febo_acm wrote:Samo ne računaj mobitel i pretplatu u jedno. Pretplata je nešto što koristiš nevezano za mobitel. Može biti G2, G3, S5, M8 ili nešto deseto. Cijena mobitela, odnosno mjesečna rata, je ono što daješ za telefon, a ne za telefoniranje.HardCore wrote:
Daj mi cjenu po tvojoj logici da uzmem g2 u bhtelecomu i da imam mjesecno 15 KM kredita ?
Dakle ako ja mjesečno trošim 30 KM x 24 to je 720 KM koje ću svakako potrošiti za dvije godine. Mobitel koji sam ja uzeo u BHT je plaćen 1044 KM + 720 koje ću svakako potrošiti je = 1764 KM. Da sam ovaj mobitel platio u piljari 890 KM, toliko košta u Fontele, opet bih platio ovih 720 KM za pretplatu i internet = 1610 KM. U mom slučaju razlika nije velika i meni se isplatilo jer je razlika 154 KM za dvije godine. Ja o tome pričam. Da ovaj mobitel košta 1044 KM u BHT, a 450 KM u Univerzalno ja bih ga kupio kod njih odmah.
I za ovaj moj slučaj ti govoriš da sam ja debil i da bacam pare...
Lave svati jednom, uporedi gotovinsku cjenu mobitela u bht i gotovinsku cjenu u univerzalnom, mene ne zanima koliko ti trosis mjesecno kredita....mene interesuje nacisto cijena mobitela, to sto ti trosis 30 KM tvoj problem, ne trosimo svi toliko, logika ko trosi vise povoljnije mu je da uzme na pretplatu mobitel, a ko ne nije
Code: Select all
BH telecom G3 = 1.149,05
Univerzalno G3 = 890 KM
Razlika =259,05 KM