Liberalizacija zakona o posjedovanju i nošenju oružja

Joe McCarthy

#1 Liberalizacija zakona o posjedovanju i nošenju oružja

Post by Joe McCarthy »

Šta je vaše opće mišljenje o deregulaciji zakona o posjedovanju i nošenju vatrenog i hladnog oružja za normalne, gradjane tj. porezne obaveznike?

Mislim da je vrijeme pokazalo da policija nije u stanju da suzbije čak i najstiniji kriminal, svaki dan naše ulice se raspadaju i postaju kotilišta za propale ličnosti (na čemu se trebamo zahvaliti crvenoj i zelenoj bagri),a korupcija u državi raste proporcionalno porezima koje doslovno otimaju od našeg napačenog naroda.

Jedini način da konačno stanemo u kraj ovoj polakoj degradaciji i uništenju društva, jeste militarizacija individualca i njegova deregulacija/decentralizacija pošto samo može postojat mir između jednakih. Dok jedna strana je jača uvijek će iskoristiti slabiju, kao što je historija i čak evolucija pokazala.

A kad političari koji dižu harač radi upošljavanja svoje rodbine iz sva tri tora, umjesto ovih ovaca

Image

Image

Moraju odgovarat za te poreze ljudima koji razumju da uniforma i titula ne pomažu nikome oko preživljavanja dobro naciljanog olova koje putuje 426 metara po sekundi, situacija će se konačno počet popravljat.

Image

Image

I na kraju ovo može poslužiti da bude go-to thread za sva pitanja vezana za oružje i stjecanje dozvole za posjedovanje i nošenje istog.

Svako dobro narode. :bih:
Last edited by Joe McCarthy on 15/05/2014 09:34, edited 1 time in total.
lajkujMe

#2 Re: Liberalizacija zakona o posjedovanju i nošenju oružja

Post by lajkujMe »

Napravio sam slicnu temu prije nekoliko mjeseci i tu sam jasno rekao DA, ocigledno policija i sudovi maltene ne postoje osim na papiru.

Dao sam primjer nekoliko Americkih saveznih drzava, gdje je zakon o oruzju vrlo liberalan, kriminal gotovo da i ne postoji u tim drzavama. Ima i nekolicina europskih drzava koji imaju liberalan stav o licnom oruzanju isto je kriminal vrlo nizak.

Posto ionako sve vise ljudi ilegalno nabavlja oruzje za licnu zastitu ne vidim problem u tome.
Iako je i sada po zakonu moguce steknuti pravo na oruzje za licnu zastitu ipak je procedura pre komplikovana, dugotrajna i previse zadire u privatnost (obilazak inspektora u tvom komsiluku da vide ko si sta si.).

Ali najvise bi se trebalo raditi na tome da se zakon sto se tice samoodbrane promjeni, jer fakticki cak iako si se branio od nekoga koji je te htio ubiti i ti njega ubijes ili ranis prvi ti si totalno donji jer ces dobiti skoro istu kaznu kao da si isplanirao namjerno ubistvo a lik koji te je napao prodje skoro ne kaznjeno....
Lokman

#3 Re: Liberalizacija zakona o posjedovanju i nošenju oružja

Post by Lokman »

100 % podržavam inicijativu, samo bih dodao još i prijedlog za povratkom smrtne kazne, prvenstveno za koruptivna dijela i za povratnike u vršenju teških krivičnih dijela, kao što su pedofilija, silovanje, ubistvo i trgovina drogom, i to automatizmom. Drugog načina da se zaustavi totalna kriminalizacija društva jednostavno nema.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4 Re: Liberalizacija zakona o posjedovanju i nošenju oružja

Post by Truba »

to je super

ali razmišljam... i sam sam takav kad se raspizdim da bih mogao propucati nevine pa sebe
ovako se smirim za minut kao normalan
tako sam krenuo s nožem jednom :D u mladosti da cepam pa su me zaustavili hihiihihih
neuračunjiv na momenat svako može biti u zemlji ptsp-a

dok sam živio u kući na prvom spratu razmišljao sam o pušci i pištolju
na piku sve za 2000
Lokman

#5 Re: Liberalizacija zakona o posjedovanju i nošenju oružja

Post by Lokman »

Black swan wrote:to je super

ali razmišljam... i sam sam takav kad se raspizdim da bih mogao propucati nevine pa sebe
ovako se smirim za minut kao normalan
tako sam krenuo s nožem jednom :D u mladosti da cepam pa su me zaustavili hihiihihih
neuračunjiv na momenat svako može biti u zemlji ptsp-a

dok sam živio u kući na prvom spratu razmišljao sam o pušci i pištolju
na piku sve za 2000
U ovakvom društvu ako sam sebe ne odbraniš, onda si donji. Naš sistem ne funkcioniše, ni sudstvo ni policija, ulice su pune naoružanih kriminalaca i psihopata.
Prpa.ba

#6 Re: Liberalizacija zakona o posjedovanju i nošenju oružja

Post by Prpa.ba »

Sjetimo se samo primjera kada je uposlenica kladionice u samoodbrani ubila kriminalni olos koji ju je krenuo pljackati. Mjesecima nakon toga marva je bila u stavu mirno i nije se desila doslovno niti jedna pljacka kladionice u BiH. :mrgreen:

Posto je politika uz pomoc stranih govnara tipa IPTF-a uspjela u potpunosti osakatiti vojno-redarstveni i pravosudni sistem, tesko je da cemo u narednih 4 do 5 desetljeca dozivjeti sistemsko procesiranje "mladih lavova u usponu". Jedini nacin rjesavanja te pogani sa nasih ulica je ovo sto postavljac teme predlaze - dozvoliti gradjanima da u samoodbrani nakon jednog upozorenja mogu bez straha od gonjenja "lavove" otezati sa par kila vrelog olova. :thumbup:

Naravno, iluzorno je ocekivati da ce politika dobrovoljno odreci se svojih batinasa, tako da ce takva legislatura moci proci samo pod prisilom masovnih nereda i paljevine. :mrgreen:

Bosansko rjesenje za modernu bosansku drzavu i moderne bosanske probleme. Prepisivanjem "euro" zakona i slicne ublehe se nista ne postize, ovdje sve funkcionise na misice i evolucija iz toga ce biti duga i bolna.
Joe McCarthy

#7 Re: Liberalizacija zakona o posjedovanju i nošenju oružja

Post by Joe McCarthy »

Image dump!!!!

Image

Više etničkih grupa u državi podjeljeno na kantone :thumbup:
Last edited by Joe McCarthy on 24/05/2014 09:13, edited 1 time in total.
Joe McCarthy

#8 Re: Liberalizacija zakona o posjedovanju i nošenju oružja

Post by Joe McCarthy »

Image
Last edited by Joe McCarthy on 24/05/2014 09:14, edited 1 time in total.
Joe McCarthy

#9 Re: Liberalizacija zakona o posjedovanju i nošenju oružja

Post by Joe McCarthy »

Image
Joe McCarthy

#10 Re: Liberalizacija zakona o posjedovanju i nošenju oružja

Post by Joe McCarthy »

Nejednakost u oružju između države odnosno vlastodržca naspram naroda je glavni razlog zašto većina ljudske historije je bila omeđena autorativnim kraljevstvima i carstvima koja su se ili uspješno reformirala ili zbog svoje prirode raspala kroz korupciju ili bila dovoljno oslabljena njome da je neko drugo carstvo proguta.

Preko 90% populacije su bili bespomoćni kmetovi vezanih za zemlju i od kojih je harač uziman silom. Bili su kontrolisani od dobro opremljenih i bolje treniranih plemičke vojske (mada u ovoj namjernoj stagnaciji društva i održavanja statusa kvo kler je imao isto ulogu). Mačevi i oklop su bili izuzetno skupi i efektivni u doba bez samostrijela i vatrenog oružja.

samostrijeli su mogli prodrt kroz najači oklop i dozvolili su običnom kmetu, seljaku da bude obučen kroz jedan dan da se odupre vitezu koji je treniran od djetinstva. Da li je ikom primjetio da je Magna Carta (predhodnica svih modernih današnjih ustava) potpisana 1215 godine, stoljeće nakon što se upotreba samostrijela proširila? Čak je Katolička Crkva htjela da zabrani samostrijele u Europi zato što su bili previše smrtonosni i lagani za naučiti (i kad to kombinirate sa lahkom dostupnoću ovog oruđa evolucije vidimo kraj Tamnog Doba u Europi)?

Onda su vatrena oružja i barut promjenili vojne taktike zauvijek, i tako su promjenile tok svijetske historije. Do kraja 18. stolječa nije bilo moguće da se vatrena oružja proizode u većim brojevima i da pojeftine tako da svako može posjedovat oružje. Ta jednakost između vlastodržaca i naorda su dozvolile pojedincu da počnu asertovat svoja prirodna prava poput slobode govora, da misle izvan klergijom zapišanih kruga, da imaju pravo na privatnu imovinu, vlasništvo i pravo na samoobranu. To je razlog zašto su se sve revolucije u Sjevernoj/Južnoj Americi i Francuskoj održale baš tad. Zato što su ljudi imali moć i mogli su se oduprijeti državi. Vojna tehnologija koju je posjedovala država bila jednaka tehnologiji koju su posjedovao narod.

Image

Ali danas vidimo ponovo nejednakost u oružju između naroda i države. Sa tenkovima, dronovima, helikopterima, hemijskim/biološkim oružjem i obukom. Dok obuka, organizacija i komunikacija je jedini način da narod, odnosno narodne milicije održe balans u ovoj jednačini od koje nam zavisi da li ćemo da živimo u blagostanju ili ćemo raditi i crnčiti za odabranu elitu i njihovu širu rodbinu u državnim jaslama čitav naš život.

Nažalost danas živimo u državi gdje dio naroda kumi, doslovno na koljenima moli političare koji su im uzeli gotovo sve da im otrgnu i malo ovo moći što smo sakupili za vrijeme rata. Da nam otrgnu tu moć za koju smo platili sa krvlju 80 hiljada Bošnjaka, znači uzeće nam moć da budemo relevantna sila i elemenat oko "policy making-a" i vraćamo se ponovo 800 godina u prošlost.

Naprimje neki SDA/P žvaljo hoće da podigne harač sa 34% na 50% na svaki vid ekonomske aktivnosti radi zapošljavanja svih mali Abdulaha, Ibrahima, Zlatana i Vedrana u familiji koji "dolaze u dob", neće to uraditi jer automatski razmišlja "ako ovo probam uraditi navjerovatnije ću završiti u nekoj jami na Igmanu", ali ako uzmete iz njegovog razmišljanja strah od naroda tj. olova koje bi taj narod slao njegovim putem ili njegove rodbine, nema sile ili boga na svijetu što ga može natjerat da promjeni njegove planove.

Znači mi kao ljudi smo rođeni sa određenim pravima za koje su naši preci krvalili stoljećima. Nijedna vlada ili država nam nije dala ta prava. Vladin posao je da priznaje, poštuje i štiti ta prava. Ali oni će raditi kako treba samo ako postoji prijetnja nasilje i insurekcije u slučaju da vlada pređe svoja ograničenja.

Pa kad neko kaže "Zašto bi obični gradjani posjedovali oružja" samo ih podsjetite da žive u negativnom rezultatu tog pitanja, tj. Bosni. Gdje mali džamijski SDA miševi i pionirski crveni isprdci iz SDP-a misle da su iznad svih ljudi, jer ne prepoznavaju prijetnju koju bi trebao svaki narod generirat prema svojoj vladi.
Joe McCarthy

#11 Re: Liberalizacija zakona o posjedovanju i nošenju oružja

Post by Joe McCarthy »

nino90

#12 Re: Liberalizacija zakona o posjedovanju i nošenju oružja

Post by nino90 »

ma treba ko u americi, svako ima pa ko voli nek izvoli
Joe McCarthy

#13 Re: Liberalizacija zakona o posjedovanju i nošenju oružja

Post by Joe McCarthy »

Haman

#14 Re: Liberalizacija zakona o posjedovanju i nošenju oružja

Post by Haman »

Pa ljudi su ionako naoruzani. Oni koji nemaju oruzje moraju da trpe one koji ga imaju. Nisam pristalica da se naoruzaju i oni koji nisu naoruzani, nego sam pristalica da se razoruzaju oni koji su naoruzani. U bivsem sistemu nismo imali ovo sto imamo danas, pljacke banaka, presretanje vozila za novcem, pljackanje prodavnica, mafijaske obracune na ulicama gdje se puca preko svake mjere.
Iz tog razloga treba donijeti novi zakon o obaveznoj predaji zaostalog naoruzanja iz poslednjeg rata. Naravno, niko nece predati naoruzanje ako ne slijede sankcije. Nakon Drugog svjetskog rata ona vlast je tako bar pricaju, veoma brzo pokupila zaostalo naoruzanje, jer su bile zaprijecene visoke kazne. Ako je bilo tuca, tukli su se sakama i ubadali nozevima, a sad se puca iz automatskih pusaka gdje god se ukaze prilika.
Nakon poslednjeg rata imamo puno psihocki nestabilnih osoba. Pored toga mnogi su jos i uzivaoci droga. Kada takav ima naoruzanje, onda svako treba da se pripazi. Znam da takovom nece odobriti oruzje ali on ga moze posuditi od sebi slicne osobe koji je u nesto boljem psihickom stanju od njega. Osim toga psihicko stanje se mijenja, sto zavisi od niza okolnosti.

:novine: :novine: :novine: :novine: :novine:
Joe McCarthy

#15 Re: Liberalizacija zakona o posjedovanju i nošenju oružja

Post by Joe McCarthy »

Haman wrote:Pa ljudi su ionako naoruzani. Oni koji nemaju oruzje moraju da trpe one koji ga imaju. Nisam pristalica da se naoruzaju i oni koji nisu naoruzani, nego sam pristalica da se razoruzaju oni koji su naoruzani. U bivsem sistemu nismo imali ovo sto imamo danas, pljacke banaka, presretanje vozila za novcem, pljackanje prodavnica, mafijaske obracune na ulicama gdje se puca preko svake mjere.
Iz tog razloga treba donijeti novi zakon o obaveznoj predaji zaostalog naoruzanja iz poslednjeg rata. Naravno, niko nece predati naoruzanje ako ne slijede sankcije. Nakon Drugog svjetskog rata ona vlast je tako bar pricaju, veoma brzo pokupila zaostalo naoruzanje, jer su bile zaprijecene visoke kazne. Ako je bilo tuca, tukli su se sakama i ubadali nozevima, a sad se puca iz automatskih pusaka gdje god se ukaze prilika.
Nakon poslednjeg rata imamo puno psihocki nestabilnih osoba. Pored toga mnogi su jos i uzivaoci droga. Kada takav ima naoruzanje, onda svako treba da se pripazi. Znam da takovom nece odobriti oruzje ali on ga moze posuditi od sebi slicne osobe koji je u nesto boljem psihickom stanju od njega. Osim toga psihicko stanje se mijenja, sto zavisi od niza okolnosti.

:novine: :novine: :novine: :novine: :novine:
Jesi li pročitao išta od ovoga što sam napisao?

Jedan od najzančajniji razloga zašto je Bosna u kurcu jeste što ne postoji strah kod naših vlastodržaca od naroda koji kradu od njega. A razlog zašto ti tražiš razoružanje naroda i njegovu konačnu feudalizaciju i ostavljanje na milost i nemilost vlastodržcima jeste zato što si ili integrisan u trenutni režim ili si libtardiran.

Koji god slučaj bio, to je nevažno ovo društo ide prema nasilnom raspadu zajedno sa većinom svijeta. Samo je pitanje kako ćeš ga ti i tvoja okolina dočekati, sa dovoljno puckala da se zaštite od tame i tiranina koji dolaze ili će pognuti glave i spremit se za još jedno mikro feudalno doba. :thumbup:
haos1

#16 Re: Liberalizacija zakona o posjedovanju i nošenju oružja

Post by haos1 »

ne mogu zamislit da svako ima oruzje, no gle cuda pa i jest problem sto ga kod nas imaju oni koji ne bi smjeli imati, a oni sto trebaju, nemaju. sta ces, naopaka drzava.
Joe McCarthy

#17 Re: Liberalizacija zakona o posjedovanju i nošenju oružja

Post by Joe McCarthy »

haos1 wrote:ne mogu zamislit da svako ima oruzje, no gle cuda pa i jest problem sto ga kod nas imaju oni koji ne bi smjeli imati, a oni sto trebaju, nemaju. sta ces, naopaka drzava.

A ko bi ga trebao imati samo? Političko podobni i porodični dronovi u uniformama? :mrgreen:
Joe McCarthy

#18 Re: Liberalizacija zakona o posjedovanju i nošenju oružja

Post by Joe McCarthy »

Black swan wrote: dok sam živio u kući na prvom spratu razmišljao sam o pušci i pištolju
na piku sve za 2000
Ekonomski najlakše riješenje za tebe je;

Pištolj;

CZ 99 zamisli Rusku kopiju SIG P226 dizajna i Walter PPK obarača napravljenu u Srbiji, opis koji prvobitno ne uljeva puno samouvjerenja ali mi se ovo puckalo jako dopalo (nakon blizu hiljadu ispaljenih metaka), 15 metaka u okviru sa cijenom manjom od 1000 KM i jeftini zamjenski i dodatnih dijelova na bacanje ovo je najnormalniji izbor za našu ekonomsku situaciju. Osim ako se nepališ na Beretu, koja jeste malo kvalitetnije oruđe, ali cijena ne opravdava tu razliku od haman pola hiljade maraka.

Veliko/glavno puckalo;

SKS

Za SKS bilo koja (ne-Rumunska) varijnta ti je dobar izbor, moj savijet ti je da pogledaš Yugo SKS M-59/66 A-1 varijante ako ih uspiješ naći dok M-59 je solidna zamjena s obzirom da im cjena ne prelazi 650-900 maraka. Sa milijardu i pol dodataka koje možeš kupiti sada preko interneta ovo tradicionalno puckalo dobija novi život u 21. stoljeću, a imaš dovoljno jeftine municije prozivedeno za njeg u Bosni da dočekaš i sljedeće sretno pucajući. Brutalno stabilno oružje, smiješno lahka dostupnost, milijardu jeftinih dodataka i jeftina municija.

AK 47/74 serija, alatka za SHTF situacije;

Za ovo klasično Rusko ne-baš-tako-elegantno riješenje na većinu problema današnjice nema potrebe za toliko objašnjavanja i koje nažalost trenutno možeš samo legalno posjedovat ako je "kastrirano". Terenutno nije vrijedno investicije dok su ovako debilni zakoni na snazi.Ti i ja kao dobri, zakonopoštujući porezni obaveznici nikad ne bi pomišljali nabaviti "divlju varijantu" ove predivne stvarčice koja se u tom obliku može naći za nekih 950-1800 KMova (u zavisnosti od modela 47 do 105) kroz odgovarajuće kanale. :D

Sačmarice;

Bilo šta što izbacuje dovoljno olova u dovoljno velikom luku što možeš nabaviti za dovoljno para a da te neošteti dovoljno da nemožeš kupiti bitnije stvari. :thumbup:

SKS i CZ 99 možeš nabaviti u KM TRADE-u sa potrebnim dozvolama i dovoljno novca Image
Gojeni H

#19 Re: Liberalizacija zakona o posjedovanju i nošenju oružja

Post by Gojeni H »

Podrzavam inicijativu.
Onaj ko je za razoruzavanje je, svjestan ili ne, za ideju kmetstva i dobrovoljne zrtve.
Joe McCarthy

#20 Re: Liberalizacija zakona o posjedovanju i nošenju oružja

Post by Joe McCarthy »

Gojeni H wrote:Podrzavam inicijativu.
Onaj ko je za razoruzavanje je, svjestan ili ne, za ideju kmetstva i dobrovoljne zrtve.
Slava Image
muzicar_iz_parka

#21 Re: Liberalizacija zakona o posjedovanju i nošenju oružja

Post by muzicar_iz_parka »

Nije oruzje za svaku budalu.
Nas mentalitet je takav, kad bi se to dozvolilo svima kao u Americi, onda bi tek nastao haos i povecao broj svakakvih pi....rija sa vatrenim oruzjem.

Sto se tice kriminala, uvesti serijatski zakon, lopovu odsjeci ruku, za teze zlocine veca kazna (vjesanje i slicno), pa da vidis reda.
Joe McCarthy

#22 Re: Liberalizacija zakona o posjedovanju i nošenju oružja

Post by Joe McCarthy »

muzicar_iz_parka wrote:Nije oruzje za svaku budalu.
Nas mentalitet je takav, kad bi se to dozvolilo svima kao u Americi, onda bi tek nastao haos i povecao broj svakakvih pi....rija sa vatrenim oruzjem.

Sto se tice kriminala, uvesti serijatski zakon, lopovu odsjeci ruku, za teze zlocine veca kazna (vjesanje i slicno), pa da vidis reda.
Znaci umjesto ovosvjetskih hajvana uzimat ce harac popovi i hodze u ime nekih jevrejski bogova? Samo naoruzani narod je slobodan narod, sve drugo su samo stupnjevi tiranije :roll:
basicm

#23 Re: Liberalizacija zakona o posjedovanju i nošenju oružja

Post by basicm »

Jah izjave...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stoner

#24 Re: Liberalizacija zakona o posjedovanju i nošenju oružja

Post by Stoner »

Pa i jesu jevrejski bogovi, krišćanstvo i islam su samo sekte judaizma.

OT: Podržavam zakon, zbog toga bi bila velika potražnja pa bi se možda mogao napraviti i neki domaći proizvod, naša firma bi djelovala na tržištu gdje je oružje(nosnja,posjedovanje) dozvoljeno pa bi bili u prednosti, mogli bi se probit i na strana tržišta.
Havatar

#25 Re: Liberalizacija zakona o posjedovanju i nošenju oružja

Post by Havatar »

sekte judaizma :lol: :roll:
Trsi se da prica o necemu o cemu nema pojma . Protiv sam liberalizacije naoruzanja posto je poznato da postoji veliki broj ljudi koji nemaju u sebi nikakvu empatiju prema drugim ljudima i kojima je ubiti covjeka kao dobar dan i takvima davati oruzje moze samo neko ko ne gleda kakve posljedice moze to da izazove. Osim toga uzimanjem zakona u svoje ruke bi opet bili ugrozeni oni koji su najslabiji i koji su ionako ugrozeni tako da bi to samo donijelo jos veci nered i bezvlasce.
Post Reply