LIBIJA

Post Reply
Highlander

#1626 Re: LIBIJA

Post by Highlander »

[quote="Bosnolog"]

"Nismo mi na istoj stranici interesa ovdje se radi o Rusko-kineskim naspram,americko-evropsko-tursko arapskomuslimanskm interesima i rezimima.Gadafi je dio Rusko-kineskih i zato ce i treba da bude povaljen i porazen,. ;-)"

R- Notorna besmisilca. "Arapsko-muslimanski" interesi nemaju blage veze sa "američkim", čitaj cionističkim interesima. Jedna marionetska lasta (S. Arabija) ne predstavlja nikoga u toj priči.

Arapsko-muslimanski interesi su neuporedivo mnogo bliži Moskvi, pa i Pekingu, ali se to iz perspektive patetične balkanske rusofobije ne da vidjeti.
Bosnolog

#1627 Re: LIBIJA

Post by Bosnolog »

simpozijum delirijum wrote:
:lol: nemam sta drugo reci :lol:

Najbolji dio ove proruske propagande je od 3:10" gdje se vidi plac Bacuske,velikog prijetelja Dabica i Sratka Maladica.
Bacuske puse u Libiji a ti vidim nisi u Bacuskiji vec u mrskoj zemlji kojoj zelis da nestane, kao i ovaj Dabicev i kostunicev velikosrpski ratni savejtnik i negator genocida u Srebrenici ali i dokazani neprijetelj Amerike i Rusofil http://www.youtube.com/watch?v=iMYT2Trbvnk :mrgreen:
Spejs

#1628 Re: LIBIJA

Post by Spejs »

Bosnolog wrote:
irvinx1 wrote:
:thumbup: Kao i obicno, nisi me iznevjerio. Vrlo suptilno profiliranje problema, sveobuhvatno i krajnje suvislo. Narocito ovaj zadnji dio.
Nismo mi na istoj stranici interesa ovdje se radi o Rusko-kineskim naspram,americko-evropsko-tursko arapskomuslimanskm interesima i rezimima.Gadafi je dio Rusko-kineskih i zato ce i treba da bude povaljen i porazen,. ;-)

Ovaj izvjestaj Ruske RT (Russia Today- odnosno Rusija danas))televizije govori dovoljno u prilog placa i panike zbog nadolazeceg pada propuskog diktatorskog Gadafijevog rezima :mrgreen:
Da se Gadaffi na vrijeme priklonio Rusiji ili Kini, Amerika,NATO i sve kuje sa zapada nebi mu smjele ni prismrdit.

Al jok,ONO hoće da bude u pokretu nesvrstanih koje šuta kako ko stigne.
Bosnolog

#1629 Re: LIBIJA

Post by Bosnolog »

Highlander wrote:
Bosnolog wrote:
"Nismo mi na istoj stranici interesa ovdje se radi o Rusko-kineskim naspram,americko-evropsko-tursko arapskomuslimanskm interesima i rezimima.Gadafi je dio Rusko-kineskih i zato ce i treba da bude povaljen i porazen,. ;-)"

R- Notorna besmisilca. "Arapsko-muslimanski" interesi nemaju blage veze sa "američkim", čitaj cionističkim interesima. Jedna marionetska lasta (S. Arabija) ne predstavlja nikoga u toj priči.

Arapsko-muslimanski interesi su neuporedivo mnogo bliži Moskvi, pa i Pekingu, ali se to iz perspektive patetične balkanske rusofobije ne da vidjeti.

Historijski i najveci neprijetelji Turcima su bili i ostali Rusi,... ;-)
Americko Turski i nasi interesi se poklapaju, :dance: :dance: :dance:

Amerika preko Turske ce nakon rusenja Gadafijeva i sirijskog rezima koji je sledeci povesti i organizovati cijeli region demokratizacijom istog,...

Ovo nije samo rusenje proruskog Gadafija ovo je borba za uticaj i energopetrodolarskoih resursa cijelog Bliskog Istoka i Kavkaza sto frustrira Ruse i Kineze..... ;-)

Rusi su Arape izdali svaki put u vijecu sigurnosti,jedino sto su profitirali sve ove decenija prodajuci im oruzje koje su ima zapadnjaci unistavali u ratovima koje su gubili napuhani diktatorski curani,.....
irvinx1

#1630 Re: LIBIJA

Post by irvinx1 »

Kako suptilno ubacivanje Sratka i Dabica u temu o Libiji :D

Elem, pjesma o amerikanofilima, amerikanofobima, rusofobima i rusofilima:

"Amerika je divna
predivna cak
cim u njoj zivi Paja Patak
zvani Donald Duck

Al' nije svako kao Donald
mene plasi onaj Ronald
taj je nezgodan

Imamo neke veze
Rusi i ja - Horoso
onaj me Dostojevski
jednostavno obara

Al' nisu svi k'o Dostojevski
mene plasi Sibirevski
taj je prohladan"

Zivjele Amerika i Rusija, dvije velike nacije i oslobodioci Evrope i svijeta od fasizma.

Da se vratim na temu

Nije mi jasno da li je Gdafi otisao iz zemlje? Informacije su krajnje oprecne.
Highlander

#1631 Re: LIBIJA

Post by Highlander »

[quote="Bosnolog"][quote="Highlander"]

Arapsko-muslimanski interesi su neuporedivo mnogo bliži Moskvi, pa i Pekingu, ali se to iz perspektive patetične balkanske rusofobije ne da vidjeti"

Pa onda replicira "Bosnolog": "Historijski i najveci neprijetelji Turcima su bili i ostali Rusi,... ;-)"

Znači, po tebi su Turci - "Arapi" i najznačajniji su izdanak "arapsko-muslimanskog interesa"...
Odlično. Što sam ti replicirao, replicirao sam.

Živio, sa srećom.
kasparaov

#1632 Re: LIBIJA

Post by kasparaov »

pobjeda !!!
viva amerika viva libija
irvinx1

#1633 Re: LIBIJA

Post by irvinx1 »

kasparaov wrote:pobjeda !!!
viva amerika viva libija
Ma znalo se od pocetka, ali je dugo trajalo.

Joe Biden je rekao "na Ameriku se treba i dalje kladiti".
Spejs

#1634 Re: LIBIJA

Post by Spejs »

Bosnolog wrote:
Highlander wrote:
Bosnolog wrote:

Historijski i najveci neprijetelji Turcima su bili i ostali Rusi,... ;-)
Americko Turski i nasi interesi se poklapaju, :dance: :dance: :dance:

Amerika preko Turske ce nakon rusenja Gadafijeva i sirijskog rezima koji je sledeci povesti i organizovati cijeli region demokratizacijom istog,...

Ovo nije samo rusenje proruskog Gadafija ovo je borba za uticaj i energopetrodolarskoih resursa cijelog Bliskog Istoka i Kavkaza sto frustrira Ruse i Kineze..... ;-)

Rusi su Arape izdali svaki put u vijecu sigurnosti,jedino sto su profitirali sve ove decenija prodajuci im oruzje koje su ima zapadnjaci unistavali u ratovima koje su gubili napuhani diktatorski curani,.....
Opet ti kažem da Gadafi nikad nije bio proruski, isto tako nije bio ni pročetnički kako ti lažno tvrdiš.

Ne znam gdje se ti informišeš o geopolitičkim zbivanjima ali si fulao čitav fudbal.

Turska se sve više okreće Rusima koji su po položaju i svemu ostalome njihov prirodni partner.
Bosnolog

#1635 Re: LIBIJA

Post by Bosnolog »

Spejs wrote:
Bosnolog wrote:
irvinx1 wrote:
:thumbup: Kao i obicno, nisi me iznevjerio. Vrlo suptilno profiliranje problema, sveobuhvatno i krajnje suvislo. Narocito ovaj zadnji dio.
Nismo mi na istoj stranici interesa ovdje se radi o Rusko-kineskim naspram,americko-evropsko-tursko arapskomuslimanskm interesima i rezimima.Gadafi je dio Rusko-kineskih i zato ce i treba da bude povaljen i porazen,. ;-)

Ovaj izvjestaj Ruske RT (Russia Today- odnosno Rusija danas))televizije govori dovoljno u prilog placa i panike zbog nadolazeceg pada propuskog diktatorskog Gadafijevog rezima :mrgreen:
Da se Gadaffi na vrijeme priklonio Rusiji ili Kini, Amerika,NATO i sve kuje sa zapada nebi mu smjele ni prismrdit.

Al jok,ONO hoće da bude u pokretu nesvrstanih koje šuta kako ko stigne.
Bila je pravoslavna Bugarska,Rumunija i ostale zemlje dio sovjetske pardon ruske imperije pa pobjegose od njih od silene srece i prosperiteta...Arapski diktatori i Kraljevsko smece su najveci neprijetelji i izdajnici tih istih naroda i drzava,..Englesko evropski kolonijalisti su postavili te rezime da rade za njih i svoje vlastitie interese.Gadafijevi sinovi po zapadnoevropskim zemljama glume debile jer im se moze a tek sto rade sinovi i razna govna,princev i seici e to je za povracati koje su kretene i ljudsku fukaru odgojili,...

Upoznao sam ih nekoliko iako se skoluju po zapadnim univerzitetima koji imaju parkove najskupljih automobila a koja mijenjaju brze nego prosjecni ljudi kravate,....Ma fuj su ti gmazovi kojima se sve vise izmice pljackanje vlastitog naroda i gubitak raskosa u kojem su uzivali dok im se plemena medusobno ubijaju u drzavama a politicke neistomisljenike progone i zatvaraju,.

Demokratizacja tih prostora je jedina pravda koju trebaju izboriti,sto je nezaustavljiv proces.Kraj diktatirsko-kraljevske tiranije je nezaustavljiv proces jer tamo je vise od 75% madeeg svijeta od 35 godina.Mladi cije su roditelje kao politicke neistomisljenike protjerali iz zemlja su edukovana generacija koja dize taj narod protiv diktatorsko kraljevske izdajnicke i licnoprofiterske tiranije,..
karanana

#1636 Re: LIBIJA

Post by karanana »

ovi koji brane muamera, dajte mi razlog. prodajte mi gadafija kao pravog i legitimnog lidera libije.

ne zelim ni da ulazim u polemiku o americi, francuskoj, italiji....
recite mi zasto smatrate da bi gadafi trebao ostati tamo?
Bosnolog

#1637 Re: LIBIJA

Post by Bosnolog »

Spejs wrote:
Opet ti kažem da Gadafi nikad nije bio proruski, isto tako nije bio ni pročetnički kako ti lažno tvrdiš.

Ne znam gdje se ti informišeš o geopolitičkim zbivanjima ali si fulao čitav fudbal.

Turska se sve više okreće Rusima koji su po položaju i svemu ostalome njihov prirodni partner.
Druzenjem sa njima i to u turskopolitickim uticajnijim krugovima, ;-)

Turska gleda svoje interese u trgovinskoj razmjeni sa Rujama,

Amerika zna odlicno da Turci kao druga vojna sila NATO pakta po broju vjnika cuva kapju prema Rusima od ulaza na Sredozemlje ali i prema Evropi,... ;-)
simpozijum delirijum

#1638 Re: LIBIJA

Post by simpozijum delirijum »

karanana wrote:ovi koji brane muamera, dajte mi razlog. prodajte mi gadafija kao pravog i legitimnog lidera libije.

sve je to spojeno u jednu paklenu krvavu corbu koju kusa sada Libijski narod , nisam primjetio da bilo ko bas brani Gadafija
znam samo ako cemo po sebicnim interesima da je "Energoinvest" poslije rata prvi veliki ugovor vani dobio bas sa Libijom maltene bez tendera kao neka vrsta pomoci da se dignu na noge tamo neke 1996-1997 ( gradnja dalekovoda, bilo u vijestima )
a sada mozemo sanjati o tome da i jedna BiH firma dobije posao tamo , kada "oslobodioci " navale u pljacku
koliko je Gadafi los , i ti "Pobunjenici" mi se cini su takodjer od zla oca i od gore matere
protiv koga ce se oni okrenuti na kraju ?
mozda kao i Talibani ( CIA tvorevina iz doba okupacije Afganistana od strane SSSR ) na kraju ce okrenuti oruzje i protiv svojih sponzora a Evropa im preko puta
Spejs

#1639 Re: LIBIJA

Post by Spejs »

karanana wrote:ovi koji brane muamera, dajte mi razlog. prodajte mi gadafija kao pravog i legitimnog lidera libije.

Nije stvar u Gadafiju,jebo njega.

Stvar je u tome da je Gadafi, kakav god on bio, trenutno jedina prepreka pljačkašima. Kad Gadafi padne sve libijsko što vrijedi će se proćerdati i prodati kroz razne privatizacije i malverizacije.

Mene još niko nije ubjedio da narod tamo stvorno želi da sruši Gadafija. U Egiptu su milioni izašli na ulice i srušili Mubaraka gdje se jasno moglo vidjeti kako izgleda revolucija i kad se narod digne .
U Libiji imamo neznan broj ljudi koji se povezuju sa Al Kaidom,američki,britanskim i francuskim tajnim službama koji meni se čini uopšte ne predstavljaju iskrenu volju i želje čitavog libijskog naroda.
Spejs

#1640 Re: LIBIJA

Post by Spejs »

Bosnolog wrote:
Spejs wrote:

Druzenjem sa njima i to u turskopolitickim uticajnijim krugovima, ;-)

Turska gleda svoje interese u trgovinskoj razmjeni sa Rujama,

Amerika zna odlicno da Turci kao druga vojna sila NATO pakta po broju vjnika cuva kapju prema Rusima od ulaza na Sredozemlje ali i prema Evropi,... ;-)
A zašto su onda Turci naguzili Amere i razjebali im investiciju pod nazivom NABUCO!?

Zašto danas Gasprom polaže plinske cijevi po Turskoj a ne Amerikanci?!

Turci se konačno okreću sebi i svojim interesima i sve više naginju ka euroazijskom savezu a ne islamofobnoj evropskoj uniji koja od njih očekuje poslušnost ne nudeći im ništa zauzvrat.
Bosnolog

#1641 Re: LIBIJA

Post by Bosnolog »

Libijski narod treba sam da bira demokratski izborom ko ce njima da vlada a ne da ostane diktatorski debil Gadafi i da ga nasljedi njegov sin bez pitanja naroda a koji bi bio diktatorski debil na kvadrat kao sto je diktaror Mubarak pripremio svog sina da ga naslijedi a zatvorio je jedini granicni prijelaz palestincima u Gazi kada su ih bombardovali ,ni ranjene nisu htjeli primiti,pa Palestinci moraju kopati tunele ispod granicnih prelaza da unesu nesto da se brane od cinoistickog rezima u Telavivu pardon Jerusalemu kojeg preotimaju uz osmijeh Mubaraka i Jordanskog kralja Abdulaha kome je supruga palestinka(Smece kraljevsko-diktatorsko su najveci neprijetelji tih istih zemalja)...

Gadafi kao i ostali diktatorsko kraljevski rezimi neka dozvole visetranacje i demokratsko odlucivanje naroda u svojim zemljama,....Da to urade ne bi trebao niko da gine,medutim njima je stalo do valstitog naroda kao do potrosnog toaletnog papira,...

Postojeca Arapska Liga je sprdnja i udruzenje diktatorsko kraljevskih fakina kao i pljackarskih izdajnika vlastitog naroda zemalja cijele regije,...

Jedina drzava koja vrijedi i koja je demokratizirana je Turska i ona jedina moze ujediniti i povesti naprijed taj region uz pomoc Amerike sto se i desava,..... ;-)
Spejs

#1642 Re: LIBIJA

Post by Spejs »

Bosnolog wrote:Libijski narod treba sam da bira demokratski izborom ko ce njima da vlada a ne da ostane diktatorski debil Gadafi i da ga nasljedi njegov sin bez pitanja naroda a koji bi bio diktatorski debil na kvadrat kao sto je diktaror Mubarak pripremio svog sina da ga naslijedi a zatvorio je jedini granicni prijelaz palestincima u Gazi kada su ih bombardovali ,ni ranjene nisu htjeli primiti,pa Palestinci moraju kopati tunele ispod granicnih prelaza da unesu nesto da se brane od cinoistickog rezima u Telavivu pardon Jerusalemu kojeg preotimaju uz osmijeh Mubaraka i Jordanskog kralja Abdulaha kome je supruga palestinka(Smece kraljevsko-diktatorsko su najveci neprijetelji tih istih zemalja)...

Gadafi kao i ostali diktatorsko kraljevski rezimi neka dozvole visetranacje i demokratsko odlucivanje naroda u svojim zemljama,....Da to urade ne bi trebao niko da gine,medutim njima je stalo do valstitog naroda kao do potrosnog toaletnog papira,...

Postojeca Arapska Liga je sprdnja i udruzenje diktatorsko kraljevskih fakina kao i pljackarskih izdajnika vlastitog naroda zemalja cijele regije,...

Jedina drzava koja vrijedi i koja je demokratizirana je Turska i ona jedina moze ujediniti i povesti naprijed taj region uz pomoc Amerike sto se i desava,..... ;-)
U najmanju ruku si kontradiktoran.

Kako ne kontaš da Gadafija ruše isti oni zbog kojih danas Palestinci žive kao životinje.

Isti oni koji kraljevsku žgadiju vojnom silom i održavaju na vlasti.

Isti oni koji ubijaju i pljačkaju po Iraku,Afganistanu,Pakistanu...

Pitam te samo kako libijski narod može očekivati bolje sutra kad ih ovakva marva "spašava"??
sanaman

#1643 Re: LIBIJA

Post by sanaman »

Spejs wrote:

Nije stvar u Gadafiju,jebo njega.

Stvar je u tome da je Gadafi, kakav god on bio, trenutno jedina prepreka pljačkašima. Kad Gadafi padne sve libijsko što vrijedi će se proćerdati i prodati kroz razne privatizacije i malverizacije.

Mene još niko nije ubjedio da narod tamo stvorno želi da sruši Gadafija. U Egiptu su milioni izašli na ulice i srušili Mubaraka gdje se jasno moglo vidjeti kako izgleda revolucija i kad se narod digne .
U Libiji imamo neznan broj ljudi koji se povezuju sa Al Kaidom,američki,britanskim i francuskim tajnim službama koji meni se čini uopšte ne predstavljaju iskrenu volju i želje čitavog libijskog naroda.
Da mi malo pojasnis i da priupitam. Sta ce to konkretno opljackati? Naftu? Kome je Gadafi prodavao naftu i gdje je najveci dio love zavrsavao? Znaci pitanje je samo kako ce nova vlast raspodijeliti. A samo proguglaj kako su Iracani pametno odradili i ko ima koncesije i kakvu vrstu koncesije na njihova naftan polja. Znaca sva teorija o pljacki pada u vodu. Kompanije su mislilie da ce dobiti naftna polja na raspolaganje i diliti samo dobit, ali Iracini nicu dozvolili, vec su dali samo tehnicku koncesiju tj. a Iracani i dalje odlucuju sta i kako. Zamisli i ma kompanija iz citavog svijeta koje imaju koncesiju. Na kraju kao sto rekoh, nafta se prodavati mora i Gadafi je prodavao. A da nije mozda i sam pljackao svoj narod? Ma jok gdje bi svoj svoga :D

P.S. Mi vazda nesto kukamo kako nam je Telekom skup, vako nako, pa to je bolan nasa firma :D nebi oni nas uzimali. :D
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 10/05/2023 21:04, edited 1 time in total.
Erzsebet

#1645 Re: LIBIJA

Post by Erzsebet »

Spejs wrote:
Bosnolog wrote:Libijski narod treba sam da bira demokratski izborom ko ce njima da vlada a ne da ostane diktatorski debil Gadafi i da ga nasljedi njegov sin bez pitanja naroda a koji bi bio diktatorski debil na kvadrat kao sto je diktaror Mubarak pripremio svog sina da ga naslijedi a zatvorio je jedini granicni prijelaz palestincima u Gazi kada su ih bombardovali ,ni ranjene nisu htjeli primiti,pa Palestinci moraju kopati tunele ispod granicnih prelaza da unesu nesto da se brane od cinoistickog rezima u Telavivu pardon Jerusalemu kojeg preotimaju uz osmijeh Mubaraka i Jordanskog kralja Abdulaha kome je supruga palestinka(Smece kraljevsko-diktatorsko su najveci neprijetelji tih istih zemalja)...

U najmanju ruku si kontradiktoran.

Kako ne kontaš da Gadafija ruše isti oni zbog kojih danas Palestinci žive kao životinje.

Isti oni koji kraljevsku žgadiju vojnom silom i održavaju na vlasti.

Isti oni koji ubijaju i pljačkaju po Iraku,Afganistanu,Pakistanu...

Pitam te samo kako libijski narod može očekivati bolje sutra kad ih ovakva marva "spašava"??
Da bi to veliki bošnjački umovi shvatili, potrebno je imati koeficijent inteligencije više od 75.
karanana

#1646 Re: LIBIJA

Post by karanana »

ovo je do ujutro gotovo.
zarobljena tri gadafijeva sina, babuka je vjerovatno shmugno. eno ih dolaze na zeleni trg odakle se faca obracala nekoliko puta. nema ni otpora.
1987

#1647 Re: LIBIJA

Post by 1987 »

karanana wrote:ovo je do ujutro gotovo.
zarobljena tri gadafijeva sina, babuka je vjerovatno shmugno. eno ih dolaze na zeleni trg odakle se faca obracala nekoliko puta. nema ni otpora.
Upravo tako.
Tek ce sad da Libija vidi sta je demokratija... :wink:
1987

#1648 Re: LIBIJA

Post by 1987 »

karanana wrote:ovo je do ujutro gotovo.
Upravo tako.
Tek ce sad Libija da vidi sta je demokratija... :wink:
Last edited by 1987 on 22/08/2011 00:02, edited 1 time in total.
udrch

#1649 Re: LIBIJA

Post by udrch »

Rušenje diktatora u arapsko-muslimanskom svijetu je kad tad moralo da počne..
Biće to bolan proces, sa puno krvi i svega ružnog, ali bolje danas nego za 10 godina..
Musliman sam, vjernik, žao mi je onih koji će patiti, ali to se jednostavno moralo dogoditi..

Biće velike pljačke libijskog bogastva, ali to je rađeno i dosad, izađe na vidjelo koliko je love sakriveno po svjetskim bankama..
kantazasmece

#1650 Re: LIBIJA

Post by kantazasmece »

Kao sto je neko rekao treba imat iq iznad 75 da bi se razumijela situacija u Libiji.. A ovi sto sto su protiv njega de nagovorite malo nato i sad da bombarduju izrael zbog ubijanja po PALESTINI ;) ZIVIO GADDAFI !
Post Reply