LGBT parada

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Sanjarko

#1926 Re: LGBT parada

Post by Sanjarko »

triconja wrote: Prije se to nije gledalo ba vako nego je bio svak sa svakim, druga su vremena prije bila, mogo si u titin vakat spavat na klupi, ha ja :lol:
Ma bilo je svega naravno ali neke od tih valjda veza i nisu bile bas uvijek seksualne prirode. Tako sam razumio. Jb-ga mozda sam pogresno razumio.
nepoznati988

#1927 Re: LGBT parada

Post by nepoznati988 »

broj dva wrote:
nepoznati988 wrote:
triconja wrote:A sta cemo sa prikrivenim homoseksualcima, tipa ode babo malo kod mustafe pit a tamo u ceter zida se :izet: i oba se vracaju kuci zenama i djeci. :lol: :lol: :lol:
Necemo nista. Koga briga sta ko radi u svome domu. Problem je paradiranje i nametanje takvog ponasanja kao normalnog, modernog i pozeljnog.
Moderno ?? Jesi učio ikada o drevnim grcima ili antičkom rimu i njihovom stavu prema istospolnom seksu ?
fućka mi se za dotične. siguran sam da tada nisu pravili crtane sa djecu sa homoseksualnim likovima
triconja

#1928 Re: LGBT parada

Post by triconja »

nepoznati988 wrote: fućka mi se za dotične. siguran sam da tada nisu pravili crtane sa djecu sa homoseksualnim likovima
Ljudi primitivni i ogtaniceni bili ba, pravili samo predstave :mrgreen:
MarlboroGold

#1929 Re: LGBT parada

Post by MarlboroGold »

Nisu imali mahalu i njeno moralisanje kao što mi imamo.
MarlboroGold

#1930 Re: LGBT parada

Post by MarlboroGold »

Image

:D
Bloo
Globalna šefica

#1931 Re: LGBT parada

Post by Bloo »

nepoznati988 wrote:
broj dva wrote:
nepoznati988 wrote: Necemo nista. Koga briga sta ko radi u svome domu. Problem je paradiranje i nametanje takvog ponasanja kao normalnog, modernog i pozeljnog.
Moderno ?? Jesi učio ikada o drevnim grcima ili antičkom rimu i njihovom stavu prema istospolnom seksu ?
fućka mi se za dotične. siguran sam da tada nisu pravili crtane sa djecu sa homoseksualnim likovima
Nisu crtane, ali jesu pisali poeziju i književna djela :D
O ljepotama malih guzica mladića :mrgreen:
Gaj Valerije Katul - baci nestručno oko i uživaj :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#1932 Re: LGBT parada

Post by Bloo »

cyprus wrote: Recimo, mislim da nije dobro mijenjati postojeću definiciju braka, koja podrazumijeva da se radi o zajednici jednog muškarca i jedne žene....
Nisam ti htjela odgovarati na tvoj upis jer bi se razvilo u pravcu koji smo već vidjeli (incest, pedofilija).
Samo ti želim ovo napisati.
Brak - osim što je ekonomsko-pravni institut (te sva prava i obaveze koji proističu iz istog), je i zajednica dvoje ljudi koji se volU, poštuju i brinu jedno za drugo.

Ili lijepe riječi još iz 14. stoljeća...

It happens all the time in heaven,
And some day
It will begin to happen
Again on earth —

That men and women who are married,
And men and men who are
Lovers,
And women and women
Who give each other
Light,

Often will get down on their knees
And while so tenderly
Holding their lover's hand,
With tears in their eyes,
Will sincerely speak, saying,

My dear,
How can I be more loving to you;
How can I be more kind?

Hafiz
Idemedosumom

#1933 Re: LGBT parada

Post by Idemedosumom »

Ih, vanbračnih ljudi koji se volu na sve strane :oops:
Bloo
Globalna šefica

#1934 Re: LGBT parada

Post by Bloo »

Idemedosumom wrote:Ih, vanbračnih ljudi koji se volu na sve strane :oops:
Da, ali vanbračna zajednica dvoje HETEROseksualaca se tretira isto kao i brak dvoje heteroseksualaca :D I do toga se došlo kako...ne odmah.

Homoseksualci žele da bude nesretni kao i heteroseksualci i da budu u braku :mrgreen: zašto im braniti?
Idemedosumom

#1935 Re: LGBT parada

Post by Idemedosumom »

Muški nek se ožene, ženske udaju, nek žive po mogućnosti u zajednici... Nesreća zagarantovana :thumbup:

A vamo sa strane neka se sastaju sa svojim istospolnim ljubavima, biće im uzbudljivije :P
Bloo
Globalna šefica

#1936 Re: LGBT parada

Post by Bloo »

Idemedosumom wrote:Muški nek se ožene, ženske udaju, nek žive po mogućnosti u zajednici... Nesreća zagarantovana :thumbup:

A vamo sa strane neka se sastaju sa svojim istospolnim ljubavima, biće im uzbudljivije :P
Vidiš i taj glagol treba razmotriti :D uDATI :mrgreen: postao je passe
Cookie85

#1937 Re: LGBT parada

Post by Cookie85 »

Image

:run:
problemnatravunu

#1938 Re: LGBT parada

Post by problemnatravunu »

Hoće li neko da razjasni, dakle, gej se postaje vanjskim uticajem okoline, pa tako djeca (usvojena) koju odgoji gej par su odmah po difoltu gejevi???

Ja nikako ne mogu povjerovati u to!
Smatram da je seksualno opredjeljenje urođena stvar, i nema šansi da oni to dijete "uvjere" u drugačije seksualno opredjeljenje, jedino će takvo dijete biti kad odraste sa daleko širim i liberalnijim pogledima na svijet i život, doduše, psiha je čudna stvar, može se iz njega izroditi i opaki gejomrzac!
Da vas čujem!
Idemedosumom

#1939 Re: LGBT parada

Post by Idemedosumom »

Opredjeljenje i urođena stvar. Malo ne ide zajedno, wouldn't you say?
problemnatravunu

#1940 Re: LGBT parada

Idemedosumom wrote:Opredjeljenje i urođena stvar. Malo ne ide zajedno, wouldn't you say?
U pravu si, lose sam se izrazio, dakle , dakle nikakvo opredjeljenje, nego urođena stvar, tako nekako...
Evo polazim od sebe, dakle oduvijek hetero, i ne znam sta bi mi se trebalo desiti, kakvi i čiji uticaji bi trebali biti, da bi mi muški odjedanput bili seksualno privlačni :shock: ma hajte molim vas! :run: :lol:
Čak sam se družio (ono komšijski) u jednom periodu života sa gej likom, kome je povremeno svraćao i partner, fini produhovljeni ljudi, nikad nisu nista pokusavali prema meni i drugim hetero komšijama, :lol: , i sigurno su karindžali jedan drugoga kad su sami, ali to je njihova privatna stvar :D :lol:
Last edited by problemnatravunu on 20/01/2019 10:18, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#1941 Re: LGBT parada

Post by Bloo »

Seksualna orijentacija*
Cookie85

#1942 Re: LGBT parada

Post by Cookie85 »

problemnatravunu wrote:Hoće li neko da razjasni, dakle, gej se postaje vanjskim uticajem okoline, pa tako djeca (usvojena) koju odgoji gej par su odmah po difoltu gejevi???

Smatram da je seksualno opredjeljenje urođena stvar, i nema šansi da oni to dijete "uvjere" u drugačije seksualno opredjeljenje, jedino će takvo dijete biti kad odraste sa daleko širim i liberalnijim pogledima na svijet i život, doduše, psiha je čudna stvar, može se iz njega izroditi i opaki gejomrzac!
Da vas čujem!
Sta mislis , otkako znas za sebe i imas mamu/mamu ili tata/tatu i da ti je to svakodnevnica mislio bi da to treba tako da bude, mozda bi cak smatrao da su heteroseksualci neki bolesnici.

Zasto prije nije toliko bilo pederluka? Nemoj mi reci samo da je nesto drugacije bilo kao manje se pricalo i sl.
A zasto je u zadnjih par godina porastao broj pederluka? Moderno? Na tv i internetu non stop neki pederluk... evo primjer na svakoj novoj seriji ili filmu ima scena o pederluku.
Atego

#1943 Re: LGBT parada

Post by Atego »

Cookie85 wrote:Na tv i internetu non stop neki pederluk... evo primjer na svakoj novoj seriji ili filmu ima scena o pederluku.
S*ebase mi najnovije Zvjezdane Staze. :-x
problemnatravunu

#1944 Re: LGBT parada

Cookie85 wrote:
problemnatravunu wrote:Hoće li neko da razjasni, dakle, gej se postaje vanjskim uticajem okoline, pa tako djeca (usvojena) koju odgoji gej par su odmah po difoltu gejevi???

Da vas čujem!
Sta mislis , otkako znas za sebe i imas mamu/mamu ili tata/tatu i da ti je to svakodnevnica mislio bi da to treba tako da bude, mozda bi cak smatrao da su heteroseksualci neki bolesnici.

Zasto prije nije toliko bilo pederluka? Nemoj mi reci samo da je nesto drugacije bilo kao manje se pricalo i sl.
A zasto je u zadnjih par godina porastao broj pederluka? Moderno? Na tv i internetu non stop neki pederluk... evo primjer na svakoj novoj seriji ili filmu ima scena o pederluku.
Da, mozda bih tako mislio, ali instinkt je jači, i sigurno bi partnera(icu) tražio na "drugoj strani", eto to ja hoću reći!
Mišo_Kovač

#1945 Re: LGBT parada

Post by Mišo_Kovač »

Uzas... :sad: Zvjezdane Staze, seriju koja prikazuje brilijantne stvari koje čovječanstvo moze postici ako se oslobodi primitivizma, konzervatizma, diskriminacije, religije i novca, sjebaše homofobima i konzervama... :sad: Gene Roddenberry se okrece u grobu :-)
kakavdanakneiskustvu

#1946 Re: LGBT parada

Post by kakavdanakneiskustvu »

Boemica wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

neki ne podrzavaju gay populaaciju nego su protiv nasilja nad ljudim drukcoije sexualne orijentacije
Nasilja, uskraćivanja prava, želje da ih se "preodgoji" i prekroji, predrasuda, itd.
da
insomnia78

#1947 Re: LGBT parada

Post by insomnia78 »

Image
almir90

#1948 Re: LGBT parada

Post by almir90 »

Ja sam bio protiv parade i općenito homoseksualnih osoba prije dok sam bio mlađi; razlozi su mnogi, al' ukratko radi se o manjini, i kao takve ma šta oni bili, društvo nas uči da ih ne prihvatamo. Sticajem okolnosti sam na poslu imao priliku da upoznam jednu gay osobu, i kada makneš na stranu seksualnos (nažalost, to je stvar koju nisu birali, već su se tako rodili,) i dotakneš se normalnih tema može se vidjeti da su to osobe kao i mi (heteroseksualci.) S tim da definitivno nose mnogo veće emocionalne tegobe zbog odbacivanja od društva; slično odbacivanje od društva se dešava i mnogim heteroseksualnim osobama - al' to nije tema, mada su to osobe koje mogu razumjeti jedne druge.

Što se tiče parade, ja ću definitivno biti uvijek protiv ako se to radi o onim klasičnim paradama po svijetu gdje hodaju goli, ono nije dobro za zdrav razum. Naravno da nisam ja taj koji će odlučivati šta ko smije da radi, nisam ja osoba s takvom moći, ali ću uzeti sebi za pravo da podijelim svoju ideju. Prvo kao što sam rekao gore što se tiče seksualnosti, to ne možemo birati već se s time rađamo i kao takva, njihova sekusalnost treba da se postavi kao sporedna stvar. Prvo LGBT zajednica mora maknuti one kojima je najvažnije da oni budu prihvaćeni zbog svoje sekusalnosti, nose previše emocionalnog tereta i sa agresivnim nastupom neće ništa postići. Da bi bili prihvaćeni definitivno se moraju više fokusirati na stvare koje dijele sa heteroseksualnim osobama. Primjer tome može biti posao koji obavljaju i koliko doprinose ovom društvu. Ne znam tačno, ali vjerujem da mnogi nisu teret državi ni roditeljima već da su obrazovavni (ne misim na nivo obrazovanja, već općenito,) da su emancipovani, daju doprinos državi i razvoju sa svojim radom. Ako se to stavi više u fokus, da oni ništa manje ne vrijede kada je davanje doprinosa, s vremenom bi bilo lakše da ih se prihvati jer bi ih ne bi posmatrali samo kao homoseksualce. Naravno da je ovo stvar za koju treba vremena i neće se ništa brzo riješiti.

Ako će organizovati kakvu paradu, nek to bude da se prezentuju društvu da su koristan dio društva, a ne da se fokus svodi samo na njihovu seksualnost - ja dajem podršku. Opet kažem nisam ja taj koji će govoriti šta ko treba da radi, ovo je samo moja ideja.
triconja

#1949 Re: LGBT parada

Post by triconja »

Cookie85 wrote:

Da vas čujem!

Kad smo kod bolesti i ja sam mislio za citave narode da su bolesni bez reparacije nakon citanja o njihovim dostignucima :lol: :lol: :lol:
Hakiz

#1950 Re: LGBT parada

Post by Hakiz »

almir90 wrote:Ako će organizovati kakvu paradu, nek to bude da se prezentuju društvu da su koristan dio društva, a ne da se fokus svodi samo na njihovu seksualnost - ja dajem podršku. Opet kažem nisam ja taj koji će govoriti šta ko treba da radi, ovo je samo moja ideja.
Kako zamišljaš da na paradi ne stave fokus na svoju seksualnost kada su diskriminisanu upravo zbog seksualnosti?

Eto, odbaci seksualnost, koji su još razlozi zašto ljudi mrze ili ne podnose LGBT osobe?

Nema drugih razloga, isključivo seksualnost.
Post Reply