Liberalizacija viznog režima - juli ili januar?

Liberalizacija viznog režima - kada?

juli 2010.
34
61%
januar 2011.
22
39%

Total votes: 56

Vragolan

#51 Re: Liberalizacija viznog režima - juli ili januar?

Post by Vragolan »

muha_sa wrote:Vragolane vragolasti :D
taj neko sto to rece :-) o papirima na granici--on pojma nema--ama,blage veze neJmaaa :D
ma znam muha, karikiram, ali treba nepismenom narodu objasniti da se ne zaljece, sto bi se reklo,

ali zar stvarno mislis da ukidianje viza znaci ista prosjecnom BiH gradjaninu (opisanom u mom prijasnjem postu G2 i 50 eura u novcaniku), a ti isti gradjani jedva cekaju to isto ukidanje viza
muha_sa

#52 Re: Liberalizacija viznog režima - juli ili januar?

Post by muha_sa »

Vragolan wrote:
muha_sa wrote:Vragolane vragolasti :D
taj neko sto to rece :-) o papirima na granici--on pojma nema--ama,blage veze neJmaaa :D
ma znam muha, karikiram, ali treba nepismenom narodu objasniti da se ne zaljece, sto bi se reklo,

ali zar stvarno mislis da ukidianje viza znaci ista prosjecnom BiH gradjaninu (opisanom u mom prijasnjem postu G2 i 50 eura u novcaniku), a ti isti gradjani jedva cekaju to isto ukidanje viza
ama jasno ko dan :D
onaj ko ima love i sad moze vizu dobit bez problema--jest da je ponizavajuce stajat na ulici i ko pseto stajat pred domacim sluzbenikom koji jedva ceka da te handri i ponizi--cast izuzetcima---moj duboki naklon-rijetkim- kulturnim i ljubaznim sluzbenicima koji rade u ambasadama.

--da se vratim temi :D
ukinuli ne ukinuli vize nama ostaje da deveramo dok se avlije ne ujedine i dok ovu ne sjasu koji nas handre :D
samo--ko ziv ko mrtav :D
sammo

#53 Re: Liberalizacija viznog režima - juli ili januar?

Post by sammo »

1. Ovaj novi spomenuti januarski datum za liberizaciju viznog rezima znaci da su domaci politicari vec duze vremena kocili liberalizaciju, njima je vazna vlast, a ne vize. Svako ko kaze da mu je svejedno jul ili januar, taj daje podrsku tim politicarima.
2. EU skida vize zbog svoje koristi, treba joj prosirenje trzista. 2012. ce HR u EU i sa novim ljudima na vlasti u BIH se nadaju da BIH postane bar pridruzena clanica. Zato nije ukidanje viza njihova pomoc BIH da se priblizi EU, nego njihov ekonomski interes.
3. Sta svima vama osobno znaci ukidanje viza? Ja mislim da bas nista. Svako, ko je imao novca za putovanje, je i sa vizom mogao ici van...turisticki na 3 mjeseca. A bez novca ionako ne mozes nigdje.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#54 Re: Liberalizacija viznog režima - juli ili januar?

Post by A1fa »

sammo wrote:1. Ovaj novi spomenuti januarski datum za liberizaciju viznog rezima znaci da su domaci politicari vec duze vremena kocili liberalizaciju, njima je vazna vlast, a ne vize. Svako ko kaze da mu je svejedno jul ili januar, taj daje podrsku tim politicarima.
2. EU skida vize zbog svoje koristi, treba joj prosirenje trzista. 2012. ce HR u EU i sa novim ljudima na vlasti u BIH se nadaju da BIH postane bar pridruzena clanica. Zato nije ukidanje viza njihova pomoc BIH da se priblizi EU, nego njihov ekonomski interes.
3. Sta svima vama osobno znaci ukidanje viza? Ja mislim da bas nista. Svako, ko je imao novca za putovanje, je i sa vizom mogao ici van...turisticki na 3 mjeseca. A bez novca ionako ne mozes nigdje.
Kako mi ne znaci nista? Prosjecan sam radnik iz prosjecne bosanske porodice. Ne razmisljam ja o Shopingu u Barceloni ili izletom do Kitzbuehla na skijanje, vec da sjednem u auto i odem tetki u sloveniju u kojoj nisam bio 8 godina od kad sam napravio incident ispred slovenacke ambasade jer me stoka odbi jos dok sam bio redovan student bez da mi dadose ikakvo objasnjenje :x Hocu da mogu bez problema otici na neku utakmicu reprezentacije sa nasim navijacima, hocu do Istanbula preko Grcke da ne moram avionom ici. I na kraju, ne zelim da se osjecam izolirano, to je mozda i ono najvaznije!

A ne znam odkud vam ta ideja da bi iko pokusao da ukidanje viza pripise sebi kao zaslugu?? :? Pa prvi ko kaze ,,ZBOG NAS SU VAM UKINULI VIZE'' je sam sebi zabio auto gol, ko se moze hvaliti po tome sto je zadnji u evropi dosao do cilja?? I na kraju, kod nas se jeftini politicki bodovi skupljaju na nacionalistickim temama i onakvim akcijama kao sto je bila ova protiv Vehabija. ;) Ko je to kod nas jos za nekog glasao zbog prosperiteta ili dobrog plana ekonomskog razvoja?? Haris dobi izbore sa sloganom 100% BIH (ma sta to znacilo), a Srbe i Hrvate u BIH ionako zaboli ona stvar za ukidanje viza, jer je to u ovom slucaju odnosi samo na Bosnjake i o njima pricamo! Dakle, de mi nadjite JEDNU osobu koja ce pohvaliti bilo kojeg naseg politicara da nam sutra ukinu vize, ma da nas odmah i prime u EU, a kamoli da ce neko svoj glas nekome dati zbog toga?? :cry:
sammo

#55 Re: Liberalizacija viznog režima - juli ili januar?

Post by sammo »

A1fa wrote:
sammo wrote:1. Ovaj novi spomenuti januarski datum za liberizaciju viznog rezima znaci da su domaci politicari vec duze vremena kocili liberalizaciju, njima je vazna vlast, a ne vize. Svako ko kaze da mu je svejedno jul ili januar, taj daje podrsku tim politicarima.
Kako mi ne znaci nista? Prosjecan sam radnik iz prosjecne bosanske porodice. Ne razmisljam ja o Shopingu u Barceloni ili izletom do Kitzbuehla na skijanje, vec da sjednem u auto i odem tetki u sloveniju u kojoj nisam bio 8 godina od kad sam napravio incident ispred slovenacke ambasade jer me stoka odbi jos dok sam bio redovan student bez da mi dadose ikakvo objasnjenje :x Hocu da mogu bez problema otici na neku utakmicu reprezentacije sa nasim navijacima, hocu do Istanbula preko Grcke da ne moram avionom ici. I na kraju, ne zelim da se osjecam izolirano, to je mozda i ono najvaznije!

A ne znam odkud vam ta ideja da bi iko pokusao da ukidanje viza pripise sebi kao zaslugu?? :? Pa prvi ko kaze ,,ZBOG NAS SU VAM UKINULI VIZE'' je sam sebi zabio auto gol, ko se moze hvaliti po tome sto je zadnji u evropi dosao do cilja?? I na kraju, kod nas se jeftini politicki bodovi skupljaju na nacionalistickim temama i onakvim akcijama kao sto je bila ova protiv Vehabija. ;) Ko je to kod nas jos za nekog glasao zbog prosperiteta ili dobrog plana ekonomskog razvoja?? Haris dobi izbore sa sloganom 100% BIH (ma sta to znacilo), a Srbe i Hrvate u BIH ionako zaboli ona stvar za ukidanje viza, jer je to u ovom slucaju odnosi samo na Bosnjake i o njima pricamo! Dakle, de mi nadjite JEDNU osobu koja ce pohvaliti bilo kojeg naseg politicara da nam sutra ukinu vize, ma da nas odmah i prime u EU, a kamoli da ce neko svoj glas nekome dati zbog toga?? :cry:
Ako ti treba garantno pismo iz SLO...nije problem...
Vragolan

#56 Re: Liberalizacija viznog režima - juli ili januar?

Post by Vragolan »

A1fa wrote:

sa prvim djelom posta se slazem 100%, ali takva putovanja moze podnijeti, u najboljem slucaju 5% stanovnistva BiH,
sa drugim posta se djelomicno slazem jer mislim da ce biti glasaca koji ce se uhvatiti na pricu kako su oni uspjeli, politicari, da NAM ukinu vize

@sammo
pretpostavljam da nam pises iz dezzele
i dosada si trebao shvatiti da je ideja EU nastala iz interesa a ne iz sadake i sevapa
tako da sve sto EU radi je zbog valstitih interesa, pa tako i ukidanje viza,
evo jedan primjer, jeftina rdna snaga koja u svojim najproduktivnijim godinama (25-45) dolazi da radi fizicke poslove, to ja najjaci dio stanovnistva koji dolazi iz bjede da radi za sitnu lovu teske poslove, dok njihova najproduktivnija radna snaga je zaposlena na mjesta gdje je najpotrebnija
naravno ovo se odnosi na neku, hajde da kazem, sredinju obrazovanost populacije

@muha
sto kazes za redove pred ambasadama, imam dobar posao hvala Bogu, pa mogu vizu dobiti bez problema, jednom sam isao van BiH, ne racunajuci hrvatsku, tunis, egipat i jorda, isao sam belgiju i dobio vizu za dan, tako mogu i za druge zemlje, ali necu iz principa, necu da me neko ponizava, necu da budem jevrej (karikiram)
A1fa

#57 Re: Liberalizacija viznog režima - juli ili januar?

Post by A1fa »

sammo wrote:
A1fa wrote:

Ako ti treba garantno pismo iz SLO...nije problem...

Imao sam ja i garantno pismo, i potvrdu da sam redovan student, a tetka mi nije cistacica vec profesorica u srednjoj skoli a tetak je Slovenac i ima vlastitu gradjevinsku firmu. Ne pisem ovo da se hvalim vec zbog cinjenice da je za mene garantovala slovenacka porodica iz gornjeg srednjeg staleza i opet mi samo rekose kad sam nakon 5 sati cekanja u redu dosao na red ,,vi gospodine niste dobili vizu''. Na pitanje koji je razlog, jel nepotpuna dokumentacija, samo mi rece ,,ne dajemo objasnjenja''! :x e tad sam popizdio, nisam bas ponosan na svoje ponasanje nakon toga ali svasta su se morali naslusati prije nego je intervenisao policajac koji radi na obezbjedjenju ambasade :D
Valjda ljudi kontali da ce redovan student sa trece godine zamjeniti knjigu za lopatu i krampu :oops:
sammo

#58 Re: Liberalizacija viznog režima - juli ili januar?

Post by sammo »

Vragolan wrote:
A1fa wrote:

sa prvim djelom posta se slazem 100%, ali takva putovanja moze podnijeti, u najboljem slucaju 5% stanovnistva BiH,
sa drugim posta se djelomicno slazem jer mislim da ce biti glasaca koji ce se uhvatiti na pricu kako su oni uspjeli, politicari, da NAM ukinu vize

@sammo
pretpostavljam da nam pises iz dezzele
i dosada si trebao shvatiti da je ideja EU nastala iz interesa a ne iz sadake i sevapa
tako da sve sto EU radi je zbog valstitih interesa, pa tako i ukidanje viza,
evo jedan primjer, jeftina rdna snaga koja u svojim najproduktivnijim godinama (25-45) dolazi da radi fizicke poslove, to ja najjaci dio stanovnistva koji dolazi iz bjede da radi za sitnu lovu teske poslove, dok njihova najproduktivnija radna snaga je zaposlena na mjesta gdje je najpotrebnija
naravno ovo se odnosi na neku, hajde da kazem, sredinju obrazovanost populacije

@muha
sto kazes za redove pred ambasadama, imam dobar posao hvala Bogu, pa mogu vizu dobiti bez problema, jednom sam isao van BiH, ne racunajuci hrvatsku, tunis, egipat i jorda, isao sam belgiju i dobio vizu za dan, tako mogu i za druge zemlje, ali necu iz principa, necu da me neko ponizava, necu da budem jevrej (karikiram)
Znam ja puno o EU, jer zivim u njoj i bavim se takvim poslom da moram pratiti novosti na ek.podrucju. Istina je to sto kazes za jeftinu radnu snagu ( EU uvozi robu iz Kine i seli proizvodne kapacitete prema istoku i jugu iz tog razloga ). Kao sto EU ima svoj globalni interes, tako ima i svaka clanica unutar EU opet svoj interes. Nije clanstvo u EU samo karta u jednom smjeru, nego da izvuces koristi i za sebe ( npr. novac iz EU fondova, izvoz na EU trziste, proizvoditi pod njihovim robnim markama isl. ). BIH mora skontati svoj interes u toj igri i poceti raditi na tome, ali prvi korak mora napraviti politika. Samo za info neke clanice EU imaju 80% EU zakona u svom pravnom sistemu i samo 20% lokalnih, a BIH ima po nekim informaciji prilagođeno EU standardima tek 10% svojih zakona. Nije ni to problem, ima se od koga prepisati, samo treba malo vise dobre volje i optimizma.
elSaik

#59 Re: Liberalizacija viznog režima - juli ili januar?

Post by elSaik »

I opet o tome da li je neko za ili protiv ukidanja viza. Nije o tome riječ, ljudi, pobogu. Radi se o tome da se sredi sve što se mora srediti da bi se ukinuo bezvizni režim, a da se isti ne ukine u julu/august već 5.oktobra.

A ja prvi znam bruku budala koje i ovako mogu teško odgovoriti od glasanja za SDA/SBiH, a ne još da mi na nos nabijaju "evo ukidoše vize, što oni tvoji nisu ukinuli?"

edit: S tim da moram dodati da bez obzira na ovo prolongiranje ukidanja viza, i dalje smatram da će još 4 godine vladati isti, tako da isto nam ga dođe.
Area_51

#60 Re: Liberalizacija viznog režima - juli ili januar?

Post by Area_51 »

Moram pitat sve one koji su da se vize ukinu u julu 2010. dok je moje misljenje da nam rok januar 2011. vise pogoduje. Dobar je i cvrst dokaz da ce to ovi politicki promasaji na vlasti iskoristiti kako bi ovce, pardon gradjane, odnosno glasace uvjeravali u svoj rad, za koji znamo da ne postoji.

Pitanje.
Jel to ukidanje viza u julu 2010. znaci da ce jedno dva miliona ljudi, cifra je pausalna skroz, ima namjeru da malo proputuje Evropom bez viza. Kad je neko od nas napjerio putovati. Evo ja licno ne pamtim kad sam putovao ili kad bih imao namjeru putovati da bi mi zahmetile viza u julu 2010. nesto znacila. Jel to svi mi hocemo malo do Njemacke u shoping, pa nam se zuri da to bude u julu 2010. Dajte ljudi, malo realnosti, ovdje gradjani nemaju hljeba da jedu, pa ce nas kao fol ukidanje viza nahraniti. Manite se suplje da se radi o atmosferi da se nas Bosnjake ne drzi u toru.

Samo mi kazite koliko u prakticnom smislu ukidanje viza znaci za bilo koga od nas, jel to trebamo negdje putovati, otici, obici, pa nam prijeko trebaju vize bas u julu 2010.

Bolje je smijeniti vlast. Kako svakako ne putujem ukidanje viza moze i u januaru 2011, dok meni ostanak ove vlasti znaci veliki problem za ovu zemlju.
Area_51

#61 Re: Liberalizacija viznog režima - juli ili januar?

Post by Area_51 »

Onda ljudi, kazite da vas cujem.
A1fa

#62 Re: Liberalizacija viznog režima - juli ili januar?

Post by A1fa »

Area_51 wrote:Moram pitat sve one koji su da se vize ukinu u julu 2010. dok je moje misljenje da nam rok januar 2011. vise pogoduje. Dobar je i cvrst dokaz da ce to ovi politicki promasaji na vlasti iskoristiti kako bi ovce, pardon gradjane, odnosno glasace uvjeravali u svoj rad, za koji znamo da ne postoji.

Pitanje.
Jel to ukidanje viza u julu 2010. znaci da ce jedno dva miliona ljudi, cifra je pausalna skroz, ima namjeru da malo proputuje Evropom bez viza. Kad je neko od nas napjerio putovati. Evo ja licno ne pamtim kad sam putovao ili kad bih imao namjeru putovati da bi mi zahmetile viza u julu 2010. nesto znacila. Jel to svi mi hocemo malo do Njemacke u shoping, pa nam se zuri da to bude u julu 2010. Dajte ljudi, malo realnosti, ovdje gradjani nemaju hljeba da jedu, pa ce nas kao fol ukidanje viza nahraniti. Manite se suplje da se radi o atmosferi da se nas Bosnjake ne drzi u toru.

Samo mi kazite koliko u prakticnom smislu ukidanje viza znaci za bilo koga od nas, jel to trebamo negdje putovati, otici, obici, pa nam prijeko trebaju vize bas u julu 2010.

Bolje je smijeniti vlast. Kako svakako ne putujem ukidanje viza moze i u januaru 2011, dok meni ostanak ove vlasti znaci veliki problem za ovu zemlju.

Koja to porodica u BIH nema nekoga vani kome bi rado otisli u posjetu, ali su stvari toliko komplikovane i za nas koji trebamo ici i za nase domacine koji bi nas primili?? Nije ovo nikakav neralan primjer, ovo su stvari koje se ticu nas obicnih dradjana. A pustite se tih argumenata ,,treba vlast prvo promijeniti'', mi to nismo u stanju i TACKA, jer ne postoji trenutno niti jedna politicka opcija koja nam moze donijeti neke znacajne promjene!
ultima_palabra

#63 Re: Liberalizacija viznog režima - juli ili januar?

Post by ultima_palabra »

Area_51 wrote:Onda ljudi, kazite da vas cujem.
Ja jesam, kontao sam ići u neku od zemalja EU na ljeto, da se odmorim od naporne radne godine, skuckaće se valjda dovoljno para.
Volio bih otići onako kao što odem u Istanbul, da sredim karte i hotel sa 2 klika i tel.poziva i pojavim se na aerodromu.
Naravno da bi se strpio još jednom kada bi to značilo pobjedu normalnih snaga na izborima, ali me još niko nije ubijedio u povezanost svega toga.
realna do boli

#64 Re: Liberalizacija viznog režima - juli ili januar?

Post by realna do boli »

Ja sam za ukidanje viza ..sutra ili najkasnije u martu.
Zasto vi mislite da nasi ljudi nemaju kome putovati u inostranstvo. Zasto mislite da ako nemaju sta jesti nemaju familije prijatelja napolju. Ima poprilican broj ljudi koji svoje nisu vidjeli od rata.
Mozda ukidanje viza prije izbora moze biti i pozitivno , jer kada jednom otputuju u neku od politicki, pravno i ekonomski uredjenih zemalja mozda tek tada shvate i kakvom nazadnom vilajetu zive, pa im dodje iz glave u guz... i promijene misljenje. Kada odu u "bijeli svijet" i kada ih niko ne upita..koje si vjere ...kolika ti je plata...za koga glasas..jer je to "napolju" licna stvar kojom se drugima ne mase pred nosom i nije razlog za tjeranje inata..mozda skonatju u kakvoj su igri bili sudionici evo vec 2o godina..mozda.
bingov buraz

#65 Re: Liberalizacija viznog režima - juli ili januar?

Post by bingov buraz »

realna do boli wrote: Mozda ukidanje viza prije izbora moze biti i pozitivno , jer kada jednom otputuju u neku od politicki, pravno i ekonomski uredjenih zemalja mozda tek tada shvate i kakvom nazadnom vilajetu zive, pa im dodje iz glave u guz... i promijene misljenje. Kada odu u "bijeli svijet" i kada ih niko ne upita..koje si vjere ...kolika ti je plata...za koga glasas..jer je to "napolju" licna stvar kojom se drugima ne mase pred nosom i nije razlog za tjeranje inata..mozda skonatju u kakvoj su igri bili sudionici evo vec 2o godina..mozda.
:thumbup:
pustopoljina

#66 Re: Liberalizacija viznog režima - juli ili januar?

Post by pustopoljina »

ma gdje zatvaranje moze biti dobro?
i ta opcija-garantno pismo,cekanje na dzidzikovcu (recimo)-DJE to moze biti dobra alternativa?
pa ne zivi svako u sarajevu. neko iz bihaca treba vise para potrositi na put do sarajeva,petljancije sa vizom i nazad -nego sto mu treba i vremena i para da dodje do austrije.
A koliko krajisnika ima u Austriji,ne treba ni spominjati...i ne bi sigurno svi dotrcali raditi,vise bi ih doslo u soping,nego na baustel.
zijanim se koliko su stvari u bosni sve skuplje i skuplje-od odjece,do deterdzenta za ves...
A1fa

#67 Re: Liberalizacija viznog režima - juli ili januar?

Post by A1fa »

pustopoljina wrote:ma gdje zatvaranje moze biti dobro?
i ta opcija-garantno pismo,cekanje na dzidzikovcu (recimo)-DJE to moze biti dobra alternativa?
pa ne zivi svako u sarajevu. neko iz bihaca treba vise para potrositi na put do sarajeva,petljancije sa vizom i nazad -nego sto mu treba i vremena i para da dodje do austrije.
A koliko krajisnika ima u Austriji,ne treba ni spominjati...i ne bi sigurno svi dotrcali raditi,vise bi ih doslo u soping,nego na baustel.
zijanim se koliko su stvari u bosni sve skuplje i skuplje-od odjece,do deterdzenta za ves...

Normalno! Ova prica o povezanosti rezultata izbora sa ovom temom mi vec pomalo pocinje ici na zivce. To je u najmanju ruku bezobrazluk ljudi koji ne vide dalje od nosa i koji se zalazu za takvo nesto, jer kao sto i rece, sve su ambasade u Sarajevu, ali nismo svi mi iz Sarajeva. :roll:

A mislim da i od tog masovne selidbe nema nista, ko hoce vani, taj je dosad i otisao. :roll: Vec su se poceli pricati vicevi da ce na prelazu u Bosanskom Brodu cim nam ukinu vize biti postavljena tabla- ko zadnji izadje neka ugasi svjetlo :D
Skijash

#68 Re: Liberalizacija viznog režima - juli ili januar?

Post by Skijash »

Clooney : A kako si uspio dobiti vizu ?
Cassel : A ha ! Viza.

http://www.youtube.com/watch?v=tyzLHFkdv6E
ins

#69 Re: Liberalizacija viznog režima - juli ili januar?

Post by ins »

Ne ukidanje viza na ovakav nacin bi postigao upravo suprotan efekat - rocket boost onima koji kampanju vode na osjacajima ugrozenosti "svog" naroda, i na teoriji zavjere! A to su SDA, SNSD, SBiH,...

Naravno, ovdje se vidi da SDP zapravo ni po cemu nije drugaciji - preko mrtvog naroda, pardon gradjana, do fotelje i vlasti

Toliko od mene
draganbl

#70 Re: Liberalizacija viznog režima - juli ili januar?

Post by draganbl »

sammo wrote:
Znam ja puno o EU, jer zivim u njoj i bavim se takvim poslom da moram pratiti novosti na ek.podrucju. Istina je to sto kazes za jeftinu radnu snagu ( EU uvozi robu iz Kine i seli proizvodne kapacitete prema istoku i jugu iz tog razloga ). Kao sto EU ima svoj globalni interes, tako ima i svaka clanica unutar EU opet svoj interes. Nije clanstvo u EU samo karta u jednom smjeru, nego da izvuces koristi i za sebe ( npr. novac iz EU fondova, izvoz na EU trziste, proizvoditi pod njihovim robnim markama isl. ). BIH mora skontati svoj interes u toj igri i poceti raditi na tome, ali prvi korak mora napraviti politika. Samo za info neke clanice EU imaju 80% EU zakona u svom pravnom sistemu i samo 20% lokalnih, a BIH ima po nekim informaciji prilagođeno EU standardima tek 10% svojih zakona. Nije ni to problem, ima se od koga prepisati, samo treba malo vise dobre volje i optimizma.
Jako dobar post.
Pošto već kažeš da radiš na ek.području, da li možda imaš informacije o raspodjeli novca iz raznih EU fondova. Na primjer, sa koliko novca je raspolagao FP6 okvirni program i koliko je tog novca ušlo u BiH, koliko u Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju. Šta je sa trenutnim FP7 programom? Koliko je do sada novca ušlo u BiH, a koliko npr. u Hrvatsku?
Mislim da su podaci o ovome potpuno poražavajući i da oni dosta govore o tome kako mi zapravo živimo i što je još gore, kako ćemo živjeti u narednim godinama.
kiky

#71 Re: Liberalizacija viznog režima - juli ili januar?

Post by kiky »

nadam se da nam neče ukinuti vize ...
bogoljub

#72 Re: Liberalizacija viznog režima - juli ili januar?

Post by bogoljub »

Oni koji se zalažu za odlaganje viza 6 mjeseci misleći kako time mogu nanijeti štetu vladajućim partijama u BiH u najmanju ruku nisu dovoljno spoznali politiku i političko djelovanje ovih koji vlast više vole od sebe samih.

Vlasti ovih političkih partija imaju duboke korijene i smiješno je i zamisliti da bi ih jedno prolongiranje od 6 mjeseci moglo i okrznuti a kamoli smaknuti sa vlasti.

Našem društvu je potrebna narodna svijest i mladi. Omladina koja trezveno razmišlja. Koja razmišlja revolucionalno.
Koja treba imati dugoročan plan djelovanja. A ne, da se samo bavi dnevnom politikom i da konzumira medije koji rastaću i pomućuju i ono malo ispravnog slobodnoumnog razmišljanja.
:bih:
zambaklija

#73 Re: Liberalizacija viznog režima - juli ili januar?

Post by zambaklija »

opet šarena laža.......
:x
Image
osa

#74 Re: Liberalizacija viznog režima - juli ili januar?

Post by osa »

vizni režim prema nekoj europskoj državi je jedna obična anticivilizacijska mjera, dakle treba ga ukinuti...
The 51st State

#75 Re: Liberalizacija viznog režima - juli ili januar?

Post by The 51st State »

Jos jedna od inicijativa zbog kojih ce SDP popusiti okotobarske izbore...
Post Reply