sumirprimus wrote:
Mislim da treba bolje poznavati neko drustvo. Priznajem da o libijskom malo sta znam.
druze evo recenice od klege forumasa michia,uzmi i prouci

nemoj ba,na prvu,kontam ja,cojku dodje krivo,vako su zalili i saddama...
a ono...
dobro je ba da uklone gadafija,jos bashara i onda ide iran...(naravno kolateralna steta hamas i hezbolah)..
i onda demokratska samostalna palestina...
sad zasad gadafi it is

ti očigledno nemaš pojma o bilo čemu... tvoja izjava je kao da su pitali nekog priglupog(prosječnog) amerikanca, bijelca, dvadesetak i sitno godina starosti, obrijanog do glave, nabildanog, opterećenog manjinom svog qurca, dok pije pivo iz bačve od 5 litara i misli da je faca zbog toga, i naravno na mapi ne zna ni pokazati na kojem je kontinentu Libija a ne približan položaj...
ja se samo pitam gdje je bio ovaj NATO 92, 93, 94, 95... francuzi su spriječili intervenciju u BiH (žao mi je njihovih vojnika koje su četnici poslije ubijali po BiH ali francuske kao države mi nije žao zbog toga)
gdje su te rezolucije dok Izrael ubija i uništava kad hoće i gdje hoće, gdje su širom te napaćene Afrike u kojoj je Libija bila primjer za dobar život, gdje su u Bahreinu, gdje su u bivšem SSSR-u...
Obama je sramota za crnce... popišao se na sve ono za šta su se crnci borili kroz istoriju.. sramota da se on naziva demokratom...
znam samo da kad kod nas bude referendum za ulazak u EU da ću zvanično glasati PROTIV
ovo više nije ni kapitalizam... nego KOLONIJALIZAM i ROBOVLASNIŠTVO