Libijska ambasada
- AmADin_gospo
#1 Libijska ambasada
čitam maloprije vijesti iz SA i vidim text o mirnim demonstracijama pred libijskom ambasadom.
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/11 ... /komentari#
a čini mi se, koševo, i stoje na raskrsnici marcela šnajdera i patriotske lige (hasana brkića bivša)... ne sječam se da tamo ima ikakva ambasada, a pošto sam rodom s bjelava, znam da je na bjelavama prije rata bila libijska ambasada, na početku Čapajeve ulice... zna li ko šta je sad s tom zgradom na bjelavama i što se ovi mrznu na koševu?
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/11 ... /komentari#
a čini mi se, koševo, i stoje na raskrsnici marcela šnajdera i patriotske lige (hasana brkića bivša)... ne sječam se da tamo ima ikakva ambasada, a pošto sam rodom s bjelava, znam da je na bjelavama prije rata bila libijska ambasada, na početku Čapajeve ulice... zna li ko šta je sad s tom zgradom na bjelavama i što se ovi mrznu na koševu?
- mayab
#2 Re: Libijska ambasada
Doskora su bili odmah iznad duhanjare
- AmADin_gospo
#3 Re: Libijska ambasada
a šta bi s one prijeratne ambasade i rezidencije na bjelavama, što li je napuštena?
-
ins
#4 Re: Libijska ambasada
Razdvojili su rezidenciju i ambasadu.
Na Bjelavama je sada samo rezidencija ambasadora.
Na Bjelavama je sada samo rezidencija ambasadora.
- AmADin_gospo
#5 Re: Libijska ambasada
možda je ostalo pod njima, ali je objekat na bjelavama napušten ima par godina
- Edin H.
#6 Re: Libijska ambasada
Svasta, a koliko su se samo para uvalili u onaj objekatAmADin_gospo wrote:možda je ostalo pod njima, ali je objekat na bjelavama napušten ima par godina
- AmADin_gospo
#7 Re: Libijska ambasada
neznam jeli poslije rata rekonstruisan, al objekat je napravljen čini mi se krajem 70tih. i bio jedna od ljepših, ako ne i najljepša rezidencija u SASvasta, a koliko su se samo para uvalili u onaj objekat
- nellington
#8 Re: Libijska ambasada
Je li ono Jergović u historijskoj čitanci pisao o tom objektu? Nije mi pri ruci knjiga da provjerim 
-
Alkos
#9 Re: Libijska ambasada
Jel govorite o vili Branka Mikulica koju je nedavno kupio Nijaz Hastor, rezidenciji koja se nalazi u ulici Provare (Capajevoj)?!
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#10 Re: Libijska ambasada
Ma ja, kad ideš od Avlije prema "gore"Alkos wrote:Jel govorite o vili Branka Mikulica koju je nedavno kupio Nijaz Hastor, rezidenciji koja se nalazi u ulici Provare (Capajevoj)?!
-
ins
#11 Re: Libijska ambasada
Auf? Kupio Hastor? Koliko znam kupio je kasniju vilu B. Mikulica, u Dalmatinskoj (naselje Sunca)?Alkos wrote:Jel govorite o vili Branka Mikulica koju je nedavno kupio Nijaz Hastor, rezidenciji koja se nalazi u ulici Provare (Capajevoj)?!
Da, Libijski konzulat do 1992 a kasnije ambasada sa rezidencijom je bila nesudjena vila Branka Mikulica, ali kako je onda izbila mala aferica tako da je brze-bolje prodata Libijcima.
A ona zgrada sa 4 stana u Himzarinoj je bila nesudjena vila Tode Kurtovica
-
Alkos
#12 Re: Libijska ambasada
Samo znam da je kupio vilu B. Mikulica. Obzirom da znam samo za ovu vilu na Bjelavama, pomislio sam da se o njoj radi.ins wrote:Auf? Kupio Hastor? Koliko znam kupio je kasniju vilu B. Mikulica, u Dalmatinskoj (naselje Sunca)?Alkos wrote:Jel govorite o vili Branka Mikulica koju je nedavno kupio Nijaz Hastor, rezidenciji koja se nalazi u ulici Provare (Capajevoj)?!
Da, Libijski konzulat do 1992 a kasnije ambasada sa rezidencijom je bila nesudjena vila Branka Mikulica, ali kako je onda izbila mala aferica tako da je brze-bolje prodata Libijcima.
A ona zgrada sa 4 stana u Himzarinoj je bila nesudjena vila Tode Kurtovica
-
breuer
#13 Re: Libijska ambasada
koliki god genij bio ugljen nikad necu shvatiti vrijednost te vile 
- crno_sa_zlatnim
#14 Re: Libijska ambasada
Jestenellington wrote:Je li ono Jergović u historijskoj čitanci pisao o tom objektu? Nije mi pri ruci knjiga da provjerim