LIBIJA
- AleksoMKD
#4676 Re: LIBIJA
Dupli sorry
- bokakotorska
#4677 Re: LIBIJA
Opet stativa, tebra znas da sam ja skitnica, samo pratim teren redovno, ko zna gde ce biti sledece. Zadnji tereni behu u nekom islamskom krugu, sve razlicite zemlje, a iste letelice & letaci, pazi do sad oslobodilacki ambasadori nijesu leteli u nebo, samo pucanstvo.Chisum wrote:Gdje li u svemu nadje apologetu J.P. Morgana.... Jos pogotovo nakon sto na nekoj od proslih stranica napisah koliko bi mi pucao kurac sve i da ih k'o drva slazu... i jedne i druge. Ove prve - jer su nadrkani imperijalisti, pa imaju ovakvih glinenih golubova na bacanje....bokakotorska wrote:Sad tek vidim da si stvarno odro guzove od jahanja.Chisum wrote:Nevezano za ovaj dogadjaj, koji me, da budem iskren, zanima k'o lanjski snijeg, interesantne su mi dvije veoma oprecne struje na ovakvim temama...
S jedne strane ovi domaci Talibani koji sanjaju o nekakvom kalifatu - pa da u japankama, naoruzani bradom i neznanjem do neba, "zauzmu Rim", te sa druge strane ekipa koja uglavnom zivi negdje vani (obicno u Americi), kojoj je i dan-danas cudno kako to neko moze da zamisli da jedna Amerika - jedina istinska globalna sila danasnjice - moze da povlaci konce po raznim banana i "akobogda" drzavama....![]()
Preko Gvatemale i Arbenza, do Konga i Lumumbe, preko Kube I Batiste, pa do igara Lyndon Johnsona (od "Dovedite me na vlast i dacu vam taj vas rat koji zelite", preko krvavih spletki i operacija, poput "Fenix-a", pa do ispunjenja obecanja nakon incidenta u tonkinskom zaljevu...), od krvavih dogadjaja u Kambodzi, za vrijeme Nixona, pa do Allendea i njegovog Chilea..... itd... itd...
Zasto neko misli da je moguce da jedna jedina istinska globalna sila ne igra odlucujuce ulogu i ovdje, u previranjima izmedju ovih priglupim arapskih plemena?
Mene bi, da sam kakav Amerikanac, bilo sramota, donekle i strah - a uz to ne bih mogao stati sa iscudjavanjem - da se moja zemlja, koja pretenduje da bude najjaca i najutjecajnija na svijetu, ne ucestvuje, ako ne - i ODLUCUJE u manje vise svemu sto se desava na svijetu.... pogotovo u dijelovima koji spadaju u najuzu zonu interesa poput zemalja bogatih naftom itd....
Ovo nema veze sa glupim pricama o Masonima, Mosadu, Paji Patku i slicnim vicevima koji se daju cuti kada ove glupe vehabije bistre svjetsku politiku.... Ovo je jednostavno red stvari kakav je uvijek bio i bice. Onaj ko pozeli da se zove najjacim - on to mora biti, ma kakva da je cijena, svidjalo se to nekome ili ne.
Dalek je put od Titovog pionira do apologete J.P. Morgana & Co
Dusebriznice stari uteho bogatih
Veliki si dijalekticar, na temama o rodnoj grudi nisi ih ovako kvalifikovao, to me nasmejalo da prostis![]()
a ove druge - jer su toliko glupi, a kao takvi sami po sebe najopasniji, da mi ih vec odavno vise nije ni zao.
A dok smo mi bili drugi, a ti go u sedlu, nijesi ovako tumacio, i tu si me zagrcnuo![]()
Nego, znam... ukljucio si se u temu dok je Zaga jos uvijek nije nakalemila na Libiju - dok je jos uvijek nosila kovacevicevski naziv "Ubise (nam) ambasadora"... priznaj, je l' bilo trzanje? Barem na sekundu... stare rane...
- "Ubise nam Kralja!"
- "Opet?" (dobro, ovo bi vec bilo s Kovacevica na Basaru)
Te drz'-nedaj....
Kad ono n'akav americki ambasador...
Bez obzira na nase zezanje, neke stvari se menjaju i prica dobija ozbiljniji ton.
-
occupylove
#4678 Re: LIBIJA
ovdje su u pitanju dupli standardi , niko ne opravdava ove divlje proteste i ubijanje ljudi zbog nekoga smeca od filma ili glupih karikaturaAleksoMKD wrote:Marinci su valjda bili u ambasadi u Tripoliju. U Bengaziju je konzulat i tu su lokalni strazari, valjda.
Koliko sam razumeo napadaci su iskoristili protest ispred konzulata (relativno miran) i napali i ubili ambasadora.
Sto se tice zabrane ovakvih debilnih folmova to je nemoguce jer zakon i ustav to garantiraju. Meni nije jasno kako moze neko napadati celu Dansku zbog karikatura koje su nacrtali par ljudi?
Ili celu Ameriku abog "filma" koji je napravljen od strane par ljudi?
Da ne spominjem da su medju karikature koje su rezultirale protestima u Arapskom svetu i smrti u stampedima 10-ak nevinih ljudi (pre svega muslimana) ubacene slike koje nemaju veze sa karikaturama. Slike ubacene od strane imama kako bi jos veci bes izazvali.
Ili ova "informacija" da je Kopt iza ovog filma. Sta je to nego poziv na progon Kopta?
A reakcije oko filma su otprilike da meni kao ateistu Musliman kaze da sam prljava nemoralna zivotinja pa ja odem i ubijem Hindusa jer i on vjeruje u nesto.
nista nije slucajno i govorimo o Islamskome extremizmu i oni jesu opasni , a sa druge strane imamo sada primjer Krscanskoga extremizma ( koji ne samo u USA vec i u Evropi uz extremnu desnicu uzima maha ) koji se opravdava ?
slobodom govora i demokratijom ??
uzmite za primjer Pussy Riot i frku oko njih kada su skrnavile Moskovsku crkvu
svi su stali u njihovu odbranu na zapadu kao "sloboda izrazavanja " i "borci za slobodu "
a sa druge strane hajde pokusajte Izraelskoga Rabina prikazati sa bombom u ruci kako ubija Palestinsku djecu , nacrtajte karikaturu ili snimite film i prikazite ga ?
ili Americke Krscane u slicnome fazonu ?
bit ce te proglaseni Anti-Semitom i FBI ce vam pokucati na vrata
- Cracked
#4679 Re: LIBIJA
occupylove wrote:ovdje su u pitanju dupli standardi , niko ne opravdava ove divlje proteste i ubijanje ljudi zbog nekoga smeca od filma ili glupih karikaturaAleksoMKD wrote:Marinci su valjda bili u ambasadi u Tripoliju. U Bengaziju je konzulat i tu su lokalni strazari, valjda.
Koliko sam razumeo napadaci su iskoristili protest ispred konzulata (relativno miran) i napali i ubili ambasadora.
Sto se tice zabrane ovakvih debilnih folmova to je nemoguce jer zakon i ustav to garantiraju. Meni nije jasno kako moze neko napadati celu Dansku zbog karikatura koje su nacrtali par ljudi?
Da ne spominjem da su medju karikature koje su rezultirale protestima u Arapskom svetu i smrti u stampedima 10-ak nevinih ljudi (pre svega muslimana) ubacene slike koje nemaju veze sa karikaturama. Slike ubacene od strane imama kako bi jos veci bes izazvali.
Ili ova "informacija" da je Kopt iza ovog filma. Sta je to nego poziv na progon Kopta?
A reakcije oko filma su otprilike da meni kao ateistu Musliman kaze da sam prljava nemoralna zivotinja pa ja odem i ubijem Hindusa jer i on vjeruje u nesto.
nista nije slucajno i govorimo o Islamskome extremizmu i oni jesu opasni , a sa druge strane imamo sada primjer Krscanskoga extremizma ( koji ne samo u USA vec i u Evropi uz extremnu desnicu uzima maha ) koji se opravdava ?
svi su stali u njihovu odbranu na zapadu kao "sloboda izrazavanja " i "borci za slobodu "
a sa druge strane hajde pokusajte Izraelskoga Rabina prikazati sa bombom u ruci kako ubija Palestinsku djecu , nacrtajte karikaturu ili snimite film i prikazite ga ?
ne budalesaj ima more slika i dokumentaraca pa im "FBI" ne kuca na vrata. A ovo ti je fin primjer ignorisanja: Zapocne se sa recenicom " ne opravdavam" i tu se negdje zavrsi sva osuda i prica o ubijanju nevinih. Slijedecih 20-50 redova teksta je obicno neka teorija zavjere, tempirano pustanje snimaka..itd
-
jefferson
#4680 Re: LIBIJA
Ti ima sjedan problem, cek, kako se ono zove, ah da: LAGANJE!occupylove wrote:ovdje su u pitanju dupli standardi , niko ne opravdava ove divlje proteste i ubijanje ljudi zbog nekoga smeca od filma ili glupih karikaturaAleksoMKD wrote:Marinci su valjda bili u ambasadi u Tripoliju. U Bengaziju je konzulat i tu su lokalni strazari, valjda.
Svaku noc na TV mozes pogledati kakos e ismijavaju isus, rabini, izrael, amerika, itd.
Prestani siriti dezinformacije, jer ocito ima oni koji ti i vjeruju, al eto.
-
BiTa
#4681 Re: LIBIJA
Nafta, samo nafta... Propao im prvobitni plan, naoruzavanje i podrska pobunjenicima, pa sad moraju na tezi nacin..
-
detroit-mercy
#4682 Re: LIBIJA
Znaci kada mirni protesti u bilo kojoj od ovih zemalja pocnu, a hadzo ko Sadam nekada pobaca malo gasa ili digne tenkove na ljude onda pusti da se to samo rjesavaBlack swan wrote:detroit-mercy wrote:Veoma interesantno je da veliki broj ljudi na ovom forumu podrzava razne diktatore, lunatike, idiote na vlasti u tim nekim zemljama, koji vladaju dozivotno pa onda nakon njih dodje mu sin ili unuk ili neki drugi lik iz familije. A u isto vrijeme jednom Cericu ti isti npr razvlace majku na sve strane sto je uzurpirao jedan mandat vise u IZ
, Lagumdziji se majka pominje stalno sto je vec par godina prvi u stranci (koja uzgred receno povremeno ucestvuje u vlasti), a da Princ Izetbegovic npr. sebe proglasi dozivotnim predsjednikom ili da mu je to ucinio babo mu
revolucija bi izbila. Kako za nas vaze jedna pravila a drugima kako bude
.
ne potržavamo diktature nego smatramo da se demokracija ne može unijeti bombama izvana nego treba krenuti iznutra
kao pad komunizma i raspad istočnog bloka
dakle ne diraj zemlje i pusti ih da same prođu kroz sve stupnjeve demokratije
isto mislim i o libiji siriji iraku i t d
- Chisum
#4683 Re: LIBIJA
bokakotorska wrote:Opet stativa, tebra znas da sam ja skitnica, samo pratim teren redovno, ko zna gde ce biti sledece. Zadnji tereni behu u nekom islamskom krugu, sve razlicite zemlje, a iste letelice & letaci, pazi do sad oslobodilacki ambasadori nijesu leteli u nebo, samo pucanstvo.Chisum wrote:
Gdje li u svemu nadje apologetu J.P. Morgana.... Jos pogotovo nakon sto na nekoj od proslih stranica napisah koliko bi mi pucao kurac sve i da ih k'o drva slazu... i jedne i druge. Ove prve - jer su nadrkani imperijalisti, pa imaju ovakvih glinenih golubova na bacanje....
Veliki si dijalekticar, na temama o rodnoj grudi nisi ih ovako kvalifikovao, to me nasmejalo da prostis![]()
a ove druge - jer su toliko glupi, a kao takvi sami po sebe najopasniji, da mi ih vec odavno vise nije ni zao.
A dok smo mi bili drugi, a ti go u sedlu, nijesi ovako tumacio, i tu si me zagrcnuo![]()
Nego, znam... ukljucio si se u temu dok je Zaga jos uvijek nije nakalemila na Libiju - dok je jos uvijek nosila kovacevicevski naziv "Ubise (nam) ambasadora"... priznaj, je l' bilo trzanje? Barem na sekundu... stare rane...
- "Ubise nam Kralja!"
- "Opet?" (dobro, ovo bi vec bilo s Kovacevica na Basaru)
Te drz'-nedaj....
Kad ono n'akav americki ambasador...
Bez obzira na nase zezanje, neke stvari se menjaju i prica dobija ozbiljniji ton.
Opet izvrces, prevrces, uvrces...
Nadji mi kada sam to pisao o rodnoj grudi, a da i njih pomenuh.... mozda onda kada sam pisao o tvojoj zemljakinji Abramovicki i Pollocku, ili o 1991. godini i marisani sarajevskih skinera i pankera uz zvuke bostonskog punk core-a, nama dragog Slapshot-a... ili o Puna saka ruskih muda - Ginsbergu? Ne znam,... Moras me podsjetiti... nane mi. Mozda i jesam sta lanuo. I da jesam - zar to mijenja cinjenicu da glinenih golubova imaju na bacanje? Let oslobodilackog ambasadora u nebo stoji u opisu radnog mijesta istog.
Sto se tice vas, kao drugih, te nekih drugih, i svih drugih, moji stavovi su manje-vise jasni. Ja stavove ne mijenjam, tek ih na razlicite nacine podastrem, zavisno od konteksta, ali sustina je uvijek ista. Prema tome, ton moze da varira, kako mi sjedne - a zavisno na ciju adresu saljem - ali da ces me uhvatiti da prevrcem sustinu - tesko.
I da, i pored naseg zezanja, kako ga zoves, stvari su onakve kakve su uvijek bile - nista nije novo i nista se ne radikalno ne mijenja. Da li je to slika svijeta koju bi zeljeli vidjeti ili ne - drugi je par rukava.
Javih se na ovu temu ne da bih likovao radi letecih ambasadora, ili Arapa izgubljenih u svemiru, nego da bih podvukao dvije potpuno oprecne struje koje ovdje razgovaraju... Domace vehabije, prekaljene ratnike protiv crtanih i igranih filmova, te novopecene Amere - Bosance u Americi, koji zaista vjeruju da Amerika u ratove ulazi iz puke ljubavi prema ljudima, medama i zekama... Jedino da im je Iain Matthews ministar odbrane pa da...
... And I dreamed I saw the bombers
Riding shotgun in the sky
Turning into butterflies
Above our nation ....
Elem, do slijedeceg crtanog.
Last edited by Chisum on 13/09/2012 16:38, edited 1 time in total.
-
jefferson
#4684 Re: LIBIJA
A kontru pucaju novopeceni talibani ili u ovom slucaju talibanke u BiH!KatarinaKosaca wrote:Kako prevelika doza ABC-a, CNN-a škodi zdravom razumu.... primjer su naši novopečeni ameri.
- bokakotorska
#4685 Re: LIBIJA
Dotore, marinaca na terenu nema nigde. Oni su locirani u bazama, baze su locirane u pustinjama radi njihove sopstvene sigurnosti.Ženski Dr.Med wrote:Pa koliko sam "upucen " teritorija na kojoj se nalazi ambasada bilo koje zemlje ,ta "teritorija" "pripada" toj zemlji/drzavibokakotorska wrote:Brate jesi ti kad krocio u Tunis ne u Libiju ?occupylove wrote:TV vijesti u USA su naravno zaokupljene pogibijom njihovih diplomata u Bengaziju , te jurisu demonstranata u Kairu na USA ambasadu
demonstracije su bile i u jos par drzava na bliskome istoku i dalje ..
i tek se zakuhava , jer sve vise TV stanica u Islamskim zemljama sada prikazuje taj film !! ( sto im nije pametno ne treba zakuhavati !)
par stvari je cudno ;
USA konzulat u Bengaziju su cuvali samo Libijski cuvari , koji su brzo savladani od 20 tesko naoruzanih napadaca
gdje su bili Marinci da stite Ambasadora i njegovi tjelohranitelji u Libiji koja je u haosu
druga stvar po TV USA ;
ko je poslao taj uvredljivi film o Islamu , sa prevodom na Arapski lokalnoj TV stanici u Kairu ? pitaju se Americki novinari
pokusavajuci naci doticnoga Sam Bacila " Jevreja i gradjevinskoga poduzetnika " koji je rezirao film i postao ga na Youtube
nikakvih informacija o njemu , i novinari se pitaju dali uopste postoji osoba pod tim imenom ?
i analiza i shok Amerikanaca da se to desi u drzavi koju su "oslobodili dikatora i uveli im demokraciju "![]()
izvinjavam se sto se smijem , i saucesce nesretnim diplomatama , smijem se tako jeftinoj propagandi
i pitanja da li se Arapsko proljece okrenulo protiv USA politike i Amerikanaca i jeli ta politika USA na Bliskome Istoku dozivjela totalnu propast ?
jedinice Marinaca a i FBI krecu ka Libiji , naravno ratni brodovi u Mediteranu i avijacija i ostala mashinerija je vec u pokretu
Predsjednik Obama je obecao da ce pohvatati ( tacnije pobiti ) napadace i koristice sva sredtsva
e pa bas 'lijepo "ja mislim da je ovo sada sedmi rat za USA u deceniji , , ovaj put u Libiji , koju su 'oslobodili "
vidjecemo sta ce donijeti sljedeci dani i 'cestitka " Izraelskim operativcima koji su ponovo zrtvovali Americke i ostale zivote za svoje ciljeve ..i zakuhali do jaja i opet !
Koji bre marinci u arapskim zemljama. Pa u Bagdadu nema 1, a ti bi te seke u Bengazi![]()
Marince gledas na TVu kako cirkaju kafu ili u nekoj nocnoj akciji kako ubijaju zene i decu po Avganistanu i Pakistanu.
Marinci su ti u tim zemljama locirani u pustinjama, na sigurnom i odatle nosa ne promaljaju. Bunkeri ba.
Avijacija radi svoj demokratski posao.
Obezbedjenje je svuda lokalno i vrlo low profile drze.
Ne beri brige sad ce oni da ozidaju Tripoli kao i Bagdad sto su, a mrski teroristi nema druge nego da im buckaju
granate minobacacem. Vec vidjeno, novosti su samo na CNNu, kod baba Kristine
STo se tice marinaca ,bas i mene zanimaju gdje su bili , koliko sam tu upucen ambasada nema samo tjelohranitelje ,nego i marice koji cuvaju amabasadu
Jedan jedini marinac da se pojavi usred mirnog dana na ulici bio bi napadnut istog casa bilo gde, od Pakistana do Maroka.
Ako se i kada se pojave u svecanim prilikama, dovezu ih helikopterima na slikanje i to je to.
Zbog ugleda bivsih kolonijalnoih sila koje danas olicavaju SAD i Britanija svaki belac, evropskog izgleda je u velikoj opasnosti svuda na Bliskom i Srednjem istoku i naravno u celoj Africi.
Obezbedjenje je zato pod obavezno lokalno. Pa znas valjda da italijanske NATO trupe u Pakistanu i Avganistanu placaju reket lokalcima da ih stite. I uprkos optuzbama ostalih NATO kolega, Italijani nemaju zrtava
Arapski svet (tu dodajem i Iran, Avganistan i Pakistan) je silovan od strane Britanije i kasnije Amerike zadnja 2 veka konstantno. Oni sve bele zovu Havadji ili Frandji, izgovor varira od regije do regije ali to znaci - Krstasi, invazione trupe. Shvati to, Evropa (i SAD) je tamo bila i jos uvek je osvajac !
Ljudima koji prate sve to preko vesti u pitanju su Talibani i Al Kaida, ko malo vise procita shvata da je to jednostavno odnos koji traje vekovima.
Pritom ne radi se o britanskim ovcama kojima islamski biznismeni odredjuju cenu na londonskoj pijaci, vec trenutno o nafti kojoj amero - europski biznismeni utvrdjuju cenu na Bliskom i Delakom istoku.
Bro jutro
Last edited by bokakotorska on 13/09/2012 16:47, edited 1 time in total.
-
muzicar_iz_parka
#4686 Re: LIBIJA
Ma Amerikanci se vode humanitarnim motovima u oslobađanju Iraka od zloglasnog diktatora koji ugnjetava narod.detroit-mercy wrote: Znaci kada mirni protesti u bilo kojoj od ovih zemalja pocnu, a hadzo ko Sadam nekada pobaca malo gasa ili digne tenkove na ljude onda pusti da se to samo rjesava. Pa hebiga, sto si kukao kada je Slobo poceo da zavodi red po Jugi
. Trebalo je pustiti da se to sve samo vremenom sredi
.
Zašto su onda Amerikanci naoružavali Sadama tokom 80ih, podržavali u ratu protiv Irana, itd. ????
A gdje je ono biološko-hemijsko oružje (na engleskom WMD) koje su Amerikanci naveli kao razlog napada Iraka 2003 godine????
Kakve su poslijedice za Irak u cjelini nakon "oslobađanja", više žrtava donijela "demokratija" nego sadamova diktatura koja je trajala preko 20 godina.
Desilo se ono šta Amerikanci nisu očekivali, preuzimanjem vlasti od strane Šiita Iran je umjesto neprijatelja kojeg je imao kroz Sadama dobio manje više saveznika. Čitam neki dan Amerikanci se bune što Irak dozvoljava Irancima da avionima prebacuju naoružanje Assadu, nešto nezamislivo za vrijeme Sadama.
Turska vojska često prijeđe u sjeverni Irak da ganja Kurde, bombarduju koje selo, pa se povuku, naravno uz direktnu dozvolu Amerikanaca. Gdje su tu ljudska prava?????
Pogledaj diktature u zalivskim državama, prošle godine S. Arabija i okolni saveznici sa svojom vojskom su ugušili demonstracije u Bahreinu, niko se ne žali na ljudska prava. Njihova društvena uređenja nemaju ni sjeme demokratskih osnova, pa opet nikome ne smeta to.
Svi potezi Amerike su isključivo iz sopstvenih interesa, priča o ljudskim pravima, demokratiji i sličnim blagodetima je za budale koje sjede ispred ekrana i u to vjeruju.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4687 Re: LIBIJA
na fejsu 18 lajkova za komentarJa Sam Odavle wrote:Koliko ljudi na ovom forumu s odusevljenjem svrsavaju na vijesti o pogibiji stranog diplomate zbog loseg filma, cudim se vec da nije izvrsan bar jedan masakr nad strancima sirom Bosne.
sve ih treba pobiti
ne mogu da vjerujem šta se sve priča i radi
jesu li ljudi svjesni kamo sve ovo vodi...
spirala nasilja anyone???
-
jefferson
#4688 Re: LIBIJA
Ja koliko znam bilo koji iracani s kojim sam pricao nesto ne govori u superlativima o vremenu prije amerikanaca i sada. Irak danas ima skoro 400% vise skola, daleko veci budzet i ove godine bi i Iran trebali preteci kada je u pitanju izvoz nafte.muzicar_iz_parka wrote:Ma Amerikanci se vode humanitarnim motovima u oslobađanju Iraka od zloglasnog diktatora koji ugnjetava narod.detroit-mercy wrote: Znaci kada mirni protesti u bilo kojoj od ovih zemalja pocnu, a hadzo ko Sadam nekada pobaca malo gasa ili digne tenkove na ljude onda pusti da se to samo rjesava. Pa hebiga, sto si kukao kada je Slobo poceo da zavodi red po Jugi
.
Zašto su onda Amerikanci naoružavali Sadama tokom 80ih, podržavali u ratu protiv Irana, itd. ????
A gdje je ono biološko-hemijsko oružje (na engleskom WMD) koje su Amerikanci naveli kao razlog napada Iraka 2003 godine????
Kakve su poslijedice za Irak u cjelini nakon "oslobađanja", više žrtava donijela "demokratija" nego sadamova diktatura koja je trajala preko 20 godina.
Desilo se ono šta Amerikanci nisu očekivali, preuzimanjem vlasti od strane Šiita Iran je umjesto neprijatelja kojeg je imao kroz Sadama dobio manje više saveznika. Čitam neki dan Amerikanci se bune što Irak dozvoljava Irancima da avionima prebacuju naoružanje Assadu, nešto nezamislivo za vrijeme Sadama.
Turska vojska često prijeđe u sjeverni Irak da ganja Kurde, bombarduju koje selo, pa se povuku, naravno uz direktnu dozvolu Amerikanaca. Gdje su tu ljudska prava?????
Pogledaj diktature u zalivskim državama, prošle godine S. Arabija i okolni saveznici sa svojom vojskom su ugušili demonstracije u Bahreinu, niko se ne žali na ljudska prava. Njihova društvena uređenja nemaju ni sjeme demokratskih osnova, pa opet nikome ne smeta to.
Svi potezi Amerike su isključivo iz sopstvenih interesa, priča o ljudskim pravima, demokratiji i sličnim blagodetima je za budale koje sjede ispred ekrana i u to vjeruju.
Ali, OK, na nama je bosancima da iracanima kazemo jel valja ili ne valja.
Nemoj misliti da se slazem sa americkom politikom iz 2003 godine i napadom, ali danas Irak je druga prica.
Inace, samo od bosanaca se moze ocekivati da kazu kako ne valja, jer izgleda da smo mi jedini narod koji misli da je neko duzan da njegove probleme rjesava, gasi mu pozare, cisti snijeg, i stvara drzavu.
80% ljudi na ovom forumu prica kako nas treba porobiti austrija ili sta ja znam da NAM sredi stanje, pa nije ni cudo sto svi onako stihijski svakog jebenog diktatora brane.
Naravno, americke bombe 1995 nisu nam bile mrske!
-
muzicar_iz_parka
#4689 Re: LIBIJA
Samo budala se može tome radovati.
Najgore od svega je da će kroz kažnjavanje organizatora/izvršioaca vjerovatno stradati veći broj civila kao koletaralna šteta.
Najgore od svega je da će kroz kažnjavanje organizatora/izvršioaca vjerovatno stradati veći broj civila kao koletaralna šteta.
- Arturo B
#4690 Re: LIBIJA
Sreca pa imamo Paralele i lucidnog Marica da nam kaze gdje i zasto je sve otislo u tri hiljade persunaKatarinaKosaca wrote:Kako prevelika doza ABC-a, CNN-a škodi zdravom razumu.... primjer su naši novopečeni ameri.
Last edited by Arturo B on 13/09/2012 16:52, edited 1 time in total.
- hrastov žižak
#4691 Re: LIBIJA
klučna izjavajefferson wrote: i ove godine bi i Iran trebali preteci kada je u pitanju izvoz nafte.
- hrastov žižak
#4692 Re: LIBIJA
Ajde bolan, do neki dan si pitao kakve veze ima američka politika sa dolskom Kastra i Homeinija na vlast. I ti bi nešto da komentarišešArturo B wrote:Sreca pa imamo Paralele i lucidnog Marica da nam kaze gdje i zasto je sve otislo u tri hiljade persunaKatarinaKosaca wrote:Kako prevelika doza ABC-a, CNN-a škodi zdravom razumu.... primjer su naši novopečeni ameri.
-
muzicar_iz_parka
#4693 Re: LIBIJA
Ja ne podržavam nijednog diktatora niti sam kad to činio, smatram demokratiju bez obzira na nedostatke kao bolji društveni sistem.jefferson wrote:
Ja koliko znam bilo koji iracani s kojim sam pricao nesto ne govori u superlativima o vremenu prije amerikanaca i sada. Irak danas ima skoro 400% vise skola, daleko veci budzet i ove godine bi i Iran trebali preteci kada je u pitanju izvoz nafte.
Nemoj misliti da se slazem sa americkom politikom iz 2003 godine i napadom, ali danas Irak je druga prica.
Inace, samo od bosanaca se moze ocekivati da kazu kako ne valja, jer izgleda da smo mi jedini narod koji misli da je neko duzan da njegove probleme rjesava, gasi mu pozare, cisti snijeg, i stvara drzavu.
80% ljudi na ovom forumu prica kako nas treba porobiti austrija ili sta ja znam da NAM sredi stanje, pa nije ni cudo sto svi onako stihijski svakog jebenog diktatora brane.
To ne opravdava korištenje izlizanih fraza o "demokratiji i ljudskim pravima" da bi se ako treba i silom makeo onaj koji ne odgovara i postavio neko ko će ispunjavati naređenja.
Iran nije tek tako dobar primjer za poređenje, imaju embargo na uvoz u EU (koja je bila najveći pojedinačni izvoznik), imaju dugogodišnje sankcije u skoro svim granama privrede, pa shodno tome i ne mogu imati neki normalan razvoj potreban za jak izvoz.
- Arturo B
#4694 Re: LIBIJA
hrastov zizak wrote:Ajde bolan, do neki dan si pitao kakve veze ima američka politika sa dolskom Kastra i Homeinija na vlast. I ti bi nešto da komentarišešArturo B wrote:Sreca pa imamo Paralele i lucidnog Marica da nam kaze gdje i zasto je sve otislo u tri hiljade persunaKatarinaKosaca wrote:Kako prevelika doza ABC-a, CNN-a škodi zdravom razumu.... primjer su naši novopečeni ameri.
Pricas gluposti jer si ispao glupan na temi. Ali to nije toliko bitno nemoj biti zlopamtilo. Informiraj se malo, misli svojom glavom i mozda ces nekad eventualno biti i zanimljiv i dobar sugovornik.
- bokakotorska
#4695 Re: LIBIJA
Irak postoji samo jos na karti. U praksi imas Iracki Kurdistan koji potpuno samostalno funkcionise, Istok koji je zapravo politicki Iran, siiti, i pustinjski zapad, Suni deo koji zivi svoj zivot.jefferson wrote:Ja koliko znam bilo koji iracani s kojim sam pricao nesto ne govori u superlativima o vremenu prije amerikanaca i sada. Irak danas ima skoro 400% vise skola, daleko veci budzet i ove godine bi i Iran trebali preteci kada je u pitanju izvoz nafte.muzicar_iz_parka wrote:Ma Amerikanci se vode humanitarnim motovima u oslobađanju Iraka od zloglasnog diktatora koji ugnjetava narod.detroit-mercy wrote: Znaci kada mirni protesti u bilo kojoj od ovih zemalja pocnu, a hadzo ko Sadam nekada pobaca malo gasa ili digne tenkove na ljude onda pusti da se to samo rjesava. Pa hebiga, sto si kukao kada je Slobo poceo da zavodi red po Jugi
.
U pravu si Iracanin koji je u SAD po default u ce ti crniti vreme pre SAD invazije i unistenja zemlje.Ti koje sreces i sa kojima pricas su sluzbenici koji su radili za amere i koji ne smeju da kroce nazad u Irak. Medjutim jos je preko 20 miliona ostalo u Iraku i oni nisu radili za amere i oni uopste ne misle tako.
Odlicno pominjes americke bombe iz 1995, no to je bolna tema i dan danas. Tesko ces naci koga da uporedi ta dva, odnosno 90% ce ti objasnjavati kako su to dve sasvim razlicite stvari, a Bush, Bler & Clinton su moralne gromade u odnosu na Obamu & Hilari...
Amerika je predivna ali samo dok si u njoj i ako se smatras amerikancem.
Kakva je Amerika Arapima saznaces kada odes tamo i ne do Bog predstavis se kao Amerikanac. Shvatices u sekundi da prezir i sazaljenje koji ameri gaje prema Meksikancima ili Bosancima na pr - jeste maciji kasalj u odnosu na percepciju njih samih u ocima islamskog sveta.
Last edited by bokakotorska on 13/09/2012 17:04, edited 1 time in total.
-
Avetinho
#4696 Re: LIBIJA
Ja bih ovo nazvao kljucnom greskom nesposobnih iranskih politicara.muzicar_iz_parka wrote: Iran nije tek tako dobar primjer za poređenje, imaju embargo na uvoz u EU (koja je bila najveći pojedinačni izvoznik), imaju dugogodišnje sankcije u skoro svim granama privrede, pa shodno tome i ne mogu imati neki normalan razvoj potreban za jak izvoz.
- hrastov žižak
#4697 Re: LIBIJA
Jesi, jesi, pitao si ovo s čuđenjem, i još dosta toga. Neću ti prijavit post, vidiš da nisam zlopamtiloArturo B wrote:hrastov zizak wrote:Ajde bolan, do neki dan si pitao kakve veze ima američka politika sa dolskom Kastra i Homeinija na vlast. I ti bi nešto da komentarišešArturo B wrote:
Sreca pa imamo Paralele i lucidnog Marica da nam kaze gdje i zasto je sve otislo u tri hiljade persuna
Pricas gluposti jer si ispao glupan na temi. Ali to nije toliko bitno nemoj biti zlopamtilo. Informiraj se malo, misli svojom glavom i mozda ces nekad eventualno biti i zanimljiv i dobar sugovornik.
- Arturo B
#4698 Re: LIBIJA
hrastov zizak wrote:Arturo B wrote:Jesi, jesi, pitao si ovo s čuđenjem, i još dosta toga. Neću ti prijavit post, vidiš da nisam zlopamtilohrastov zizak wrote:
Pricas gluposti jer si ispao glupan na temi. Ali to nije toliko bitno nemoj biti zlopamtilo. Informiraj se malo, misli svojom glavom i mozda ces nekad eventualno biti i zanimljiv i dobar sugovornik.Samo mi je komično da neko ko nema pojma o globalnoj politici stalno nešto nekom šuka, a do juče nije znao šta je imperijalizam
Meni imperijalizam ocito nije isti pojam kao i tebi, tako da je suvisno raspravljati o tome. Zasto bi prijavio moj post? Ispao si neznalica jer si se pohvalio kako Kuba napreduje uprkos strasnom kapitalizmu i kao dokaz si stavio clanak koji govori o tome da Kubi zeli da uvede neke stvari koje su nista drugo do kapitalizam
- hrastov žižak
#4699 Re: LIBIJA
Arturo B wrote:
Opet ti u logičkim rascjepuMeni imperijalizam ocito nije isti pojam kao i tebi, tako da je suvisno raspravljati o tome. Zasto bi prijavio moj post? Ispao si neznalica jer si se pohvalio kako Kuba napreduje uprkos strasnom kapitalizmu i kao dokaz si stavio clanak koji govori o tome da Kubi zeli da uvede neke stvari koje su nista drugo do kapitalizam. Tako da, nemamo mi o cemu raspravljati vise. Greska mnogih ljudi sa ovog foruma i opcenito jeste sto cim neko ima drugacija stajalista od njih ima tendenciju da ga prozove budalom, idiotom i da ga vrijedja na svaki nacin. Ako razmisljamo drugacije to nije razlog da mi se desetak vas natovari na ledja i ceka svaki moj post da bi uradila samo jednu stvar, uputila meni neku uvredu ili me "diskvalificirala kao sugovornika", sto je samo po sebi smijesno. Tako da ako nemas nista reci sto je vezano za temu molio bih da me vise ne citiras.
![]()
- Arturo B
#4700 Re: LIBIJA
Samo odgovaram istom mjeromhrastov zizak wrote:Arturo B wrote:
Opet ti u logičkim rascjepuMeni imperijalizam ocito nije isti pojam kao i tebi, tako da je suvisno raspravljati o tome. Zasto bi prijavio moj post? Ispao si neznalica jer si se pohvalio kako Kuba napreduje uprkos strasnom kapitalizmu i kao dokaz si stavio clanak koji govori o tome da Kubi zeli da uvede neke stvari koje su nista drugo do kapitalizam. Tako da, nemamo mi o cemu raspravljati vise. Greska mnogih ljudi sa ovog foruma i opcenito jeste sto cim neko ima drugacija stajalista od njih ima tendenciju da ga prozove budalom, idiotom i da ga vrijedja na svaki nacin. Ako razmisljamo drugacije to nije razlog da mi se desetak vas natovari na ledja i ceka svaki moj post da bi uradila samo jednu stvar, uputila meni neku uvredu ili me "diskvalificirala kao sugovornika", sto je samo po sebi smijesno. Tako da ako nemas nista reci sto je vezano za temu molio bih da me vise ne citiras.
![]()
Ako imas postovanja prema meni i ja cu ga svakako imati prema tebi, a ako nemas, pa boze moj