LGBT parada

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
S4mpion

#901 Re: LGBT parada

Post by S4mpion »

Hakiz wrote:
S4mpion wrote: To nije standard kojem težimo i nije najbolja solucija za dijete, već sam to rekao.

Mnoštvo je djece iz ekstremnog siromaštva izraslo u OK ljude, ali to ne znači da djeca iz domova trebaju biti dodjeljivana siromašnim porodicama.
Ne govorimo o siromaštvu nego o LGBT.
Pogriješio si, upravo sam ti dao kvalitetnu analogiju za shvatanje pojma "standard" koji se direktno projektuje na LGBT populaciju.

Ne moraš je prihvatit, nije ni bitno.
Connaisseur Karlin

#902 Re: LGBT parada

Post by Connaisseur Karlin »

MyTao wrote:Cesto pomislim da je Karlin profesionalni troll... Svaki argument usmjeri u picku materinu toliko da vise niko ne zna o cemu se prica.

Zar je vazno tacno koja je godina bila???? Valjda poenta ostaje ista? Dali ti uopste znas sta je poenta tog posta bila?

Profesionalno se uhvati za nesto banalno i odvede pricu u skroz drugom pravcu... iskreno se nadam da si troll, jer ako nisi nek je bog na pomoci onima s kojim zivis i razgovaras.... ne moze im biti nikako lahko.
godinu je prva postavila kandjanka, kao idebatu o americkim crncima, , ja sam odgovorila u skladu sa njenim postom :)

oh,da, i za preusmjeravanje price, obrati si kanadjanki :D
Connaisseur Karlin

#903 Re: LGBT parada

S4mpion wrote:
Hakiz wrote:
S4mpion wrote: Tvrdiš da je za dijete jednako iskustvo kad ima oca i kad nema oca, dakle, što implicira da otac nema nikakav uticaj na dijete. To se mora argumentovat, a teško je to uraditi, jer ti je potrebno ogromno istraživanje.
Šta sa milionima djece koja su u istoriji čovječanstva rasla bez jednog od roditelja i izrasli u sasvim OK ljude. Oni nisu dovoljna potvrda? Ne postoje, nebitni su?
To nije standard kojem težimo i nije najbolja solucija za dijete, već sam to rekao.

Mnoštvo je djece iz ekstremnog siromaštva izraslo u OK ljude, ali to ne znači da djeca iz domova trebaju biti dodjeljivana siromašnim porodicama.
S4mpinon, ovdje nisi u pravu, mnogi hetero parovi su dobijeni za usvajanje iako nisu siromasni, ali kriterij za godisnju zaradu je visok ili previsok :)

ne postoji idelano standardno drustvo, a djeca u LGBT zajednciama se radjaju decenijama, a vlro malo je usvjene djece od istopolnog para, iako danas upravo imaju takva prava :) narocito dva muskarca najmanje teze ka usvajanju djeteta. :) Lezbjeke , ako mogu, rodit ce svoje djete :)
Sanjarko

#904 Re: LGBT parada

Post by Sanjarko »

Korisničkoime wrote:
S4mpion wrote:
Korisničkoime wrote:Ljudi su debili nije to nešto novo, oni će se iskalit na nedužnom djetetu jer su protiv jebačine njihovih roditelja koji mu i nisu pravi roditelji.
Napravio si katastrofalnu grešku. Homo par je par u kojem nema muškarca ili žene, dakle, to je kompleksna društvena zajednica i ne može se svesti samo na "jebačinu", kako ti kažeš. Žena i muškarac nisu niti mogu biti jedno te isto.
Slažem se ali kada je u pitanju ne toleracija ili mržnja onda je to do jebačine, da imaš dva muškarca ili dvije žene da žive skupa ali nisu par ni u kojem smislu znači obični cimeri sve bi bilo ok, međutim onog momenta kada u to ubacimo sex sve poludi, dižu se seljačke bune, spremaju se vješala, ludilo.
Gdje to. :?: Vecina ovdje nije kako znam homoseksualce po ulici napadala. Jest manjina na ovim pokusajima parada slicno, ali po gradu itd. niko kako znam. Cak se i druze ljudi sa njima itd. Neki i vani otisli i udali, ozenili se.

Znaci bude na ovim pokusajima parada i slicnoga od strane nekih ali vecinu ljudi boli briga, ko koga. A sto bude, pa mozda sto hoce da paradiraju i slicno, sto misle ljudi da ce na tim paradama i slicno biti svega, a i ono bas je tesko neku grupu okrenut protiv druge.

Evo nas su ovdje sve nahuskali lako jedne na druge da se pokoljemo, bez veze.
Gojeni H

#905 Re: LGBT parada

Post by Gojeni H »

broj dva wrote:Dakle argumenti protiv LGBT se svode na :
1 - nije "normalno"
Ne moze niko svoju normalnost namecati drugima. Makar ne bi trebao. Meni nije turbo-folk normalan ali ga ne mislim zabranjivati.
Inace, "normalno" nema definiciju i mjenja se kroz vremenske periode.
2 - stetno je
Kome stetno? Kako i zasto ? Ne radi se o pedofiliji nego o osobama koje slobodne volje, po vlastitom izboru iz vlastitih nagona ulaze u homoseksualne veze i to im ocigledno ne steti. Ne steti ni drugima osim sto im remeti zeljenu sliku svjeta. "nece se meni pederi setat ulicom"
Ne setaju se tebi nego sebi. To sto tebe to iritira je tvoj problem i poradi na sebi.
3 - perverzno je
Mozda za tebe. Ali ima nas dosta kojim nije perverzno i kojima nije stalo do tvog misljenja. Nekom je oralni seks perverzan, nekom je analni seks perverzan, nekom je puno toga perverzno. Pa sta, niko te ne tjera da sam to radis ali pusti druge ljude da rade ono sto ih cini zadovoljnim.
4 - urusava instituciju porodice
Taj voz je davno napustio stanicu. 50 % razvoda, nesretni brakovi, nasilje u bliskim vezama...Zivot nije biblija/kuran, ima raznih vrsta porodica i ko moze nametatati svoju verziju idealizirane porodice drugim ljudima ? Niko. Nema uputstva za rukovanje zivotom, ljudi se snalaze i sve dok svojim djelima ne donose bol i nesrecu drugim ljudima treba ih pustiti na miru da svoju srecu traze.

Ovo stvarno nije komplikovano. Live and let live. Ne nameci svoju sliku svjeta drugima. Postoje mormoni sa 7 zena i 20 djece. Nije za mene ali eto ih nek se snalaze sve dok se adekvatno brinu o toj djeci i sve dok pri vlastitom izboru sklapaju takve familije.
Postoje "open" brakovi gdje ljudi mjenjaju partnere, idu u swing clubove i orgijaju. Nije za mene ali eto ih nek sebi ugadjaju.
Postoji i postojalo je puno toga, i neka je. Nema jedna formula za zivot koja odgovara svakom a na nama je da ljudima ne pravimo probleme radi izbora koje cine.
Navodi u postu su ti kontradiktorni. Mormonima nije dozvoljeno imati 7 zena, barem u SAD-u. Zabiljezeno je vise sudskih slucajeva.
Generalno se slazem da svako treba gledati svoj pos'o.
Connaisseur Karlin

#906 Re: LGBT parada

Vizionar 1985 wrote: Evo nas su ovdje sve nahuskali lako jedne na druge da se pokoljemo, bez veze.
narocito se prakticira u sektoru politike i sukoba, politicari gledaju i smijskajju se, a narod se mejdusobno svadja, pa se postavlja pitanje, koje glup,gluplji i najgluplji :D :lol: fino napisah ranije, neka se LGBTijevci sukobe sa politicarima, od naroda mogu dobiti svsta, od batina do rijeci razumijevanja i podrske :)
Connaisseur Karlin

#907 Re: LGBT parada

sherbett wrote:
MyTao wrote:Cesto pomislim da je Karlin profesionalni troll... Svaki argument usmjeri u picku materinu toliko da vise niko ne zna o cemu se prica.

Zar je vazno tacno koja je godina bila???? Valjda poenta ostaje ista? Dali ti uopste znas sta je poenta tog posta bila?

Profesionalno se uhvati za nesto banalno i odvede pricu u skroz drugom pravcu... iskreno se nadam da si troll, jer ako nisi nek je bog na pomoci onima s kojim zivis i razgovaras.... ne moze im biti nikako lahko.
Joooj sto si sladak :kiss: :lol:
morat cu nauciti tepati na forumu :D :lol:
dale cooper

#908 Re: LGBT parada

Post by dale cooper »

:lol: Sve znam. :mrgreen:

Uzmi ovo:

Image

pa pređi na ovo (ako nađeš :mrgreen: )

Image

Onda ćeš možda imati živaca da ostaneš u raspravi sa Karlinkom. :D
Connaisseur Karlin

#909 Re: LGBT parada

:hihihi:
Radio Sarajevo

#910 Re: LGBT parada

Post by Radio Sarajevo »

Ovo je tema koja se na forumu povlači već godinama.

Ono što jedino znam je da me nikad nijedan peder nije zajeb'o u životu. Ako su mi mogli pomoći, pomogli su, ali nikad nisu odmogli. Od njih me nikad glava nije zaboljela. Dobre su komšije, odlični drugovi, super kolege, dobri radnici i generalno skoro uvijek veoma dobri ljudi.

Nikad nisam imao loše iskustvo s njima.

Za razliku od njih, hetero i mačo tipovi su mi mnogo puta naudili.

Prihvatanje drugačijeg je osnovna civilizacijska tekovina, nešto kao vakcina. Ali mi i tu idemo unazad, umjesto naprijed, pa niti vakcinišemo djecu, niti prihvatamo normalne ljude, koji društvu samo mogu biti od koristi, nikako ne mogu biti šteta.
Connaisseur Karlin

#911 Re: LGBT parada

Radio Sarajevo wrote:Ovo je tema koja se na forumu povlači već godinama.

Ono što jedino znam je da me nikad nijedan peder nije zajeb'o u životu. Ako su mi mogli pomoći, pomogli su, ali nikad nisu odmogli. Od njih me nikad glava nije zaboljela. Dobre su komšije, odlični drugovi, super kolege, dobri radnici i generalno skoro uvijek veoma dobri ljudi.

Prihvatanje drugačijeg je osnovna civilizacijska tekovina, nešto kao vakcina. Ali mi i tu idemo unazad, umjesto naprijed, pa niti vakcinišemo djecu, niti prihvatamo normalne ljude, koji društvu samo mogu biti od koristi, nikako ne mogu biti šteta.

jos jedna stereotipna prica, u kojoj su hetero manje dobri ljudi od homo :-) :lol:
dječak sa šibicama

#912 Re: LGBT parada

Post by dječak sa šibicama »

Ako Holivud tako kaze, onda je tako.

Homoseksualci su uvijek drazesni ko pupoljci svibanjski :oops: dobrice, duse od ljudi, nikad losi, uvijek za primjer.
Radio Sarajevo

#913 Re: LGBT parada

Post by Radio Sarajevo »

Connaisseur Karlin wrote:
Radio Sarajevo wrote:Ovo je tema koja se na forumu povlači već godinama.

jos jedna stereotipna prica, u kojoj su hetero manje dobri ljudi od homo :-) :lol:
Ja sam samo prenio svoje iskustvo. Međutim, siguran sam da ti od njih bježiš kao đavo od krsta, pa i ne znaš kakvi su.
Connaisseur Karlin

#914 Re: LGBT parada

Radio Sarajevo wrote:
Ja sam samo prenio svoje iskustvo. Međutim, siguran sam da ti od njih bježiš kao đavo od krsta, pa i ne znaš kakvi su.
jos jedan sterotipan zakljucak :D
Radio Sarajevo

#915 Re: LGBT parada

Post by Radio Sarajevo »

Radio Sarajevo wrote:
Još jedan trol koji nema života, pa visi na forumu.

Uživaj :run:
Connaisseur Karlin

#916 Re: LGBT parada

dječak sa šibicama wrote:Ako Holivud tako kaze, onda je tako.

Homoseksualci su uvijek drazesni ko pupoljci svibanjski :oops: dobrice, duse od ljudi, nikad losi, uvijek za primjer.
kod mene je bio jedan, odvratan i nesposoban radnik, ali na visoj funkciji, i tokm gej parade je uspio "profesionalno natjerati" par radnika i otici na paradu i paradirati sa logom kompanije :D kasnije, rekli mu iz korpacije da moze traziti novi posao,jer je ziasta bio neosoban i drzak radnik :) dzaba mu je bilo reklairanje komapnije na gej paradi :D
Connaisseur Karlin

#917 Re: LGBT parada

Radio Sarajevo wrote:
Radio Sarajevo wrote:
Još jedan trol koji nema života, pa visi na forumu.

Uživaj :run:
sterotipni post, round 3 :D
Pandakonda

#918 Re: LGBT parada

Post by Pandakonda »

Možda je Karlinka lezba u poricanju :D
dječak sa šibicama

#919 Re: LGBT parada

Imaju oni jak lobi na sjevernoamerickom kontinentu, vidio sam svojim ocima u torontotu, par primjera. Kako guraju jedni druge, stimaju poslove, isto mafija :D

Mislim, nista tu nije nelegalno, ali svi znaju da se dobro medjusobno pomazu. Sto i nije lose, svaka im cast.

Te njihove parade, nista to nije slucajno, to je samo pocetak izgradnje LGBT institucionalne mafije :D
Connaisseur Karlin

#920 Re: LGBT parada

Pandakonda wrote:Možda je Karlinka lezba u poricanju :D
znaci, hetero ne smije kritikovati homo populaciju :-) :lol:
Connaisseur Karlin

#921 Re: LGBT parada

dječak sa šibicama wrote:Imaju oni jak lobi na sjevernoamerickom kontinentu, vidio sam svojim ocima u torontotu, par primjera. Kako guraju jedni druge, stimaju poslove, isto mafija :D

Mislim, nista tu nije nelegalno, ali svi znaju da se dobro medjusobno pomazu. Sto i nije lose, svaka im cast.

Te njihove parade, nista to nije slucajno, to je samo pocetak izgradnje LGBT institucionalne mafije :D
sve sto moze donjeti profit je dobro :D
dječak sa šibicama

#922 Re: LGBT parada

U pocetku su se navodno neki hetero seksualci bunili, nije im se svidjelo to sto homici imaju vece plate, bolje poslove, privatnici vise angazmana, bolje placene angazmane i slicno, a sve izganjano na pricu "kme mi smo ugrozeni".

Kasnije odustali :D ko veli, jurisanje na vjetrenjace.

Ali dobar je to sistem, "stavis na celo" da si gej, pa stisni i ne daj mi posao, ne angazuj me, ne povecaj mi platu. Odmah te tuzim za diskriminaciju :D
Pandakonda

#923 Re: LGBT parada

Post by Pandakonda »

Smiju, samo je pitanje zbog čega :D
Connaisseur Karlin

#924 Re: LGBT parada

Pandakonda wrote:
Smiju, samo je pitanje zbog čega :D
obrazlozia sam na temi, nisi pratio :-D
Last edited by Connaisseur Karlin on 20/05/2017 00:08, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#925 Re: LGBT parada

Kazu gejovi, ako kritikujes LGBT, onda si latentni peder.

Sto ce ga reci, kad Klintonkin fan kritikuje Trumpa, on je latentni Trumpovac.

Logika zeko pije mlijeko.
Post Reply