LIBIJA

Post Reply
yugi

#501 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by yugi »

Nešto kontam hoće li nato intervenisat ako dođe do pobune u Hercegovini :oops:
madner

#502 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by madner »

yugi wrote:Nešto kontam hoće li nato intervenisat ako dođe do pobune u Hercegovini :oops:
Hoce, interventno ce nam dati na raspolaganje UAV i satelitske snimke. :D
Cyrax

#503 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Cyrax »

yugi wrote:Nešto kontam hoće li nato intervenisat ako dođe do pobune u Hercegovini :oops:
Da smo imali naftu '92 bi nam hidrogensku dali da se branimo ovako sumnjam :D
nosara

#504 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by nosara »

BarbaDue wrote:
Alfons Kauders wrote: pa sta zapravo vi predlazete? necete da se bombarduje gadafi, sta je alternativa?

pustiti ga da pobije opoziciju?

i usput organizovat demonstracije za mir... :-)
da su izasli normalni ljudi na normalne proteste kao i svugdje u svijetu nista se nebi dogodilo ali to u stvari nisu bili protesti vec oruzana pobuna u cilju destabilizacije drzave. logican je bio potez gadafija da osujeti namjeru grupe pobunjenika da od bengazija stvori zasebnu drzavu pod patronatom osovine zla!!!
Ja bih cak bio na strani tih pobunjenika i da su ih ove zapadne gnjide naoruzale, ali pustile da se sami izbore za promjene... To bi najbolje pokazalo na cijoj je strani vecina naroda... A to je sustina demokratije, da vecina odlucuje, zar ne...?
yugi

#505 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by yugi »

Šta li na sve ovo kaže Elvira :oops:
Alfons Kauders

#506 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Alfons Kauders »

BarbaDue wrote:
Alfons Kauders wrote: pa sta zapravo vi predlazete? necete da se bombarduje gadafi, sta je alternativa?

da su izasli normalni ljudi na normalne proteste kao i svugdje u svijetu nista se nebi dogodilo ali to u stvari nisu bili protesti vec oruzana pobuna u cilju destabilizacije drzave. logican je bio potez gadafija da osujeti namjeru grupe pobunjenika da od bengazija stvori zasebnu drzavu pod patronatom osovine zla!!!
jesi li ti prespavo zadnjih 40 godina?

to libija demokratska zemlja, mogu se organizovati mirni protesti i gadafi ce reci, "ok odo ja"... :lol: eto vidi malo sta se desava u bahrainu, gdje demonstranti nisu naoruzani, pa ih opet ubijaju ko zeceve... :D

jarane na mene ako neko zapuca, ja cu se docepat puske i uzvratit... a ti ako hoces sjedi, pjevaj kumbaja i stavljaj cvijece u cijevi pusaka iz kojih ce pucati na tebe...
BarbaDue

#507 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by BarbaDue »

nosara wrote:
BarbaDue wrote:

Ja bih cak bio na strani tih pobunjenika i da su ih ove zapadne gnjide naoruzale, ali pustile da se sami izbore za promjene... To bi najbolje pokazalo na cijoj je strani vecina naroda... A to je sustina demokratije, da vecina odlucuje, zar ne...?
demokratija bi bila da se pustilo da narod kao i svugdje rjesava stvar, pa ako je vecina da se dese promjene one bi se i desile, ali kada su vidjeli da su premalo ljudi instalirali u bengaziju i da im se cilj ne ostvaruje daj brze bolje usvajaj rezolucije, valja braniti narod. do sada su ih odbranili jedno 200-300 najmanje, hiljadama onih ranjenih nisu uspjeli da odbrane!!!
nosara

#508 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
BarbaDue wrote:

to libija demokratska zemlja, mogu se organizovati mirni protesti i gadafi ce reci, "ok odo ja"... :lol: eto vidi malo sta se desava u bahrainu, gdje demonstranti nisu naoruzani, pa ih opet ubijaju ko zeceve... :D

jarane na mene ako neko zapuca, ja cu se docepat puske i uzvratit... a ti ako hoces sjedi, pjevaj kumbaja i stavljaj cvijece u cijevi pusaka iz kojih ce pucati na tebe...
Jebat ih kad su "bad guys"... :-)
nosara

#509 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by nosara »

BarbaDue wrote:
nosara wrote:
BarbaDue wrote: da su izasli normalni ljudi na normalne proteste kao i svugdje u svijetu nista se nebi dogodilo ali to u stvari nisu bili protesti vec oruzana pobuna u cilju destabilizacije drzave. logican je bio potez gadafija da osujeti namjeru grupe pobunjenika da od bengazija stvori zasebnu drzavu pod patronatom osovine zla!!!
demokratija bi bila da se pustilo da narod kao i svugdje rjesava stvar, pa ako je vecina da se dese promjene one bi se i desile, ali kada su vidjeli da su premalo ljudi instalirali u bengaziju i da im se cilj ne ostvaruje daj brze bolje usvajaj rezolucije, valja braniti narod. do sada su ih odbranili jedno 200-300 najmanje, hiljadama onih ranjenih nisu uspjeli da odbrane!!!
Upravo... Sad ga samo "brane"... Kad ga pocnu "hranit" i "gradit", to ce tek bit veselje... :-)
BarbaDue

#510 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by BarbaDue »

Alfons Kauders wrote:
BarbaDue wrote:

nisam prespavao hvala na pitanju,

samo da slikovito iz druge ruke kazem sta je demokratija u libiji

raspitaj se ako ne vjerujes koliko je bilo libijaca koji su dobijali platu samo da se ne pojavljuju na poslu, hocu reci libijci su veliki neradnici ali se gadafi brinuo i za takve. ovo samo ilustracije radi sta je prava merhamet demokratija i koliko je lose bilo libijcima do nedavno.
pocoyo

#511 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by pocoyo »

Alfons Kauders wrote:
BarbaDue wrote:

...
pa sto se 5. flota ne povuce iz bahreina eto i tamo protestuju, hoce ljudi i tamo promjene. sto ne kazu uredu ba idemo mi kad vam ne valjamo. :oops:
sto ovi nisu u pravu i ne zasluzuju pomoc savaznika (eto ti rece biju ih ko zeceve) a ovi u libiji su u pravu i treba im pomoci, znam ja ma eto tebe ( pametnijeg) pitam :oops:

gadafije je njih hishn'o kad mu je bilo 26 godina,(na osnovu toga ima moj respekt i dan danas :D ) nadam se da ce i sad sa sezdeset i kusur, ... i 5-6-7 koliko li ima sinova :D (onaj Saif-al Islam djeluje pravo zaheban) a demostrante na "goli otok" :oops: :D
Cyrax

#512 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Cyrax »

Alfons Kauders wrote:

Mubarak i Ben Ali su inace mirno otisli? I tamo se ginulo pa se narod nije latio oruzja i gle cuda ostvario svoj cilj. Sa druge strane ovi su bolje naoruzani nego mi '95, poceli da gube u oruzanoj pobuni koju su sami digli zbog nedostatka podrske naroda( u prijevodu vecina je za Gadafija) i sta sad? Zovi Gordona i Sarkozija da spasu naf..narod.
nosara

#513 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by nosara »

Glasnogovornik iračke vlade izjavio je da Irak podržava napore međunarodne zajednice da zaštite libijski narod, javlja Reuters.
Ko vele, sto bi vama bilo bolje nego nama... :-)
stecak

#514 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by stecak »

Alfons Kauders wrote:Image

kaze 110 ovakvih i sve ostalo sto uleti za njima... :D

Image

Image
BarbaDue

#515 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by BarbaDue »

nosara wrote:
Glasnogovornik iračke vlade izjavio je da Irak podržava napore međunarodne zajednice da zaštite libijski narod, javlja Reuters.
ko li ga je postavi na tu funkciju, pitanje je samo jel' mi6,cia il' je mosad
Hemel

#516 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Hemel »

BarbaDue wrote:
nosara wrote:
ko li ga je postavi na tu funkciju, pitanje je samo jel' mi6,cia il' je mosad

voljom naroda na demokratskim izborima... :oops:
michio

#517 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by michio »

Bez obzira na naftu sve te zemlje imaju velike unutrasnje probleme i sto je najgore sve neke cudake za vladare.
bosanska senzacija

#518 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by bosanska senzacija »

Zapad je na Libiji primjenio već nekoliko puta uspješno izveden recept:

Stvaranje problema- reakcija- rješenje

Kroz historiju možemo vidjeti nekoliko primjera Hitlerove metode kada je zapalio Rajhstag i optužio židove..
1964 godine Amerikanci su lažno optužili Vijetnam za napad na 2 američka broda. Posljedice rata koji je trajao 20 godina su ogroman broj ljudskih i civilni žrtava i uništen Vijetnam.
2001 godine svi smo preko tv-a mogli vidjeti napad na New York i Pentagon. Optužena ja Al Kaida čiji je vođa Osama Bin Laden, kakve li slučajnosti, "bivši" pripadnik CIA. Krivica je pala na Afganistan, državu bez glave i repa sa društvom koje živi u 18 vijeku. Taj famozni "rat protiv terorizma" traje i danas a koalicijske snage trenutno vode rat bez ikakvog cilja gdje su najveće žrtve upravo civili.
Poslije Afganistana na redu je bio Irak na koji je invazija započela 2003 godine. Irak je optužen za posjedovanje oružja za masovno uništenje i za podršku Al Kaidi. Operacija "Sloboda Iraku" traje i danas, neki izvori tvrde da je do sada poginulo skoro milion ljudi. Sadama su objesili, oružje za masovono naoružanje nisu pronašli ali se za nekad nacionalna iračka naftna polja sprema privatizacija što je bio i krajnji cilj.

Danas gledamo skoro isti scenario u Libiji.

Zahvaljujući "spontanim protestima" zapad je konačno vidio priliku da skine Gadafija i dočepa se njegovih naftnih polja koja će kao i u Iraku uskoro biti privatizovana. Libija će poslije svega ostati razorena i izmrcvarena država podjeljena na dva dijela sa svojim vlastitim Deytonom. Gadafija možda i skinu ali će i dalje ostati veliki broj libijaca koji će ga podržavati i nastaviti njegovu borbu.
extraordinary

#519 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by extraordinary »

Zapad je jako dobro iskoristio ono smeće od čovjeka i njegove sumanute ideje, a najviše će na kraju izgubiti Libijci, ni krivi ni dužni. Ko misli da će Zapad i Ameri riješiti bilo kakav problem dole, tj da će Libijcima cvijetati cvijeće, treba se okrenuti bližoj historiji i vidjeti kako cvijeće cvijeta na većini frontova gdje su Ameri direktno umiješali ruke. Žao mi je samo što Libijci ne odlučuju o svojoj sudbini, i što su im iznad glave dva zla, ne znaš koje je gore.
mir-vama

#520 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by mir-vama »

Putin: Rezolucija Vijeća sigurnosti protiv Libije podsjeća na krstaške ratove

IRIB – Ruski premijer, Vladimir Putin, kritikovao je rezoluciju Vijeća sigurnosti UN protiv Libije, jer je omogućena vojna intervencija na suverenu državu.

"Rezolucija je puna propusta i omogućava sve i podsjeća na srednjovijekovni poziv na krstaški rat. U stvari, omogućava intervenciju na suverenu državu", rekao je Putin. Zona zabranjenih letova iznad Libije uvedena je tokom vikenda pod mandatom UN. Francuski, američki i britanski brodovi počeli su 19. marta sa gađanjem libijskih vojnih meta.
jefferson

#521 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by jefferson »

mir-vama wrote:Putin: Rezolucija Vijeća sigurnosti protiv Libije podsjeća na krstaške ratove

IRIB – Ruski premijer, Vladimir Putin, kritikovao je rezoluciju Vijeća sigurnosti UN protiv Libije, jer je omogućena vojna intervencija na suverenu državu.

"Rezolucija je puna propusta i omogućava sve i podsjeća na srednjovijekovni poziv na krstaški rat. U stvari, omogućava intervenciju na suverenu državu", rekao je Putin. Zona zabranjenih letova iznad Libije uvedena je tokom vikenda pod mandatom UN. Francuski, američki i britanski brodovi počeli su 19. marta sa gađanjem libijskih vojnih meta.
Citiras putina?????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa sto rusi "odlucno" ne ulozise veto onda?
Ni ti ne znas bil pisao ili srao!
Bosanski_kralj

#522 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Bosanski_kralj »

Sve više počinjem sumnjati u masovnost protugadafijevih snaga. Pa čovjek ih satra, a ne vjerujem da bi to mogao da nema i veliku podršku svog naroda.
ROTOR 9

#523 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by ROTOR 9 »

Gdje li su sad silne organizacije za zastitu prava covjeka.. gdje li su to zauzeti.. Samo da se sto prije ovo zavrsi.. pogidose civili.. ma ove slike za plakat.. :cry:
Ustani Ahmede brani komsiju.. ne cekaj da ti dodju na vrata ko nama 92.. :cry:
ma pogledaj smao ostatak arapskog svijeta., sute i gledaju glade se dolarima..
Ma nek i nafta presusi koliko sutra., pa nek se dzukele zvakaju medjusobno..
uhh :!:
jeza u ledja

#524 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by jeza u ledja »

Predlazem da se tema preimenuje u: "Francuski, britanski, americki, italijanski, belgijski, spanski, danski, kanadski i katarski vojni avioni iznad Libije". :oops:
casobuke

#525 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by casobuke »

Bosanski_kralj wrote:Sve više počinjem sumnjati u masovnost protugadafijevih snaga. Pa čovjek ih satra, a ne vjerujem da bi to mogao da nema i veliku podršku svog naroda.

Naravno, nisu se ove imperijalističke gnjide uključile da bi spasile jadni libijski narod, nego bit će da pobunjenici očito i nemaju toliku podršku kako su nam mediji pokušali prikazati lažnom pričom o masovnom buntu libijskog naroda :D ? A zbog čega li, nigdje dosad nismo čuli ni procjene koliko ima tih pobunjenika, koji procenat stanovništva ih podržava, a koliko je na Gadafijevoj strani, otkud oružje pobunjenicima, itd...
Post Reply