LIBIJA

Post Reply
granap

#3401 Re: LIBIJA

Post by granap »

CVIKERASH wrote:
granap wrote:
CVIKERASH wrote:Divljaci.Oni ne mogu drugacije funkcionirati bez dikakture.Demokratija na libijski odnosno americki nacin znaci da ce u narednih 5-10 godina sve frakcije da se bore za vlast tj.gradjanski rat,nakon toga dolazi kapitalizam,banke,krediti.
Ma plakace oni za Gadafijem ko ovdje za Titom.

Kad se budu prodavali njegovi kalendari po ulicama Tripolija i govorice ce sigurno :EE,nekad se moglo spavat po parkovima i da ti niko nista ne uradi.
Pa da, sve si rekao. I mi smo ko i oni divljaci koji ne mogu funkcionirati bez diktature... zato nam i jeste ovako kako jeste... Nego gdje ima tih kalendara da se podsjetim kako se nekad moglo spavat po parkovima :run:
Place sad za Titom i onaj koga nije volio.Tako ce i sad za Gadafijem.

Najbolji primjer - Irak,Sadam Husein kakav god olos bio ,ipak je pokazao da je za vrijeme njegove vladavine ,ako nista bar mirnije bilo zvijeti.A sad ,dnevni body count u Bagdadu :30 .Tako ce i biti u Tripoliju.
Sto neko napisa: U Libiju su imali sve ,samo ne demokratiju,Sad imaju demokratiju a nemaju nista ostalo.

10 frakcija,1 vlast,only one will survive....
Tito, Sadam, Gadafi su imali sredstva, vrijeme da izgrade nešto, da obrazju ljude, da izgrade neku vrstu demokratije. Sta je radio 40 god Gadafi????? KO je to izgradio demokraciju preko noći?? Neki baš za ozbiljno shvatili ono .. " od ponedjeljka pravna država". Za to treba vremena, samo što se to moglo raditi 60ih i 70 ih a en sada.
Zato će sada narodi yuge, iraka i libije plaćati ceh.
detroit-mercy

#3402 Re: LIBIJA

Post by detroit-mercy »

CVIKERASH wrote:
granap wrote:
CVIKERASH wrote:Divljaci.Oni ne mogu drugacije funkcionirati bez dikakture.Demokratija na libijski odnosno americki nacin znaci da ce u narednih 5-10 godina sve frakcije da se bore za vlast tj.gradjanski rat,nakon toga dolazi kapitalizam,banke,krediti.
Ma plakace oni za Gadafijem ko ovdje za Titom.

Kad se budu prodavali njegovi kalendari po ulicama Tripolija i govorice ce sigurno :EE,nekad se moglo spavat po parkovima i da ti niko nista ne uradi.
Pa da, sve si rekao. I mi smo ko i oni divljaci koji ne mogu funkcionirati bez diktature... zato nam i jeste ovako kako jeste... Nego gdje ima tih kalendara da se podsjetim kako se nekad moglo spavat po parkovima :run:

Najbolji primjer - Irak,Sadam Husein kakav god olos bio ,ipak je pokazao da je za vrijeme njegove vladavine ,ako nista bar mirnije bilo zvijeti.A sad ,dnevni body count u Bagdadu :30 .Tako ce i biti u Tripoliju.
Sto neko napisa: U Libiju su imali sve ,samo ne demokratiju,Sad imaju demokratiju a nemaju nista ostalo.

Naravno, ako se pobunis bace malo onog gasa za smijanje i onda se nista vise ne bunis :mrgreen: .
Ne razumijem kako je moguce da za dikaturama i diktatorima kukaju oni koji nikada nisu zivjeli pod njihovom cizmom. I sada u Rusiji imas onih koji nosaju Staljinove slike i kazu kako si za vrijeme Staljina mogao slobodno spavati u parku ili na ulici :mrgreen: .
U Sjevernoj Koreji vjerujem da moze zaspati na ulici i u parku i dan danas, ali sta ti to govori :mrgreen: .
ludimilojko

#3403 Re: LIBIJA

Post by ludimilojko »

byron wrote:
severin wrote:gadafi ubijen na divljacki nacin bez sudjenja i amerika je to podrzala i pozitivno pozdravila...
Prosto mi se gadi ta zemlja, ima iste metode kao i Srbija.

kakve veze ima srbija ?? koje iste metode ??
detroit-mercy

#3404 Re: LIBIJA

Post by detroit-mercy »

granap wrote:
CVIKERASH wrote:
granap wrote:

Tito, Sadam, Gadafi su imali sredstva, vrijeme da izgrade nešto, da obrazju ljude, da izgrade neku vrstu demokratije. Sta je radio 40 god Gadafi????? KO je to izgradio demokraciju preko noći?? Neki baš za ozbiljno shvatili ono .. " od ponedjeljka pravna država". Za to treba vremena, samo što se to moglo raditi 60ih i 70 ih a en sada.
Zato će sada narodi yuge, iraka i libije plaćati ceh.
Sta je radi, handrio one tjelohraniteljke i Ukrajinske medicinske sestre. Pa hebote, jos malo pa ce Gadafi da ispadne kao neki skruseni svetac ovdje.
Gadafi je, uslijed dugotrajne vladavine izgubio svaki smisao za realnost i jednostavno nije skontao da ga njegovi ne mogu.
Na stranu, Ameriku i Zapada koji su skocili zbog svojih interesa, na stranu to sto ma kakav da je bio ipak je zasluzio da mu se sudi ali da je izgubio svaki smisao za realnost, jeste. Da je bio diktator, jeste :skoljka: .
dezurni_ucenik

#3405 Re: LIBIJA

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 18:06, edited 1 time in total.
oldschool

#3406 Re: LIBIJA

Post by oldschool »

Historijski gledano, tamošnji narod je uvijek bio pod nekim vidom diktature, oni su jedino tako funkcionisali. Imao bih neku nadu da će se ta društva demokratizirati da to nisu plemenske zajednice, oni neće ništa da dijele, tamo samo postoje plemenski zakoni, tako da afganistanki čelnici, irački uopšte nemaju kontrolu nad teritorijem niti plemenskim vođama mogu šta narediti, dobili su totalno rasulo, u sljedećim godinama će se ta područja isparcelisati, sigurno je da će se obrazovati neki vid Kurdske države.
detroit-mercy

#3407 Re: LIBIJA

Post by detroit-mercy »

CVIKERASH wrote:A danas je Bagdad bas lijep grad za zivjeti.Puno ljepsi nego kad je Sadam bacao malo onog gasa za smijanje
Mozda je ljepsi a mozda i nije, to ti ne mogu odgovoriti. Ono sto ti hocu reci da Bagdad vjerovatno ima priliku da postane ljepsi nego u Sadamovo vrijeme ali ce trebati godina i godina. I nadam se da Irak nikada vise nece biti u prilici da mu zasjedne na grbacu jedna budaletina kao Sadam koji je u svojoj paranoji ubijao cak i clanove vlastite porodice.
Ne vidim u cemu je poenta braniti takve diktatore ili stavljati se na njihovu stranu.
ladyada

#3408 Re: LIBIJA

Post by ladyada »

:cry: odma mi naum padne jedna gospodja iz bagdada koju sam srela kod doktora u cekaoni ........zena se rasplakala ko malo djete kad je pricala o svom gradu i zivotu u vrijeme sadama .........
patrius

#3409 Re: LIBIJA

Post by patrius »

oldschool wrote:Historijski gledano, tamošnji narod je uvijek bio pod nekim vidom diktature, oni su jedino tako funkcionisali. Imao bih neku nadu da će se ta društva demokratizirati da to nisu plemenske zajednice, oni neće ništa da dijele, tamo samo postoje plemenski zakoni, tako da afganistanki čelnici, irački uopšte nemaju kontrolu nad teritorijem niti plemenskim vođama mogu šta narediti, dobili su totalno rasulo, u sljedećim godinama će se ta područja isparcelisati, sigurno je da će se obrazovati neki vid Kurdske države.
Nesto slicno kao BIH :? Oce sigurno :zzzz:
dezurni_ucenik

#3410 Re: LIBIJA

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 18:05, edited 1 time in total.
ladyada

#3411 Re: LIBIJA

Post by ladyada »

CVIKERASH wrote:
ladyada wrote::cry: odma mi naum padne jedna gospodja iz bagdada koju sam srela kod doktora u cekaoni ........zena se rasplakala ko malo djete kad je pricala o svom gradu i zivotu u vrijeme sadama .........

Pa zasto sad ne zivi vise u Bagdadu nakon Sadama?Ako je tada plakala,sta ce sada raditi,Da svaki dan gleda medjusobne okrsaje Sunita i Sita....
sada zivi u njemackoj kao prevodilac za arapski jezik , kaze kao obrazovan nema sanse da opstanes , osim toga izubila je dosta rodbine .......
oldschool

#3412 Re: LIBIJA

Post by oldschool »

patrius wrote:
oldschool wrote:Historijski gledano, tamošnji narod je uvijek bio pod nekim vidom diktature, oni su jedino tako funkcionisali. Imao bih neku nadu da će se ta društva demokratizirati da to nisu plemenske zajednice, oni neće ništa da dijele, tamo samo postoje plemenski zakoni, tako da afganistanki čelnici, irački uopšte nemaju kontrolu nad teritorijem niti plemenskim vođama mogu šta narediti, dobili su totalno rasulo, u sljedećim godinama će se ta područja isparcelisati, sigurno je da će se obrazovati neki vid Kurdske države.
Nesto slicno kao BIH :? Oce sigurno :zzzz:

Ti misliš da će se RS ukinuti :lol: :lol: , da će sve biti kako treba??? Kao što je Kosovo dobilo nezavisnost tako će i oni, ali mi nismo plemenska zajednica. Pročitaj silne izvještaje o stanju u pomenutim državama, niko tamo nema efketivnu kontrolu nad teritorijem, i sada se sudi ljudima bez dokaza, nestaju usred bijela dana, misliš da ko odgovara za to, ne zna se ni ko pije a ni ko plaća. A upoznaj se malo više i s ljubavlju Sunita i Šiita.
Last edited by oldschool on 21/10/2011 16:18, edited 2 times in total.
sanaman

#3413 Re: LIBIJA

Post by sanaman »

CVIKERASH wrote:
ladyada wrote::cry: odma mi naum padne jedna gospodja iz bagdada koju sam srela kod doktora u cekaoni ........zena se rasplakala ko malo djete kad je pricala o svom gradu i zivotu u vrijeme sadama .........

Pa zasto sad ne zivi vise u Bagdadu nakon Sadama?Ako je tada plakala,sta ce sada raditi,Da svaki dan gleda medjusobne okrsaje Sunita i Sita....
Vjerovatno joj je lose na truhlom kapitalistickom zapadu :-)

p.s. Ljudi kada napuste jednom svoj dom zbog rata/politicke/ekonomske situacije tesko se vracaju nazad...(vidi BiH)...al je pravo pitanje ako si posten, ZASTO JE TA ZENA OTISLA ZA VRIJEME SADAMA?
dezurni_ucenik

#3414 Re: LIBIJA

Post by dezurni_ucenik »

.
ladyada

#3415 Re: LIBIJA

Post by ladyada »

CVIKERASH wrote:
ladyada wrote:
CVIKERASH wrote: :cry: odma mi naum padne jedna gospodja iz bagdada koju sam srela kod doktora u cekaoni ........zena se rasplakala ko malo djete kad je pricala o svom gradu i zivotu u vrijeme sadama .........

sada zivi u njemackoj kao prevodilac za arapski jezik , kaze kao obrazovan nema sanse da opstanes , osim toga izubila je dosta rodbine .......
Slicno nesto kao i nasa dijaspora kad krene plakati za Bosnom,cevapima,sevdahom, iz svjetskih metropola....[/quote]
:lol: e bas tako........ dolje kad odemo samo se nasikiramo ........ love nemamo da napravimo neki biznis sjedi cuti i cekaj bolja vremena , kad demokratija pogura ekonomiju .........
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3416 Re: LIBIJA

Post by JoseMujica »

naletih na ovo

Code: Select all

http://www.radiosarajevo.ba/novost/65917/posljednji-trenuci-gadhafijevog-sina-mutasima
ja kako su ih pokokali, ekspresno i ciljano da slučajno niko ne ostane živ od potencijalnih političkih protivnika :roll:

jebote, nije da mi je žao Gadafija i njegovih sinova...niko od njih nije cvjećka bio ali ovo je užas :(

pa nek još ko stisne da kaže da se ne slaže

danas za svakog normalnog čovjeka isti užas nude i talibani i demokratija
Baudelaire

#3417 Re: LIBIJA

Post by Baudelaire »

JoseMujica wrote:naletih na ovo

http://www.radiosarajevo.ba/novost/65917/posljednji-trenuci-gadhafijevog-sina-mutasima
ja kako su ih pokokali, ekspresno i ciljano da slučajno niko ne ostane živ od potencijalnih političkih protivnika :roll:

jebote, nije da mi je žao Gadafija i njegovih sinova...niko od njih nije cvjećka bio ali ovo je užas :(

pa nek još ko stisne da kaže da se ne slaže

danas za svakog normalnog čovjeka isti užas nude i talibani i demokratija
Ja o ovome govorim sve vrijeme, i pitam se zašto birati stranu uopšte, kad je to isto smeće. Jedina razlika je što ova ''demokratska'' strana trenutno ima moć pa siluje ovu drugu. Ali kroz to siluje i normalne ljude.
dezurni_ucenik

#3418 Re: LIBIJA

Post by dezurni_ucenik »

.
ladyada

#3419 Re: LIBIJA

Post by ladyada »

koliko vidim hoce da ih sve potamane , nema svjedoka nema ko da se buni , diktaura drugi dio ......mislim da su se docepali i zena i djece da bi ih pobili ............jadno i zalosno nek im je dragi bog na pomoci i njihovoj revoluciji......
u nekim njemackim novinama citam hoce da ih pokopaju bez icijeg znanja tj .da se ne zna za grob odluka ovog sto je sad na vlasti .......ali eto UN naredio da se napravi istraga kako je gadafi ubijen ........pa su ih ostavili u mrtvacnici u misrati do daljnjeg......
KENJAC

#3420 Re: LIBIJA

Post by KENJAC »

Ove Sjeverne Afrikance treba upoznati licno pa onda imati sliku o njima i njihovim drzavama. Dosta ih poznajem jako dobro. Obrazovani i Svijeta vidili. Moja ocjena o njima je "Daleko im kuca od moje"!
detroit-mercy

#3421 Re: LIBIJA

Post by detroit-mercy »

ladyada wrote:

koliko vidim hoce da ih sve potamane , nema svjedoka nema ko da se buni , diktaura drugi dio ......mislim da su se docepali i zena i djece da bi ih pobili ............jadno i zalosno nek im je dragi bog na pomoci i njihovoj revoluciji......
u nekim njemackim novinama citam hoce da ih pokopaju bez icijeg znanja tj .da se ne zna za grob odluka ovog sto je sad na vlasti .......ali eto UN naredio da se napravi istraga kako je gadafi ubijen ........pa su ih ostavili u mrtvacnici u misrati do daljnjeg......
Tito roknu Drazu ni za grob mu se ne zna :mrgreen: sad ga ovi traze po Adi da mu mauzolej dignu ali ga ni za lijeka :mrgreen: . 1945 domaci izdajnici expresno pokokani, potrpani utabano, ne zna se ni gdje su. Mislis da se je sta promijenilo i u jednoj oruzanoj revoluciji. Neko uvijek nahebe :mrgreen: .
JoseMujica

#3422 Re: LIBIJA

Post by JoseMujica »

da baš tako

ove slike iz Libije me totalno podsjećaju na 1917. i Oktobarsku revoluciju i kako su porokali Romanove.

U slučaju Iraka se još uvijek igralo u rukavicama, pa je barem ispoštovana forma. Sadama su uhvatili, pa sudili i objesili. U Libiji se otišlo korak dalje, jer nakon "uspjeha" u Iraku bilo kakav privid legitimacije ili opravdanja više nije potreban: apsolutna pobjeda-apsolutno čišćenje i na kraju će biti apsolutna kontrola.

Svima nama koji tamo nemamo ama baš nikakvog interesa, bilo materijalnog bilo ideološkog, ostaje samo da se ibretimo i u budućnosti prizivamo sreću da nas ne utrefi đe, kao kolateralnu štetu, kakav "glasnik" Allahove volje (bombaš samoubica), jal kakav instrument demokracije (tomahawk). Najgore je da što vrijeme bude odmicalo haos će biti sve veći jer se i same granice (gdje se borba vodi) ukidaju. Ovo je totalni rat koji počinje u jebenom supermarketu.

jebem ti vaku sreću đe me ova planeta za život potrefi!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3423 Re: LIBIJA

Post by Chmoljo »

JoseMujica wrote:da baš tako

ove slike iz Libije me totalno podsjećaju na 1917. i Oktobarsku revoluciju i kako su porokali Romanove.

U slučaju Iraka se još uvijek igralo u rukavicama, pa je barem ispoštovana forma. Sadama su uhvatili, pa sudili i objesili. U Libiji se otišlo korak dalje, jer nakon "uspjeha" u Iraku bilo kakav privid legitimacije ili opravdanja više nije potreban: apsolutna pobjeda-apsolutno čišćenje i na kraju će biti apsolutna kontrola.

Svima nama koji tamo nemamo ama baš nikakvog interesa, bilo materijalnog bilo ideološkog, ostaje samo da se ibretimo i u budućnosti prizivamo sreću da nas ne utrefi đe, kao kolateralnu štetu, kakav "glasnik" Allahove volje (bombaš samoubica), jal kakav instrument demokracije (tomahawk). Najgore je da što vrijeme bude odmicalo haos će biti sve veći jer se i same granice (gdje se borba vodi) ukidaju. Ovo je totalni rat koji počinje u jebenom supermarketu.

jebem ti vaku sreću đe me ova planeta za život potrefi!
što se ne rodismo na Venerinom Brijegu, a? :mrgreen:
JoseMujica

#3424 Re: LIBIJA

Post by JoseMujica »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ja bih tražio i da me sahrane tamo :lol: :lol: :lol: :lol:

ono ko kruženje vode u prirodi
Baudelaire

#3425 Re: LIBIJA

Post by Baudelaire »

Svaka ti je Jose zlatna :D
Post Reply