karanana wrote: ↑07/08/2020 02:23
Za teoreticare zavjere i vidjelice aviona i raketa par pitanja:
Ko?
Zasto?
Kako? Ovo u smislu kako su odradilo da postave 3000 tona eksploziva tu prije 6 godina i da ga tu drze. Ili tog eksploziva nije ni bilo nego je ovo ova ispaljena raketa izazvala? Takodjer vezano za pozar. Prvo zapalili pozar da zamaskiraju raketni napad?
Pretpostavljam da znam odgovor na prvo pitanje.
Ma dzaba pokusavas naci razum, jednostavno svaki dogadjaj pozitivan ili negativan ide kroz prizmu nekakve zavjere i postaje vrlo mucno citati uopste vise komentare tipa Masoni, Izrael, Zapad, Soros, Bill Gates itd... Interesantno kako otpisujemo recimo konstantne spinove srpskih politicara o vjecnoj zavjer protiv njih od zapada, bosnjaka i sta ti ja znam koga kao glupost...ali zato rado pripisujemo svaki drugi dogadjaj nekoj zavjeri.
Zasto nam je krivo kada neko postavi ideju da je genocid u Srebrenici lazan i da smo mi donosili tijela tamo da kopamo...a prihvatamo svaku ideju o zavjeri kada se radi o necemu o cemu nemamo pojma direktno? Ili da smo mi digli u zrak Markale da bi optuzili nevine cetnike itd...I da je bio internet tada imao bi milion videa na YouTube gdje raznorazni eskperti objasnjavaju kako je nemoguce bilo da granata padne medju ljude i tome slicno.
Ovde u Libanu je makar jasno da je nevjerovatna glupost bila skladistiti ovako opasan materijal bez ikakvog nadzora i procedura u sred milionskog grada...i sada trazimo izgovore u vidu nekakvih kinetickih projektila i gluposti. Ne treba sakrivati vlastitu odgovornost i mega korupciju lokalne vlasti nekakvim zavjerama od strane Izraela...ne treba Libanu nikakav vanjski neprijatelj od toliko unutrasnjih previranja i borbe za vlast.
Pogledaj ti skladistenja, ko da je rijec o sljunku a ne tako opasnoj materiji...kineticki projektili garant.