Dok kao Turskoj to ne odgovara?
Koja je to država nastala prirodnim putem, Erde ti?
Škobo Habu wrote: ↑05/08/2020 14:00https://www.index.hr/vijesti/clanak/otk ... 03114.aspxBrod Rhosus pristao je u luku u Bejrutu prije šest godina zbog kvara, a bio je na putu za Afriku s 2750 tona gnojiva na bazi amonijevog nitrata, prenosi libanonska medijska kuća LBCI ne otkrivajući u čijem je vlasništvu spomenuto plovilo.
Ruska medijska grupacija RBC javlja da je brod, koji je plovio iz gruzijske luke Batumi za Mozambik, u vlasništvu ruskog državljana Igora Grečuškina, rođenog u dalekoistočnoj regiji Habarovsk, s prebivalištem na Cipru.
ma ide mi na zivce konstantno glorificiranje irana kao drzave, a ista je obicna licemjerna tvorevina kao i svi drustveni subjetki. pricaju se bajke o zastiti muslimana, a saradjuju sa indijiom koja gore ugnjetava muslimane nego izrael, suruju sa al kaidom u afganistanu, a onda najednom ko biva veliki protivnici iste i slicno, da se razumijemo nisu ni ostale muslimanske drzave koje imaju neku moc bolje, da ne bude da sam pristrasan.HarTar wrote: ↑05/08/2020 14:14Sirija je vještačka tvorevina i najbolje za sve njih dolje bi bila podjela na 3 dijela. Znam da to Izraelu najviše odgovara, ali bolje i to nego konstantno krvoproliće.The 51st State wrote: ↑05/08/2020 14:11znam da je saudija tu negativac i nisam licemjer, samo su iskoristili legalnost vlade kao izgovor, to neces nikad cuti od iranskih apologeta za siriju.
Na to sam mislio jebla me zurba.dječak sa šibicama wrote: ↑05/08/2020 13:26Nije vatromet vec pirotehnika gori, vidis da dim kulja iz skladista.AleksoMKD wrote: ↑05/08/2020 13:15 Sa 9GAG-a je ali izgleda da je pocelo sa vatrometom
https://9gag.com/gag/aYyGwYm
Niti jedan sa bilo kakvim dokazom. Samo rekla-kazala. Bas kao i ova ubleha za Bugarsku.Kikibombona wrote: ↑05/08/2020 14:07Na internetu imas stotine clanaka koji potvrđuju da je Hezbolah vise puta koristio hemikaliju. Nije slučajno da su odabrali luku kao skladiste, jer su znali da Izrael ne smije bomabardovati luku i ugroziti grad.salik79 wrote: ↑05/08/2020 13:50Kako je simpaticnobkada se braca po zlocinu, Saudi i Izraelci, pozivaju jedni na druge, a pogotovo kada nam to kiki, veliki fan Saudije i Izraela, prenosi
Naravno, clanak je iz AIJAC (Australian Israel Jewish Afair Council). A da ne govorim da je rijec o napadu koji veze nema s Hizbullahom, a koji je iskoristen da se u EU progura agenda o Hizbullahu kao teroristickoj organizaciji, koju su redovno stavljali na tapetu, ali je i redovno, do tada, padala.
https://www.telegraph.co.uk/news/2019/0 ... orth-west/
Ne radi se o jednom vec o vise slucajeva.
Ko ne zna historiju Libana, a pogotovo gradjanskog rata i izraelske agresije, tako to i pismatra. Ko je iole upucen nista mu nije cudno.
Normalno da ne odgovara, jer onda bi postojao Kurdistan na turskim granicama sa mogućim izlaskom na Mediteran. Ali bolje i to nego krvoproliće. P. S. Porediti Tursku sa hiljadugodišnjom konstantnom državotvornosti sa Sirijom koja je nastala kada su se britanci i francuzčići igrali crtajući granice država na BI po salvetama je i više nego smiješnoŠkobo Habu wrote: ↑05/08/2020 14:18Dok kao Turskoj to ne odgovara?![]()
Koja je to država nastala prirodnim putem, Erde ti?
Sirija kao administrativna cjelina u granicama slicnim danasnjim postoji jos od Rimljana. Po istom kriteriju, Turska postoji od 1514. kada su zauzeli istocnu Anadoliju od Perzije ako smo spremni malo zazmiriti, a od 1923. ako nismo.HarTar wrote: ↑05/08/2020 14:25Normalno da ne odgovara, jer onda bi postojao Kurdistan na turskim granicama sa mogućim izlaskom na Mediteran. Ali bolje i to nego krvoproliće. P. S. Porediti Tursku sa hiljadugodišnjom konstantnom državotvornosti sa Sirijom koja je nastala kada su se britanci i francuzčići igrali crtajući granice država na BI po salvetama je i više nego smiješnoŠkobo Habu wrote: ↑05/08/2020 14:18Dok kao Turskoj to ne odgovara?![]()
Koja je to država nastala prirodnim putem, Erde ti?![]()
![]()
HarTar wrote: ↑05/08/2020 14:25
Normalno da ne odgovara, jer onda bi postojao Kurdistan na turskim granicama sa mogućim izlaskom na Mediteran. Ali bolje i to nego krvoproliće. P. S. Porediti Tursku sa hiljadugodišnjom konstantnom državotvornosti sa Sirijom koja je nastala kada su se britanci i francuzčići igrali crtajući granice država na BI po salvetama je i više nego smiješno![]()
![]()
Škobo Habu wrote: ↑05/08/2020 14:31Bože sa kime se ja raspravljam... Lijepo sam naveo konstantu državotvornosti. Tu pored Osmanskog spada i Seldžučko carstvo... Ali nije bitno. Smaram se džabe. ĆaosHarTar wrote: ↑05/08/2020 14:25
Normalno da ne odgovara, jer onda bi postojao Kurdistan na turskim granicama sa mogućim izlaskom na Mediteran. Ali bolje i to nego krvoproliće. P. S. Porediti Tursku sa hiljadugodišnjom konstantnom državotvornosti sa Sirijom koja je nastala kada su se britanci i francuzčići igrali crtajući granice država na BI po salvetama je i više nego smiješno![]()
[/qote]
![]()
![]()
![]()
Moraš biti krajnje neobrazovan pa staviti znak jednakosti između Otomanske imperije i moderne Turske.
Iran ima svoju agendu, kao sto je ima i Rusija, Kina, Amerika i dr. e sad provodjenje te agende naravno zavisi od vojne, ekonomske i geopoliticke moci. To sto pojedini smatraju da je agenda jednih bolja od drugih ili da su jedni pravedniji od drugihThe 51st State wrote: ↑05/08/2020 14:19ma ide mi na zivce konstantno glorificiranje irana kao drzave, a ista je obicna licemjerna tvorevina kao i svi drustveni subjetki. pricaju se bajke o zastiti muslimana, a saradjuju sa indijiom koja gore ugnjetava muslimane nego izrael, suruju sa al kaidom u afganistanu, a onda najednom ko biva veliki protivnici iste i slicno, da se razumijemo nisu ni ostale muslimanske drzave koje imaju neku moc bolje, da ne bude da sam pristrasan.HarTar wrote: ↑05/08/2020 14:14Sirija je vještačka tvorevina i najbolje za sve njih dolje bi bila podjela na 3 dijela. Znam da to Izraelu najviše odgovara, ali bolje i to nego konstantno krvoproliće.The 51st State wrote: ↑05/08/2020 14:11
znam da je saudija tu negativac i nisam licemjer, samo su iskoristili legalnost vlade kao izgovor, to neces nikad cuti od iranskih apologeta za siriju.
Vjerujem da hoće. Sada je jedinstvena prilika da se izoliraju sociopate koji bi da ekonomskim sankcijama pobiju narod na Bliskom istoku. Ili, da ga makar pokrenu sa kućnih pragova put Evrope, koridorima trojanskog konja, Donmeh-Erdoana.
Po čemu je Erdoğan donmeh?!Challenger_ wrote: ↑05/08/2020 16:58Vjerujem da hoće. Sada je jedinstvena prilika da se izoliraju sociopate koji bi da ekonomskim sankcijama pobiju narod na Bliskom istoku. Ili, da ga makar pokrenu sa kućnih pragova put Evrope, koridorima trojanskog konja, Donmeh-Erdoana.
A nisam upratio, ko je i kada stavio Libanonu sankcije, i zbog cega ?Challenger_ wrote: ↑05/08/2020 16:58Vjerujem da hoće. Sada je jedinstvena prilika da se izoliraju sociopate koji bi da ekonomskim sankcijama pobiju narod na Bliskom istoku. Ili, da ga makar pokrenu sa kućnih pragova put Evrope, koridorima trojanskog konja, Donmeh-Erdoana.

Greece Sends Rescue Team, Equipment to Beirut After Blast