LIBIJA

Post Reply
zonbirile

#1326 Re: LIBIJA

Post by zonbirile »

pa stalno ponavljaš iste stvari.Mislio sam da smo se složili da svijetom vlada INTERES,najči ima i najviši,najjači interes i sve objašnjeno.Pa u nekom drugom vremenu na istom prostoru neka druga sila je branila svoj interes.j
simpozijum delirijum

#1327 Re: LIBIJA

Post by simpozijum delirijum »

zonbirile wrote:pa stalno ponavljaš iste stvari.Mislio sam da smo se složili da svijetom vlada INTERES,najči ima i najviši,najjači interes i sve objašnjeno.Pa u nekom drugom vremenu na istom prostoru neka druga sila je branila svoj interes.j
tacno ! ulazimo u novu fazu konflikta , poslije takozvane likvidacije Bin Ladena USA i "pobjede nad Islamofasistima " imperiji je potreban novi "najdrazi neprijatelj " da odrzi vojno-industrijski kompleks i opravdanje za daljne otimanje resursa i pljacku planete
ovaj put je Kina i mrski "zuti komunisti" su sljedeci na listi
ubijanje Arapa i Muslimana nije vise zabavno , ginu kao muhe i ne mogu da se brane osim ocajnickim rafalima iz prastarih AK-47 i RPG iz 70-tih godina prosla vijeka protiv superiorne vojne tehnike bijela covjeka
Kinezi su spremni , 5000 civilizacije i mudrost
konacni obracun pocinje
link i odlicna analiza nesretne nam buducnosti :roll:
http://www.globalresearch.ca/index.php? ... &aid=24715
zonbirile

#1328 Re: LIBIJA

Post by zonbirile »

simpozijum delirijum wrote:
zonbirile wrote:pa stalno ponavljaš iste stvari.Mislio sam da smo se složili da svijetom vlada INTERES,najči ima i najviši,najjači interes i sve objašnjeno.Pa u nekom drugom vremenu na istom prostoru neka druga sila je branila svoj interes.j
tacno ! ulazimo u novu fazu konflikta , poslije takozvane likvidacije Bin Ladena USA i "pobjede nad Islamofasistima " imperiji je potreban novi "najdrazi neprijatelj " da odrzi vojno-industrijski kompleks i opravdanje za daljne otimanje resursa i pljacku planete
ovaj put je Kina i mrski "zuti komunisti" su sljedeci na listi
ubijanje Arapa i Muslimana nije vise zabavno , ginu kao muhe i ne mogu da se brane osim ocajnickim rafalima iz prastarih AK-47 i RPG iz 70-tih godina prosla vijeka protiv superiorne vojne tehnike bijela covjeka
Kinezi su spremni , 5000 civilizacije i mudrost
konacni obracun pocinje
link i odlicna analiza nesretne nam buducnosti :roll:
http://www.globalresearch.ca/index.php? ... &aid=24715
------------------------------------------------
moraš preći na laganija štiva.Probaj Družina Pere kvržice
Čitalac

#1329 Re: LIBIJA

Post by Čitalac »

Pobunjenici u Beloj kući

Predstavnici libijskog prelaznog Nacionalnog saveta sastaće se danas u Beloj kući sa savetnikom američkog predsednika Baraka Obame za nacionalnu bezbednost Tomom Donilonom, javio je "Glas Amerike".
Delegaciju libijskih pobunjenika predvodi Mahmud Džibril, a u kratkom saopštenju Bele kuće nije navedeno da će se sa njima sastati i Obama.
Delegaciju libijskih pobunjenika predvodi Mahmud Džibril, a u kratkom saopštenju Bele kuće nije navedeno da će se sa njima sastati i Obama.
Sekretar za štampu Bele kuće Džejms Karni rekao je da SAD savet libijskih pobunjenika smatra "kredibilnim i legitimnim sagovornikom" za libijski narod i opoziciju, ali da Vašington smatra da je još rano da ga SAD zvanično prizna.
nosara

#1330 Re: LIBIJA

Post by nosara »

Čitalac wrote:Pobunjenici u Beloj kući

Predstavnici libijskog prelaznog Nacionalnog saveta sastaće se danas u Beloj kući sa savetnikom američkog predsednika Baraka Obame za nacionalnu bezbednost Tomom Donilonom, javio je "Glas Amerike".
Sekretar za štampu Bele kuće Džejms Karni rekao je da SAD savet libijskih pobunjenika smatra "kredibilnim i legitimnim sagovornikom" za libijski narod i opoziciju, ali da Vašington smatra da je još rano da ga SAD zvanično prizna.
E, jebi ga...! Dzaba su krecili... :D
simpozijum delirijum

#1331 Re: LIBIJA

preko 6000 borbenih naleta , trenutno , od kojih je preko 2100 napadackih sa istresanjem "humanih bombi " u 'humanitarnoj misiji spasavanja civila "
od kada se to racuna da upotreba oko hiljadu tona ubojnih sredstava kao "humanitarno "?
ovaj svijet je poludio !
http://www.globalresearch.ca/index.php? ... &aid=24736
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1332 Re: LIBIJA

Post by PipiDugaDevetka »

Fantastičan komentar žive legende, Marić bin Mladena FTV Paralele:

michio

#1333 Re: LIBIJA

Post by michio »

Kakav dječiji komentar. I još na državnoj televiziji :-)
mrtva kokoš

#1334 Re: LIBIJA

Post by mrtva kokoš »

michio wrote:Kakav dječiji komentar. I još na državnoj televiziji :-)
federalna nije drzavna vec stranacka televizija. :-) a sto se tice ovoga jedino djeca govore istinu tako
da je po meni komentar marica sasvim na mjestu...
drxon

#1335 Re: LIBIJA

Post by drxon »

Uskoro stiže sloboda Libijskom narodu!
Vječno će biti zahvalni Parizu!

Gadafi spasi Libiju i odlazi!

Patriote pjevaju marseljezu! :bih:

nosara

#1336 Re: LIBIJA

Post by nosara »

:lol:
NorisCak

#1337 Re: LIBIJA

Post by NorisCak »

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.70. ... e-Gadafija

:D :-)
Vise se i ne krije da je taj sud americka pravna bizuterija.. :lol:
ultima_palabra

#1338 Re: LIBIJA

Post by ultima_palabra »

NorisCak wrote:http://www.novosti.rs/vesti/planeta.70. ... e-Gadafija

Kurva Del Ponte i pederčina Džefri Najs :skoljka:
NorisCak

#1339 Re: LIBIJA

Post by NorisCak »

ultima_palabra wrote:
NorisCak wrote:http://www.novosti.rs/vesti/planeta.70. ... e-Gadafija

Kurva Del Ponte i pederčina Džefri Najs :skoljka:
Kurva je apsolutno casno zanimanje.. Pa i ''pedercine'' ,nisu oni krivi , nije do njih ...(priroda se malo poigrala :roll: )
Druga je to prica..
DANTEOX

#1340 Re: LIBIJA

Post by DANTEOX »

Erzsebet wrote:Evo jedan govor Gadafija iz prošlog mjeseca...
U ime Allaha, blagotvornog i milosrdnog!

Već 40 godina, ili je možda prošlo i više od toga? Ne sjećam se više – činio sam sve što sam mogao da bi ljudima dao kuće, bolnice, škole. Kad su bili gladni davao sam im hranu. Čak sam i u Benghaziju pustinju pretvorio u žitnicu. Usprotivio sam se i preživio napade onog kauboja Reagana. Kada je ubio moju usvojenu sirotu kćer želio je ubiti mene. Umjesto mene ubio je to siroto dijete. Pomagao sam svojoj braći i sestrama u Africi novčanim potporama za Afričku Uniju, činio sam sve što je bilo u mojoj moći da ljudi razumiju koncept demokracije u kojoj narodni odbori upravljaju našom zemljom.

Ali ni to nije nikada bilo dovoljno – kao što su mi mnogi rekli, čak i ljudi sa kućama od 10 soba, novim ormarima i namještajem, nisu nikad bili zadovoljni. U svojoj sebičnosti uvijek su željeli više. Pa bi Amerikancima i drugim posjetiteljima pričali da im je potrebna “demokracija” i “sloboda”, ni u jednom trenutku shvaćajući da pričaju o sustavu u kojem se ljudi kolju, u kojem najveće pseto ždere sve ostale psiće – no oni su i dalje ostajali ošamućeni i zavedeni s te dvije riječi ne shvaćajući kako u Americi nema besplatnih lijekova, da u “slobodi” i u “demokraciji” nema besplatnih bolnica niti podjele besplatnih stanova. Nema čak ni besplatnog obrazovanja, pa ni besplatne hrane osim kada ljudi moraju prositi ili stajati u dugim redovima da bi dobili zdjelicu juhe. Bez obzira što ja radio nekima nikada nije bilo dosta, ali drugi, ti drugi su znali da sam ja sin Gamala Abdela Nassera jedinog istinskog Arapskog i Muslimanskog vođe kojeg smo imali još od vremena Salaha al Dina, čovjeka koji je za svoj narod uzeo pa mu darovao Sueski kanal. Tako sam i ja, za svoj narod uzeo i narodu darovao cijelu Libiju. Nasserovim stopama koje sam pokušao slijediti kako bi svoj narod sačuvao od kolonijalne dominacije – od lopova koji su nas željeli opljačkati.

Danas, ja sam cilj napada najsnažnijeg saveza u vojnoj povijesti, moj mali afrički sin, Obama, želi me ubiti kako bi oduzeo slobodu našoj zemlji, kako bi nam ukrao naše besplatne stanove, naše besplatne lijekove, naše besplatno obrazovanje i zamijenio ih američkim lopovlukom koji se naziva “kapitalizam”. No svi mi u trećem svijetu znamo što “kapitalizam” zapravo znači. To znači da korporacije upravljaju svijetom a narod trpi i stenje. To također znači da za mene više nema izbora, da se “kapitalizmu” moram suprotstaviti i da ću na tom putu, ako Allah to poželi, morati i umrijeti. Želim da svi znate koji je to put: To je onaj isti put kojim smo zajedno kročili, koji je našu zemlju učinio bogatom, donio joj poljoprivredna zemljišta tamo gdje je nekad bila pustinja, to je put koji nam je dao hranu i zdravlje i čak nam omogućio da u ovoj našoj Libijskoj Džamahiriji zaposlimo našu afričku i arapsku braću i sestre.

Ja ne želim umrijeti, ali ako se to dogodi u nastojanju da spasim našu zemlju i moj narod, mnoge tisuće vas koji ste svi moja djeca, onda neka tako bude.

Neka ova oporuka koju pišem bude moja, možda zadnja, poruka svijetu – poruka čovjeka koji se usudio suprotstaviti križarskim napadima NATO saveza, koji se drznuo suprotstaviti okrutnosti i izdaji, koji se usprotivio Zapadu i njegovim kolonijalnim apetitima i neka se upamti da sam sa svojom afričkom braćom, sa svojom istinskom Arapskom i Muslimanskom braćom bio svjetlo. Dok su drugi gradili dvorce ja sam živio u skromnoj kući i u šatoru, u kojima nikada nisam zaboravio djetinjstvo i mladost provedene u Sirtu. Neka se upamti da nikada nisam uludo trošio nacionalno bogatstvo i da sam poput Salaha al Dina koji je osvojio Jeruzalem na čast Islama, za sebe uzeo jako malo.

Na Zapadu neki me zovu poremećenim i luđakom, no i oni znaju istinu ali nastavljaju sa lažima. Oni znaju da je naša zemlja suverena, nezavisna i slobodna i da nije pod kolonijalnom podčinjenošću. Oni također znaju da su moja vizija i moj put jasni mome narodu i da ću se do zadnjega uzdaha boriti da bi svi mi i naša Libija ostali slobodni.

Neka nam Allah svemogući pomogne da mu ostanemo vjerni i slobodni. Bog je velik!

Moamer el Gaddafi, vođa revolucije

U Tripoliju, 9 travnja 2011.

Peticija za vlade USA, UK, i Francuske za zaustavljanje rata:

http://www.petitiononline.com/qpet1lib/petition.html
smoki_choko

#1341 Re: LIBIJA

Post by smoki_choko »

samo da obavijestim, cujemo se u oktobru i novembru
Kopnena invazija na Libiju pocinje u oktobru i novembru 2011. godine. Pojacani napadi pocinju sredinom Jula. Zatim slijede napadi na Jemen i Siriju sve sa ciljem pocetka Treceg Svjetskog Rata. Živi bili pa vidjeli

vivaldi

#1342 Re: LIBIJA

Post by vivaldi »

Pukovnika je konacno krenulo

http://www.youtube.com/watch?v=FzYn3CDz ... ture=feedu

Sad su gotovi :D
simpozijum delirijum

#1343 Re: LIBIJA

smoki_choko wrote:samo da obavijestim, cujemo se u oktobru i novembru
Kopnena invazija na Libiju pocinje u oktobru i novembru 2011. godine. Pojacani napadi pocinju sredinom Jula. Zatim slijede napadi na Jemen i Siriju sve sa ciljem pocetka Treceg Svjetskog Rata. Živi bili pa vidjeli

ma Alex Jones je budala , placenik koji je u stvari dezinformator za narodne mase , klovn ,.. zauzima mjesto u medijima za ozbiljne analiticare i intelktualce i opoziciju
ne kazem da nema istine u ovim sokantnim tvrdnjama ( III svjetski rat pocinje kada stanu na zulj Kinezima napadom na Iran i Pakistan i presjeku im opskrbu nafte i gasa )
ali ! Alex Jones je samo izgovor za laznu slobodu govora , senzacionalista bez ozbiljne analize dogadjaja o kojima govori ili jednostavno placenik
da zaista govori senzacionalne istine ?
davno bi ga mrak progutao ili bi imao problema sa policijskom drzavom
zonbirile

#1344 Re: LIBIJA

Post by zonbirile »

simpozijum delirijum wrote:
smoki_choko wrote:samo da obavijestim, cujemo se u oktobru i novembru

ma Alex Jones je budala , placenik koji je u stvari dezinformator za narodne mase , klovn ,.. zauzima mjesto u medijima za ozbiljne analiticare i intelktualce i opoziciju
ne kazem da nema istine u ovim sokantnim tvrdnjama ( III svjetski rat pocinje kada stanu na zulj Kinezima napadom na Iran i Pakistan i presjeku im opskrbu nafte i gasa )
ali ! Alex Jones je samo izgovor za laznu slobodu govora , senzacionalista bez ozbiljne analize dogadjaja o kojima govori ili jednostavno placenik
da zaista govori senzacionalne istine ?
davno bi ga mrak progutao ili bi imao problema sa policijskom drzavom
-------------------------------------
ti bi sem Čopića morao pročitati ozbiljnije štivo o uzrocima WWI;WWII.Oko 2013g biće gusto,upamti.
Val

#1345 Re: LIBIJA

Post by Val »

NATO koristi osiromašeni uranijum u Libiji

Centar za globalna istraživanja saopštio je da snage Sjevernoatlanskog vojnog saveza koriste osiromašeni uranijum u napadima u Libiji.

Mehdi Darijuš Nazam Al-Rajani je naveo da NATO avioni bacaju bombe sa osiromašenim uranijumom na Libiju, prenosi Press tv. Al-Rajani koji se nalazi u Tripoliju je dodao da NATO bombarderi gađaju bolnice, stambene objekte i hotele. Demantujući tvrdnje NATO-a o napredovanju u ratu u Libiji, uposlenik Centra za globalno istraživanje u Tripoliju je zaključio: Zapadni mediji ne emitiraju tačne i istinite vijesti o Libiji.
jarancuga

#1346 Re: LIBIJA

Post by jarancuga »

cionisticko-krscanski fundamentalisti nastavljaju svoj krvavi pir nad narodom libije. nakon sto su pobili na hiljade neduznih civila iraka, avganistana ( palestinu da ne spominjem ), na redu je libija. pod izgovorom da zele ukoniti diktatora gadafija kojemu se do juce prostirali crveni tepih u parizu, londonu, rimu, berlinu itd...nato banda pod komandom osovine tel aviv-vasington-london, nastavljaju ubijati muslimane, sakatiti djecu, zene, nastavljaju razarati libijske gradove, sve pod krinkom lazne demokratije i ljudskih prava.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1347 Re: LIBIJA

Post by Truba »

daj ba ne miješaj vjeru i židove u to kad su u vaša braća arapi podržali napade dok je kuvajt davao 500 mil dolara da uzme mjesto libije u nekom savjetu...

jedva čekaju muslimani da siđe gadafi ne muti
jefferson

#1348 Re: LIBIJA

Post by jefferson »

jarancuga wrote:cionisticko-krscanski fundamentalisti nastavljaju svoj krvavi pir nad narodom libije. nakon sto su pobili na hiljade neduznih civila iraka, avganistana ( palestinu da ne spominjem ), na redu je libija. pod izgovorom da zele ukoniti diktatora gadafija kojemu se do juce prostirali crveni tepih u parizu, londonu, rimu, berlinu itd...nato banda pod komandom osovine tel aviv-vasington-london, nastavljaju ubijati muslimane, sakatiti djecu, zene, nastavljaju razarati libijske gradove, sve pod krinkom lazne demokratije i ljudskih prava.
Ne mozes finansirati bombe po evropi a proci ne kaznjeno.
A amerikanci su jedva cekali trenutak da im se osvete za Pan AM 103, a nesto ih ne krivim za to.
DavidsEdgar

#1349 Re: LIBIJA

Post by DavidsEdgar »

jos malo pa nece biti zemlje koja posjeduje naftu a koja nije pretezno kršćanska, da nije razvaljena od strane sofisticiranih "demokratskih" i "freedom fighters" bombi, cinimi se da samo NATO ima bombe koje donose ekonomski procvat i slobodu, kontam da roknu koju i na BiH da procvatemo
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1350 Re: LIBIJA

Post by Truba »

samo pare ljud ništa drugo
interes i pare
kakve vjere

još mi samo recite da su pubunjenici kršćani :D
Post Reply