LG G2
Moderator: Benq
- agent_zero
#1676 Re: LG G2
I dalje su komentari na stock LP različiti po internetu. Mnogi pišu da otkako su uradili hard reset, mob fluidnije radi nego na 4.4.2, i da baterija traje isto kao na stock KK ili čak mrvicu duže.
A opet ima onih koji pišu suprotno, ali ne navode da li su radili hard reset.
A opet ima onih koji pišu suprotno, ali ne navode da li su radili hard reset.
-
ado-šampion
#1677 Re: LG G2
Ja sam radio prvo bez hard reset (update preko Mobile Support Tool), pa sam nakon jedno mjesec odradio hard reset. Nikakve razlike.
Baterija slabija 30% nego s KK, lagovi se desavaju dosta cesto. Lolipop prije 5.1 (5.0.x) ima bug memory leak koji uzrokuje te probleme. Tako da mi nije jasno kako ikom radi bolje nego prije.
Baterija slabija 30% nego s KK, lagovi se desavaju dosta cesto. Lolipop prije 5.1 (5.0.x) ima bug memory leak koji uzrokuje te probleme. Tako da mi nije jasno kako ikom radi bolje nego prije.
- agent_zero
#1678 Re: LG G2
I mene to malo handri... na youtube kanalu nekog servisera piše da su kod g2 oko ekrana koristili neko ljepilo lošije kvalitete i da se ono vremenom topi kako se koristi mobitel, pogotovo srednje i jače korištenje koje uzrokuje grijanje. A ti uski bezeli samo pogoršavaju situaciju (eto zašto ostali proizvođači vjerovatno koriste veće bezele).insertdelete wrote:Pojavila mi se odjednom zuta linija - fleka na ekranu sa lijeve strane. Jel imao neko slican problem.
Nemam garanciju.
I kad sam to pročitao, rekoh šta mi je ovo trebalo
-
mokhac
#1679 Re: LG G2
ja sam na KK imao problem sa kamerom, u smislu da su mi bile mrljave slike pri slabijoj svjetlosti, pa cak i u zatvorenim prostorima, kao razlivene vodene bojice. Našao sam na netu da se još ljudi na to žali a da je stvar zaista softverske prirode dokazalo mi se tek sa Lolipopom jer mi sad kamera radi odlično. Ali, baterija, pregrijavanje, lag - sve su to u mom slučaju minusi lolipopa...
-
made_in_sarajevo
#1680 Re: LG G2
Meni se mob u zadnje vrijeme poceo vise grijati kad cackam wifi ili igrice, vise nego inace i baterija brze ide. Nije sunce presudno jer u kuci u hladu cackam. Za nekih malo jace od pola sata preko 10% baterije palo i ugrijao se mob. Ovih pola sata je fb, skino cleaner i tapatalk preletio jedan forum
-
EUROBIH
#1681 Re: LG G2
i tebi "bugarin" pretrazuje stavke...mail.racune....made_in_sarajevo wrote:Meni se mob u zadnje vrijeme poceo vise grijati kad cackam wifi ili igrice, vise nego inace i baterija brze ide. Nije sunce presudno jer u kuci u hladu cackam. Za nekih malo jace od pola sata preko 10% baterije palo i ugrijao se mob. Ovih pola sata je fb, skino cleaner i tapatalk preletio jedan forum
i pitaš se da ti troši bateriju!!
naravno,kad je non-stop aktivan
mogao i još i njegovu "lampu"instalirati-da utisak bude kompletan
pozz..
-
made_in_sarajevo
#1682 Re: LG G2
A mozes misliti ja prije 5min instalirao clean master koji usput i prije nikad.mi nije pravio problem,a problem sa grijanjem i baterijom imam vec par dana. Bas je do cleanera... Smanji dozivljaj normalno sam pitao,napisao post ne moras odma najpametniji bitiEUROBIH wrote:i tebi "bugarin" pretrazuje stavke...mail.racune....made_in_sarajevo wrote:Meni se mob u zadnje vrijeme poceo vise grijati kad cackam wifi ili igrice, vise nego inace i baterija brze ide. Nije sunce presudno jer u kuci u hladu cackam. Za nekih malo jace od pola sata preko 10% baterije palo i ugrijao se mob. Ovih pola sata je fb, skino cleaner i tapatalk preletio jedan forum![]()
![]()
![]()
![]()
i pitaš se da ti troši bateriju!!
naravno,kad je non-stop aktivan![]()
mogao i još i njegovu "lampu"instalirati-da utisak bude kompletan
pozz..
-
made_in_sarajevo
#1683 Re: LG G2
jel neko imao problema sa zutom tackom u desnom gornjem cosku kad se mobitel ugrije i kako stanic reaguje na to?
- agent_zero
#1684 Re: LG G2
Zar i ti sine brute?made_in_sarajevo wrote:jel neko imao problema sa zutom tackom u desnom gornjem cosku kad se mobitel ugrije i kako stanic reaguje na to?
Jbt, natjerat ćete me da promjenim mob daleko prije vremena
To ti je za zamjene dispjela, idi kod stanića. Koliko ti je star mob, gdje je kupljen, koja je revizija hardvera (piše na kutiji sa dodnje strane)?
-
made_in_sarajevo
#1685 Re: LG G2
Meni se ovo pojavilo nakon godine i pol koristenja. Kupio u bhtelecomu,a nemam kutije kod sebe sadagent_zero wrote:Zar i ti sine brute?made_in_sarajevo wrote:jel neko imao problema sa zutom tackom u desnom gornjem cosku kad se mobitel ugrije i kako stanic reaguje na to?
Jbt, natjerat ćete me da promjenim mob daleko prije vremena![]()
To ti je za zamjene dispjela, idi kod stanića. Koliko ti je star mob, gdje je kupljen, koja je revizija hardvera (piše na kutiji sa dodnje strane)?
- agent_zero
#1686 Re: LG G2
Ali brate ima bateriju, nisam odavno bolji telefon imao. S5 je nula za g2.

- dzeno123
#1687 Re: LG G2
Da li G3 ima problema sa ztuom mrljom?agent_zero wrote:Zar i ti sine brute?made_in_sarajevo wrote:jel neko imao problema sa zutom tackom u desnom gornjem cosku kad se mobitel ugrije i kako stanic reaguje na to?
Jbt, natjerat ćete me da promjenim mob daleko prije vremena![]()
-
made_in_sarajevo
#1688 Re: LG G2
ja stavio nedavno kad je neko na forumu okacio linkove za 5.0 android od madjarske. radilo sve super do prije par dana kad se poceo nenormalno puno grijati na igricama,wifi,facebook,tapatalk, vise nego inace i baterija pocela brze se trositi. sinoc sam preko lg pc suite odradio update ali nisam stigao odraditi restart pa cu to kad dodjem kuci pa cemo vidjeti. zadnji put kad se ovako nesto slicno desilo update je pomogao 
- agent_zero
#1689 Re: LG G2
Ne bih ti to znao reći, ali vjerovatno su riješili problem ljepila na g3.dzeno123 wrote:Da li G3 ima problema sa ztuom mrljom?
- zenny
#1690 Re: LG G2
enibodi?zenny wrote:ima li jos neko ziv a da mu ne izbacuje update na lollipop na G2 ni preko mobitela kada se ode na azuriranje, ni preko LG PC suitea niti preko LG Mobile support toola?
- Maharadza
#1691 Re: LG G2
Kakvo ba njihovo ažuriranje, odradiš "ručno" a evo @avaks davno izbacio tutorial:zenny wrote:enibodi?zenny wrote:ima li jos neko ziv a da mu ne izbacuje update na lollipop na G2 ni preko mobitela kada se ode na azuriranje, ni preko LG PC suitea niti preko LG Mobile support toola?
http://forum.klix.ba/lg-g2-t122285s1325.html#p11252666
Mislim da ne gubiš garanciju, ipak je stock sve!
Last edited by Maharadza on 11/07/2015 23:19, edited 1 time in total.
- zenny
#1693 Re: LG G2
pokusavao sam prije mjesec dva kad je tek loli izasao medjutim nema sanse u download mode da udjem pa sam odustao i nadao se da cu izbjeci ovo... ali pokusat cu opet i malo vise procackat po googleu kako da udjemMaharadza wrote:Kakvo ba njihovo ažuriranje, odradiš "ručno" a evo @avaks davno izbacio tutorial:zenny wrote:enibodi?zenny wrote:ima li jos neko ziv a da mu ne izbacuje update na lollipop na G2 ni preko mobitela kada se ode na azuriranje, ni preko LG PC suitea niti preko LG Mobile support toola?
jel mi bolje nabacit BHTelecomovu verziju 30b ili Hrvatsku VIPovu verziju 30d?
EDIT:
pokusao opet.. ugasim mobitel i kada drzim volume up pa ubacim USB, samo se pocne puniti... kao da ne registruje da uopste drzim vol up
dosta sam iscitao opet i vidim zali se raja da ne mogu uci u download mode ali nikakvog posebnom rjesenja. ne znam ima li veze sto mi je T Mobile logo kada se pali, da nisu oni sta blokirali
- Evelinda
#1694 Re: LG G2
Imam ovaj telefon nekih mjesec i jace ali nisam skontala kako se moze javiti na poziv primicanjem slusalice bez diranja ekrana 
- zenny
#1695 Re: LG G2
https://videotron.tmtx.ca/en/topic/lg_g ... er_me.htmlEvelinda wrote:Imam ovaj telefon nekih mjesec i jace ali nisam skontala kako se moze javiti na poziv primicanjem slusalice bez diranja ekrana
- Evelinda
#1696 Re: LG G2
Hvala postavila,jos samo da probam radi li
- Maharadza
#1697 Re: LG G2
http://forum.xda-developers.com/tmobile ... 2-t2804370zenny wrote:pokusavao sam prije mjesec dva kad je tek loli izasao medjutim nema sanse u download mode da udjem pa sam odustao i nadao se da cu izbjeci ovo... ali pokusat cu opet i malo vise procackat po googleu kako da udjemMaharadza wrote:Kakvo ba njihovo ažuriranje, odradiš "ručno" a evo @avaks davno izbacio tutorial:zenny wrote:
enibodi?
EDIT:
pokusao opet.. ugasim mobitel i kada drzim volume up pa ubacim USB, samo se pocne puniti... kao da ne registruje da uopste drzim vol up
dosta sam iscitao opet i vidim zali se raja da ne mogu uci u download mode ali nikakvog posebnom rjesenja. ne znam ima li veze sto mi je T Mobile logo kada se pali, da nisu oni sta blokirali
Eto čitaj šta piše ratchet, valjda je riješio.
- zenny
#1698 Re: LG G2
sinoc sam naisao na ovaj post i pokusao.. upalio ovaj mobile suport tool i odem na ovo kako kaze, medjutim meni se ne desava nikakav proces nakon klikanja na update recovery osim sto izbaci 'no updates to fix' i nema nigdje ovo crvenim slovima da je rootanMaharadza wrote:http://forum.xda-developers.com/tmobile ... 2-t2804370zenny wrote:pokusavao sam prije mjesec dva kad je tek loli izasao medjutim nema sanse u download mode da udjem pa sam odustao i nadao se da cu izbjeci ovo... ali pokusat cu opet i malo vise procackat po googleu kako da udjemMaharadza wrote:
Kakvo ba njihovo ažuriranje, odradiš "ručno" a evo @avaks davno izbacio tutorial:
EDIT:
Eto čitaj šta piše ratchet, valjda je riješio.
hvala svakako...
- Evelinda
#1699 Re: LG G2
Kako uslikati diisplay?
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#1700 Re: LG G2
Power i dugme prema dole.