Ponosan wrote:Gadafi je odrzao obecanje,poginuo je kao mucenik u svojoj zemlji za svoju zemlju! ne znam sta da kazem,Gadafi je bio za svoj narod bolji nego Tito za bivsu Yugu,a svi znamo kako se tad zivjelo..sada ce od "demokratije" u Libiji imati najvise koristi Amerikanci i Britanci,kao i Francuzi,narod ce pare dobijati na kapaljku....realnost je da je ta ista Amerika,Britanija,Francuska prije samo godinu dana docekivala Gadafija u Parizu,Londonu,Vasingtonu,Rimu kao najveceg kralja,kao covjeka kojeg vole i jako postuju,a u sustini oni su voljeli novac kojeg Libija ima u izobilju,voljeli su naftu koju ce konacno dobiti koliko zele.... e sad,sta dalje? ne znam,ali svijet ide u cudnom pravcu,gdje pod plastom demokratije radis sta zelis,ubijas koga zelis,a zna se zbog cega,zbog novca ,zbog nafte!... Gadafi je naravno imao i gresaka,njegovi sinovi su zivjeli u raskosu itd,ali kad sve sve uzme,Gadafi je puno pomogao u sirenju Islama u svijetu...imao je dosta pozitivnih stvari,mnogo vise nego losih,ali eto zivio je onoliko koliko je to dozvolila Amerika,nazalost...
Ja sta, i gdje su sad libijci? Sta sad, obrazovanje, medicina, infrastruktura? De ba smiri strastI!