LIBIJA

Post Reply
jeza u ledja

#3251 Re: LIBIJA

Post by jeza u ledja »

Chemist wrote:Demokratija u posljednjih 50 godina ima jako human i nenasilan ulazak u razlicita drustva. U bivsu Jugu, u Irak, u Afganistan, Egipat, LIbiju, sve zorni primjeri miroljubivog sistema, vladavine naroda i prava...

Tuzno!!!!
Ceska, Poljska, Rusija, Slovenija, Madjarska, Juzna Afrika, Cile, Brazil, Spanija, Portugal, Bolivija, Uganda, Kazahstan, Nikaragva, Juzna Koreja, Albanija.... otidji njima pa ih pitaj bil radije da im se vrate voljeni diktatori.

A Irak i Afganistan su kurac od demokratije. To je pokusaj okupacije pod plastom uspostave demokratskog sistema.

Egipat i Libija su dogadjaji u toku, ne vidim kako se na osnovu zbivanja tokom revolucije moze zakljuciti kakav ce taj sistem biti u buducnosti. Koliko mi je poznato, ni Egipat ni Libija nisu demokratska drustva trenutno, niti su blizu tome.

Tacno, mnogi su imali nasilan ulazak u demokraciju, kao sto su i mnoge zemlje imale nasilan ulazak u diktatorski rezim, pocevsi od cijele Istocne Evrope, preko Cilea svojevremeno, pa Nikaragve, pa Ugande, Juzne Koreje, itd...da ne govorim da su vecina tih sistema bili nasilni tokom cijelog svog postojanja (kao recimo Juzna Afrika).
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3252 Re: LIBIJA

Post by KatarinaKosaca »

Ceska, Poljska, Rusija, Slovenija, Madjarska, Juzna Afrika, Cile, Brazil, Spanija, Portugal, Bolivija, Uganda, Kazahstan, Nikaragva, Juzna Koreja, Albanija.... otidji njima pa ih pitaj bil radije da im se vrate voljeni diktatori.
Čekaj ba :roll: U koliko od ovih zemalja su Nato udati pratili tranziciju. Ovi naši Ameri :D (poturica gori od Turčina) nama ovdje cijelo vrijeme pričaju kao da se cijeli narod digao protiv Gadafija, a Američki vojnici to uz kokice gledali na TV. E, jesu vam uradili brain washing, svaka im čast
drastic

#3253 Re: LIBIJA

Post by drastic »

E ovo sa 450 milijardi si sad bubnuo, priznaj.

Readi se o nekoliko desetina milijardi koje je Gadafi pronevjerio i to je taj novac koji sam spomenuo.
Nova vlada u Tripoliju ce dobiti pristup tom novcu i koristiti ga za rekonstrukciju drzave i placanje ostalih buzetskih stavki, dok petrodolari ne pocnu teci u punom kapacitetu. VJerovatno za dvije, tri godine
radi se o 70 milijardi koje su bankari vec poceli davati novim demokratama pod kamatu.
Chemist

#3254 Re: LIBIJA

Post by Chemist »

jeza u ledja wrote:
Chemist wrote:Demokratija u posljednjih 50 godina ima jako human i nenasilan ulazak u razlicita drustva. U bivsu Jugu, u Irak, u Afganistan, Egipat, LIbiju, sve zorni primjeri miroljubivog sistema, vladavine naroda i prava...

Tuzno!!!!

A Irak i Afganistan su kurac od demokratije. To je pokusaj okupacije pod plastom uspostave demokratskog sistema.

Egipat i Libija su dogadjaji u toku, ne vidim kako se na osnovu zbivanja tokom revolucije moze zakljuciti kakav ce taj sistem biti u buducnosti. Koliko mi je poznato, ni Egipat ni Libija nisu demokratska drustva trenutno, niti su blizu tome.

Tacno, mnogi su imali nasilan ulazak u demokraciju, kao sto su i mnoge zemlje imale nasilan ulazak u diktatorski rezim, pocevsi od cijele Istocne Evrope, preko Cilea svojevremeno, pa Nikaragve, pa Ugande, Juzne Koreje, itd...da ne govorim da su vecina tih sistema bili nasilni tokom cijelog svog postojanja (kao recimo Juzna Afrika).
Dvije rijeci: Ironija i Sarkazam!!!! Toliko od mene!
Optimus Prime

#3255 Re: LIBIJA

Post by Optimus Prime »

drastic wrote:
E ovo sa 450 milijardi si sad bubnuo, priznaj.

Readi se o nekoliko desetina milijardi koje je Gadafi pronevjerio i to je taj novac koji sam spomenuo.
Nova vlada u Tripoliju ce dobiti pristup tom novcu i koristiti ga za rekonstrukciju drzave i placanje ostalih buzetskih stavki, dok petrodolari ne pocnu teci u punom kapacitetu. VJerovatno za dvije, tri godine
radi se o 70 milijardi koje su bankari vec poceli davati novim demokratama pod kamatu.
Mislis, zapadne banke placaju kamatu na orocena Libijska sredstva?
qwertzuiop123

#3256 Re: LIBIJA

Post by qwertzuiop123 »

Djuro wrote:
Recimo, Nigerija je jedna velika, religijski heterogena zemlja, zemlja bez kontrole i bez jake vlasti, zemlja u kojoj vladaju plaćenici raznih grupa, lokalnih šerifa ili plaćenici .
nigerija ima jaku vojsku i vlast
drastic

#3257 Re: LIBIJA

Post by drastic »

Mislis, zapadne banke placaju kamatu na orocena Libijska sredstva?
mmora da se salis
mene interesuje sta je sa 200tona zlata, gdje li je to zavrsilo
drastic

#3258 Re: LIBIJA

Post by drastic »

qwertzuiop123 wrote:
Djuro wrote:
Recimo, Nigerija je jedna velika, religijski heterogena zemlja, zemlja bez kontrole i bez jake vlasti, zemlja u kojoj vladaju plaćenici raznih grupa, lokalnih šerifa ili plaćenici .
nigerija ima jaku vojsku i vlast
vidjecemo kad obama posalje vojsku koliko su jaki
jeza u ledja

#3259 Re: LIBIJA

Post by jeza u ledja »

oldschool wrote: Naravno da mogu biti isprazne, nemaju nikakvu poveznicu niti uporište.
To onda znaci da nisu cinjenice vec nagadjanja.
oldschool wrote: Pozivaš se na pravo naroda, kažete da se sve treba dijeliti, narod je vlasnik svega, onda najnormalnije treba da i narod Texasa bude vlasnik sve nafte, narod ne pojedinci, tamo je demokratija pa se sve može.Što se u texasu ne organizuje referendum i narod pita šta će s zaradom od nafte, kapitalizam ne poznaje narod, samo dobit, dividende, brat autokratije.
Ne pozivam se ja ni na kakvo pravo naroda, samo komentarisem. Ko sam ja da govorim drugima sta i kako im odgovara? Ja samo konstatujem cinjenice.
Narod nije vlasnik svega, vec su vlasnici privatnici. Tako je u Tx, a ne kazem da tako mora biti u Libiji. Ako se ne varam, nijedan privatnik nije vlasnik zemljista u pustinji.
oldschool wrote: Texas je osvojen znamo kako, do vlasništva se dolazilo divljaštvom, ko je bio jači taj je i najviše imao, robovlasničkim društvom, sam Texas je država u kojoj je stanovništvo najviše raslojeno, država u vlasništvu šakice rančera i naftaša.
Ja znam, a bogami mescini ti ne znas.

Sta mislis kako je bilo ko bilo gdje "osvajao" zemljiste prije 100, 200, 500 godina??

oldschool wrote: A pošto si u stejtsu, mislim da si čitao Brzezinskog i Šahovsku ploču, ali ne bi bilo na odmet da pročitaš tekst jednog velikog demokrate: The Institute of Petroleum, Full Text of Dick Cheney’s Speech at the IP Autumn Lunch, November 15, 1999., te da nam ga prevedš, a pogotovo onaj dio o tome gdje se nalazi najveća nagrada na svijetu i kako doći do nje :D
De bolan, imam pametnijih stvari od listanja kojekakvih naravoucenija bjelosvjetskih hohstaplera.
Ne mogu da vjerujem da se takvim stvarima zanimas, pa da znas govor, djelo, autora i datum izdavanja? Ako se ne bavis profesionalno ili akademski medjunarodnom politikom savjetujem ti da potrazis bolja stiva od toga. Dosta sam se Cheneyja naslusao da bi znao kako razmislja, a ne sad da mu trazim jos kakve govore.
Sto se tice Zbigniewa i Ploce, to je zastarjelo stivo drug, niti ima veze sa Libijom, niti sa Tx. A zastarjelo je jer se od tada milion stvari promjenilo, a prvenstveno ekonomski aparat sa internetom na celu.
jeza u ledja

#3260 Re: LIBIJA

Post by jeza u ledja »

KatarinaKosaca wrote:
Čekaj ba :roll: U koliko od ovih zemalja su Nato udati pratili tranziciju. Ovi naši Ameri :D (poturica gori od Turčina) nama ovdje cijelo vrijeme pričaju kao da se cijeli narod digao protiv Gadafija, a Američki vojnici to uz kokice gledali na TV. E, jesu vam uradili brain washing, svaka im čast
Tvoj komentar nema apsolutno nikakvih dodirnih tacaka sa onim sto sam ja napisao.
jeza u ledja

#3261 Re: LIBIJA

Post by jeza u ledja »

Chemist wrote:
Dvije rijeci: Ironija i Sarkazam!!!! Toliko od mene!
Ja sam tvoj post i shvatio kao ironiju i sarkazam i shodno tome napisao svoj komentar.
oldschool

#3262 Re: LIBIJA

Post by oldschool »

Vidi, ne branim ja nikoga, Gadafi nije cvijeće ali isto tako nisu ni uvoznice demokratije. Uvijek je bilo i biće:''Onaj ko vlada taj i određuje pravila'', ovdje mislim globalno. Samo kažem da svijetom vlada hipokrizija, licemjerstvo, pa od jednih prave uber društva od drugih najveće zlo. Samo kad se sjetim kako su tokom globalne krize dočekivali Gadafija, pogotovo Francuzi i Italijani jer je dolazio da investira u navedene zemlje, a za dvije godine odjedanput posta vse najgore, a njegov im novac valja. Od tog silnog predviđanja, oslobađanja taj narod nije ništa dobio, ne vidim korist osim što se netrpeljivost i krvoproliće nastavlja, plemenski sukobi, borba za prevlast, ti ljudi ne poštuju nikoga i ne prezaju od ničeg. Ovdje se pozivaju na to da je narod vlasnik nafte, gasa, pa onde treba biti i u Texasu, jer su ovi nepravodom došli do iste, te uski krug ljudi ima korist od iste, isto je u ostalim arapskim zemljama bogatih naftom. Navodim ti djela ljudi koji najbolje opisuju šta će se dešavati, te šta će se desiti, a iz njih najbolje vidiš stvarne razloge, A Ploča je i dalje geopolitička biblija, na svakom društvenom univerzitetu, a ima se dobrih knjiga, pročita se vašta. Govorka se da je Cheney bio jači od Buša iako je ovaj bio predsjednik, da je on vukao sve konce, on lijepo kaže šta je razlog ratova, gdje se krije nagrada, kako doći do nje, a šta je nagrada nije teško pogoditi, radio se o regionu. :)
Last edited by oldschool on 21/10/2011 02:05, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#3263 Re: LIBIJA

Post by jeza u ledja »

Ne branim ni ja nikoga, osim prava Libijaca da odlucuju sami o sebi.
oldschool

#3264 Re: LIBIJA

Post by oldschool »

jeza u ledja wrote:Ne branim ni ja nikoga, osim prava Libijaca da odlucuju sami o sebi.
Mislim da to nika na ovoj temi ne brani, samo neki preispituju stvarne razloge pomoći Zapada, te je li uistinu to sve tako kako se servira u medijima. Neka im je sa srećom, Iračani i Afganistanci se nisu proslavili, non stop ih optužuje narod za korupciju, mislim na vlast, a ko će im suditi, niko, jedino ako izraze neposluh prema čuvarima, tek tada će biti servirani narodu.
Last edited by oldschool on 21/10/2011 02:27, edited 1 time in total.
ludimilojko

#3265 Re: LIBIJA

Post by ludimilojko »

Vidim na slikama narod koji se veseli..hmm..slavlje ce njima tek sada doci glave..vozdra gedaffi.:-(
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#3266 Re: LIBIJA

Post by Toto »

onaj ubijeni je Gadafijev dvojnik koji je zrtvovan da se zametnu tragovi ..
jeza u ledja

#3267 Re: LIBIJA

Post by jeza u ledja »

oldschool wrote:
jeza u ledja wrote:Ne branim ni ja nikoga, osim prava Libijaca da odlucuju sami o sebi.
Mislim da to nika na ovoj temi ne brani, samo neki preispituju stvarne razloge pomoći Zapada, te je li uistinu to sve tako kako se servira u medijima. Neka im je sa srećom, Iračani i Afganistanci se nisu proslavili, non stop ih optužuje narod za korupciju, mislim na vlast, a ko će im suditi, niko, jedino ako izraze neposluh prema čuvarima, tek tada će biti servirani narodu.
Haha, ma to nije diskutabilno zasto su stranci tamo. ;)

Nego, evo gledam CNN kazu da je njegov konvoj napadnut, jer su bjezali iz Sirta kako je ovaj padao. Konvoj su bombardovali ako sam dobro shvatio francuski avioni, ne znajuci navodno ko ni sta ni kako. Gadafi i jos nekoliko njih su pobjegli iz vozila i u cijev neku ispod ceste (odvod za vodu). Tamo su ga ovi uhvatili. Ima snimka on sav krvav, ovi ga mlataraju.
Uglavnom, dalje prica od prijelazne vlasti, u koju je tesko povjerovati, je da je na putu za bolnicu taj konvoj onda napadnut i kao tamo da je on slucajno pogodjen i tako preminuo. Ovi na tv predpostavljaju da ga je vjerovatno neko u toj gunguli jednostavno prisao i upucao.

Kako god...
Rauber

#3268 Re: LIBIJA

Post by Rauber »

ibizza wrote:ev nest sto sam na fejsu nasao...

zasto ja zalim gadafija

Evo kako neke stvari postaju jasnije….

Europska Unija i Amerika duguju Libijskoj državi 200 milijardi dolara za isporučenu naftu. 2012 godine ističu koncesije velikih naftnih kompanija koje polažu pravo na Libijsku naftu. Gadafi je zatražio vraćanje duga i zaprijetio je ...da će u suprotnom sklopiti međudržavne ugovore s drugim zemljama i kompanijama. Zbog toga je došlo do ovog neviđenog razaranje Libije.

Je li libijski građanin imao razloga buniti se protiv režima Muamera el Gadafija? Mislim da nije.

Ako gledamo standard libijskog naroda i povlastice koje im pruža država imali su vrlo lijep i lagodan život. Živjeli su kao mali bogovi. Libija ima 6,5 miliona stanovnika, a imala je 14 miliona registriranih automobila. Ako je neko htio studirati u bilo kojoj državi u svijetu podnosio bi molbu i država bi mu osigurava stan, hranu, automobil, besplatno školovanje i mjesečnu stipendiju od 2300 dolara. U Libiji se nije plaćala voda, struja, plin i porez, a krediti su se davali bez kamata. Ako u roku od pet godina niste mogli vratiti kredit, država bi ga otpisala ili vraćala za vas. Ako ste htjeli kupiti auto dali ste 20-30% od cijene, a ostalo je dotirala država. U Libiji ste za 10 dolara mogli kupiti 85 litara benzina ili nafte. U Libiji je hrana bila gotovo besplatna, 10kg kruha le koštala 0,15 dolara. U Libiji njihovi građani nisu r adili fizičke poslove, sve su to radili stranci.

Živila sam 10 godina u Libiji po raznim gradovima i nikad a nisam vidila ni jednog prosjaka na ulici. Libijci nisu išli raditi po bijelom svijetu, jer za to nisu imali potrebe. U Libiji ni jedan građanin nije izbačen ili mu je oduzet stan ili auto zato što nije mogao vratiti kredit, što nije rijedak slučaj po ovim takozvanim demokratskim zemljama koje su se okomile na Libiju. Iskreno, žalim Libijski narod jer će se pretvoriti u najamnu radnu snagu, r ad iti za 100 dolara i gdje će im ove povlastice biti sve ukinute, a o lagodnom životu kakav su živjeli moći će samo sanjati.

Par činjenica o životu u Libiji pod Gadafijem:

- beskamatni krediti; u toku studiranja prima se prosječna plaća za to zanimanje;

- ako ne nađeš posao nakon završenog fakulteta, država plaća kao da radiš u struci;

- po stupanju u bračnu zajednicu, država poklanja stan ili kuću;

- kupovina vozila po tvorničkoj cijeni;

- nikome ne duguju ni centa;

- Europska Unija i Amerika duguju Libijskoj državi 200 milijardi dolara;

- besplatno zdravstvo (medicinska sestra na svakog pacijenta) i obrazovanje;

- 25% ljudi visoko obrazovano.

Da li je to dovoljno činjenica za
razaranje Libije
Wooow. e to ti je reci zivot...
Nisam nesto pratio desavanja u Libiji, ali evo gledam ovaj narod sto sad slavi, kao da su zivjeli ne znam ti kakvim zivotom, jedva cekam da vidim sta ce ih sad snaci.
Goblin

#3269 Re: LIBIJA

Post by Goblin »

oldschool wrote:Vidi, ne branim ja nikoga, Gadafi nije cvijeće ali isto tako nisu ni uvoznice demokratije. Uvijek je bilo i biće:''Onaj ko vlada taj i određuje pravila'', ovdje mislim globalno. Samo kažem da svijetom vlada hipokrizija, licemjerstvo, pa od jednih prave uber društva od drugih najveće zlo. Samo kad se sjetim kako su tokom globalne krize dočekivali Gadafija, pogotovo Francuzi i Italijani jer je dolazio da investira u navedene zemlje, a za dvije godine odjedanput posta vse najgore, a njegov im novac valja. Od tog silnog predviđanja, oslobađanja taj narod nije ništa dobio, ne vidim korist osim što se netrpeljivost i krvoproliće nastavlja, plemenski sukobi, borba za prevlast, ti ljudi ne poštuju nikoga i ne prezaju od ničeg. Ovdje se pozivaju na to da je narod vlasnik nafte, gasa, pa onde treba biti i u Texasu, jer su ovi nepravodom došli do iste, te uski krug ljudi ima korist od iste, isto je u ostalim arapskim zemljama bogatih naftom. Navodim ti djela ljudi koji najbolje opisuju šta će se dešavati, te šta će se desiti, a iz njih najbolje vidiš stvarne razloge, A Ploča je i dalje geopolitička biblija, na svakom društvenom univerzitetu, a ima se dobrih knjiga, pročita se vašta. Govorka se da je Cheney bio jači od Buša iako je ovaj bio predsjednik, da je on vukao sve konce, on lijepo kaže šta je razlog ratova, gdje se krije nagrada, kako doći do nje, a šta je nagrada nije teško pogoditi, radio se o regionu. :)
Elementarno nepoznavanje historije iz kojega se izvlace naopaki zakljucci,da bi se postavila naopaka teza.
Meksicka vlada je prodavala zemlju u Texasu anglosaksonskim naseljenicima u periodu 1820- 1836. PRODAVALA,jer je zemlja bila nenaseljena.. Kada su Anglosaksoni dostigli odnos od 5-1 u TX,onda su u Meksickom gradjanskom ratu bili na strani federalista protiv centralista,tada je Texas stekao federalni status u Meksiku,da bi nekoliko godina poslije proglasili Republiku,koju se tek poslije nekoliko godina US priznale. No,bitan je pocetak,zemlju su kupili svojim novcem i ako poslije na toj zemlji ima nafte ,ta nafta je privatna,odnosno njegova. U Texasu se zivi vise nego odlicno,malo slabije zivi novopridosli emigranti,koji startaju od nule ali koji su spremni i poginuti,samo da ostanu tu,gdje im je tako 'lose'.
Sve je do Libijaca,ako naprave sistem i drzavu kroz demokratiju bice im stoputa bolje nego za vrijeme Gadafija,ako se uplete u plemenske,gradjanske ratove u borbe za vlast,ako dozvole korupciju i raspad sistema i vrijednosti bice im gore nego sto je bilo. No,sve je 100 % iskljucivo na libijskom narodu,oni sami odlucuju o svojoj sudbini. Isto kao i mi u Yu i Bosni od 90 do danas,za sve sto ne valja smo iskljucivi i jedini krivci,mi sami a ne nikakve zavjere i urote sa strane.
simpozijum delirijum

#3270 Re: LIBIJA

Post by simpozijum delirijum »

resursa je sve manje ,treba i Kinezima , Indijcima i treba i Brazilcima i ostalima nafte i gasa , dobrodosli u III svjetski rat za resurse
za sada se cini da NATO i USA , imaju inicijativu u Libiji ? kao TV reklama i video spotovi ..( gubici u Afganistanu su im katastrofalni ! samo to kriju naravno )
ali upadaju u smrtonosnu zamku ..i Libija je jos jedna zamka i vrhunski pripremljenu , dok Kinezi i Rusi i Juzno Amerikanci i Arapi cekaju da naplate dug ,.isto tako se zlokrvne sile otimaju oko resursa i goriva a
sva gerila je protiv Americkih vojnika , jer su glavni negativci,.. jadna im majka !

razvuci ga teritorijalno , iscrpi ga materijalno ...narod protiv tebe ?
izgubljen rat
Bosnolog

#3271 Re: LIBIJA

Post by Bosnolog »

Dobro receno o jednom ludaku,diktatoru,ubici i krvoloku koji nije bio vrijedan jednog libojskog zovota.
Ubistvo dvonoge zvijeri Gadafija je odlicna poruka diktarorima i kraljevskom smecu da i njih ceka slicna sudbna http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 9yYwwvvWCg

Nadam se da je sirijski diktartor Bashar Al Asad sledeci i da ce Turska odigrati najvecu pomoc u oslobadanjau sirijskog naroda kojeg gaze i ubijaju na ulicama .
Image
spreca

#3272 Re: LIBIJA

Post by spreca »

Bosnolog wrote:Dobro receno o jednom ludaku,diktatoru,ubici i krvoloku koji nije bio vrijedan jednog libojskog zovota.
Ubistvo dvonoge zvijeri Gadafija je odlicna poruka diktarorima i kraljevskom smecu da i njih ceka slicna sudbna http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 9yYwwvvWCg

Nadam se da je sirijski diktartor Bashar Al Asad sledeci i da ce Turska odigrati najvecu pomoc u oslobadanjau sirijskog naroda kojeg gaze i ubijaju na ulicama .
Image
Gadafi je bio najmeksi diktator u arapskom svijetu koji su naftom bogati.....samo nemoj reci da je u Saudiji demokratija.....dok Saudijci lizu dupe americkim jevrejima bice zasticeni od slicnih desavanja kao u Libiji....a kad se smanje kolicine nafte bice odbaceni kao iskoristeni kurton.Ne govorim da je Gadafi bio Evlijah ali je bio bolji od Klana Bush,koji su godinama uz pomoc jevrejskih para sijali smrt po cijelom svijetu .Sav kapital Amerike je u Jevrejskim rukama.Od 20 najbogatijih ljudi u rusiji 18 su jevreji,o cemu mi ovdje pricamo....gdje Angola,Etiopija,i druge banana drzave gdje je situacija mnogo gora na 1000%.....onaj ko misli da je glavni razlog unistenje Gadafija demokratija a ne pljacka onda ima manje mozga od komarca.....samo da jos dodam da Libija spada u 5drzava sa najvecim rezervama pitke vode,sa izgradjenim podzemnim komunikacijama za dostavu vode.
U buducnosti ce se ratovi voditi za pitku vodu,jer tada ce postojati alternativa nafti i glavno bogastvo ce predstavljati voda.
zateznistub

#3273 Re: LIBIJA

Post by zateznistub »

spreca wrote:
Bosnolog wrote:Dobro receno o jednom ludaku,diktatoru,ubici i krvoloku koji nije bio vrijedan jednog libojskog zovota.

Image
Gadafi je bio najmeksi diktator u arapskom svijetu koji su naftom bogati.....samo nemoj reci da je u Saudiji demokratija.....dok Saudijci lizu dupe americkim jevrejima bice zasticeni od slicnih desavanja kao u Libiji....a kad se smanje kolicine nafte bice odbaceni kao iskoristeni kurton.Ne govorim da je Gadafi bio Evlijah ali je bio bolji od Klana Bush,koji su godinama uz pomoc jevrejskih para sijali smrt po cijelom svijetu .Sav kapital Amerike je u Jevrejskim rukama.Od 20 najbogatijih ljudi u rusiji 18 su jevreji,o cemu mi ovdje pricamo....gdje Angola,Etiopija,i druge banana drzave gdje je situacija mnogo gora na 1000%.....onaj ko misli da je glavni razlog unistenje Gadafija demokratija a ne pljacka onda ima manje mozga od komarca.....samo da jos dodam da Libija spada u 5drzava sa najvecim rezervama pitke vode,sa izgradjenim podzemnim komunikacijama za dostavu vode.
U buducnosti ce se ratovi voditi za pitku vodu,jer tada ce postojati alternativa nafti i glavno bogastvo ce predstavljati voda.
Ma jok ba spreca, bosnolog to zna bolje! :-)
fidoremilienko

#3274 Re: LIBIJA

Post by fidoremilienko »

spreca wrote: Ma cuo sam danas na radiju Eho Moskve izjavu Medvjedeva.....to je izjavio prilikom susreta sa Holandskim premijerom koji je u posjeti Moskvi.
Mene isto cudi slijepoca naroda i to u vaktu visokih tehnologija....druga je stvar bila nekad kad si samo gledo Tv a gospoda jos i novine citala koje su pisali isti ljudi.....cini mi se da danas narod zivi pod parolom sto da ja mislim svojom glavom kad to moze neko drugi zamene.
Znaš šta ne mogu da shvatim, da ovdje ima raje koja opravdava sve što ameri urade. Pitam ja njih sve, šta sa Kinom, S.Korejom, Rusijom, Venecuelom....!? Zašto tamo ne sprovedu demokratiju. Amerikanci kao političari su najveće kurave. U prilog tome ide, ovo je off ali ajd, i zadnja posjeta milorada dode americi. Kako jadno!
Gdje je demokratija bila u periodu 92-95!? Ovo što rade "zapadne sile" je postalo toliko providno i više nego očito, i ćorav bi vidio. Ali opet različiti interesi, pa shvatam zašto ima raje koja ih podržava. Realno gledajući, JADNO i TUŽNO!
Bosnolog

#3275 Re: LIBIJA

Post by Bosnolog »

spreca wrote:

Image
Sve si to lijepo napisao,ja bi mu sve halalaio da je rakao libijskom narodu da uvodi demokratiju i od nejga trazio da izade na izbor i glasa ko ce da ih vodi.Vlast u Libiji je trebao predati davno,odnosno demokratizirati Libiju uveodenjem visestranacja,Sreo sam ne mali broj libijaca,od politickih neistomisljnika koji vole Libiju i libijski narod do obicnih gradana.Ljudi su prezivjeli torture a mnogi pogubljeni .

Gadafi je bio sve u drzavi i nikom nije polagao racuna,on je bio i parlamentm i sudija i Bog otac,....Ruske obavjestajene sluzbe ga cuvale,....Imaju nesto vise od sest miliona stanovnistva.Libija je bila dvadaest i nesto godina pod sankcijama nakon sto je ovaj manijak organizovai i srusio onaj PAN-AM ova avion a potom platio mijarede dolara odstete.

Diktatori i kraljevsko smece na celu sa Saudijcima su najveci neprijetelji tih zemalja i naroda.Zapad samo koristi iste i oni su postavljeni od Kolonijalista,..Gadafi se kofrcio a ovi su jedva docekali da ga sruse uz organizaciju i pomoc potomaka djece cije je roditelje protjerao iz LIbije a koja su odrasla na Zapadu,....

Libijskom narodu kao i arapskom zelim svako dobor ali diktaorima i kraljevskom smecu sve i jednom sudbinu Gadafija.Arapski narod zeli demokratizaciju ne jednoumlje i dozivotne diktatore,Tamo je preko 75% svijeta ispod 35 godina starosti,njima treba buducnost,Ulica se dize prptiv istih ,Sirijskog diktatora vidim kao sledeceg koji ce dozivjeti sudbinu Gadafija,ali bih volio da se to desi bez stradanja i jednog Sirijca,......

(Priceless Seseljevi cetnici i Gadafi) Tekbiranje je poseban momenat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Interesanstno da Srbija,to jest oni koji su nas ravnali najvise zale za diktaorom Gadafijem,...

Libijski narod se konacno rijesio zlikovaca.Da je podnio ostavku kao i Mubarak spasio bi stradanje svog naroda i rusevinu zemlje za sto snosi najvecu krivicu ali i zasluzenu kaznu.
Post Reply