LG Optimus L5

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Atego

#1 LG Optimus L5

Post by Atego »

znam da je stariji tel,al nov novcat neki dan dobio pa mi ga se žao rješavat.problem je što wifi normalno fercera u svakoj kući,u svakoj kafani,fata i ovaj gradski,al u mom stanu neće.tj.skopča se na minutu-dvije i onda nestane mreže i svim ukućanima također, pa moram resetovat modem. neko čuo za sličan problem,ili ga i sam rješavao? prijedlozi?
duffy_duck

#2 Re: LG Optimus L5

Post by duffy_duck »

Atego wrote:znam da je stariji tel,al nov novcat neki dan dobio pa mi ga se žao rješavat.problem je što wifi normalno fercera u svakoj kući,u svakoj kafani,fata i ovaj gradski,al u mom stanu neće.tj.skopča se na minutu-dvije i onda nestane mreže i svim ukućanima također, pa moram resetovat modem. neko čuo za sličan problem,ili ga i sam rješavao? prijedlozi?
Slaba kartica u modemu.
Atego

#3 Re: LG Optimus L5

Post by Atego »

duffy_duck wrote:
Atego wrote:znam da je stariji tel,al nov novcat neki dan dobio pa mi ga se žao rješavat.problem je što wifi normalno fercera u svakoj kući,u svakoj kafani,fata i ovaj gradski,al u mom stanu neće.tj.skopča se na minutu-dvije i onda nestane mreže i svim ukućanima također, pa moram resetovat modem. neko čuo za sličan problem,ili ga i sam rješavao? prijedlozi?
Slaba kartica u modemu.
zna nas se nakačit po 10.znači,samo ovaj tel neće.nije zar to do kartice?
duffy_duck

#4 Re: LG Optimus L5

Post by duffy_duck »

Atego wrote:
duffy_duck wrote:
Slaba kartica u modemu.
zna nas se nakačit po 10.znači,samo ovaj tel neće.nije zar to do kartice?
Pa izgleda da ako si rekao da se 10 uredaja nakaće a taj tvoj Optimus nece da je do njega da mu je kartica pri izdisaju i da je treba zamjeniti. Ili se mozda olabavila pa da gubi kontakt.
Heller

#5 Re: LG Optimus L5

Post by Heller »

probaj promijenit kanal kod kuce na modemu ako je zte od telecoma idi network wlan basic i tamo promijeni
Atego

#6 Re: LG Optimus L5

Post by Atego »

Heller wrote:probaj promijenit kanal kod kuce na modemu ako je zte od telecoma idi network wlan basic i tamo promijeni
imal kakav link ili tutorial kako se mjenja kanal? ruter je tp-link i samo nalazim nešto na ćirilici(ruskom)
Heller

#7 Re: LG Optimus L5

Post by Heller »

Atego wrote:
Heller wrote:probaj promijenit kanal kod kuce na modemu ako je zte od telecoma idi network wlan basic i tamo promijeni
imal kakav link ili tutorial kako se mjenja kanal? ruter je tp-link i samo nalazim nešto na ćirilici(ruskom)
daj skrinšot kad ukucaš 192.168.1.1
Atego

#8 Re: LG Optimus L5

Post by Atego »

Heller wrote: daj skrinšot kad ukucaš 192.168.1.1
nisam to dosad ni ukucavao.jesam zato sad i nađem ovo telemach. slijedim uredno korake s tim da je meni 192.168.0.1 i čim ukucam u preglednik izbaci mi opcije i uopšte mi ne traži da se prijavim.tako da ,kad hoću da promjenim kanal ništa se ne događa...
Heller

#9 Re: LG Optimus L5

Post by Heller »

Atego wrote:
Heller wrote: daj skrinšot kad ukucaš 192.168.1.1
nisam to dosad ni ukucavao.jesam zato sad i nađem ovo telemach. slijedim uredno korake s tim da je meni 192.168.0.1 i čim ukucam u preglednik izbaci mi opcije i uopšte mi ne traži da se prijavim.tako da ,kad hoću da promjenim kanal ništa se ne događa...
Kanal 11 na 40 MHz probaj
Atego

#10 Re: LG Optimus L5

Post by Atego »

Heller wrote: Kanal 11 na 40 MHz probaj
ne prihvata nikakve izmjene jer nisam logovan. zato kad u gornju traku (gdje ide komplet adresa neke stranice) ukucam ove brojeve izbaci mi ovo

Image

a ja pametan pasword zaboravio(ne ide ovaj "admin")...jedino dignuti sistem ponovo,jer nezz drugačije pasword dobit.
Heller

#11 Re: LG Optimus L5

Post by Heller »

probaj admin/admin, user/user, admin/password
avaks

#12 Re: LG Optimus L5

Post by avaks »

Ako prazna polja ne prolaze, lakše ti je ruter restartovati nego sistem da obaraš :-)
Čačkalicu i završiš posao za 5 minuta :thumbup:
Atego

#13 Re: LG Optimus L5

Post by Atego »

avaks wrote:Ako prazna polja ne prolaze, lakše ti je ruter restartovati nego sistem da obaraš :-)
Heller wrote:probaj admin/admin, user/user, admin/password
ma nea veze,ionako mu je vakat malo se "provjetrit" ,pa usput i to da riješim
Heller

#14 Re: LG Optimus L5

Post by Heller »

Nema ti to care veze sa sistemom na računaru, to je eksterni modem i pristup, moraš resetovat ruter, sistem nema veze.
diablobih

#15 Re: LG Optimus L5

Post by diablobih »

Atego wrote:
avaks wrote:Ako prazna polja ne prolaze, lakše ti je ruter restartovati nego sistem da obaraš :-)
Heller wrote:probaj admin/admin, user/user, admin/password
ma nea veze,ionako mu je vakat malo se "provjetrit" ,pa usput i to da riješim
Moras odraditi ono, drzis na ruteru 5 sekundi, i resetujes ga, i onda ce ti biti admin/admin ili jednostavno prazno ostavis i samo login. Format sistema ti sa tim nece pomoci.
Atego

#16 Re: LG Optimus L5

Post by Atego »

diablobih wrote: Moras odraditi ono, drzis na ruteru 5 sekundi, i resetujes ga, i onda ce ti biti admin/admin ili jednostavno prazno ostavis i samo login. Format sistema ti sa tim nece pomoci.
Heller wrote:Nema ti to care veze sa sistemom na računaru, to je eksterni modem i pristup, moraš resetovat ruter, sistem nema veze.
kako se resetuje?
Heller

#17 Re: LG Optimus L5

Post by Heller »

Imaš rupicu malu iza il ispod, treba ti igla il čačkalica da pritisneš dugme unutra za reset.
Atego

#18 Re: LG Optimus L5

Post by Atego »

Heller wrote:Imaš rupicu malu iza il ispod, treba ti igla il čačkalica da pritisneš dugme unutra za reset.
našao je.šta će se desit,imal šanse da šta zaje*em? :)
Heller

#19 Re: LG Optimus L5

Post by Heller »

Atego wrote:
Heller wrote:Imaš rupicu malu iza il ispod, treba ti igla il čačkalica da pritisneš dugme unutra za reset.
našao je.šta će se desit,imal šanse da šta zaje*em? :)
Ako zajebeš zovi podršku, oni ti sinhronzuju i toeto
Post Reply