Kako naci kupiti naruciti daljinski da sigurno pase za lg plasma.Htio bih roditeljima nabavit,pate se sa ovim,jako moras stiskati ne ide nikako.
Ako sam nasao na aliexpress da izgleda potpuno isto moze li se desiti da ipak ne pase.
Moze i univerzalni ako sigurno rade osnovne funkcije,kursor volume program + - menu
Lg plasma daljinski
Moderator: Benq
- typeOnegative
#2 Re: Lg plasma daljinski
univerzalni mora radit . Samo je bitno da saznas kod za LG i programiras ga . A sto se tice tog sa alija , moze radit a i ne mora , u opisu moraju biti podrzani modeli TVa .
- kokuz_sa
#3 Re: Lg plasma daljinski
Odneses daljinski serviseru..on ga uradi kako treba
- rovac13
#4 Re: Lg plasma daljinski
Kako ide to programiranje.
Nisam nikad oko daljinskog se baktao.
Ali nije mi strano to oko tehnike.
Nisam nikad oko daljinskog se baktao.
Ali nije mi strano to oko tehnike.
- typeOnegative
#5 Re: Lg plasma daljinski
Nisam odavno koristio univerzalne , prije je u pakiranju dolazio manual kako se programira uz knjizicu sa kodovima za svaku moguću marku TVa ( od poznatih do nikad čuo ) .sad vj kodovi imaju i na netu .
- mayab
#6 Re: Lg plasma daljinski
Rastavi taj daljinski, i očisti kontakte svih tastera ALKOHOLOM, kako na ploči, tako i na gumenoj tastaturi , sastavi, stavi kvalitetne nove baterije, i vrlo moguće da si riješio problem....Slične "reparature" radim puncu i punici svakih par mjeseci, ne znam da li nečim zaliju daljinske, ili prođe znoj ili šta već...rovac13 wrote:Kako naci kupiti naruciti daljinski da sigurno pase za lg plasma.Htio bih roditeljima nabavit,pate se sa ovim,jako moras stiskati ne ide nikako.
Ako sam nasao na aliexpress da izgleda potpuno isto moze li se desiti da ipak ne pase.
Moze i univerzalni ako sigurno rade osnovne funkcije,kursor volume program + - menu
Da li pojedine tipke, rade , "hvataju" provjeris tako da upalis kameru na mobitelu, daljinski prema kameri , kad stisnes to neko dugme , ako radi , na ekranu mobitela ceš vidjeti da svijetli predajnik na daljinskom (inače golim okom to ne vidiš,IC ( infra crveni )spektar)
Imaš objašnjnja i po jutubu , evo npr.