LGBT parada

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
tuzlak1212

#1901 Re: LGBT parada

Post by tuzlak1212 »

Boemica wrote: Zato što ćeš ako ti se dijete rodi sa trećom rukom koja nije funkcionalna (tako je u većini slučajeva sa viškom, bude nerazvijen dovoljno) da dok je još beba i ništa ne zna, odradiš tu operaciju i daš mu još bolji kvalitet života.

Šta bi ti sa djetetom koje ti prizna da je homo? Vodio ga na lobotomiju?
A ako je funkcionalna treca ruka? O tome ja i govorim, forsira se sloboda i kvalitet života lgbt populaciji sa argumentima s kojima ste sami sebi kontradiktorni u nekim drugim situacijama.
Boemica

#1902 Re: LGBT parada

Post by Boemica »

tuzlak1212 wrote:
Boemica wrote: Zato što ćeš ako ti se dijete rodi sa trećom rukom koja nije funkcionalna (tako je u većini slučajeva sa viškom, bude nerazvijen dovoljno) da dok je još beba i ništa ne zna, odradiš tu operaciju i daš mu još bolji kvalitet života.

A ako je funkcionalna treca ruka? O tome ja i govorim, forsira se sloboda i kvalitet života lgbt populaciji sa argumentima s kojima ste sami sebi kontradiktorni u nekim drugim situacijama.
Gdje si našao slučaj osobe sa tri sasvim funkcionalne ruke?
tuzlak1212

#1903 Re: LGBT parada

Post by tuzlak1212 »

Boemica wrote:
tuzlak1212 wrote:

karikiram
triconja

#1904 Re: LGBT parada

Post by triconja »

Boemica wrote:
tuzlak1212 wrote:

Imas indijskih bogova sa otijem deformitetima kolko hoš. To znaci da taki ljudi ako im se pusti da tako zive bidnu bogovi, ha ja :lol: :lol: :lol:
kakavdanakneiskustvu

#1905 Re: LGBT parada

Post by kakavdanakneiskustvu »

славянин wrote:
tuzlak1212 wrote:Tito bi to sve na goli otok... :bih:
Bojim se da nam u najmanju ruku treba nesto velicine Hvara.Zamisli onda cetnike,vehabije,gejeve (barem ove sto masu zastavicama) ustase itd ... zajedno lupaju kamenje :D :D

ma takvi nekima nisu problem,ti cetnici,ustase,domaci izdajnici,nego lezbejke i homoseksualci
Matzan

#1906 Re: LGBT parada

Post by Matzan »

Češći je slučaj kod nas u Bosni da se rodi dijete sa trećom nogom. :mrgreen:
Boemica

#1907 Re: LGBT parada

Post by Boemica »

tuzlak1212 wrote: karikiram
Čemu karikiranje?

Ako se moje dijete rodi sa oslabljenim vidom/sluhom/ekstremitetom, a ja mogu nešto učiniti da mu pomognem, olakšam, promjenim na bolje tu situaciju, ne znači da mu uzimam slobodu, niti da želim da mijenjam, želim samo da mu pružim što bolju startnu poziciju.

Kakve slobode branitelji (među koje si me svrstao a ne znaš da li sam ili nisam) homoseksualnih osoba uskraćuju osobama sa invaliditetom?

I kako to jedna homoseksualna osoba može da se uopšte poredi sa osobom sa invaliditetom. Problem je što polaziš na startu od pretpostavke da je to bolest, neprirodno, poput invaliditeta (a vidi čuda i invalidnost, urođena je sasvim prirodna - da nije, ne bi se ni rađali takvi ljudi) i da se treba mijenjati.

Ako neko svoju homoseksualnost u ovoj našoj sredini ne ispoljava, može sasvim kvalitetno i bez problema da živi. U nekim drugim zemljama može isto tako kvalitetno da živi dok je i ispoljava, čemu onda to mjenjati?

Evo, šta je bezazlenije, jednostavno se pomiriti sa preferencijama koje ispoljava tvoje dijete, ne forsirati ih, ali ni ne ubijati ih, pa kad odraste nek' se jebe s' kim hoće u svoja četiri zida, ili dijete koje tek spoznaje svoju seksualnost vodati po psihijatrima, psiholozima, izlagati nekakvim proučavanjima, pokušavati prekrojiti po svojoj mjeri. Šta je bezopasnije za to dijete? Šta misliš kakvo bi dijete koje ti izložiš ko zna čemu iz čiste želje da ga prekrojiš da bude po svojoj mjeri, imalo kvalitet života? Ne mora se sad uopšte govoriti o kvalitetu života, kakav bi imalo mentalni sklop, psihičko i emotivno stanje nakon prolaska kroz sve to.
tuzlak1212

#1908 Re: LGBT parada

Post by tuzlak1212 »

Boemica wrote:
tuzlak1212 wrote: karikiram
Čemu karikiranje?

Ako se moje dijete rodi sa oslabljenim vidom/sluhom/ekstremitetom, a ja mogu nešto učiniti da mu pomognem, olakšam, promjenim na bolje tu situaciju, ne znači da mu uzimam slobodu, niti da želim da mijenjam, želim samo da mu pružim što bolju startnu poziciju.

Kakve slobode branitelji (među koje si me svrstao a ne znaš da li sam ili nisam) homoseksualnih osoba uskraćuju osobama sa invaliditetom?

I kako to jedna homoseksualna osoba može da se uopšte poredi sa osobom sa invaliditetom. Problem je što polaziš na startu od pretpostavke da je to bolest, neprirodno, poput invaliditeta (a vidi čuda i invalidnost, urođena je sasvim prirodna - da nije, ne bi se ni rađali takvi ljudi) i da se treba mijenjati.

Ako neko svoju homoseksualnost u ovoj našoj sredini ne ispoljava, može sasvim kvalitetno i bez problema da živi. U nekim drugim zemljama može isto tako kvalitetno da živi dok je i ispoljava, čemu onda to mjenjati?

Evo, šta je bezazlenije, jednostavno se pomiriti sa preferencijama koje ispoljava tvoje dijete, ne forsirati ih, ali ni ne ubijati ih, pa kad odraste nek' se jebe s' kim hoće u svoja četiri zida, ili dijete koje tek spoznaje svoju seksualnost vodati po psihijatrima, psiholozima, izlagati nekakvim proučavanjima, pokušavati prekrojiti po svojoj mjeri. Šta je bezopasnije za to dijete? Šta misliš kakvo bi dijete koje ti izložiš ko zna čemu iz čiste želje da ga prekrojiš da bude po svojoj mjeri, imalo kvalitet života? Ne mora se sad uopšte govoriti o kvalitetu života, kakav bi imalo mentalni sklop, psihičko i emotivno stanje nakon prolaska kroz sve to.
To je tvoj stav. Uredu :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#1909 Re: LGBT parada

Nivelacija wrote:Svako ko podrzava pedere je neprijatelj covjecanstva, drzave, porodice i djeteta.

Ps. Blago kuci koju ti zaobidjes @bloo

nestvarno je da ovo neko danas naoiše,nestvarno
Boemica

#1910 Re: LGBT parada

Post by Boemica »

tuzlak1212 wrote: To je tvoj stav. Uredu :thumbup:
Pa je, moj je stav uredu.
Ti bi trebao OZBILJNO da se zamisliš oko ovih posljednih stavova.
tuzlak1212

#1911 Re: LGBT parada

Post by tuzlak1212 »

Boemica wrote:
Baš ozbiljno? :lol:

Edit. Nisam rekao da je uredu. Rekao sam uredu, hvala za svoje mišljenje i doprinos temi. :thumbup:
Last edited by tuzlak1212 on 19/01/2019 18:43, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#1912 Re: LGBT parada

Rizvan wrote:
cyprus wrote:
Po nekim pitanjima sam zapravo tradicionalista...
Nema to veze sa tradicionalizmom ili liberalizmom, radi se o jednakosti pred zakonom.
Recimo, mislim da nije dobro mijenjati postojeću definiciju braka, koja podrazumijeva da se radi o zajednici jednog muškarca i jedne žene... Ako bismo to pitanje otvorili, onda se bojim da bismo čitavu društvenu organizaciju izvrnuli naopačke... Ako kažemo da brak može biti i između dva muškarca ili dvije žene, zašto onda ne pokrenuti i disusiju da li onda može biti i između pet muškaraca i četiri žene... Da li može biti između članova bliske rodbine? Da li onda u brak moraju biti uključena isključivo ljudska bića? Moraju li biti uključeni samo živi organizmi? Može li se bračna zajednica zasnovati sa samim sobom?

Na stranu filozofija....evo neke real life situacije.....

1. Meho Mehić otišao u Njemačku i kroz par godina želi dovesti svog momka gore. Da ima djevojku, vrlo jednostavna procedura, oženi je i čekaju vizu za spajanje porodice. S momkom nema mogućnost sklapanja braka i samim tim pred njemačkim zakonom njih dvojica su jedan za drugog niko i ništa.

2. Mehi Mehiću iznenada umre momak, bez ostavljenog testamenta, s kojim je godinama dijelio život i životne troškove, ali svu momkovu imovinu naslijedi njegova familija s kojom momak i nije bio blizak, možda su ga se i odrekli kad su saznali kako živi. Ali pred očima zakona oni imaju pravo, a Meho mu je niko i ništa.

3. Mehi Mehiću momak je nezaposlen, pa ga želi staviti na svoju poreznu karticu, da plaća manji porez. Da Meho ima djevojku, jednostavno oženi je i tako ostvari porezne olakšice, ali kako s momkom to nije moguće, prema poreznoj mu je ovaj niko i ništa.

Radi li se u ovim slučajevima o diskriminaciji?
Ako se slažeš da se radi o diskriminaciji, kako ukloniti tu diskriminaciju?

Zakonom koji bi dao istospolnim parovima određena prava, legalizovanu zajednicu, ali ne i brak?
A šta je sa tim ostalim pravima, nazivom brak, ne radi li se u tom slučaju opet o diskriminaciji, o diskriminaciji na osnovu spola?
U konačnici radi se o dvije punoljetne osobe koje formiraju zajednicu pred zakonom, na osnovu koje će uživati prava i obaveze, tako da i zakon koji im to omogućava treba biti isti, sve drugo je diskriminacija.

:thumbup:
Boemica

#1913 Re: LGBT parada

Post by Boemica »

tuzlak1212 wrote:
Boemica wrote:
Baš ozbiljno? :lol:

Edit. Nisam rekao da je uredu. Rekao sam uredu, hvala za svoje mišljenje i doprinos temi. :thumbup:
Da, baš ozbiljno.
A onda ozbiljno da se zamisliš kako za ručicu vodiš svog desetogodišnjeg sina koji se lupam igra sa barbikama doktoru da ga prekroji.

Znam da nisi rekao, to sam ja rekla.
kakavdanakneiskustvu

#1914 Re: LGBT parada

Pandakonda wrote:
tuzlak1212 wrote:
Hakiz wrote: Ne možeš porediti izbor sa biološkom određenosti.
Zašto djeci kada se rode sa 3 ruke sjeku jednu ruku?
Zašto sijamske blizance odvajaju ili barem pokusavaju? Zašto rodjenim slijepim osobama pokusavaju vid vratit? Zašto novorodjencad sa bilo kakvim devijacijama hoće da ispravljaju...
Koja je tu logika, ti ljudi mogu funkcionisat i sa 2 i sa 3 ruke?

Sve je to bioloska odredjenost, zato to mjenjaju? Koja je razlika između odluke roditelja da djetetu odsjece trecu ruku i odluke roditelja/drustva da se seksualnost ogranici samo na suprotan spol? :?:
Ti porediš nešto što ti legitimno otežava život sa nečim što je jednostavno ljubavna atrakcija. Stvar je vrlo prosta, možete imati kakav god hoćete stav o tim brakovima ali ga nemate pravo zabraniti, ne voliš čokoladu, nemoj je jest, živi i pusti druge da žive. Isto kao i za brakove različitih rasa, religija itd. Misli šta hoćeš ali ne brani ono što se tebe ne dotiče

:thumbup: :thumbup: a vecine nas se ne dotice sto ce se dvije lezbejke ako hoce vjencati,njihova stvar,sta to ima nekome drugom smetati?
Matzan

#1915 Re: LGBT parada

Post by Matzan »

Mogli bi ovi što podržavaju gay populaciju to nekad i praktično pokazati, a ne samo ovako teoretski na forumu.
tuzlak1212

#1916 Re: LGBT parada

Post by tuzlak1212 »

Boemica wrote: Da, baš ozbiljno.
A onda ozbiljno da se zamisliš kako za ručicu vodiš svog desetogodišnjeg sina koji se lupam igra sa barbikama doktoru da ga prekroji.

Znam da nisi rekao, to sam ja rekla.
Neću ja ništa zamišljat. Zamišljaj ti od svoje djece šta hoćeš, ja ovdje pričam općenito a ne lično.
Mišo_Kovač

#1917 Re: LGBT parada

Post by Mišo_Kovač »

Praktično podrzavanje gay populacije se, u konacnici, svodi na podrzavanje normalnih politickih elemenata koji bi dolaskom na vlasti donijeli zakone o nivelaciji prava homo i heteroseksualnih parova po svim pitanjima. Drugacijih mehanizama nema (osim izravnog referenduma, al to je opet glasanje) :D
MarlboroGold

#1918 Re: LGBT parada

Post by MarlboroGold »

Nekima su argumenti na nivou osnovne škole.
Boemica

#1919 Re: LGBT parada

Post by Boemica »

Da, posto se tebi i tvom djetetu to nikako ne moze dogoditi.

Na ove stvari se pocne drugacije gledat kad se osjete na vlastitoj kozi :)
kakavdanakneiskustvu

#1920 Re: LGBT parada

Matzan wrote:Mogli bi ovi što podržavaju gay populaciju to nekad i praktično pokazati, a ne samo ovako teoretski na forumu.

neki ne podrzavaju gay populaaciju nego su protiv nasilja nad ljudim drukcoije sexualne orijentacije
Boemica

#1921 Re: LGBT parada

Post by Boemica »

kakavdanakneiskustvu wrote:

neki ne podrzavaju gay populaaciju nego su protiv nasilja nad ljudim drukcoije sexualne orijentacije
Nasilja, uskraćivanja prava, želje da ih se "preodgoji" i prekroji, predrasuda, itd.
broj dva

#1922 Re: LGBT parada

Post by broj dva »

nepoznati988 wrote:
triconja wrote:A sta cemo sa prikrivenim homoseksualcima, tipa ode babo malo kod mustafe pit a tamo u ceter zida se :izet: i oba se vracaju kuci zenama i djeci. :lol: :lol: :lol:
Necemo nista. Koga briga sta ko radi u svome domu. Problem je paradiranje i nametanje takvog ponasanja kao normalnog, modernog i pozeljnog.
Moderno ?? Jesi učio ikada o drevnim grcima ili antičkom rimu i njihovom stavu prema istospolnom seksu ?
славянин

#1923 Re: LGBT parada

Post by славянин »

Aleksandar je volio stavit u rupu pa gdje god :D
Sanjarko

#1924 Re: LGBT parada

Post by Sanjarko »

славянин wrote:Aleksandar je volio stavit u rupu pa gdje god :D
Nisu bas tako tada te veze bile ako sam dobro razumio. Neke jesu, neke nisu. Gledao sam nedavno dokumentarac o tome. Veze bile kako sam shvatio ucenik-ucitelj. Ali mozda sam krivo razumio.
triconja

#1925 Re: LGBT parada

Post by triconja »

Vizionar 1985 wrote:
славянин wrote:Aleksandar je volio stavit u rupu pa gdje god :D
Nisu bas tako tada te veze bile ako sam dobro razumio. Neke jesu, neke nisu. Gledao sam nedavno dokumentarac o tome. Veze bile kako sam shvatio ucenik-ucitelj. Ali mozda sam krivo razumio.
Prije se to nije gledalo ba vako nego je bio svak sa svakim, druga su vremena prije bila, mogo si u titin vakat spavat na klupi, ha ja :lol:
Post Reply