LIBIJA

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3726 Re: LIBIJA

Post by KatarinaKosaca »

theTruePath wrote:Ne znam bogami,jedino u Bosni mozes naci ljude koji podrzavaju Gadafija.Bosnjacima je izgleda dovoljno sto je on arap i Muamer,i odmah je on dobar.Ja gdje god da sam se okrenuo svi hvale ovaj dogadjaj,,ovo ostalo sto je za osudu to je malo i to se ne spominje.Bitno je sto je jedan ditaktor dobio ono sto je zasluzio
A to se ti kao samoproklamiraš kompetentnim za odluku "šta je ko zaslužio , a šta ne". čak i kad se radi o ubojstvu bez suđenja. Bravo :dance:
A ta priča kao muslimani brane Gadafija što je musliman je više degutantna. Evo, ja nisam ni muslimanka, i jednako bih reagirala da je isti scenarij bio za Hugu Chaveza ili Castra. Jednako. Tako da je to neka šuplja plasirana da se dezavuiše stvarna siva eminencija i idejni tvorac čak i guranja šipke u anal .
theTruePath

#3727 Re: LIBIJA

Post by theTruePath »

Sad ce bar imati sansu da biraju ono sto zele,demokratskim izborima
zilog

#3728 Re: LIBIJA

Post by zilog »

Ženski Dr.Med wrote:
theTruePath wrote:I da kazem ovo,zamisli da neki tunizanin,egipcanin 1991 kaze "ma ko im je kriv tim bosancima,sve im je dala jugoslavija a oni sad pametuju i zele nezavisnost,svakako da smo uz slobodana"....

hebali bi im sve po spisku,e pa gospodo tako zvuci ovo vase komentiranje
i kakve to veze ima sa bosnom?? :shock:
Takve da sa 3000 km pametujemo sta je bolje za Libijce i da im je Gadafi bio dobar, samo ce to tek vidjeti. :roll:
JBL

#3729 Re: LIBIJA

Post by JBL »

theTruePath wrote:Sad ce bar imati sansu da biraju ono sto zele,demokratskim izborima
Kao sto biraju u Afganistanu i Iraku :lol: Cuj, demokratskim izborima :lol: Dobice maskotu iz SAD koja ce sluziti gazdi. Cuj.... Ono sto zele :-)
The 51st State

#3730 Re: LIBIJA

Post by The 51st State »

zilog wrote:
Ženski Dr.Med wrote:
theTruePath wrote:I da kazem ovo,zamisli da neki tunizanin,egipcanin 1991 kaze "ma ko im je kriv tim bosancima,sve im je dala jugoslavija a oni sad pametuju i zele nezavisnost,svakako da smo uz slobodana"....

hebali bi im sve po spisku,e pa gospodo tako zvuci ovo vase komentiranje
i kakve to veze ima sa bosnom?? :shock:
Takve da sa 3000 km pametujemo sta je bolje za Libijce i da im je Gadafi bio dobar, samo ce to tek vidjeti. :roll:
neke stvari se bolje vide iz "vana" .
suspect_zero

#3731 Re: LIBIJA

Post by suspect_zero »

theTruePath wrote: Ne znam bogami,jedino u Bosni mozes naci ljude koji podrzavaju Gadafija..

Niko (normalan) ne podržava njegov režim, samo nam je gnusan način na koji je ubijen.
theTruePath wrote: Bosnjacima je izgleda dovoljno sto je on arap i Muamer,i odmah je on dobar

Ma šta me ba briga što je Arap i Moamer????? :? ....ja nikakva hajra nemam ni od jednog Arapina, nit' me hrane niti oblače...niti imam ikakve podudarnosti sa njima osim iste Vjere, sve ostalo je niđe veze.
theTruePath

#3732 Re: LIBIJA

Post by theTruePath »

JBL wrote:
theTruePath wrote:Sad ce bar imati sansu da biraju ono sto zele,demokratskim izborima
Kao sto biraju u Afganistanu i Iraku :lol: Cuj, demokratskim izborima :lol: Dobice maskotu iz SAD koja ce sluziti gazdi. Cuj.... Ono sto zele :-)
Sta ti predlazes`?
KatarinaKosaca

#3733 Re: LIBIJA

Post by KatarinaKosaca »

zilog wrote:Takve da sa 3000 km pametujemo sta je bolje za Libijce i da im je Gadafi bio dobar, samo ce to tek vidjeti. :roll:
A počeće sa prvim računom za struju... Kupovinom stana ili slično :D
Nego :roll: , onih milion LIbijaca što su protestovali u korist Gadafija, ne smatraš Libijcima ili :roll: :roll: :lol:
Dakle, baš se radi o tome da nisu LIbijci ovo uradili nego par plaćenih divljaka potpomognuti udarima iz zraka. Samo o tome se radi..
Comrad

#3734 Re: LIBIJA

Post by Comrad »

Ma ko ovdje prica da su ljudi za Gadafija. Nego je jednostavno svima prekipilo da Ameri vode glavnu rijec.

I ne budimo licemjeri. Ako vec zele da ganjaju demokratiju po cijelom svijetu i budu peacemakeri, sta je sa nama bilo, sta je sa ruandom, sudanom itd itd.

Jbt, ovi dole hladili jaja, nisu nista radili, sve imaju. Ok, nemaju neke slobode, ali nemamo ni mi. Do jucer nisi mogao nigdje putovati, u cemu smo se razlikovali po tome od njih. Pustena je prividna sloboda, ono kenjaj ti, samo kenjaj, ali niko te ne slusa.

Pa nije demokratija nastala zbog naroda, vec da se sa istim lakse moze vladati. I dokazano je da moze. Das tri mrve ljudima, sebi uzmes ostatak hljeba. Jbg, Gadafi je davao samo jednu mrvu.
zilog

#3735 Re: LIBIJA

Post by zilog »

Pera Trta wrote:A te iste Bošnje vjernici zaboravljaju da je sve to (Gadafi, Sadam, Asad stariji i svi ostali arapski vođe) Titina raja iz nesvrstanih, tako da više razloga imaju da ih žale ovi što plaču i za Brozom.
Tito je im je bio raja iz interesa, kao sto je bio Brsluskoni. Kada je bilo ko od te tadasnje Titine raje pao, Tito je postajao raja sa novim diktatorom. To je diplomatija iz interesa, nema tu emocija. Samo to treba nauciti, a ne furati se na zagrobnu podrsku Gadafiju i Sadamu.
theTruePath

#3736 Re: LIBIJA

Post by theTruePath »

KatarinaKosaca wrote:
zilog wrote:Takve da sa 3000 km pametujemo sta je bolje za Libijce i da im je Gadafi bio dobar, samo ce to tek vidjeti. :roll:
Nego :roll: , onih milion LIbijaca što su protestovali u korist Gadafija, ne smatraš Libijcima ili :roll: :roll: :lol:
Dakle, baš se radi o tome da nisu LIbijci ovo uradili nego par plaćenih divljaka potpomognuti udarima iz zraka. Samo o tome se radi..
Pobune nisu demokratija...ko pobjedi po njegovom igras i tacka

i opet mislim da ce pro-gadafijevci bolje proci sad nego sto bi pobunjenici da je gadafi pobjedio
KatarinaKosaca

#3737 Re: LIBIJA

Post by KatarinaKosaca »

theTruePath wrote:Sta ti predlazes`?
Evo za početak ne bi bilo loše da mentori demoracije, ljudskih prava i pravne države traže procesuiranje ubojica i mučitelja bez suđenja. Onako da se malo navikavaju da se to tako ne radi ;-)
Nešto ne pročitah nikakav apel u tom smislu. :roll:
El_presidente
Location: Show me the way to the next whiskey bar, oh, don't ask why

#3738 Re: LIBIJA

Post by El_presidente »

KatarinaKosaca wrote:
theTruePath wrote:Sta ti predlazes`?
Evo za početak ne bi bilo loše da mentori demoracije, ljudskih prava i pravne države traže procesuiranje ubojica i mučitelja bez suđenja. Onako da se malo navikavaju da se to tako ne radi ;-)
Nešto ne pročitah nikakav apel u tom smislu. :roll:

neces ni procitati, toga nece biti
ameri uopste nisu duzni da odgovaraju pred bilo kakvim medjunarodnim sudom za ratne zlocine, drugim rijecima mogu da rade sta zele, a mora se priznati da to obilato koriste
isto tako, to u ovom slucaju koriste ovi arapski kozojebi, divljaci, koji ovako muce covjeka (bez obzira kakav je bio), zato sto znaju da im ameri cuvaju ledja
zilog

#3739 Re: LIBIJA

Post by zilog »

KatarinaKosaca wrote:
Ako je zaista bilo tako kao sto se prica, a postane gore, zar ne mislis da ce opet izaci na ulice?

Gdje taj milion Libijaca bio kada je pao Tripoli? Par hiljada drzalo Sirt dva mjeseca nakon toga...
KatarinaKosaca

#3740 Re: LIBIJA

Post by KatarinaKosaca »

zilog wrote:Ako je zaista bilo tako kao sto se prica, a postane gore, zar ne mislis da ce opet izaci na ulice?

Gdje taj milion Libijaca bio kada je pao Tripoli? Par hiljada drzalo Sirt dva mjeseca nakon toga...
Mislim stvarno malo drsko napisati gdje je milion ljudi kad ti bombe padaju, grad razoren, dijete uplakano, a ti idi pod granate da te osakate. To čak ni hrabri USA vojnici :-) :-) ne bi uradili.
Stoga pitanje ti je nebulozno, a ne mislim da će ponovo izaći na ulice, bar ja ne bi dok su ovi divljaci prijelazna vlada koja ima zračnu podršku :D
ultima_palabra

#3741 Re: LIBIJA

Post by ultima_palabra »

Što se toliko forsiraju Ameri u ovoj priči? Pa valjda su Francuzi i nešto manje Talijani bili glavni u ovome... Obama zbog situacije kod kuće nije smio ni pomisliti na veći angažman.
zilog

#3742 Re: LIBIJA

Post by zilog »

KatarinaKosaca wrote:
zilog wrote:Ako je zaista bilo tako kao sto se prica, a postane gore, zar ne mislis da ce opet izaci na ulice?

Mislim stvarno malo drsko napisati gdje je milion ljudi kad ti bombe padaju, grad razoren, dijete uplakano, a ti idi pod granate da te osakate. To čak ni hrabri USA vojnici :-) :-) ne bi uradili.
Stoga pitanje ti je nebulozno, a ne mislim da će ponovo izaći na ulice, bar ja ne bi dok su ovi divljaci prijelazna vlada koja ima zračnu podršku :D
Granate padaju, snajperi skidaju koga stignu, nema vode, nema struje, dijeca placu, ginu i tako 3 godine, a grad ne pada. Jel' ovo poznato?

Nadam se da sada nisam drzak i nebulozan?
nosara

#3743 Re: LIBIJA

Post by nosara »

ultima_palabra wrote:Što se toliko forsiraju Ameri u ovoj priči? Pa valjda su Francuzi i nešto manje Talijani bili glavni u ovome... Obama zbog situacije kod kuće nije smio ni pomisliti na veći angažman.
Ako je tako, cemu onda obamino seirenje i "okretanje novog lista americke politike nakon ratova u Iraku i Libiji"...? I kakva je to situacija u americi...? Postali humani i obzirni...?

Samo ameri... Da njih nije bilo, rat bi se otegnuo do bogojavljanja...
nosara

#3744 Re: LIBIJA

Post by nosara »

zilog wrote:
KatarinaKosaca wrote:

Granate padaju, snajperi skidaju koga stignu, nema vode, nema struje, dijeca placu, ginu i tako 3 godine, a grad ne pada. Jel' ovo poznato?

Nadam se da sada nisam drzak i nebulozan?
Ali bez tomahavka i avijacije...
KatarinaKosaca

#3745 Re: LIBIJA

Post by KatarinaKosaca »

zilog wrote:Granate padaju, snajperi skidaju koga stignu, nema vode, nema struje, dijeca placu, ginu i tako 3 godine, a grad ne pada. Jel' ovo poznato?
Jako poznato, ali totalno neusporedivo.
zilog wrote:Nadam se da sada nisam drzak i nebulozan?
Nisi. Nisam ni rekla ti da si drzak, nego pitanje. Velika je razlika u mentalitetu, ogromna, tako da nikako nisu iste reakcije niti se može poistovjećivati.
El_presidente
Location: Show me the way to the next whiskey bar, oh, don't ask why

#3746 Re: LIBIJA

Post by El_presidente »

ultima_palabra wrote:Što se toliko forsiraju Ameri u ovoj priči? Pa valjda su Francuzi i nešto manje Talijani bili glavni u ovome... Obama zbog situacije kod kuće nije smio ni pomisliti na veći angažman.

neozbiljan si jarane, ako mislis da ameri nisu iza ovoga barem indirektno
KatarinaKosaca

#3747 Re: LIBIJA

Post by KatarinaKosaca »

nosara wrote:Samo ameri... Da njih nije bilo, rat bi se otegnuo do bogojavljanja...
Jako tačno.
ultima_palabra

#3748 Re: LIBIJA

Post by ultima_palabra »

nosara wrote:
Ako je tako, cemu onda obamino seirenje i "okretanje novog lista americke politike nakon ratova u Iraku i Libiji"...? I kakva je to situacija u americi...? Postali humani i obzirni...?

Samo ameri... Da njih nije bilo, rat bi se otegnuo do bogojavljanja...
Pa narod skontao da milijarde odoše u ratove i bogaćenje firmi povezanih sa vojnom industrijom, a njih izbacuju sa posla i iz kuća... Amerika neće poslati nijednog novog kopnenog vojnika u neku akciju sljedećih 5-10 godina.

Naravno, Obama je klimnuo glavom, a Evropljani su odradili ostalo.
zilog

#3749 Re: LIBIJA

Post by zilog »

nosara wrote:Ali bez tomahavka i avijacije...
Kada kalibrom preko 100 mm mozes pogoditi svaki prozor, ne treba ti tomahavk.

Avijacijom se gadjaju tenkovi, VBR-ove, teska artiljerija i veliki bunkeri, a ne pojedinacni rovovi. Kada nemas tenkova, VBR-ova, velike artiljerije, sta bi avijacija gadjala?

Evo konkretno pitanje: Sta bi u ratnom Sarajevu gadjao avijacijom i tomahavcima, a da ne bude kompletno ravnanje grada "tipa Vukovar"?
Tripoli nije izrokan poput Sarajeva, a kamo li sravnjen poput Vukovara.
Tirkiz

#3750 Re: LIBIJA

Post by Tirkiz »

drzavni sekretar SAD ... ili u narodu poznata kao "prevarena žena" demokratski i civilzirano kaze u nedemokratskoj, necivilizianoj Libiji i to sve uz osmjeh...

da je kojim slucajem ovo rekla u SAD za neku od zivotinja...cito sumnjam da je PETA nebi razapela na sred Time Squarea
Post Reply