LIBIJA

Post Reply
Ripicipi

#326 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Ripicipi »

BarbaDue wrote:dobro alfonso da ne debeljimo dalje jer se necemo sloziti oko toga, ali cu zavrsiti sa mislju; zao mi je libijskog naroda koji ce izginuti u toku napada, ali ce mi biti jos vise zao onih koji ce se poslije oslobođenja gusiti u americkoj demokratiji...!!!

ende
Znaci, nas je Milosevic trebao "ugusiti", da sad ne bi "uzivali" u "americkoj demokratiji" :roll:
Last edited by Ripicipi on 20/03/2011 01:35, edited 1 time in total.
Bosanski_kralj

#327 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Bosanski_kralj »

Alfons Kauders wrote:
Bosanski_kralj wrote: Šta očekujete od genracije koja je izgubila djetinstvo. Umjesto da se bezbrižno igramo mi smo svaki dan o smrti slušali i smrt gledali. Umjesto da jedemo zdrave BH proizvode mi smo jeli ribe iz konzerve. Zar očekuješ od djece koja su svakodnevno pod granatama i snajperima odrastala, kasnije budu normalne osobe.
I ako hoćeš vaša je generacija kriva, zbog ovoga kakvi smo mi danas.
:-) :-) :-) :-) :-)

bolje da ne odgovaram...
Živo me zanima koji bi odgovr bio.
Alfons Kauders

#328 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Alfons Kauders »

Bosanski_kralj wrote:
Alfons Kauders wrote:
Bosanski_kralj wrote: Šta očekujete od genracije koja je izgubila djetinstvo. Umjesto da se bezbrižno igramo mi smo svaki dan o smrti slušali i smrt gledali. Umjesto da jedemo zdrave BH proizvode mi smo jeli ribe iz konzerve. Zar očekuješ od djece koja su svakodnevno pod granatama i snajperima odrastala, kasnije budu normalne osobe.

bolje da ne odgovaram...
pa evo ti drugi dio odgovora...

najlakse je za sve svoje neuspjehe kriviti nekog drugog... tako sam ja nekom balavcu kriv sto nije ucio, pa sad klosari u kladionici... tako je moj otac kriv sto neki drugi nije radio, pa mu sad sin klosari iza zgrade... i svi ti silni gubitnici, kojih imamo ko malo koja zemlja, uvijek krive nekog drugog za svoje licne neuspjehe...

a za prvi dio odgovora bi dobio ban, al socan...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#329 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by hrasno38 »

Bosanski_kralj wrote:
Alfons Kauders wrote:

bolje da ne odgovaram...
Pa vjerovatno kad bi nekome ovo rekao u lice ko je prosao tu golgotu poslao bi te u carstvo snova iste mile sekunde jer ta generacija kojoj pripada Alfons i ja je skoro pa iscezla ili da ti jasnije napisem: DALA ZIVOTE DA BI VI DANAS MOGLI DA FILOZOFIRATE DO BESVJESTI. A ona sto je kriva je vec odvano vise manje dva metra pod zemljom. Kad bolje razmislim nije Tito bio lud i imao mjesta za prevaspitavanje omladine. Treba vama loptae u ruke i na autoput pa onda kenjajte do besvjesti ali ce bar neka korist biti od vas.
Ripicipi

#330 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Ripicipi »

"Pobunjenici su u subotu tvrdili da su libijske snage bombardirale grad, a vlada u Tripoliju je to demantirala navodeći da su pobunjenici napali Gaddafijeve snage u blizini toga pobunjeničkog uporišta na istoku zemlje.

Tripoli tvrdi da je poštovan prekid vatre i da avijacija u subotu nije djelovala
"

Sve mi ovo poznato zvuci :-?
Alfons Kauders

#331 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Alfons Kauders »

hrasno38 wrote: Pa vjerovatno kad bi nekome ovo rekao u lice ko je prosao tu golgotu poslao bi te u carstvo snova iste mile sekunde jer ta generacija kojoj pripada Alfons i ja je skoro pa iscezla ili da ti jasnije napisem: DALA ZIVOTE DA BI VI DANAS MOGLI DA FILOZOFIRATE DO BESVJESTI. A ona sto je kriva je vec odvano vise manje dva metra pod zemljom. Kad bolje razmislim nije Tito bio lud i imao mjesta za prevaspitavanje omladine. Treba vama loptae u ruke i na autoput pa onda kenjajte do besvjesti ali ce bar neka korist biti od vas.
kakve bolan lopate? prije bi se ubili nego uhvatili kakvog posla... :D

a sve go mangup do mangupa, reko bi cojk kad cuje pricu da su to zajebani neki frajeri... a mati bi ih moja mogla prebit... :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#332 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by hrasno38 »

potres_mozga wrote:"Pobunjenici su u subotu tvrdili da su libijske snage bombardirale grad, a vlada u Tripoliju je to demantirala navodeći da su pobunjenici napali Gaddafijeve snage u blizini toga pobunjeničkog uporišta na istoku zemlje.

Tripoli tvrdi da je poštovan prekid vatre i da avijacija u subotu nije djelovala"

Sve mi ovo poznato zvuci
......snage muslimanske armije pucaju po svojim civilima i bacaju srpsku nejac izgladnjelim lavovima i zvjerima u Pionirskoj Dolini.
Alfons Kauders

#333 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Alfons Kauders »

potres_mozga wrote:"Pobunjenici su u subotu tvrdili da su libijske snage bombardirale grad, a vlada u Tripoliju je to demantirala navodeći da su pobunjenici napali Gaddafijeve snage u blizini toga pobunjeničkog uporišta na istoku zemlje.

Tripoli tvrdi da je poštovan prekid vatre i da avijacija u subotu nije djelovala
"

Sve mi ovo poznato zvuci :-?
izjavio je njegov sin da su se sami granatirali u bengaziju... hmmmmm... gdje li sam to vec cuo...
The 51st State

#334 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by The 51st State »

pice, a bahrein?
ah da, tamo je demokratija.
da ljudi ne ginu, ovo bi bio "mekdonalds" topc.
The 51st State

#335 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by The 51st State »

potres_mozga wrote:Kako to da je Mubarak bio negativac, a Gadafi je kao pozitivac, obojica cu krenuli armijama na ljude, samo sto je srecom, Mubaraku armija otkazala poslusnost. Kamo srece da je JNA tako postupila.
kod gadafija nije bilo "mrtvackih gradova"...
bosanska senzacija

#336 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by bosanska senzacija »

@Hrasno

NATO jeste bombardovao položaje R.S-a ali nije Slobu. Kao što sam već napisao bombardovao bi i nas da nismo ustakli.

Slobo je bombardovan tek 99 godine, poslije nekoliko stotina hiljada izgubljenih i uništenih života.

To nije i ne može se porediti sa trenutnom situacijom u Libiji, što je i poenta čitave moje priče.
Ripicipi

#337 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Ripicipi »

bosanska senzacija wrote:@Hrasno

NATO jeste bombardovao položaje R.S-a ali nije Slobu. Kao što sam već napisao bombardovao bi i nas da nismo ustakli.

Slobo je bombardovan tek 99 godine, poslije nekoliko stotina hiljada izgubljenih i uništenih života.

To nije i ne može se porediti sa trenutnom situacijom u Libiji, što je i poenta čitave moje priče.
I?
To je tvoje objasnjenje zasto ih NATO ne treba bombardovati :?
Alfons Kauders

#338 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Alfons Kauders »

potres_mozga wrote:

I?
To pitanje ja postavljam ima sat vremena... :D Pusti da nadodje... :D
bosanska senzacija

#339 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

potres_mozga wrote:

I?
Ovo je očigledno postala igra gluhih telefona :-)

Laku noc.
Ripicipi

#340 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Ripicipi »

Alfons Kauders wrote:
potres_mozga wrote:

I?
To pitanje ja postavljam ima sat vremena... :D Pusti da nadodje... :D
Evo odjavio se, jutro je uvijek "pametnije", mozda stvarno nadodje :D
Razlog protiv intervencije mu je jebeno nevjerovatan :shock:
Last edited by Ripicipi on 20/03/2011 02:03, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#341 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Alfons Kauders »

potres_mozga wrote: To pitanje ja postavljam ima sat vremena... :D Pusti da nadodje... :D
Evo odjavio se, jutro je uvijek "pametnije", mozda stvarno nadodje :D[/quote]

Image
Last edited by Alfons Kauders on 20/03/2011 02:07, edited 1 time in total.
Bosanski_kralj

#342 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Bosanski_kralj »

Vi ste rasli u miru, mi u ratu. Vi ste rasli u sređenom društvu, mi rastemo u tranzicijskom društvu.
Naprosto je ne moguće da mi budemo to što vi od nas očekujte, nakon svega što smo kao djeca proživjeli.
Zar mi sami sebe trebamo odgajati? Zar smo mi jedne te iste 20 godina birali na izborima?

Nigdje nisam spomenuo čak ni indirketno da sam nezahvalan za slobodu u kojoj uživam danas, mada mi to pokušavate spočitati. Dovoljno je meni bliskih osoba poginulo u prošlom ratu, da sebi nikad ni zrno nezahvalnosti ne bih mogao priuštiti.
madner

#343 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by madner »

Inace je cudan presjek, pravi borci za demokratiju su isti oni koji podrzavaju Ahmu i Nedzada da bije svoje te misle da serijat treba i ovdje uvest.
Alfons Kauders

#344 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Alfons Kauders »

Bosanski_kralj wrote:Vi ste rasli u miru, mi u ratu. Vi ste rasli u sređenom društvu, mi rastemo u tranzicijskom društvu.
Naprosto je ne moguće da mi budemo to što vi od nas očekujte, nakon svega što smo kao djeca proživjeli.
Zar mi sami sebe trebamo odgajati? Zar smo mi jedne te iste 20 godina birali na izborima?

Nigdje nisam spomenuo čak ni indirketno da sam nezahvalan za slobodu u kojoj uživam danas, mada mi to pokušavate spočitati. Dovoljno je meni bliskih osoba poginulo u prošlom ratu, da sebi nikad ni zrno nezahvalnosti ne bih mogao priuštiti.
samo ti trazi izgovore, garant ce ti pomoci u zivotu... :D
The 51st State

#345 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by The 51st State »

madner wrote:Inace je cudan presjek, pravi borci za demokratiju su isti oni koji podrzavaju Ahmu i Nedzada da bije svoje te misle da serijat treba i ovdje uvest.
izmedju plusa i minusa ima hejbet varijabla.
Bosanski_kralj

#346 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Bosanski_kralj »

Alfons Kauders wrote:
Bosanski_kralj wrote:Vi ste rasli u miru, mi u ratu. Vi ste rasli u sređenom društvu, mi rastemo u tranzicijskom društvu.

samo ti trazi izgovore, garant ce ti pomoci u zivotu... :D
To su činjenice.
bosanska senzacija

#347 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

@potres mozga

Jesam li ja to negdje napisao da je to razlog?

Vas dvojica ste jednostavno upali u diskusiju između mene i onog što je sa puškom hodao pa je pametniji od svih.
Tiger 033

#348 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Tiger 033 »

Francuzi i Englezi, sada punu brinu o Libijskim civilima, a kada su tenkovi JNA gazili Hrvatsku i BiH uništavali Hrvatske i Bosanske gradove , zabranili su nam da se branimo, uveli su nam i embargo na oružje, time ukinili pravo na obranu. Kada su Srbi ubijali po Bosni od Žepe do Srebrenice, silovali i klali goloruki Bosanski narod, UN vojnici su to samo promatrali. ............
Nije NATO i EU briga za demokraciju, njima je potrebna NAFTA, i ovo će biti novi Irak slijedećih deset godina, ali će se nažalost za njihovu naftu i za njihove interese tamo "MOŽDA" naći u ulozi UN vojnika i Bosanski vojnici.

SVAKO KO OPRAVDAVA OVO ILI JE BALAVAC ILI JE SLUČAJ ZA PSIHIJATRA
TO TI JE ISTO KO KAD JA ČUJEM DA MI SE KOMŠIJA SVAĐA SA ŽENOM I JA MU ULETIM U KUĆU SLOMIM GA "da bi ko biva spasio mu ženu " A USPUT MU POKUPIM I BANKOVNU KARTICU.
brazzo19

#349 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by brazzo19 »

Tiger 033 wrote:Francuzi i Englezi, sada punu brinu o Libijskim civilima, a kada su tenkovi JNA gazili Hrvatsku i BiH uništavali Hrvatske i Bosanske gradove , zabranili su nam da se branimo, uveli su nam i embargo na oružje, time ukinili pravo na obranu. Kada su Srbi ubijali po Bosni od Žepe do Srebrenice, silovali i klali goloruki Bosanski narod, UN vojnici su to samo promatrali. ............
Nije NATO i EU briga za demokraciju, njima je potrebna NAFTA, i ovo će biti novi Irak slijedećih deset godina, ali će se nažalost za njihovu naftu i za njihove interese tamo "MOŽDA" naći u ulozi UN vojnika i Bosanski vojnici.

TO TI JE ISTO KO KAD JA ČUJEM DA MI SE KOMŠIJA SVAĐA SA ŽENOM I JA MU ULETIM U KUĆU SLOMIM GA "da bi ko biva spasio mu ženu " A USPUT MU POKUPIM I BANKOVNU KARTICU.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Duhovni Vođa

#350 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Duhovni Vođa »

Tiger 033 wrote:Francuzi i Englezi, sada punu brinu o Libijskim civilima, a kada su tenkovi JNA gazili Hrvatsku i BiH uništavali Hrvatske i Bosanske gradove , zabranili su nam da se branimo, uveli su nam i embargo na oružje, time ukinili pravo na obranu. Kada su Srbi ubijali po Bosni od Žepe do Srebrenice, silovali i klali goloruki Bosanski narod, UN vojnici su to samo promatrali. ............

ili mu kresneš poslije ženu :D
Post Reply