije ili par godina mislis da si se izlijecio, on se vrati preko noci, ali uvijek sa drugom "boljkom". Ako te prvi put bolila glava i imas vrtoglavice, sljedeci put ce te "boliti" bubrezi, jetra, ili ces imati knedlu u grlu, ili zujanje u usima, ili ces imati osjecaj da te drma infarkt, ili onaj odvratni i zaista zastrasujuci osjecaj kad ti srce preskoci otkucaj, bukvalno te oblije hladan znoj... bilo sta samo da ti psiha da materijala da osluskujes organizam. I onda opet upadas u zacarani krug, boris se da ne mislis o tome, ali podsvjesno si u panici i pitas se "a mozda sam ovaj put zaista bolesna/bolestan". I osluskujes... naravno, do momenta kada prestanes obracati paznju na simptome, onda to samo od sebe prodje.
Jebena stvar jer tesko je reci "ma ova knedla u grlu, to je samo psihicki". Jer, jebiga, ti knedlu osjecas, i pitas se sta je to. Ili bilo koja bol u organizmu.
Ako je istina, onda ti je tu vjerovatno i uzrok problema.
Taj jebeni strah/anksioznost se obozava vratiti, nakon sto godinu dvije ili par godina mislis da si se izlijecio, on se vrati preko noci, ali uvijek sa drugom "boljkom". Ako te prvi put bolila glava i imas vrtoglavice, sljedeci put ce te "boliti" bubrezi, jetra, ili ces imati knedlu u grlu, ili zujanje u usima, ili ces imati osjecaj da te drma infarkt, ili onaj odvratni i zaista zastrasujuci osjecaj kad ti srce preskoci otkucaj, bukvalno te oblije hladan znoj... bilo sta samo da ti psiha da materijala da osluskujes organizam. I onda opet upadas u zacarani krug, boris se da ne mislis o tome, ali podsvjesno si u panici i pitas se "a mozda sam ovaj put zaista bolesna/bolestan". I osluskujes... naravno, do momenta kada prestanes obracati paznju na simptome, onda to samo od sebe prodje.
Jebena stvar jer tesko je reci "ma ova knedla u grlu, to je samo psihicki". Jer, jebiga, ti knedlu osjecas, i pitas se sta je to. Ili bilo koja bol u organizmu.