A1fa wrote:
Kako mi ne znaci nista? Prosjecan sam radnik iz prosjecne bosanske porodice. Ne razmisljam ja o Shopingu u Barceloni ili izletom do Kitzbuehla na skijanje, vec da sjednem u auto i odem tetki u sloveniju u kojoj nisam bio 8 godina od kad sam napravio incident ispred slovenacke ambasade jer me stoka odbi jos dok sam bio redovan student bez da mi dadose ikakvo objasnjenje

Hocu da mogu bez problema otici na neku utakmicu reprezentacije sa nasim navijacima, hocu do Istanbula preko Grcke da ne moram avionom ici. I na kraju, ne zelim da se osjecam izolirano, to je mozda i ono najvaznije!
A ne znam odkud vam ta ideja da bi iko pokusao da ukidanje viza pripise sebi kao zaslugu??

Pa prvi ko kaze ,,ZBOG NAS SU VAM UKINULI VIZE'' je sam sebi zabio auto gol, ko se moze hvaliti po tome sto je zadnji u evropi dosao do cilja?? I na kraju, kod nas se jeftini politicki bodovi skupljaju na nacionalistickim temama i onakvim akcijama kao sto je bila ova protiv Vehabija.

Ko je to kod nas jos za nekog glasao zbog prosperiteta ili dobrog plana ekonomskog razvoja?? Haris dobi izbore sa sloganom 100% BIH (ma sta to znacilo), a Srbe i Hrvate u BIH ionako zaboli ona stvar za ukidanje viza, jer je to u ovom slucaju odnosi samo na Bosnjake i o njima pricamo! Dakle, de mi nadjite JEDNU osobu koja ce pohvaliti bilo kojeg naseg politicara da nam sutra ukinu vize, ma da nas odmah i prime u EU, a kamoli da ce neko svoj glas nekome dati zbog toga??

sa prvim djelom posta se slazem 100%, ali takva putovanja moze podnijeti, u najboljem slucaju 5% stanovnistva BiH,
sa drugim posta se djelomicno slazem jer mislim da ce biti glasaca koji ce se uhvatiti na pricu kako su oni uspjeli, politicari, da NAM ukinu vize
@sammo
pretpostavljam da nam pises iz dezzele
i dosada si trebao shvatiti da je ideja EU nastala iz interesa a ne iz sadake i sevapa
tako da sve sto EU radi je zbog valstitih interesa, pa tako i ukidanje viza,
evo jedan primjer, jeftina rdna snaga koja u svojim najproduktivnijim godinama (25-45) dolazi da radi fizicke poslove, to ja najjaci dio stanovnistva koji dolazi iz bjede da radi za sitnu lovu teske poslove, dok njihova najproduktivnija radna snaga je zaposlena na mjesta gdje je najpotrebnija
naravno ovo se odnosi na neku, hajde da kazem, sredinju obrazovanost populacije
@muha
sto kazes za redove pred ambasadama, imam dobar posao hvala Bogu, pa mogu vizu dobiti bez problema, jednom sam isao van BiH, ne racunajuci hrvatsku, tunis, egipat i jorda, isao sam belgiju i dobio vizu za dan, tako mogu i za druge zemlje, ali necu iz principa, necu da me neko ponizava, necu da budem jevrej (karikiram)