LGBT parada

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Irsar

#2326 Re: LGBT parada

Post by Irsar »

broj dva wrote:Ali moje mišljenje je da je taj proces normalizacije pozitivan za društvo, na više načina. Očigledno umanjuje neugodnosti LGBT osobama,
Šta je ugodno a šta neugodno opet nema veze sa time šta je dobro. Nema nužne veze. Možda bih čak ovdje trebao reći da, u suštini stvari, me ne zanima šta je kao "pozitivno" za društvo, ako kao cijena te "pozitivnosti" treba da bude propast nekog čovjeka (primjerice homoseksualca koji umisli da je ono što čini dobro i nastavi u tome). Ovaj svijet je nužno nesavršen, nikada se neće odstraniti neugodnosti i slično; drugi par rukava je što su neke neugodnosti nužan proizvod realnosti kao takve, ako je heteroseksualnost normalna onda svaka devijacija od toga nužno će da povlači za sobom neku neugodnost; kratka napomena da i heteroseksualnost kao takva nije bez "neugodnosti", od menstrualnih ciklusa žena do porođaja, moja glavna poenta ovdje je da ugodnost nema veze sa pozitivnošću.
koje ipak čine određen i ne zanemarljiv dio populacije, što je samo po sebi pozitivno, već i podstiče ostatak društva na šire okvire tolerancije što je takođe (najčešće) dobro a kod nas na balkanu i neophodno.
Jedno je tolerisati nešto, a sasvim drugo je normalizirati to isto. Čak mnogo šta od sve ove priče ne bi ovdje ni bilo da su se LGBTitd zadržali "među 4 zida" kako su neki (pogrešno) priželjkivali; u ovom slučaju riječ je nekoj vrsti tolerancije. Ovo što se sada čini je klasični pokušaj da se "definiše" kako su 1+1=3, iako to nikada nije bilo niti može biti. Naravno, za mene dodatni problem predstavlja i činjenica da je ovaj život samo kratki dio od sveukupnog života, a život "poslije" smrti za nepokajanog "geja" je nešto što nikako ne može opravdati svu navodnu"pozitivnost" koju "tolerancija i normalizacija" bi da postignu.

Ili ukratko: Bog > sve ostalo, uključujući "ugodnosti".
elcaliente

#2327 Re: LGBT parada

Post by elcaliente »

Joj ja kada vidim ove kao ovi sto protestuju u Tuzli, ove selefije qurci- palci divljaci koliko su odvratni izgledom nemogu jesti koliko mi se gade. Imam neki osjecas da svi smrde na znoj kao talibani.
Jos ljeti kada nose papuce na nogama po gradu, mogao bi povracati kada ih vidim.
Hebo majku zar se ne moze obuci kao covjek 2019 godine, hodaju kao da su u kamenom dobu.
Irsar

#2328 Re: LGBT parada

Post by Irsar »

plain vanilla wrote:https://tuzlanski.ba/carsija/okupljeni- ... oto-video/

Masovni prosvjedi u Tuzli :mrgreen:
Tim žalosnije, jer je ovom društvu očito važnije gledati najnoviju epizodu neke turske serije, ili najnoviju utakmicu neke nogomentne lige, nego se brinuti kako da žive u skladu sa svojim navodnim pripadanjem nekoj od religija i navodnom slijeđenju Božijih zapovijedi ("odvraćaj od zla, zapovijedaj dobro").

Kada šaka ljudi je sve što ostaje od nastojanja da se spriječi zlo, onda je jasno da to društvo ne vrijedi ničemu, već samo pojedinci unutar tog društva.
Hajvan

#2329 Re: LGBT parada

Post by Hajvan »

Irsar wrote:

Tim žalosnije, jer je ovom društvu očito važnije gledati najnoviju epizodu neke turske serije, ili najnoviju utakmicu neke nogomentne lige, nego se brinuti kako da žive u skladu sa svojim navodnim pripadanjem nekoj od religija i navodnom slijeđenju Božijih zapovijedi ("odvraćaj od zla, zapovijedaj dobro").

Kada šaka ljudi je sve što ostaje od nastojanja da se spriječi zlo, onda je jasno da to društvo ne vrijedi ničemu, već samo pojedinci unutar tog društva.
sto je zlo?
definisite ga?

u konkretnom slucaju iz ove vijesti, koji su to zli ljudi?
Irsar

#2330 Re: LGBT parada

Post by Irsar »

Not My Idea wrote:Ko prizna,pola mu se prasta!
Hmmm, a šta sa drugom polovicom? :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2331 Re: LGBT parada

Post by plain vanilla »

Irsar wrote:

Sta je tacno zlo? Sto se ljudi jebu s kim hoce, ne pitajuci javno mnijenje?
triconja

#2332 Re: LGBT parada

Post by triconja »

Koliko je kladionica zivota unistila a eto surenje u guzicu unistava pojedinca i drustvo, ma hajte molim vas :lol: :lol: :lol:

Koliko je porodica unistio homoseksualizam a koliko kladionica/alkohol/droga i slicne stvari? :lol:
elcaliente

#2333 Re: LGBT parada

Post by elcaliente »

Ja ne kontam protiv cega sada ovi protestvuju? Krivo im sto ovi gledaju gay filmove?
Irsar

#2334 Re: LGBT parada

Post by Irsar »

Hajvan wrote:sto je zlo?
definisite ga?
Odsustvo dobra. A dobro je sve što je usklađeno sa hijerarhijom (stvari koje postoje) kako ju je Bog uspostavio. 1+1=2 je istina, bila je istina prije 1000 godina i bit će zauvijek istina. Ista stvar sa Božijim zakonima, odredbama, ukratko hijerarhijom - istina koja se ne mijenja.
Možda je pregrubo reći "zli ljudi", približnije je reći "zločinitelji" (oni koji čine zlo), jer ne postoji niko i ništa što je potpuno zlo. Najveći zločinitelji, stoga, su ovi koji bi da normaliziraju LGBTitd ideologiju kao nepobitnu istinu. Ali svi mi imamo udjela u ovom zlu, neki kroz direktno promovisanje, neki kroz prećutno prihvatanje, a neki kroz svojevoljnu i dragovoljnu nezainteresovanost.
kakavdanakneiskustvu

#2335 Re: LGBT parada

Post by kakavdanakneiskustvu »

elcaliente wrote:Ja ne kontam protiv cega sada ovi protestvuju? Krivo im sto ovi gledaju gay filmove?

daj boze da i oni sami znaju tacno zbog cega su se okupili
Not My Idea

#2336 Re: LGBT parada

Post by Not My Idea »

elcaliente wrote:Ja ne kontam protiv cega sada ovi protestvuju? Krivo im sto ovi gledaju gay filmove?
:mrgreen: :lol:
kakavdanakneiskustvu

#2337 Re: LGBT parada

Irsar wrote:
definisite ga?
Odsustvo dobra. A dobro je sve što je usklađeno sa hijerarhijom (stvari koje postoje) kako ju je Bog uspostavio. 1+1=2 je istina, bila je istina prije 1000 godina i bit će zauvijek istina. Ista stvar sa Božijim zakonima, odredbama, ukratko hijerarhijom - istina koja se ne mijenja.
Možda je pregrubo reći "zli ljudi", približnije je reći "zločinitelji" (oni koji čine zlo), jer ne postoji niko i ništa što je potpuno zlo. Najveći zločinitelji, stoga, su ovi koji bi da normaliziraju LGBTitd ideologiju kao nepobitnu istinu. Ali svi mi imamo udjela u ovom zlu, neki kroz direktno promovisanje, neki kroz prećutno prihvatanje, a neki kroz svojevoljnu i dragovoljnu nezainteresovanost.

zar nije najnormalnije pustiti ljude koji organizuju taj festival da to na miru rade,kome to moze smetati,je li tjeraju nekog da dodje na taj festival ili kako se to vec zove?
Irsar

#2338 Re: LGBT parada

Post by Irsar »

plain vanilla wrote:Sta je tacno zlo? Sto se ljudi jebu s kim hoce, ne pitajuci javno mnijenje?
Nisam li već rekao da je društvo ovdje od sekundarnog značaja? Bog > sve. Ne zanima me šta društvo kaže o bilo čemu ako je to u koliziji sa vjerom. "Javno mišljenje" narodne mase, koju je lako manipulisati, nema nikakav značaj.

Zlo je primarno šta sami sebi čine, upropaštavajući svoje duše i pripremajući se za vatru na Ahiretu.
Irsar

#2339 Re: LGBT parada

Post by Irsar »

kakavdanakneiskustvu wrote:zar nije najnormalnije pustiti ljude koji organizuju taj festival da to na miru rade,kome to moze smetati,je li tjeraju nekog da dodje na taj festival ili kako se to vec zove?
Nema ništa "normalno" u promovisanju zla. Prisila ili ne, zlo ostaje takvo kakvo jeste.
kakavdanakneiskustvu

#2340 Re: LGBT parada

triconja wrote:Koliko je kladionica zivota unistila a eto surenje u guzicu unistava pojedinca i drustvo, ma hajte molim vas :lol: :lol: :lol:

Koliko je porodica unistio homoseksualizam a koliko kladionica/alkohol/droga i slicne stvari? :lol:

je li iko ikad protestovao,evo konkretno,ova grupacija ljudi,ove selefije ili kako se vec zovu,protiv ovolikog broja kladionica??
kakavdanakneiskustvu

#2341 Re: LGBT parada

Irsar wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:zar nije najnormalnije pustiti ljude koji organizuju taj festival da to na miru rade,kome to moze smetati,je li tjeraju nekog da dodje na taj festival ili kako se to vec zove?
Nema ništa "normalno" u promovisanju zla. Prisila ili ne, zlo ostaje takvo kakvo jeste.

šta je tu zlo,to što se ljudi vole?

spominješ boga,ako vjeruješ u to,pa on ih je takve stvorio,onda je do njega
triconja

#2342 Re: LGBT parada

Post by triconja »

kakavdanakneiskustvu wrote:
triconja wrote:Koliko je kladionica zivota unistila a eto surenje u guzicu unistava pojedinca i drustvo, ma hajte molim vas :lol: :lol: :lol:

je li iko ikad protestovao,evo konkretno,ova grupacija ljudi,ove selefije ili kako se vec zovu,protiv ovolikog broja kladionica??
Sta ce se bunit kad ih pola ima neki porok :lol:
elcaliente

#2343 Re: LGBT parada

Post by elcaliente »

daj boze da i oni sami znaju tacno zbog cega su se okupili
Malo mi baca na one fudbalske huligane po Rusiji, kada im je dosadno idu belaj da prave.
Kontaju petak navecer, dosada napala hajmo nekoga provocirati mozda bude kakve marisane.
insomnia78

#2344 Re: LGBT parada

Post by insomnia78 »

Znam ih desetine. I realno nisu “dobri” nimalo. Psihicki je to poremecaj
dale cooper

#2345 Re: LGBT parada

Post by dale cooper »

plain vanilla wrote:
agent_zero wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/pripadn ... /190315148

Kakvi zatucani umobolnici, redovno servisirani od arapofilsko-balijske SDA i tzv. IZ BiH.

Ove umobolnike po kratkom postupku deportovati u arapske i sirijske pustinje, pa tamo neka propisaju svoje retardirane umobolštine.
Ova grupica bradonja je apsolutno nebitna.
Problem je sto isto misle i nebradonje samo nisu dosli na prosvjede. Kakvih sam gadosti danas procitala, gluho bilo. Bosnjaci, Hrvati i Srbi, ateisti i teisti ujedinjeni u mrznji prema LGBT.
Ja ba. Ispadoše homoseksualci najveći problem u ovoj državi. :roll:
detroit-mercy

#2346 Re: LGBT parada

Post by detroit-mercy »

Sto ce protestovat kad ih pola visi po kladarama :mrgreen:. Uzdaju se u nafaku :mrgreen: .
detroit-mercy

#2347 Re: LGBT parada

Post by detroit-mercy »

insomnia78 wrote:Znam ih desetine. I realno nisu “dobri” nimalo. Psihicki je to poremecaj
Koga, pedera il selefija :mrgreen:
Hajvan

#2348 Re: LGBT parada

Post by Hajvan »

Irsar wrote:
definisite ga?

znaimljivi arsini….

prilicno zlobni, dodao bih
uskracuju drugim a prava koja su vama zagarantovana
pravo na slobodno ispovjedanje vjere i religije…ma koliko to vecini izgledalo kao atavizam i relikt nekih pradavnih vremena.
kakavdanakneiskustvu

#2349 Re: LGBT parada

triconja wrote:

Sta ce se bunit kad ih pola ima neki porok :lol:

ali zato nekakvi tamo filmovi,lezbejski,uh,odmah glave razbijati treba
insomnia78

#2350 Re: LGBT parada

Post by insomnia78 »

detroit-mercy wrote:
insomnia78 wrote:Znam ih desetine. I realno nisu “dobri” nimalo. Psihicki je to poremecaj
Koga, pedera il selefija :mrgreen:
I jednih i drugih :lol:
I ovih sto mjenjaju pol
Post Reply