Spejs wrote:VerticalHairFactor wrote:Kretenluke ne vrijedi objašnjavati - nasljeđe Riste Đoge, ne više. Da su ga uistinu podržavali ne bi jučer lagano pred kamerama Al Jazeere sjeli u džamiju pokraj Beni Velida i razgovarali o daljem toku libijske reintegracije, niti bi pukovnikovi kamioni zlata špartali Nigerijom, a još bi bilo borbi u Tripoliju.
I da bude jasno, moje simpatije su sa narodom Libije, Zapad je činjenica sa kojom i mi moramo računati, a tiranine, ubice i zločince tipa Gadafija, Miloševića, Mubaraka, Eseda, petog-desetog, i s njima korporativne špekulante i bandite ne želim komentirati, niti se svrstavati na njihovu stranu. Samo kreteni mogu zagovarati da svo bogatstvo bude koncentrirano u rukama jednog polupismenog zločinca i ubice, jer ima plaćenike koji će klati sve koji mu se ne povinuju, kao što samo kreteni i neznalice mogu zagovarati izolacionizam u bilo kojem trenutku društveno-političkih okolnosti. Što je bolji balans, to je i bolje stanje jednog naroda, niti jedna krajnost nikome sreće nije donijela.
Izrazi koje sam iskoristio jesu grubi, ali su jednostavno adekvatni.
Ti si toliko indoktriniran televizorom da i ne razmišljaš svojom glavom.
Jesi li ti uopše bacio pogled na one klipove gore? Stotine hiljada Libijaca u više gradova koji podržavaju Gadafija u borbi protiv plaćenika i bombardovanja su tebi propaganda ala Risto Đogo!?
Pa kako nazvati one koji su prvi dan bombardovali državnu libijsku televiziju? Šta su onda oni koji izvještavaju o protestima protiv Gadafija a protestanti u rukama drže indijske zastave?
Beni Valid grad kojeg zapadni mediji nazivaju jakim Gadafijevim uporištem je dobio ultimatum da će ako se ne preda mirno biti sravnjen sa zemljom. Po tvojim tv-istinama to tebi predstavlja mirnu predaju i obični razgovor naroda koji se jedva čeka osloboditi iz kandži Gadafija!?
Izrazi kojim bi ja opisao tvoje razmišljanje su i više nego grubi ali zbog opasnosti od bana ću se ipak suzdržati!
Tvoje mišljenje, i za razliku od onih koje braniš ja nemam problema sa različitim stavovima. Po arapskim zemljama sam proveo dobar dio svog života, gotovo četvrtinu da budem precizan. Dobro znam iz prve ruke šta su Libijci mislili o Gadafiju i osvjedočio sam se zločinačkoj prirodi njegovog tiranskog režima. Svoj stav o korporativnom i autoritarnom kapitalizmu, odnosno imperijalizmu sam i više nego objasnio.
Dokaz da govoriš neistinu jeste činjenica da nigdje nema tih njegovih pristalica - a frizirane snimke dostojne svakog tirana, i laži po kojima je Gadafi poznat ne vrijedi komentirati kako sam rekao. Misliš li da gradovi od preko milion stanovnika padaju tek tako lako, da ih brani makar trećina stanovništva. To nije tako, i mi to znamo u Sarajevu.
U Beni Velidu su starješine grada načelno dogovorili reintegraciju sa ostatkom Libije, ali je na povratku u grad na njih otvorena vatra. Niko nije poginuo, ali je dovoljno da se pregovori iskompliciraju. Gadafi ima još par grupa plaćenika i zločinačkih bandi neraskidivo vezanih za njega, ali vjerujem da će ih Libijci što neutralisati, što pohapsiti, a dio onih koji su po inerciji tu ostali će se predati i reintegrisati. O sravnjivanju sa zemljom samo vlažno možete maštati ti i pukovnik. Borbe, ako se dese, bit će ograničene prsa u prsa, ništa od "zahful-melajin" (pokreta i napada miliona) iz pukovnikovih najvrelijih sanja, koje i tebi izazivaju leptiriće u stomaku kako vidim.
Čak je i taj sa tvog avatara jutros apelirao na Bešara El-Eseda da ne ubija vlastiti narod, jer će se ponoviti Libija. Wannabe šijitski klerikalni kserks vidi da je vrag odnio šalu i da ni potoci krvi neće zaustaviti arapske narode da napokon svrgnu "superodabrane bogomdane supervođe i veliku braću", koji po zakonu suvereniteta trebaju suvereno da vladaju životima i smrti svojih naroda i u njihovo ime i """"dobrobit""""" sklapaju dealove sa omraženim i mračnim Zapadnim silama, vidi đav'la, koje kuju superzavjere tek onda kad ih odbace i skinu kao .urton što se skine - a do tada samo "superbraća" mogu odoliti iskušenjima "mračnih Zapadnih sila" čijim oružjem i ubijaju te "izdajničke štakore".
Priča za malu djecu.
Da si stavio Darijusa, Birunija, Rumija ili nekog od mnogobrojnih istinski vrijednih i velikih Iranaca, koji su zadužili ljudski rod, na mjesto avatara, pa da te uvažim, ali slugana klerikalnih moćnika, koji su btw. nalaušili i Homeinijevu unučad jer nisu dovoljno "islamic", ne ide...