sherbett wrote:Ne moram.. ili zelim ili ne zelimradiša wrote:A sto moras sve da kuzis?sherbett wrote:Jah.. teme
Uopce ne kuzim oko cega se vi tu raspravljate
A sto tebe briga moja moranja?
tvoja moranja me nije briga
sherbett wrote:Ne moram.. ili zelim ili ne zelimradiša wrote:A sto moras sve da kuzis?sherbett wrote:Jah.. teme
A sto tebe briga moja moranja?
sherbett wrote:Jah.. teme
It_is_a_Leclerc wrote:U društvima koja imaju zavidan nivo poštivanja prava seksualnih manjina (npr. Njemačka) protesti nisu potrebni i nemaju svrhe, te se organiziraju parade, u smislu proslave, rekreativne šetnje, na kojoj se, istina, zna pojaviti razno-raznih gologuzih čudesa i krajnje neprimjerenih oblika ponašanja u javnosti.
U društvima u kojima seksualnim manjinama prijeti fizička smrt ako neko dozna da nisu heteroseksualci (kao što je to slučaj u BiH), nema nikakve paarade, proslave i sl., već se traži minimum - protestno okupljanje s ciljem traženja institucionalne, zakonske i svake druge zaštite pred diskriminacijom i istrebljenjem.
To vam je kao da neko kaže - Pa vidite, ne bi trebali dati 90-tih prava južnoafričkim crncima da protestuju protiv aparthejda, je, znate, borba za rasnu jednakost u SAD-u je donijela hiljade ubistava i nemira.
Ima na forumu cijela tema o carinjenju u BiH. Pa se digla frka kada je uvedeno da se i na pakete do 50 KM plaća špedicija.Gojeni H wrote:![]()
O kojoj BiH pricas?
U vezi s temom, kakav osjecaj znati da je najveci problem tvog drustva da li ce biti odrzana parada komoseksualaca ili ne ...
Tako je.hladan.preminger wrote:Gledam jucer na tv bila neka konferencija o ljudskim pravima i izmedju ostalog o pravima lgbtgfldopjwonfjiwpmg zajednice.
I izadje neka koza (izvinjavam se životinjama na poređenju) i kaze da se zakonom mora dozvoliti:
1. da se na zahtjev osobe može u dokumentima mjenjati oznaka pola čak i bez prolaska procesa primjene pola - operacije i hormonalna terapija, i
2. da se mora dozovlit upis u lične dokumente izmišljenih oznaka za polove tzv. gender pronouns.
To je toliko idiotski prijedlog da nemam riječi.
Prvo, pol osobe je određem rodjenem i on se ne može mijenjati niti jednom medicinskom procedurom. Možeš biti muško ili žensko, što je određeno kromosomima, xx ili xy. To važi za sve sisare. Ne sporim da se neko može osjećati muško u tjelu žene ili obratno, ali i dalje ostaje pol određenen kromosomima. Medicinu kao i ostale nauke ne zanimaju ničija osjećanja već fakti.
Drugo, oznaka pravog pola u dokumentima je važna i kod medicinksih pregleda i pružanja medicinske pomoći, od redovne do hitne. Da nije tako ne bi postojala cjela oblast medicine zvana ginekologija.
Treće, to je toliko idiotski prijedlog, jer se na zasniva na nečijim osjećanjima, i njegova bi implemetacija stvorila toliku zbrku da bi šteta bila mnogostruko veća od korisiti koja se ogleda u zadovoljenju nečijih osjećanja.
Ostalo: parade, brakovi itd bi sve dozvolio jer isto nema aposlutno štetnih posljedica po ostale članove zajendice. Što se tiče BiH, ne bih dozvolio usvjanje djece, ne zbog gay parova već zbog sredine koja bi štettno uticala na usvojenu djecu u takovim brakovima. Interes djece stavljam na prvo mjesto.
Voli to Bosnjo pogledati, dzaba sto im onoliko psuje sve zivo po forumima i fejsbuku.Prema toj mapi BiH, te jug Hrvatske i dio Srbije najviše više vole gledati starije gospođe i analni seks.
O ovoj BiH gdje je filmski festival o queer kulturi prekinut teškim premlaćivanjem okupljenih od strane radikalnih islamista.Gojeni H wrote:It_is_a_Leclerc wrote:U društvima koja imaju zavidan nivo poštivanja prava seksualnih manjina (npr. Njemačka) protesti nisu potrebni i nemaju svrhe, te se organiziraju parade, u smislu proslave, rekreativne šetnje, na kojoj se, istina, zna pojaviti razno-raznih gologuzih čudesa i krajnje neprimjerenih oblika ponašanja u javnosti.
U društvima u kojima seksualnim manjinama prijeti fizička smrt ako neko dozna da nisu heteroseksualci (kao što je to slučaj u BiH), nema nikakve paarade, proslave i sl., već se traži minimum - protestno okupljanje s ciljem traženja institucionalne, zakonske i svake druge zaštite pred diskriminacijom i istrebljenjem.
To vam je kao da neko kaže - Pa vidite, ne bi trebali dati 90-tih prava južnoafričkim crncima da protestuju protiv aparthejda, je, znate, borba za rasnu jednakost u SAD-u je donijela hiljade ubistava i nemira.![]()
O kojoj BiH pricas?
U vezi s temom, kakav osjecaj znati da je najveci problem tvog drustva da li ce biti odrzana parada komoseksualaca ili ne ...
29 napada na pripadnike seksualnih manjina u BiH, u kombinaciji sa uvjerljivo najmanjim stepenom institucionalne zaštite istih, govore suprotno.Nadzorna_ploca wrote:Sve zasnovano na nagadjanjima.
Balkanska čaršija ili evropska provincija svejedno je, ovo "nazadnih i malograđanskih shvatanja" vrhunski rečeno!It_is_a_Leclerc wrote:29 napada na pripadnike seksualnih manjina u BiH, u kombinaciji sa uvjerljivo najmanjim stepenom institucionalne zaštite istih, govore suprotno.Nadzorna_ploca wrote:Sve zasnovano na nagadjanjima.
BiH je tamnica ljudskih prava, a Sarajevo nije nikakav "evropski Jerusalem", već balkanska čaršija nazadnih i malograđanskih shvatanja.
To je tragična istina koju uviđate tek kad iz BiH odete u naprednije sredine.
Protesti su besmmisleni ,nemaju nikakv uticaj na danasnja drsutva, roslo je doba protseta, danas se drugacij ebori za vlastita prava.It_is_a_Leclerc wrote: I još jedanput - ovo nije bio pokušaj organiziranja nikakve parade, već protesta, javnog okupljanja koje je apsolutno svima garantovano Ustavom BiH, u članu 2. A osjećaj saznanja da živiš u državi gdje ustavom zagarantovana prava možeš dobiti samo ako si heteroseksualni bijelac pripadnik konstitutivnog narada koji pripada odgovarajućoj vjeri i govori b-h-s jezikom je prilično neugodan. Čak i za mene koji sam sve to, a kako je onda oni kojima nisu - samo oni znaju.
zasto sukob sa drzavnim institucijama ??Connaisseur Karlin wrote:Protesti su besmmisleni ,nemaju nikakv uticaj na danasnja drsutva, roslo je doba protseta, danas se drugacij ebori za vlastita prava.It_is_a_Leclerc wrote: I još jedanput - ovo nije bio pokušaj organiziranja nikakve parade, već protesta, javnog okupljanja koje je apsolutno svima garantovano Ustavom BiH, u članu 2. A osjećaj saznanja da živiš u državi gdje ustavom zagarantovana prava možeš dobiti samo ako si heteroseksualni bijelac pripadnik konstitutivnog narada koji pripada odgovarajućoj vjeri i govori b-h-s jezikom je prilično neugodan. Čak i za mene koji sam sve to, a kako je onda oni kojima nisu - samo oni znaju.
LGBT grupa mora imati osobe koje ih prezentiraju u sukobu sa dravnim insittucijama.
hajde razmisli "zasto"mO k3 wrote:zasto sukob sa drzavnim institucijama ??Connaisseur Karlin wrote:[
Protesti su besmmisleni ,nemaju nikakv uticaj na danasnja drsutva, roslo je doba protseta, danas se drugacij ebori za vlastita prava.
LGBT grupa mora imati osobe koje ih prezentiraju u sukobu sa dravnim insittucijama.
objasni mi , nisam ja "bistar" ko ti ...Connaisseur Karlin wrote:hajde razmisli "zasto"mO k3 wrote:zasto sukob sa drzavnim institucijama ??Connaisseur Karlin wrote:[
Protesti su besmmisleni ,nemaju nikakv uticaj na danasnja drsutva, roslo je doba protseta, danas se drugacij ebori za vlastita prava.
pa potrazi taktike borbe LGBT populacije od '50tih godinamO k3 wrote:objasni mi , nisam ja "bistar" ko ti ...Connaisseur Karlin wrote:hajde razmisli "zasto"mO k3 wrote: zasto sukob sa drzavnim institucijama ??
haaamO k3 wrote:uf karlin ides mi na zivac....i zasto se cudis sto nemas prijatelja...
Da sjedis pored mene dao bi ti cvoku ... haj sada sidji mi sa grbaceConnaisseur Karlin wrote:haaamO k3 wrote:uf karlin ides mi na zivac....i zasto se cudis sto nemas prijatelja...![]()
Krajisnik ba, smanji dozivljaje. Nije nimalo lijepo sto su vehabije (ali i navijaci BTW) napali bilo koga pa ni ove pedere i lezbace.It_is_a_Leclerc wrote:O ovoj BiH gdje je filmski festival o queer kulturi prekinut teškim premlaćivanjem okupljenih od strane radikalnih islamista.Gojeni H wrote:
![]()
O kojoj BiH pricas?
Evo, neka danas prođu dvije djevojke ili dva momka gradom držeći se za ruke. U najmanju ruku će dobiti salve uvrede, prijetnje smrću i fizičke nasrtaje. A kad padne noć možda i nož.
Čuli ste šta kažu organizacija - čak 29 teških napada na osobe lgbtiq2 osobe u BiH. Pretpostavimo da je kod nekih bila dovoljno samo i sumnja.
I još jedanput - ovo nije bio pokušaj organiziranja nikakve parade, već protesta, javnog okupljanja koje je apsolutno svima garantovano Ustavom BiH, u članu 2. A osjećaj saznanja da živiš u državi gdje ustavom zagarantovana prava možeš dobiti samo ako si heteroseksualni bijelac pripadnik konstitutivnog narada koji pripada odgovarajućoj vjeri i govori b-h-s jezikom je prilično neugodan. Čak i za mene koji sam sve to, a kako je onda oni kojima nisu - samo oni znaju.
Neodoljivo podsjećaš na jednog od popularnijih članova najpopularnijeg profašističkog portala na našim prostorima, alter ego?It_is_a_Leclerc wrote:29 napada na pripadnike seksualnih manjina u BiH, u kombinaciji sa uvjerljivo najmanjim stepenom institucionalne zaštite istih, govore suprotno.Nadzorna_ploca wrote:Sve zasnovano na nagadjanjima.
BiH je tamnica ljudskih prava, a Sarajevo nije nikakav "evropski Jerusalem", već balkanska čaršija nazadnih i malograđanskih shvatanja.
To je tragična istina koju uviđate tek kad iz BiH odete u naprednije sredine.