LIBIJA
-
Hodidid
#3576 Re: LIBIJA
Jel bio uz Milosevica 1992 godine? Jeste. Dakle, zavrsena prica.
- Warhead
#3577 Re: LIBIJA
Pa bio je i uz Sarkozija, Berluskonija, Stipu Mesica itd. Pa sta to dokazuje, da je mrzio BiH? Inace, postavi pitanje koliko je Zapad bio i ostao uz Milosevica? To sto je Milosevic zavrsio u Hagu ne znaci nam puno sve dok su Srbija i RS de facto nagradjeni sa pola teritorije BiHod strane tog Zapada. Pisam ti takvu podrsku.Hodidid wrote:Jel bio uz Milosevica 1992 godine? Jeste. Dakle, zavrsena prica.
- @rman
#3578 Re: LIBIJA
uzimajući u obzir kvalitet njihovog obrazovanja, bolje onda da ga nisu ni imali... nisu bili u stanju svog čovjeka ni za medicinskog tehničara obrazovati.ja ne znam da je negdje obrazovanje ili zdravstvo u evropi besplatno( nije ni skupo kao u usa ali nije ni besplatno).
Vi koji lupetate o blagostanju, medu i mlijeku za vrijeme Gadafijeve ere ne shvatate da vrhunac ljudskog zadovoljstva a tako i čovječnosti nije samo u hranu i piću, pa to i zatvorenici imaju. Nisam čuo da je ijedan naš radnik ostao da živi u Libiji kao što je to slučaj bio sa Njemačkom. A posebno je licemjerno što mi bivši Jugoslaveni solimo Libijcima pamet, nemamo mi kome šta prigovarati kada je u pitanju civiliziranost ili bilo kakva druga vriejdnost,... najpametnije je da šutimo i čistimo svoje smeće....
-
Hodidid
#3579 Re: LIBIJA
To i dalje ne mijenja cinjenicu da je bio na strani Milosevica 1992 godine. Meni dovoljno. Ti se s njim odusevljavaj ali ne vrsi pritisak na ostale da dijele tvoje stavove.Warhead wrote:Pa bio je i uz Sarkozija, Berluskonija, Stipu Mesica itd. Pa sta to dokazuje, da je mrzio BiH? Inace, postavi pitanje koliko je Zapad bio i ostao uz Milosevica? To sto je Milosevic zavrsio u Hagu ne znaci nam puno sve dok su Srbija i RS de facto nagradjeni sa pola teritorije BiH. Pisam ti takvu podrsku Zapada BiH.Hodidid wrote:Jel bio uz Milosevica 1992 godine? Jeste. Dakle, zavrsena prica.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3580 Re: LIBIJA
U Njemačku su išli "trbuhom za kruhom", a u LIbiju preko firmi, tako da se nikako ne može praviti ta paralela.Nisam čuo da je ijedan naš radnik ostao da živi u Libiji kao što je to slučaj bio sa Njemačkom.
-
Goblin
#3581 Re: LIBIJA
Meni su ova nabrajanja smijesna. Pa uporedi to sa nekom drugom malom zemljom punom nafte,recimo Bahrein i Kuwajt pa ces vidjeti da su u usporedbi sa njima,znaci sebi jednakima Libijci bili pravo jadni. Drugo,nije to njima Gadafi dao,to je njihovo vlasnistvo,drzavno,opste a ne Gadafijeva prcija koju ce on dijeliti kako hoce. Mislim ,to je strasno jednostavno,ne znam kako ne shvatate.Posto se krenulo sa basnama, da pokusam objasniti za djecu : Dobijes ti na Bingu,Lotu-elem negdje 5 miliona KM ( libijska nafta ) i to je tvoje ALI dodzem ja kod tebe sa rajom koja nosi utoke i kazem dragi moj odsada ja upravljam tim parama ( Gadafijev drzavni udar ) i tako ja sa tim parama hadzijam,placam kurve i sampanjac ,obezbijedim porodicu i jarane( Gadafijev zivot ) a tebi isplacujem 5 hiljada KM mjesecno ( privilegije libijskih gradjana ) . I tako 40 godina. Pa da li bi ti bi bilo dobro ??? Kako ti nije dobro imas 5 hiljada KM mjesecno,a ne radis nista ?? Sta bunis se ?? Nije ti dobro ??? Ti bi onih 5 miliona da se ti nesto pitas ??? Halo,ne cujem dobro ??? Nemoj ,da posaljem tenkove da te ubiju kao stakora !! Ali ima stara bosanska: Mozes kako hoces ali neces moci dokle hoces.CVIKERASH wrote:Hodidid wrote:Covjek je napravio drzavu na plemenskoj bazi i vodio sator politiku. Bez parlamenta, bez sudstva, bez ustava, bez politickih partija. Da bi sacuvao vlastitu moc i blagostanje koje je stekao u posljednjih 40 i kusur godina preferirao je anarhiju u drustvu. Sta god je potencijalno bilo prijetnja njegovom rezimu uklanjao je bez milosti.
Mene licno je u mnogome podsjecao i na Mussolinija u njegovom javnom obracanju masama i u nekim drugim stvarima
Ko je njega izabrao za vodju 1969? Gdje je njemu legitimitet bio? Odakle je izvlacio legalitet svojoj vladavini?
Ko ne zna sta su legalitet i legitimitet po definiciji nek googla.
U svakom slucaju, za kraj da kazem da bi bilo bolje da su mu sudili nego sto su ga lincovali ali sta je tu je. i jos jedno je bitno za reci. Srusio ga je vlastiti narod. Nigdje ja ne vidjeh te milione libijaca o kojima je Gadafi govorio u martu ove godine a koji su po njemu bili spremni da ga brane i ginu za njega.
Njegova era je zavrsena a na libijcima je da sebi grade i izgrade bolju buducnost. Oni najbolje znaju kako im je bilo pod njim a ocito je da nisu bili odusevljeni s njegovom vlascu onako kako bi neki to ovdje voljeli prikazati.
I nije na nama , kao sto neki dosad prije mene ustvrdise, da im mi solimo pamet i govorimo kako su pogrijesili. Oni najbolje znaju jesu li ili nisu pogrijesili. I ako im bude gore sami su tome kumovali a ako im bude bolje borili su se i izborili za to. U oba slucaja nama ni iz dzepa ni u dzep.
Sad je bitno da BiH kao drzava sto prije omoguci b-h kompanijama povratak na libijsko trziste i nove ugovore.
Bas im je tesko bilo
Povodom čitave krizne situacije u Libiji, mediji uglavnom pišu o negativnim stranama ove zemlje. Međutim, to je država koja ima (ili barem imala) i svoje brojne dobre strane. Donosimo vam neke činjenice koje sigurno niste znali o Libiji.
BNP po glavi stanovnika u Libiji iznosi 14.192 $.
Primanja na račun nezaposlenost iznose: 730 $.
Plata jedne medicinske sestre iznosi oko 1.000 $.
Za svako novorođeno dijete država porodici placa 7.000 $.
Nakon sklapanja prvog braka svaki bračni par dobija 64.000 $ od države za kupovinu stana.
Prilikom otvaranja privatnog biznisa svaki građanin dobija 20.000 $ početnog kapitala od drzave.
Obrazovanje je u potpunosti besplatno.
Zdravstveno osiguranje za svakog državljanina u potpunosti je besplatno.
Cijene hrane su jako niske.
Električna energija za upotrebu u domaćinstvu je besplatna.
Država osigurava kredite za kupovinu stambenih objekata i vozila bez kamate.
Prilikom kupovine automobila svakom građaninu država plaća 50% cijene vozila (pripadnicima oružanih snaga 65%).
Cijena goriva je minimalna, llitar benzina košta oko 0.14 $.
Bas me zanima kako ce im nakon ovih paklenih godina izgledati ta bolja buducnost
- PeshtA
#3582 Re: LIBIJA
Da je trebao sam sici sa vlasti trebao je.
Da je ovo organizovano i skuhano u kuhinjama zapada, jeste.
Da su primati i dzelati jesu, musliman nebi trebao ni zivotinju onako klati a kamoli insana.
Na kraju i njemu i njima ce suditi Jedan jer samo on zna pravu istinu.
Da su primati i dzelati jesu, musliman nebi trebao ni zivotinju onako klati a kamoli insana.
- braca
#3583 Re: LIBIJA
Evo ovaj najnoviji clip sa mucenjem Gadafija - sramota za islam i za one koji se nazivaju muslimanima/Muslimanima, prizivaju Allaha, a muce ljudsko bice......zivotinje....ne nisu zivotinje....ljudi, ljudi su to....no tjesi me da su i DRUGI takvi, eno krstasi oderase Causeskua...ma veze to nema sa religijom i vjerom......LJUDI su to, LJUDI, nisu zivotinje......sto bi rekao veliki Enes Kisevic........
Da se razumijemo, je*o Gadafija, bio je u kolu sa Milosevicem, a nama šipak kad je bilo najteze......zao mi naroda, Libijaca, sad ce tek da nahebu....
Da se razumijemo, je*o Gadafija, bio je u kolu sa Milosevicem, a nama šipak kad je bilo najteze......zao mi naroda, Libijaca, sad ce tek da nahebu....
-
theTruePath
#3584 Re: LIBIJA
ovaj izvjesni Sanad je navodno ubijo Gadafija
http://www.youtube.com/watch?v=E2A5wTLT ... r_embedded#!
http://www.youtube.com/watch?v=E2A5wTLT ... r_embedded#!
-
JBL
#3585 Re: LIBIJA
Kad se probude sa prstom u g... i skontaju sta su uradili bice kasno... I bice vremena za kajanjePeshtA wrote:Da je trebao sam sici sa vlasti trebao je.
-
oridjidji
#3586 Re: LIBIJA
brzo će libijci zaliti za gadafijem ko mi za titom 
- ladyada
#3587 Re: LIBIJA
oridjidji wrote:brzo će libijci zaliti za gadafijem ko mi za titom
- astala_vistala
#3588 Re: LIBIJA
Pustinjski lav je zivio i umro kao lav,pukovnice neka ti je lahka zemlja.
Svojom smrću je ujedno i postao najveci Arapski lider,ovo je ujedno pokazalo njegov karakter,svoju ideologiju je pratio do svoje smrti i nije odustao,nije pobjegao iz Libije,Sta je Libija izgubila to samo pametni i civilizirani ljudi znaju jer zna se da Arapi sa jakim vođom imaju i jaku drzavu isto kao i bivsa SFRJ sa jakim Titom,jaka JUGOSLAVIJA.
Zna se ko stoji iza njegovog svrgnuđa i smrti,jedni ce godinama da iskoritavaju sirovine libije,a njihovom narodu treba minimalno 20 godina da se vrate u stanje prije pobune,svaka vam cast glupi libijski narode !!!
Svojom smrću je ujedno i postao najveci Arapski lider,ovo je ujedno pokazalo njegov karakter,svoju ideologiju je pratio do svoje smrti i nije odustao,nije pobjegao iz Libije,Sta je Libija izgubila to samo pametni i civilizirani ljudi znaju jer zna se da Arapi sa jakim vođom imaju i jaku drzavu isto kao i bivsa SFRJ sa jakim Titom,jaka JUGOSLAVIJA.
Zna se ko stoji iza njegovog svrgnuđa i smrti,jedni ce godinama da iskoritavaju sirovine libije,a njihovom narodu treba minimalno 20 godina da se vrate u stanje prije pobune,svaka vam cast glupi libijski narode !!!
- @rman
#3589 Re: LIBIJA
Nisu baš svi preko firmi išli, pogotovo zdravstvaeni radnici, (a i da jesu, paralela opet stoji).... nego, pokupe lovu dole, koja je nekoliko puta veća nego u domaćeg radnika a zatim zbrišu što prije mogu ovamo...KatarinaKosaca wrote:U Njemačku su išli "trbuhom za kruhom", a u LIbiju preko firmi, tako da se nikako ne može praviti ta paralela.Nisam čuo da je ijedan naš radnik ostao da živi u Libiji kao što je to slučaj bio sa Njemačkom.
Stoga, men čini se da upravo vi, ljubitelji beduinskog poglavice, pravite tu paralelu između jedne Njemačke i Libije,...
Gadafi nije samo simbol Libije već i jednoumlja, primitivizma, bahatosti, religijskog licemjrestva, totalitarizma ukratko, arapske dekadence. Dajte, navedite ijednog kvalitetnog naučnika, filozofa ili humanistu koje je dao taj svijet pod vodstvom tih faraona? ( osim egipćanina Neđziba Mahfuza) Uglavnom osjećam veliku dozu licemjerstva i kvazimudrossti kod onih koji ovakve ljude brane. Ako smo mi ista bolji, pa sto srušismo onda Jugoslaviju? ( a nemojmo samo sada svu krivicu na srbe, masone ili i slobu prebacivati,..)
-
ek0
- ultima_palabra
#3591 Re: LIBIJA
Ja fakat nisam znao da pukovnik ima ovoliko fanova u Bosni... ja s kim god sam pričao kaže da je dobio šta je zaslužio, ili eventualno da mu se trebalo suditi, a ne onako likvidirati.
Licemjerni smo brate do bola... nazivamo čitav narod glupim (pametni su izgleda bili što su dopustili 42 godine diktature), kao protivimo se NATO-u i Americi a guze bi dali da nas prime u svoje društvo, primamo se na srbijanske kvazinaučne šuplje o NWO samo zato što nam je lijeno razmišljati, nazivamo Amerikance glupim zbog uticaja mas-medija a sami vjerujemo u sve što pročitamo na opskurnim web sajtovima
Da ne govorim o lijenim paralelama između Gadafijeve Libije i Titove Jugoslavije...
Vidi se i "u se, na se, poda se" mentalitet... daj mi džabni stan, auto, režije i dobru socijalu, a što sam neobrazovan, ne znam raditi ništa, ne doprinosim društvu u bilo kojem segmentu i ne pitam se ništa za vlastitu budućnost... ma jebo to
Iskreno se ne bih mijenjao ni sa jednim Libijcem iz perioda Gadafijeve vladavine.
Licemjerni smo brate do bola... nazivamo čitav narod glupim (pametni su izgleda bili što su dopustili 42 godine diktature), kao protivimo se NATO-u i Americi a guze bi dali da nas prime u svoje društvo, primamo se na srbijanske kvazinaučne šuplje o NWO samo zato što nam je lijeno razmišljati, nazivamo Amerikance glupim zbog uticaja mas-medija a sami vjerujemo u sve što pročitamo na opskurnim web sajtovima
Vidi se i "u se, na se, poda se" mentalitet... daj mi džabni stan, auto, režije i dobru socijalu, a što sam neobrazovan, ne znam raditi ništa, ne doprinosim društvu u bilo kojem segmentu i ne pitam se ništa za vlastitu budućnost... ma jebo to
- branimir stulic
#3592 Re: LIBIJA
Neciviliovana likvidacija koja od tiranina napravi mučenika... Strasno.
- nosara
#3593 Re: LIBIJA
Svoje vlazne snove zadrzi za sebe... Cuj, dao bi guze...ultima_palabra wrote:Ja fakat nisam znao da pukovnik ima ovoliko fanova u Bosni... ja s kim god sam pričao kaže da je dobio šta je zaslužio, ili eventualno da mu se trebalo suditi, a ne onako likvidirati.
Licemjerni smo brate do bola... nazivamo čitav narod glupim (pametni su izgleda bili što su dopustili 42 godine diktature), kao protivimo se NATO-u i Americi a guze bi dali da nas prime u svoje društvo, primamo se na srbijanske kvazinaučne šuplje o NWO samo zato što nam je lijeno razmišljati, nazivamo Amerikance glupim zbog uticaja mas-medija a sami vjerujemo u sve što pročitamo na opskurnim web sajtovimaDa ne govorim o lijenim paralelama između Gadafijeve Libije i Titove Jugoslavije...
Vidi se i "u se, na se, poda se" mentalitet... daj mi džabni stan, auto, režije i dobru socijalu, a što sam neobrazovan, ne znam raditi ništa, ne doprinosim društvu u bilo kojem segmentu i ne pitam se ništa za vlastitu budućnost... ma jebo toIskreno se ne bih mijenjao ni sa jednim Libijcem iz perioda Gadafijeve vladavine.
A amerikanci, u prosjeku, jesu izrazito neobrazovana nacija... To je fakat... I vrlo destruktivna, cak i autodestruktivna... I to je fakat... Kao i cinjenica da ce libijci pukovnika pravit od blata kad splasne euforija, a nato ispostavi racun i u drzavi zapocne bratoubilacki, plemenski rat... I to je fakat...
-
Über Bosanac
#3594 Re: LIBIJA
Fascinantno je primijetiti kako Titovi sljedbenici zale za Gadafijem. Nekima je tiranija i diktatura najveci domet.
I meni je ga je zao kao ljudsko bice, ali svoje simpatije ipak cuvam za njegove zrtve i narod koji je grcao u bijedi i neobrazovanosti. Gadafi je imao izbor a njegove zrtve nisu!
Da su Gadafi i Tito bili dobri, ne bi ovaj prvi zavrsio pod nogama svog naroda a drzava ovog drugog se raspala u moru krvi bosanske nejaci!
I meni je ga je zao kao ljudsko bice, ali svoje simpatije ipak cuvam za njegove zrtve i narod koji je grcao u bijedi i neobrazovanosti. Gadafi je imao izbor a njegove zrtve nisu!
Da su Gadafi i Tito bili dobri, ne bi ovaj prvi zavrsio pod nogama svog naroda a drzava ovog drugog se raspala u moru krvi bosanske nejaci!
- nosara
#3595 Re: LIBIJA
Goblin wrote:Meni su ova nabrajanja smijesna. Pa uporedi to sa nekom drugom malom zemljom punom nafte,recimo Bahrein i Kuwajt pa ces vidjeti da su u usporedbi sa njima,znaci sebi jednakima Libijci bili pravo jadni. Drugo,nije to njima Gadafi dao,to je njihovo vlasnistvo,drzavno,opste a ne Gadafijeva prcija koju ce on dijeliti kako hoce. Mislim ,to je strasno jednostavno,ne znam kako ne shvatate.Posto se krenulo sa basnama, da pokusam objasniti za djecu : Dobijes ti na Bingu,Lotu-elem negdje 5 miliona KM ( libijska nafta ) i to je tvoje ALI dodzem ja kod tebe sa rajom koja nosi utoke i kazem dragi moj odsada ja upravljam tim parama ( Gadafijev drzavni udar ) i tako ja sa tim parama hadzijam,placam kurve i sampanjac ,obezbijedim porodicu i jarane( Gadafijev zivot ) a tebi isplacujem 5 hiljada KM mjesecno ( privilegije libijskih gradjana ) . I tako 40 godina. Pa da li bi ti bi bilo dobro ??? Kako ti nije dobro imas 5 hiljada KM mjesecno,a ne radis nista ?? Sta bunis se ?? Nije ti dobro ??? Ti bi onih 5 miliona da se ti nesto pitas ??? Halo,ne cujem dobro ??? Nemoj ,da posaljem tenkove da te ubiju kao stakora !! Ali ima stara bosanska: Mozes kako hoces ali neces moci dokle hoces.CVIKERASH wrote:Hodidid wrote:Covjek je napravio drzavu na plemenskoj bazi i vodio sator politiku. Bez parlamenta, bez sudstva, bez ustava, bez politickih partija. Da bi sacuvao vlastitu moc i blagostanje koje je stekao u posljednjih 40 i kusur godina preferirao je anarhiju u drustvu. Sta god je potencijalno bilo prijetnja njegovom rezimu uklanjao je bez milosti.
Mene licno je u mnogome podsjecao i na Mussolinija u njegovom javnom obracanju masama i u nekim drugim stvarima
Ko je njega izabrao za vodju 1969? Gdje je njemu legitimitet bio? Odakle je izvlacio legalitet svojoj vladavini?
Ko ne zna sta su legalitet i legitimitet po definiciji nek googla.
U svakom slucaju, za kraj da kazem da bi bilo bolje da su mu sudili nego sto su ga lincovali ali sta je tu je. i jos jedno je bitno za reci. Srusio ga je vlastiti narod. Nigdje ja ne vidjeh te milione libijaca o kojima je Gadafi govorio u martu ove godine a koji su po njemu bili spremni da ga brane i ginu za njega.
Njegova era je zavrsena a na libijcima je da sebi grade i izgrade bolju buducnost. Oni najbolje znaju kako im je bilo pod njim a ocito je da nisu bili odusevljeni s njegovom vlascu onako kako bi neki to ovdje voljeli prikazati.
I nije na nama , kao sto neki dosad prije mene ustvrdise, da im mi solimo pamet i govorimo kako su pogrijesili. Oni najbolje znaju jesu li ili nisu pogrijesili. I ako im bude gore sami su tome kumovali a ako im bude bolje borili su se i izborili za to. U oba slucaja nama ni iz dzepa ni u dzep.
Sad je bitno da BiH kao drzava sto prije omoguci b-h kompanijama povratak na libijsko trziste i nove ugovore.
Bas im je tesko bilo
Povodom čitave krizne situacije u Libiji, mediji uglavnom pišu o negativnim stranama ove zemlje. Međutim, to je država koja ima (ili barem imala) i svoje brojne dobre strane. Donosimo vam neke činjenice koje sigurno niste znali o Libiji.
BNP po glavi stanovnika u Libiji iznosi 14.192 $.
Primanja na račun nezaposlenost iznose: 730 $.
Plata jedne medicinske sestre iznosi oko 1.000 $.
Za svako novorođeno dijete država porodici placa 7.000 $.
Nakon sklapanja prvog braka svaki bračni par dobija 64.000 $ od države za kupovinu stana.
Prilikom otvaranja privatnog biznisa svaki građanin dobija 20.000 $ početnog kapitala od drzave.
Obrazovanje je u potpunosti besplatno.
Zdravstveno osiguranje za svakog državljanina u potpunosti je besplatno.
Cijene hrane su jako niske.
Električna energija za upotrebu u domaćinstvu je besplatna.
Država osigurava kredite za kupovinu stambenih objekata i vozila bez kamate.
Prilikom kupovine automobila svakom građaninu država plaća 50% cijene vozila (pripadnicima oružanih snaga 65%).
Cijena goriva je minimalna, llitar benzina košta oko 0.14 $.
Bas me zanima kako ce im nakon ovih paklenih godina izgledati ta bolja buducnost
U takozvanim demokratskim zemljama bas je ovako kako opisujes... Bice drukcije kad fukara pocne pobjedjivat na "izborima", a to je nikad... Ali si potrefio sistem zivota u npr. cemerici...
- nosara
#3596 Re: LIBIJA
Über Bosanac wrote:Fascinantno je primijetiti kako Titovi sljedbenici zale za Gadafijem. Nekima je tiranija i diktatura najveci domet.
Lako je lajat na Marsala 21 godinu nakon njegove smrti... A znas vec sta mu mozes...
-
Ponosan
#3597 Re: LIBIJA
ovakvo mucenje covjeka koji im je dao sve osim slobode naravno,je ipak za svaku osudu! nekoga mozes voljeti ili ne,ali ovako divljacki ga muciti i onda ubiti stvarno nema opravdanja...ovi najnoviji snimci otkrivaju pravo lice ovih pobunjenika koje podrzaje NATO,to su obicni divljaci,usudit cu se reci huligani...Amerikanci imaju parolu zavadi pa vladaj,upravo su to uradili u Afganistanu,Iraku ,evo sad i u Libiji... naravno za svoje vlastite interese prije svih naftu,a sve pod plastom demokratije...nazalost svijet vec odavno ide u pogresnom pravcu...Zapadu jednostavno nije odgovarao ziv Gadafi,jer da jeste bez rpoblema su ga mogli deportovati u Hag i opet u montiranom procesu suditi...ubili su ga ko zivotinju,sto je stvarno za svaku osudu...Musliman Muslimana onako ubiti,pa to nema opravdanja! Da ih dragi Bog uputi i pomogne im!..kad gledas ovakve scene,koje vrijedjaju razum,ostanes bez svakog komentara osim da sve izgleda kao da se blizi Sudnji dan,dan kada cemo svi polagati svoje racune pred Svevisnjim!
-
Goblin
#3598 Re: LIBIJA
Grohotom se smijem.ek0 wrote:Kako "izbacuju" novije i novije snimke sve vise ne mogu da se nacudim kakvi su ovo divljaci.Onda uporedim te polumajmune sa narodom uvdje u BiH i zakljucim da smo mi veoma kulturan i civilizovan narod. Onda se opet sjetim da je ovdje ovaj isti NATO pustio da se mal te ne nenaoruzan narod ili bolje reci ljudi ubijaju 4 godine i nisu ni prstom mrdnuli. Onda mi padne na pamet da su ovim zivotinjama odletili iste sekunde u pomoc, iako ih niko nije napadao i ugnjetavao vec su oni bili ti koji su zapoceli. I sta onda misliti, po meni je onaj koji daje podrsku primatima gori od njih samih, jer oni su toliko glupi da bez zracne podrske nikada nebi postigli ove "uspjehe" iako su bili naoruzani u najmanju ruku isto kao i "protivnik". Jos jednom ponavljam, kada se ovako izivljavaju pred kamerama, ne zelim ni pomisliti kakvi su inace i sta se desavalo i desava drugima koji im nisu podobni.
Znas na sta mene ovi snimci podjecaju na hvatanje onoga vojnika rs-a od strane 5 Korpusa, scena skoro ista,rezultat potpuno isti. Rat je to,adrenalin,pukne film,razumljiva je reakcija i ponasanje,cak stavise veoma ljudska reakcija.
No,sa ovime ponasanjem prema Gadafiju,zarobljenom i mrtvom,prelazna vlast pokazuje svoju naivnost i nezrelost ako nastave sa ovako losim potezima,sve skupa se moze zavrsiti lose za njih.
-
Über Bosanac
#3599 Re: LIBIJA
Sta im je dao?Ponosan wrote:ovakvo mucenje covjeka koji im je dao sve
Znas li da je Gadafi mogao od Libije napraviti raj na zemlji, a umjesto toga Libija je bila zelja treceg svijeta.
- ultima_palabra
#3600 Re: LIBIJA
Evo Zagora, opet se kloniraoÜber Bosanac wrote:Fascinantno je primijetiti kako Titovi sljedbenici zale za Gadafijem. Nekima je tiranija i diktatura najveci domet.