LGBT parada

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Connaisseur Karlin

#301 Re: LGBT parada "jopet"

Post by Connaisseur Karlin »

Edin H. wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
GAU8 wrote:
Kada bi se islo po "prioritetu" prvo bi se morao utvrditi prioritet. Ko kaze da je sejdic - finci bitniji recimo nekoj transrodnoj osobi nego njeno pravo na izjasnjenje o spolu???
Nema smisla sto govoris
GAU8, a sto ako je osoba iz LGBT jevrej ili rom :D
I hoce da postane presjednik predjsednistva BiH. :D
:D
Connaisseur Karlin

#302 Re: LGBT parada "jopet"

It_is_a_Leclerc wrote:Svaka čast ovim ljudima na hrabrosti danas. I svaka čast Našoj stranci koja je jedina politička stranka koja je stala uz njih. Liberali pokazuju da su, bez ikakve konkurencije, najprogresivnije društvene snage na globalnom nivou. I naravno, ambasadorima koji su, jadni, vjerovatno šokirani da u 21. vijeku neko u samoprozvanom "srcu Evrope" i "evropskom Jerusalemu" brani ljudima ustavno pravo koje je još definirala i Zemaljska vlada 1905. godine.

Činjenica da su potrebne ovolike snage sigurnosti, medijska hajka i internetski izljevi mržnje prema bilo kojoj grupi govore u prilog da BiH, odnosno Sarajevo kao njen reprezent, su samo primitivna, balkanska kasaba koja bi, da im nije donacija, još kaldrmama vodali konje i ispijali rakiještine po memljivim kafančugama. Ono, evropsko dno, pa još niže.

Mislim, znalo se to i od ranije - iz brojnih slučajeva gdje su osnovna ljudska prava ugrožena i ne poštuju se. LGBT prava su samo jedna od njih.
ti nemas pojma kako funkcionira diplomacija,birokracija, novac i politika :D
MyTao

#303 Re: LGBT parada "jopet"

Post by MyTao »

Edin H. wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
GAU8 wrote:
Kada bi se islo po "prioritetu" prvo bi se morao utvrditi prioritet. Ko kaze da je sejdic - finci bitniji recimo nekoj transrodnoj osobi nego njeno pravo na izjasnjenje o spolu???
Nema smisla sto govoris
GAU8, a sto ako je osoba iz LGBT jevrej ili rom :D
I hoce da postane presjednik predjsednistva BiH. :D
Plus gluho bilo ateista.
Pandakonda

#305 Re: LGBT parada "jopet"

Post by Pandakonda »

Transrodnog jevrejskog ateistu za predsjednika države :bih: :bih:
supercali

#306 Re: LGBT parada "jopet"

Post by supercali »

I to iz mjesanog braka a roditelji bili komunisti
Connaisseur Karlin

#307 Re: LGBT parada "jopet"

pretuzno je kad vidimo kako narod u jednoj drzavi rangira osobe :roll:

dali mi neko moze objasniti doticnu opterecenost :-) Mislim da je takvo razmisljanje produkt ucesca naroda u politicim partijama i poslovima u drzavnim isnittucijama, kao i u studenskomm domu kod Zahiragica :-) Meni je tesko povjerovati da je narod odlucio ostati glup :run:
Pandakonda

#308 Re: LGBT parada "jopet"

Post by Pandakonda »

Connaisseur Karlin wrote:pretuzno je kad vidimo kako narod u jednoj drzavi rangira osobe :roll:

dali mi neko moze objasniti doticnu opterecenost :-) Mislim da je takvo razmisljanje produkt ucesca naroda u politicim partijama i poslovima u drzavnim isnittucijama, kao i u studenskomm domu kod Zahiragica :-) Meni je tesko povjerovati da je narod odlucio ostati glup :run:
Većinu ljudi koje znam da su protiv lgbt osoba su iz vjerskog razloga protiv njih. Tako da što se mene tice vjera je glavni krivac zbog te mržnje, jer od malena se djecu uči kako je bog stvorio adama i evu a ne stevu i stevu, kako je bog spalio neke gradove jer su gejevi bili tu itd.
Connaisseur Karlin

#309 Re: LGBT parada "jopet"

Pandakonda wrote:
Connaisseur Karlin wrote:pretuzno je kad vidimo kako narod u jednoj drzavi rangira osobe :roll:

Većinu ljudi koje znam da su protiv lgbt osoba su iz vjerskog razloga protiv njih. Tako da što se mene tice vjera je glavni krivac zbog te mržnje, jer od malena se djecu uči kako je bog stvorio adama i evu a ne stevu i stevu, kako je bog spalio neke gradove jer su gejevi bili tu itd.
vjernici su bilo gdje u svijetu protiv homoseksulanosti, nije to speficno za balkansko podrucje :)

drzava svojim zakonima stiti ugrozene grupu, u ovom slucaju LGBT populaciju , zato sam napisala, parade i protesti nisu potrebni, potrbni su zakoni koji zabranjuju mrznju

danas imamo jod jedan problem: ako politicari prakticiraju govore mrznje, to je OK, ali ako osoba u medijima izjai isti stav, bude kaznjena, i ovakve primjere vidimo sriom svijeta, znaci, politika bira sto je isravno , a sto nije ispravno :roll:
It_is_a_Leclerc

#310 Re: LGBT parada "jopet"

Post by It_is_a_Leclerc »

LSD wrote:Ko mi ovo prijavljuje postove i zbog cega :facepalm:

I gdje su posebna prava za heteroseksualce :? hocemo i mi posebna prava, jer nas LGBT ugrožava svojim govorima mržnje i diskriminacijom.
Ja isto ne razumijem zašto bilo ko prijavljuje ovo tvoje.

Mislim, šta zna bog, nek' znaju i ljudi.

Ovakve se mudrolije dvaput ne pišu. :D
dječak sa šibicama

#311 Re: LGBT parada "jopet"

Post by dječak sa šibicama »

Podrzavam njihovo pravo da se drze za ruke dok setaju ulicom.

Natjerati bosance da im ne dobacuju uvrede dok to rade, ne znam kako to misle izvesti.

Sto se tice paradiranja, najbolje ko u Splitu, na ignore. Nije im vise interesantno paradirati, kad ih niko ne zeli primjetiti.
LSD

#312 Re: LGBT parada "jopet"

Post by LSD »

It_is_a_Leclerc wrote:
LSD wrote:Ko mi ovo prijavljuje postove i zbog cega :facepalm:

I gdje su posebna prava za heteroseksualce :? hocemo i mi posebna prava, jer nas LGBT ugrožava svojim govorima mržnje i diskriminacijom.
Ja isto ne razumijem zašto bilo ko prijavljuje ovo tvoje.

Mislim, šta zna bog, nek' znaju i ljudi.

Ovakve se mudrolije dvaput ne pišu. :D
Hocemo i mi , heteroseksualci, svoju paradu.
To ce biti težak test za ovu državu, ako želi u Evropu.
Tercius

#313 Re: LGBT parada "jopet"

Post by Tercius »

Svako ima pravo izbora, svako ima pravo izrazavanja i mirnog okupljanja,svako ima pravo da ne bude diskriminisan na osnovu rasne sexulane vjerske i druge opredjeljenosti, hocu da kazem da smo licemjerni do 3 pm.
LSD

#314 Re: LGBT parada "jopet"

Post by LSD »

Tercius wrote:Svako ima pravo izbora, svako ima pravo izrazavanja i mirnog okupljanja,svako ima pravo da ne bude diskriminisan na osnovu rasne sexulane vjerske i druge opredjeljenosti, hocu da kazem da smo licemjerni do 3 pm.
Svi imaju i zahtjevaju neka prava, samo heteroseksualci nemaju svoja...niko se za njih ne bori....licemjerni smo do bola, to treba istaci.
Tercius

#315 Re: LGBT parada "jopet"

Post by Tercius »

LSD wrote:
Tercius wrote:Svako ima pravo izbora, svako ima pravo izrazavanja i mirnog okupljanja,svako ima pravo da ne bude diskriminisan na osnovu rasne sexulane vjerske i druge opredjeljenosti, hocu da kazem da smo licemjerni do 3 pm.
Svi imaju i zahtjevaju neka prava, samo heteroseksualci nemaju svoja...niko se za njih ne bori....licemjerni smo do bola, to treba istaci.
Na koja konkretno prava heterosex.mislis ?
drndalo

#316 Re: LGBT parada "jopet"

Post by drndalo »

Tercius wrote:
LSD wrote:
Kako koja? Pa da slobodno marisu svakoga za koga smatraju shodno... :-)
LSD

#317 Re: LGBT parada "jopet"

Post by LSD »

Tercius wrote:
LSD wrote:
Npr. pravo na izražavanje i mirno okupljanje, npr. jednu slobodnu hetero paradu, a da nece biti ugroženi i diskrimisani od LGBT zajednice.
Tražimo od policije da rade svoje posao i zaštite hetero ljude.

Reci Stop heterofobiji :!:
drndalo

#318 Re: LGBT parada "jopet"

Post by drndalo »

LSD wrote:
Npr. pravo na izražavanje i mirno okupljanje, npr. jednu slobodnu hetero paradu, a da nece biti ugroženi i diskrimisani od LGBT zajednice.

Pa organizuj, najavi, odrzi...
Tercius

#319 Re: LGBT parada "jopet"

Post by Tercius »

LSD wrote: Npr. pravo na izražavanje i mirno okupljanje, npr. jednu slobodnu hetero paradu, a da nece biti ugroženi i diskrimisani od LGBT zajednice.

Pa super druze, znaci okupis se sa jos 2396 heterosexualaca podneses zahtjev nadleznoj P.U za javno okupljanje,napravite transparente, odredite jednog koji zna fino pricati, i kad vam odobre onda na ulicu po vec utvrdjenom planu i izrazite se sa svojim zahtjevima, policija vas cuva, i ne znam sta te sprecava u tome.
LSD

#320 Re: LGBT parada "jopet"

Post by LSD »

drndalo wrote:
LSD wrote:

Pa organizuj, najavi, odrzi...
Nemamo trenutno hetero lobi iza sebe, da evropa malo pogura sa lovom...ali bice i to abd :thumbup:
smijesni_ste

#321 Re: LGBT parada "jopet"

Post by smijesni_ste »

"Uvaženi" doktor sa KCUS-a...šta onda da očekujemo od drugih :roll:

Image
LSD

#322 Re: LGBT parada "jopet"

Post by LSD »

smijesni_ste wrote:"Uvaženi" doktor sa KCUS-a...šta onda da očekujemo od drugih :roll:

Image
Covjek iznosi samo svoje licno mišljenje. I nicije drugo.

Mnogi pripadnici LGBT zajednice smatraju heteroseksualce nekim bolesnicima i shizofrenicarima, samo zato što su drugaciji od njih i imaju drugaciju seksualnu orijentaciju.

Recimo stop predrasudama i govoru mržnje.
Pandakonda

#323 Re: LGBT parada "jopet"

Post by Pandakonda »

LSD wrote:

Pravo okupljanja ti je već zagarantovano kako ustavom tako i međunarodnom konvencijom, ali se samo zapitaj, da li je tebi ustvari potrebna hetero parada ? Ovo su samo neka od prava koje lgbt osobe nemaju:

- Pravo braka
- Pravo da nasljeđuju penziju od partnera
- Posjeta intenzivnoj njezi ako doktori kažu da samo porodica može ući
- Pravo na zdravstveno osiguranje preko partnera ako jedan/a ostane bez posla
- Kreditne pogodnosti koje su dostupne ljudima u bračnoj zajednici
- Usvajanje novog ili partnerovog djeteta

De ti meni nabroji koja prava nama kao heteroseksualcima fale ?
smijesni_ste

#324 Re: LGBT parada "jopet"

Post by smijesni_ste »

Iznosio je i Risto Djogo svoja misljenja...i nista drugo :roll:
hAZNADAR

#325 Re: LGBT parada "jopet"

Post by hAZNADAR »

Sramota je sto se jake policijske snage uopce angazuju za ovakvo sto.

Daleko veci problem u ovoj zemlji su nasilnici sto si daju za pravo fizicki napasti nekoga samo zato sto je drugaciji.
Gradjani koji svoj grad hvale kao simbol tolerancije moraju i ovakvo sto progutati. Kome se ne svidja - nek okrene glavu.
Post Reply