jeza u ledja wrote:Jebo to sto ti zabranjuju internet, zato Kinezi imaju svoj voz, voz bolan eee!!!
LIBIJA
-
Bodkin
#851 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
- jeza u ledja
#852 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Nego, mescini od danas, NATO preuzima komandu na odrzavanj no-fly zone nad Libijom. Kako, pa fino, Turska pristala
. Inace, UAE vec salje 10 svojih aviona, a Katar je vec pristao da posalje svoje ranije. Kuvajt, Jordan i Maroko su vec ranije poslali svoju pomoc sto se tice humanitarne logistike.
Jos da navedem podatak da je svih 22 clanica (moguce cak i Libija?!
) podrzalo no-fly zone , nakon koje je prosla rezolucija u UN.
Jos da navedem podatak da je svih 22 clanica (moguce cak i Libija?!
-
mir-vama
#853 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Turska je poslala vec svojih 10 brodova ali sigurno ne sa namjerom sa kojim su i ostale clanice NATO-a.I bas dobro sto je Turska pristala.jeza u ledja wrote:Nego, mescini od danas, NATO preuzima komandu na odrzavanj no-fly zone nad Libijom. Kako, pa fino, Turska pristala. Inace, UAE vec salje 10 svojih aviona, a Katar je vec pristao da posalje svoje ranije. Kuvajt, Jordan i Maroko su vec ranije poslali svoju pomoc sto se tice humanitarne logistike.
Jos da navedem podatak da je svih 22 clanica (moguce cak i Libija?!) podrzalo no-fly zone , nakon koje je prosla rezolucija u UN.
-
jefferson
#854 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
nosara wrote:Smrt se zove Amerika
Objavljeno na blogu Vedrane Rudan
Pred neki mi se dan učinilo kako su Ameri odustali od “obrane civila” koji su se digli protiv Gadafija naoružani tenkovima. Nadala sam se da su američki političari koji su većinu svojih građana pretvorili u siročiće bez krova nad glavom, zdrastvenog osiguranja, mirovina i posla, odlučili prisiliti multinacionalke da malo olabave i dozvole da američko roblje dođe do daha.
Koja greška. Na američkim cestama prosvjeduju gladni Amerikanci, bez tenkova, na libijskim cestama su “borci za slobodu” naoružani do zuba. Tko ih je naoružao? Kakvo glupo pitanje. Zašto? Amerima, onom malom Mađaru koji misli da je Napoleon jer nosi cipele broj trideset i šest i ostalim američkim dečkim na terenu, treba nafta.
Rusija se suzdržala? Kina se suzdržala? Njemačka ne želi ratovati? Neki Arapi ne smiju Amerima reći ne. Krenuo je rat koji će u Libiji “civilima” donijeti mir. Koliko je libijskih civila već nakon prvih letova američkih i evropskih borbenih aviona izgubilo život ne znamo a nije ni bitno. Svi su poginuli da bi Libiji demokracija zakucala na vrata.
Vidjeli smo to stotinu puta. Ameri bi bili smiješni da nisu toliko opaki. Definitivno najveći zlikovci u povijesti čovječanstva. Dnevno se zadužuju dvije milijarde dolara, Kina ih je kupila, Rusi nisu goloruki a Arapi imaju i love i iskustva sa svojim dugogodišnjim “saveznicima”…Ipak je sve nekako uzalud.
Jezivo. Možda će svijetu donijeti sreću revolucija koja tinja u samoj Americi? Obični Amerikanci žive poput ljudi iz trećeg svijeta i sve im je jasnije da je besmisleno ginuti u Libiji i libijama da bi njihovi gospodari spremili milijarde dolara u vlastite džepove. Čak su prozreli i lutka koji im je svojom crnom kožom garantirao promjenu.
Sve je teže živjeti u ovakvom svijetu. Mi evropski bijednici postali smo NATO sinovi i kćeri. Kad plane Amerika krenut ćemo braniti američku demokraciju od Amera. U međuvremenu God Bless Libija.
Bas onako informativno!
- nosara
#855 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Hajde ti reci kako je... Sta kaze bijela kuca...?jefferson wrote:nosara wrote:Smrt se zove Amerika
Objavljeno na blogu Vedrane Rudan
Pred neki mi se dan učinilo kako su Ameri odustali od “obrane civila” koji su se digli protiv Gadafija naoružani tenkovima. Nadala sam se da su američki političari koji su većinu svojih građana pretvorili u siročiće bez krova nad glavom, zdrastvenog osiguranja, mirovina i posla, odlučili prisiliti multinacionalke da malo olabave i dozvole da američko roblje dođe do daha.
Koja greška. Na američkim cestama prosvjeduju gladni Amerikanci, bez tenkova, na libijskim cestama su “borci za slobodu” naoružani do zuba. Tko ih je naoružao? Kakvo glupo pitanje. Zašto? Amerima, onom malom Mađaru koji misli da je Napoleon jer nosi cipele broj trideset i šest i ostalim američkim dečkim na terenu, treba nafta.
Rusija se suzdržala? Kina se suzdržala? Njemačka ne želi ratovati? Neki Arapi ne smiju Amerima reći ne. Krenuo je rat koji će u Libiji “civilima” donijeti mir. Koliko je libijskih civila već nakon prvih letova američkih i evropskih borbenih aviona izgubilo život ne znamo a nije ni bitno. Svi su poginuli da bi Libiji demokracija zakucala na vrata.
Vidjeli smo to stotinu puta. Ameri bi bili smiješni da nisu toliko opaki. Definitivno najveći zlikovci u povijesti čovječanstva. Dnevno se zadužuju dvije milijarde dolara, Kina ih je kupila, Rusi nisu goloruki a Arapi imaju i love i iskustva sa svojim dugogodišnjim “saveznicima”…Ipak je sve nekako uzalud.
Jezivo. Možda će svijetu donijeti sreću revolucija koja tinja u samoj Americi? Obični Amerikanci žive poput ljudi iz trećeg svijeta i sve im je jasnije da je besmisleno ginuti u Libiji i libijama da bi njihovi gospodari spremili milijarde dolara u vlastite džepove. Čak su prozreli i lutka koji im je svojom crnom kožom garantirao promjenu.
Sve je teže živjeti u ovakvom svijetu. Mi evropski bijednici postali smo NATO sinovi i kćeri. Kad plane Amerika krenut ćemo braniti američku demokraciju od Amera. U međuvremenu God Bless Libija.
Bas onako informativno!
-
jefferson
#856 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
S obzirom da imam priliku svaki dan gledati kako amerikaci zive, da mogu reci onako lijepo da Vedrana dvije ciste nema!
- nosara
#857 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Ti si za nju volumen...jefferson wrote:S obzirom da imam priliku svaki dan gledati kako amerikaci zive, da mogu reci onako lijepo da Vedrana dvije ciste nema!
-
munchkin33
#858 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
jefferson wrote:S obzirom da imam priliku svaki dan gledati kako amerikaci zive, da mogu reci onako lijepo da Vedrana dvije ciste nema!
..vid jeffija sto je patriotski nastrojen..
-
jefferson
#859 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Sta znas, mozda i jesam, nikad se ne zna, krhko je znanjenosara wrote:Ti si za nju volumen...jefferson wrote:S obzirom da imam priliku svaki dan gledati kako amerikaci zive, da mogu reci onako lijepo da Vedrana dvije ciste nema!
-
jefferson
#860 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
A sto je to relevantno? Sta ce nam to pokazati? Hocel to poduprjeti Vedranin tekst?munchkin33 wrote:jefferson wrote:S obzirom da imam priliku svaki dan gledati kako amerikaci zive, da mogu reci onako lijepo da Vedrana dvije ciste nema!
..vid jeffija sto je patriotski nastrojen....de nam jeffy, samo iznesi foreclosure rates u tvom neighborhood-u iliti konmsiluku..hajde..
-
munchkin33
#861 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
jefferson wrote:A sto je to relevantno? Sta ce nam to pokazati? Hocel to poduprjeti Vedranin tekst?munchkin33 wrote:jefferson wrote:S obzirom da imam priliku svaki dan gledati kako amerikaci zive, da mogu reci onako lijepo da Vedrana dvije ciste nema!
..vid jeffija sto je patriotski nastrojen....de nam jeffy, samo iznesi foreclosure rates u tvom neighborhood-u iliti konmsiluku..hajde..
..jok, relevantno je da su Libijci "zedni demokratije"..
-
jefferson
#862 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Ne kontam sta ce nam to reci? Ako te bas interesuje, u mom komsiluku na svakih 1769 kuca, jedna propadne! Sta nam sad to govori, de nam reci pa javi Vedrani!
- nosara
#863 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Jeben neki komsiluk...! Ima li ko poznat...?jefferson wrote:Ne kontam sta ce nam to reci? Ako te bas interesuje, u mom komsiluku na svakih 1769 kuca, jedna propadne! Sta nam sad to govori, de nam reci pa javi Vedrani!
-
jefferson
#864 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Imam ja!nosara wrote:Jeben neki komsiluk...! Ima li ko poznat...?jefferson wrote:Ne kontam sta ce nam to reci? Ako te bas interesuje, u mom komsiluku na svakih 1769 kuca, jedna propadne! Sta nam sad to govori, de nam reci pa javi Vedrani!
-
munchkin33
#865 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
jefferson wrote:Imam ja!nosara wrote:Jeben neki komsiluk...! Ima li ko poznat...?jefferson wrote:Ne kontam sta ce nam to reci? Ako te bas interesuje, u mom komsiluku na svakih 1769 kuca, jedna propadne! Sta nam sad to govori, de nam reci pa javi Vedrani!
..to jeffy legendo..
St. Louis foreclosure rate up 79% from last year
Read more: St. Louis foreclosure rate up 79% from last year | St. Louis Business Journal
Foreclosures in the St. Louis area were slightly higher than the national trend, according to a report released Tuesday by California-based
Read more: St. Louis foreclosure rate up 79% from last year | St. Louis Business Journal
- jutarnji
#866 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Wownosara wrote:Obični Amerikanci žive poput ljudi iz trećeg svijeta
Meni samo nije jasno sta ljudi imaju od pisanja nebuloza koje veze s mozgom nemaju? Fakat je kriza, odoh danas
da rucam i vratih se iz pet restorana, dugo mi bilo cekati, "waiting list" k`o kod nas nekad red za humanitarnu.
Ljudi, bezze se zamarate i nadate nekim kataklizmama, dok ovi postanu third world country, ostatak planete ce
vjerovatno biti u zescem qrcu.
-
jefferson
#867 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Dobro, ali de ti meni reci kakve veze ja sa St. Louisom imam? Pitao si me za moj komsiluk i ja dao odgovor!
-
jefferson
#868 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Ja nedavno bio u DC, da vidis reda pred HR ambasadom za vize! pih, a tek broj prijava za lutriju za imigraciju u HR???jutarnji wrote:Wownosara wrote:Obični Amerikanci žive poput ljudi iz trećeg svijeta![]()
Meni samo nije jasno sta ljudi imaju od pisanja nebuloza koje veze s mozgom nemaju? Fakat je kriza, odoh danas
da rucam i vratih se iz pet restorana, dugo mi bilo cekati, "waiting list" k`o kod nas nekad red za humanitarnu.
Ljudi, bezze se zamarate i nadate nekim kataklizmama, dok ovi postanu third world country, ostatak planete ce
-
munchkin33
#869 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
In the St. Louis area, there were 6,625 foreclosures in the latest quarter, up 14.5 percent from the fourth quarter and 79.5 percent from last year's first quarter. With 6,625 foreclosures, there was one foreclosure for every 185 households in the St. Louis area.Read more: St. Louis foreclosure rate up 79% from last year | St. Louis Business Journal
..mora jeffy da te hebu decimale..jefferson je napisao/la:
Ne kontam sta ce nam to reci? Ako te bas interesuje, u mom komsiluku na svakih 1769 kuca, jedna propadne! Sta nam sad to govori, de nam reci pa javi Vedrani!
-
jefferson
#870 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Kao sto te vec upita, kakve veze St. Louis ima samnom i mojim komsilukom????munchkin33 wrote:In the St. Louis area, there were 6,625 foreclosures in the latest quarter, up 14.5 percent from the fourth quarter and 79.5 percent from last year's first quarter. With 6,625 foreclosures, there was one foreclosure for every 185 households in the St. Louis area.Read more: St. Louis foreclosure rate up 79% from last year | St. Louis Business Journal..mora jeffy da te hebu decimale..jefferson je napisao/la:
- ladyada
#871 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
izmislili nijemci, tisen krup i simens .......... ali nisu imali para da izgrade liniju berlin hamburg ..........osim toga bio je udes neki tako da je totalno zapecacena sudbina tom projektu .......... pa ga tusnuli kinezima ,i tako je simens pojam na njihovom trzistu ............zonbirile wrote: --------------------------------------
voz Šangaj-aerodrom uradili Nijemci i njihov je i voz Maglev-Magnetna levitacija.Očito i ostali ne znaju i prodaješ po ko zna koji put muda pod bubrege.Ozbiljno tumačenje procvata Kine je samo, da je ona sada Novi svijet,ali bukvalno poput Amerike 16,17 stoljeća,pogodno mjesto za plasman nagomilanog,viška kapitala velikih igrača.
-
jefferson
#872 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Na kineskom trzistu je Buick pojam od auta!ladyada wrote:izmislili nijemci, tisen krup i simens .......... ali nisu imali para da izgrade liniju berlin hamburg ..........osim toga bio je udes neki tako da je totalno zapecacena sudbina tom projektu .......... pa ga tusnuli kinezima ,i tako je simens pojam na njihovom trzistu ............zonbirile wrote: --------------------------------------
voz Šangaj-aerodrom uradili Nijemci i njihov je i voz Maglev-Magnetna levitacija.Očito i ostali ne znaju i prodaješ po ko zna koji put muda pod bubrege.Ozbiljno tumačenje procvata Kine je samo, da je ona sada Novi svijet,ali bukvalno poput Amerike 16,17 stoljeća,pogodno mjesto za plasman nagomilanog,viška kapitala velikih igrača.
- nosara
#873 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Ma, dok je tebi dobro, svima je dobro...jefferson wrote:Kao sto te vec upita, kakve veze St. Louis ima samnom i mojim komsilukom????munchkin33 wrote:In the St. Louis area, there were 6,625 foreclosures in the latest quarter, up 14.5 percent from the fourth quarter and 79.5 percent from last year's first quarter. With 6,625 foreclosures, there was one foreclosure for every 185 households in the St. Louis area.Read more: St. Louis foreclosure rate up 79% from last year | St. Louis Business Journal..mora jeffy da te hebu decimale..jefferson je napisao/la:
-
jefferson
#874 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Pa covjek me upitao za moj komsiluk! St. Louis je odavno pojam propasti u americi (doduse dok je Detroita mogu se tjesiti).
-
munchkin33
#875 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
jefferson wrote:Ja nedavno bio u DC, da vidis reda pred HR ambasadom za vize! pih, a tek broj prijava za lutriju za imigraciju u HR???jutarnji wrote:Wownosara wrote:Obični Amerikanci žive poput ljudi iz trećeg svijeta![]()
..auuuuuuu, pogled se ima na capitol..