LIBIJA
- vivaldi
#1477 Re: LIBIJA
madner wrote:A ko ovo snima?
Kamera sa rakete. Madner bolan dobar avion 4+ generacije kosta cca 100 miliona dolara. Heeej Jedan avion! Nije to bolan slucajno.
- madner
#1478 Re: LIBIJA
Varas se, snima izvidjac koji ujedno i navodi raketu. Taj izvidjac moze biti covjek ili u ovom slucaju UAV. Nakon toga se snimak prebacuje na glavu rakete.vivaldi wrote:madner wrote:A ko ovo snima?
Kamera sa rakete. Madner bolan dobar avion 4+ generacije kosta cca 100 miliona dolara. Heeej Jedan avion! Nije to bolan slucajno.
Koliko je uspjesna ova raketa govori i cinjenica da je vise nece kupovat
- vivaldi
#1479 Re: LIBIJA
E jebiga sad. Ti izgledas mislis da je Mesersmit iz 2 svjetskog rata najbolji avion.madner wrote:Varas se, snima izvidjac koji ujedno i navodi raketu. Taj izvidjac moze biti covjek ili u ovom slucaju UAV. Nakon toga se snimak prebacuje na glavu rakete.vivaldi wrote:madner wrote:A ko ovo snima?
Koliko je uspjesna ova raketa govori i cinjenica da je vise nece kupovat
Evo ti apache u Iraku - slicna konfiguracija. Nemas se covjece gdje sakriti...
Ponoci vide bolje nego po danu..
- madner
#1480 Re: LIBIJA
Ama pogledaj kako radi raketa, mani se tog PR materijala.
Isto kao sto su ovdje morali imati ljude da markiraju ciljeve, kao sto su imali ljude u Afganistanu i Iraku. Da je tehnologija takva kao sto ti mislis, ne bi tom IDFu bio problem neutralizirat VBRove Hezbolaha.
Isto kao sto su ovdje morali imati ljude da markiraju ciljeve, kao sto su imali ljude u Afganistanu i Iraku. Da je tehnologija takva kao sto ti mislis, ne bi tom IDFu bio problem neutralizirat VBRove Hezbolaha.
- mladtrek
#1481 Re: LIBIJA
Ko kaze ? Kazali su ti isti i da je u Iraku oruzje za masovno unistavanje ......vivaldi wrote:
.....
Ne znam ovo za jugu jel greska sto si napisao 80-te godine? Izmedju parade i svakodnevnog ubijanja desetina ljudi ipak postoji mala razlika. Kazu da je u Siriji vec pobijeno nekoliko hiljada ljudi. Nije to bas isto.
otkopcaj se malo od AlJazeere CNN-a FOX-a Reuters-a i Associated Press-a - raspitaj se ko
kontrolise te iste kuce koje kontrolisu vecinu svjetskog medijskog prostora i
samim time i vijesti - kazali su i da je 6000 pobijeno u Bengaziju pa kad su poceli
sastavljat optuznicu sudija koji je pregledao tu optuznicu i dokaze im reko
da se maximalno za 200 ljudi moze navuci neki osnov za podizanje optuznice
al to sigurno nisi gledao na spomenutim medijima a onih 6000 ti je 3 dana
brujalo na sve strane
- vivaldi
#1482 Re: LIBIJA
mladi momce dobro me podsjeti, odavno nisam gledao pomenute kanale. Izmedju ostalih i oni su vazan izvor informacija svakako.mladtrek wrote:Ko kaze ? Kazali su ti isti i da je u Iraku oruzje za masovno unistavanje ......vivaldi wrote:
.....
Ne znam ovo za jugu jel greska sto si napisao 80-te godine? Izmedju parade i svakodnevnog ubijanja desetina ljudi ipak postoji mala razlika. Kazu da je u Siriji vec pobijeno nekoliko hiljada ljudi. Nije to bas isto.
otkopcaj se malo od AlJazeere CNN-a FOX-a Reuters-a i Associated Press-a - raspitaj se ko
kontrolise te iste kuce koje kontrolisu vecinu svjetskog medijskog prostora i
samim time i vijesti - kazali su i da je 6000 pobijeno u Bengaziju pa kad su poceli
sastavljat optuznicu sudija koji je pregledao tu optuznicu i dokaze im reko
da se maximalno za 200 ljudi moze navuci neki osnov za podizanje optuznice
al to sigurno nisi gledao na spomenutim medijima a onih 6000 ti je 3 dana
brujalo na sve strane
Elem, sto se tice Sirije, moj informacije su uglavnom mobilni telefoni od ljudi koji tamo zive.
nesto poput npr ovog snimka
Gradic se zove Deir ez-Zor i kao sto se da primjetiti vidi se citav gradic na snimku. Dim, tenkovi, permanentna pucnjava..Ne znam kako tebi, ali meni lici na pravi rat. Kreni redom sa snimcima pa ces sam za sat-dva izbrojati desetine mrtvih.
- vivaldi
#1484 Re: LIBIJA
U pravu si. Ne donosim nikakve zakljucke samo povlacim paralelu izmedju libije i sirije jer mi se cini da ima dosta slicnih stvari osim naravno mjesanja nato-a.jOFLA wrote:Ti ljudi koji tamo žive, kažu li ti čime su oni naoružani protiv Asadove vojske, koliko je oficira prebjeglo u njihove redove, koje vrste borbi se vode, ili moramo i dalje vjerovati službenim informacijama okrenutim protiv Asada da vojska već mjesecima puca okolo gdje god vidi nenaoružanu i miroljubivu grupu koja protestuje, a grupe ljudi i dalje hrabro izlaze na proteste i pored bjesomučne pucnjave usmjerene na njih, pored svih tenkova i snajpera i mitraljeza, raketa...
-
Univerzim-BL
#1485 Re: LIBIJA
Postoji GPS postoji predator postoji Laser navigacija sa zemlje,zavisi sta koristis u ovom slucaju na snimkama je spijunsku avion slican predatoru sa kojim upravljas iz sobe i trazis ciljeve onda uradis lock prebacujes na gps rakete koja ide direct na cilj koji je vec oznacen,isto tako sa zemlje mogu izvidjaci sa laserom da navedu GPS Raketu koju zovu pametna Bomba ili avion ili helikopter kao na primjer ovomadner wrote:Ama pogledaj kako radi raketa, mani se tog PR materijala.
ili Predator
Ako imas u auto GPS kada vozis stisni na Ekran i odmah ce da pokaze na koliko stepeni si i gdje se nalazis sasvim jednostavno i nista neobicno a isto tako te mogu i naci pomocu tog GPS.
Lijep Pozdrav
- mladtrek
#1486 Re: LIBIJA
pregledao ovaj snimak i jos par njih - mrtvih ni za zivu glavu - neznam sta si ti gledaovivaldi wrote:
mladi momce dobro me podsjeti, odavno nisam gledao pomenute kanale. Izmedju ostalih i oni su vazan izvor informacija svakako.
Elem, sto se tice Sirije, moj informacije su uglavnom mobilni telefoni od ljudi koji tamo zive.
nesto poput npr ovog snimka
Gradic se zove Deir ez-Zor i kao sto se da primjetiti vidi se citav gradic na snimku. Dim, tenkovi, permanentna pucnjava..Ne znam kako tebi, ali meni lici na pravi rat. Kreni redom sa snimcima pa ces sam za sat-dva izbrojati desetine mrtvih.
pucnjave ima dima ima (sto je normalno kad se puca) itd - pazi ne branim ni ja Asada ili ovog onog
i podrzavam svaku miroljubivu revoluciju i kontra sam diktatorskih rezima itd
Ali stvari pogurane od zapadnih sila i potpomugnute (na Goebelsovski nacin)
zapadnom propagandom su mi odvratne i kontra sam istih
Cilj takvih revolucija je naravno zavadi pa vladaj - npr pogledaj primjer
bivse Juge - dok je bila cjelovita velika samostalna i jaka mogla je reci NE na
neke stvari koje su potencijalno bile nametane - onda oni uletili malo pogurali srbe
rekli pošamarajte ove levate i budite gazde u Jugi a nama rekli branite se bolan ovi ce vas sve pobit
kad se sve zavrsilo dobijes sets malih drzavica kojima oni kazu sta hoce i mi svi klimamo glavom
i govorimo "Jel treba jos nesto"
Nije mi ni Gadafi ni Asad ni drugi plaho drag (dragi) al kad se sve to zavrsi i kad ih poklope
mislis da ce im zivot biti bolji pod palicom zapada
kad biras dva zla zna se sta se treba izabrat
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1487 Re: LIBIJA
A Asad i Gadafi su manje zlo???
I llogicno ej da su se bar neki slojevi tih pocetnih demonstranata i naoruzali,i logicno je da ima raslojavanja i u vojnim snagama tih rezima i prebjega.
Sta su trebali raditi,mjesecima izlaziti na ulice a ovi ih upucavati i dejstvovati po njima iz oruzija?? Kao nije logicno da se uzvrati??
I llogicno ej da su se bar neki slojevi tih pocetnih demonstranata i naoruzali,i logicno je da ima raslojavanja i u vojnim snagama tih rezima i prebjega.
Sta su trebali raditi,mjesecima izlaziti na ulice a ovi ih upucavati i dejstvovati po njima iz oruzija?? Kao nije logicno da se uzvrati??
-
GOLFER
#1488 Re: LIBIJA
Pred narodom Libije je period straha, smrti, pljacke, siromastva, patnje i svega loseg sto moze jednu zemlju zahvatiti... ''Humanitarci'' ce doci i kolonizirati zemlju, korupcija ce rascvjetati vise nego ikada, pare ce se prati, nafta ce se uzimati, A narod libije ce se SPUSTITI u statistici sa onim svim siromasnim narodima AFRIKE... Ko misli da je ovo uradjeno i od zapada podrzano radi SLOBODE, BOLJEG ZIVOTA i DEMOKRATIJE taj je bas naivan (da ne kazem nesto gore)...
Zaista ne vidim da ce se narodu Libije ista lijepo desiti narednih godina, cak i da gadafija i sve oko njega odmah sada smaknu i ubiju... Covjek se dobro zamjerio EU ''silnicima'' a i ostalim, negdje im je dobro belaj napravio...
Zaista ne vidim da ce se narodu Libije ista lijepo desiti narednih godina, cak i da gadafija i sve oko njega odmah sada smaknu i ubiju... Covjek se dobro zamjerio EU ''silnicima'' a i ostalim, negdje im je dobro belaj napravio...
-
simpozijum delirijum
#1489 Re: LIBIJA
koliko je Gadafi zlocinac , NATO je deset puta veci i za ovih preko 5 mjeseci pobio jos vise ljudi i unistio infrastrukturu gradjenu decenijama sa hiljadama projektila
kao u onom vicu kada Mujo brani Sulju u kafanskoj tuci i grmalj buba Sulju u glavu a Mujo mu govori :'ajde jos jednaput ako smijes udari mi jarana < i ovaj opet i opet i na kraju Suljo kaze ;"nemoj me vise braniti matere ti !""
tako je i Iracki narod "oslobodjen" od preko milion stanovnika , plus milioni izbjeglih a i dalje se kolju , bolje im pod Sadamom bilo
kao u onom vicu kada Mujo brani Sulju u kafanskoj tuci i grmalj buba Sulju u glavu a Mujo mu govori :'ajde jos jednaput ako smijes udari mi jarana < i ovaj opet i opet i na kraju Suljo kaze ;"nemoj me vise braniti matere ti !""
tako je i Iracki narod "oslobodjen" od preko milion stanovnika , plus milioni izbjeglih a i dalje se kolju , bolje im pod Sadamom bilo
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#1490 Re: LIBIJA
Sreca po bashara da nema naftu.vivaldi wrote:Tamo svako hoce biti Tito, ali pukovniku ce nafta doci glave i to sto nema podrsku neke bar jedne mocne sile. Nema to veze sa ljudskim pravima i zeljom da bude Tito.madner wrote:Ja mislim da se taj podvig moze pripisati time sto je htio biti Tito
Pogledas bashara u Siriji. Dok NATO roka po Libiji, bashar tenkovima gazi civile - ima mrtvih vise nego u Libiji, ali jbg.
-
Hodidid
#1491 Re: LIBIJA
Basharu su takodjer odbrojani dani. Davotoglu mu je prije dva dana to saopcio. NATO ce uletiti u Siriju indirektno preko turske vojne intervencije.Ako Turska uleti u Siriju eto ih za sedam dana u sred Damaskusa. Samo mislim da ce Asad uraditi sve sto je u njegovoj moci da do intervencije ne dodje.
Ti drustveni jednopartijski sistemi sa diktatorima i autokratama su prevazidjeni. Bili su mozda potreba u hladnoratovskoj blokovskoj podjeli na zapad i istok, kapitalizam i komunizam ali istekao im je rok vec odavno i od njih nikakve koristi.Zato se urusavaju danas kao kula od karata.
Mislim imati na snazi vanredno stanje i policijski sat vec vise od 40 godina kao sto je slucaj sa Sirijom pa to nema veze sa zdravim mozgom.
Ti drustveni jednopartijski sistemi sa diktatorima i autokratama su prevazidjeni. Bili su mozda potreba u hladnoratovskoj blokovskoj podjeli na zapad i istok, kapitalizam i komunizam ali istekao im je rok vec odavno i od njih nikakve koristi.Zato se urusavaju danas kao kula od karata.
Mislim imati na snazi vanredno stanje i policijski sat vec vise od 40 godina kao sto je slucaj sa Sirijom pa to nema veze sa zdravim mozgom.
-
kantazasmece
#1492 Re: LIBIJA
Imal sta jeftin ovde od auta?
Vi ste jadni sto vjerujete cnnu al jazzeri rtsu ftvu i ostalim sranjima sto samo lazi serviraju.. Pitanje jedno, sto se neprikazuje na televiziji osvajanje Misrate i sukob unutar pacova? I narod vecinski podrzava Gaddafija
- mladtrek
#1493 Re: LIBIJA
evo ti malo vise o Misorati i jos nekim mjestima koja su navodno pobunjenici zauzelikantazasmece wrote: Vi ste jadni sto vjerujete cnnu al jazzeri rtsu ftvu i ostalim sranjima sto samo lazi serviraju.. Pitanje jedno, sto se neprikazuje na televiziji osvajanje Misrate i sukob unutar pacova? I narod vecinski podrzava Gaddafija
(jarane kad gledas ove cnn i aljazera i ostale reko bi covjek ma nema eto ih u Tripoliju za koji dan - a nidje veze)
ovo je tip zapadnjak (po faci vjerovatno arapskog porijekla) - nezavisni novinar koji prati situaciju u libiji
pa se ovde na njegovom kanalu mogu pratiti vijesti o tom sukobu
Code: Select all
http://www.youtube.com/user/108morris108-
Hazman
#1494 Re: LIBIJA
GOLFER wrote:Pred narodom Libije je period straha, smrti, pljacke, siromastva, patnje i svega loseg sto moze jednu zemlju zahvatiti... ''Humanitarci'' ce doci i kolonizirati zemlju, korupcija ce rascvjetati vise nego ikada, pare ce se prati, nafta ce se uzimati, A narod libije ce se SPUSTITI u statistici sa onim svim siromasnim narodima AFRIKE... Ko misli da je ovo uradjeno i od zapada podrzano radi SLOBODE, BOLJEG ZIVOTA i DEMOKRATIJE taj je bas naivan (da ne kazem nesto gore)...
-
ssmmiilleeyy
#1495 Re: LIBIJA
Al će biti posla kad stane rat ??
A sta mislite
A sta mislite
-
udrch
#1496 Re: LIBIJA
Mislim da rat neće da stane...sad će Gadafi da poćera ove jedno 3000 kilometara, pa opet nazad..ssmmiilleeyy wrote:Al će biti posla kad stane rat ??
A sta mislite
-
simpozijum delirijum
#1497 Re: LIBIJA
konfuzne informacije , Gadafijeve snage nalupale pobunjenika i otjerale ih iz par kljucnih gradova
http://www.scoop.co.nz/stories/HL1108/S ... -towns.htm
sta ce sada NATO ?
poslije 5 mjeseci bombardovanja opet su na pocetku , vuk pojeo magarca
NATO -ov drugi izgubljeni rat ? ( ne racunajuci vec izgubljen Afganistan )
http://www.scoop.co.nz/stories/HL1108/S ... -towns.htm
sta ce sada NATO ?
poslije 5 mjeseci bombardovanja opet su na pocetku , vuk pojeo magarca
NATO -ov drugi izgubljeni rat ? ( ne racunajuci vec izgubljen Afganistan )
-
Goblin
#1499 Re: LIBIJA
Samo da Gadafija otjeraju i pocinje bosanska invazija na Libiju. Desetine hiljada gladnih Bosanaca u naletussmmiilleeyy wrote:Al će biti posla kad stane rat ??
A sta mislite
-
simpozijum delirijum
#1500 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
nije bilo aviona iznad Vukovara i Sarajeva, ali bilo embarrgo na " orouzje "hajducka travica wrote:Stas' mi smo bili qurate srece,svi su nas mrzili ili im nije bilo jasno ko smo a dobro su znali sta smo.A ni nafte nismo imali.susc_ovjek wrote:A kad je trebalo kod nas djelovat ni britanci, a po gotovo francuzi... nisu bili mirotvori i zastitnici, je8ali ih njihovi avioni i sila njihova.
4 godine su gledali, nije im naumpalo da djeluju. Sad odjednom, nema se kao vremena, treba kao civile spasavat.
![]()
Pu!