Trebalo bi za koju sedmicu da stigne i za uređaje u EU!
LG G2
Moderator: Benq
- Maharadza
#1176 Re: LG G2
Trebalo bi za koju sedmicu da stigne i za uređaje u EU!
-
Zux
#1177 Re: LG G2
Prihajao je doticni telefon
Zasad sam zadovoljan. Opet imam pitanje za one koji posjeduju G2. Isplati li se cackati, rootati, custom rom i te zajebancije. Koliko i sta dobijam s tim, i sta je onda s garancijom? Nemam bas nesto zivaca, a ni vremena ako nije neki veliki benefit 
- zateznistub
#1178 Re: LG G2
Ja ga trljam vec godinu dana i nikakve druge romove i zajebancvije nisam dodavao, nikakve potrebe nema za tim ako nisi freak. Sve radi kako treba kamera razvaljuje, baterija ko akumulator od FAP-a. ekran super...sta ces bolje.Zux wrote:Prihajao je doticni telefonZasad sam zadovoljan. Opet imam pitanje za one koji posjeduju G2. Isplati li se cackati, rootati, custom rom i te zajebancije. Koliko i sta dobijam s tim, i sta je onda s garancijom? Nemam bas nesto zivaca, a ni vremena ako nije neki veliki benefit
- Maharadza
#1179 Re: LG G2
Potpis, jedan od rijetkih uređaja koji na stock radi savršeno i bez greške, barem po mom iskustvu (a handrim ga već dobrih 9 mjeseci)! Dovoljno je reći kako me je zadržao na stock-u par mjeseci prije nego li sam root nabacio i custom ROM ali i to samo radi par stvari (titanium backup, tipka za "recent apps" u nav. bar-u i slične sitnice koje zahtjevaju root), a performanse su gotovo pa iste i nema neke razlike između stock i custom ROM-a na tom polju, a ako ti se ne sviđa ovaj LG launcher, instaliraš neki drugi besplatni (nova, apex ili sl.) koji ne zahtjeva root i to je to, ugl. telefon je zvijer!zateznistub wrote:Ja ga trljam vec godinu dana i nikakve druge romove i zajebancvije nisam dodavao, nikakve potrebe nema za tim ako nisi freak. Sve radi kako treba kamera razvaljuje, baterija ko akumulator od FAP-a. ekran super...sta ces bolje.Zux wrote:Prihajao je doticni telefonZasad sam zadovoljan. Opet imam pitanje za one koji posjeduju G2. Isplati li se cackati, rootati, custom rom i te zajebancije. Koliko i sta dobijam s tim, i sta je onda s garancijom? Nemam bas nesto zivaca, a ni vremena ako nije neki veliki benefit
-
Zux
#1180 Re: LG G2
Super, vidim da je telefon dobar. Jedino mi je malo problematicno malo prostora tj 10 GB jer 6 je u startu zauzeto, ali opet ce me to tjerati da brisem gluposti koje mi ne trebaju 
- Maharadza
#1181 Re: LG G2
Znači ipak 16GB verzija koju uzimaš...možda da ideš na 32GB mada su realno skupi! Ja sam taj problem oko prostora riješio sa ovim:Zux wrote:Super, vidim da je telefon dobar. Jedino mi je malo problematicno malo prostora tj 10 GB jer 6 je u startu zauzeto, ali opet ce me to tjerati da brisem gluposti koje mi ne trebaju
http://meenova.com/ (na dostavu sam čekao 30-ak dana)
a pošto već imam par microSD kartica kući pa da mi ne propadaju bezze!
-
Zux
#1182 Re: LG G2
Nazalost, to je bila jedina opcija u bhtelecomu. Smislicu vec nesto ukoliko bude bilo potrebe. Ovaj tvoj prijedlog djeluje super.Maharadza wrote:Znači ipak 16GB verzija koju uzimaš...možda da ideš na 32GB mada su realno skupi! Ja sam taj problem oko prostora riješio sa ovim:Zux wrote:Super, vidim da je telefon dobar. Jedino mi je malo problematicno malo prostora tj 10 GB jer 6 je u startu zauzeto, ali opet ce me to tjerati da brisem gluposti koje mi ne trebaju
- Maharadza
#1183 Re: LG G2
Znači prodaje se još u telecomu?! Nisam znao, preporuka svakako, oficijelna garancija iznad svega!Zux wrote:Nazalost, to je bila jedina opcija u bhtelecomu. Smislicu vec nesto ukoliko bude bilo potrebe. Ovaj tvoj prijedlog djeluje super.Maharadza wrote:Znači ipak 16GB verzija koju uzimaš...možda da ideš na 32GB mada su realno skupi! Ja sam taj problem oko prostora riješio sa ovim:Zux wrote:Super, vidim da je telefon dobar. Jedino mi je malo problematicno malo prostora tj 10 GB jer 6 je u startu zauzeto, ali opet ce me to tjerati da brisem gluposti koje mi ne trebaju
- Maharadza
#1185 Re: LG G2
U Koreji izgleda izašao Update pa će vjerovatno za koju sedmicu i EU verzija svanuti?!sencobih wrote:hoće li uskoro to lizalo na G2?
Inače, ovdje možeš pratiti stanje :
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2916292
Lollipop update leaks out (Screenshots & videos)
-
LenaB
#1186 Re: LG G2
Pozdrav,
na G2 mini tastatura je krenula da štopa ("tipkovnica zaustavljena"), negdje nabasah na rješenje u vidu "clear data" na App info, to je riješilo problem, ali mi je nakon toga lista jezika (ne tastature, nego sistema) puno kraća, nemam bosanski, hrvatski (...) imam engleski, francuski, njemački, talijanski i 4 kineska/japanska šta li već
Kako riješiti? Šta se moglo desiti? Znam da mogu skinuti neku od aplikacija s google play-a, ali prije toga da provjerim ... 
na G2 mini tastatura je krenula da štopa ("tipkovnica zaustavljena"), negdje nabasah na rješenje u vidu "clear data" na App info, to je riješilo problem, ali mi je nakon toga lista jezika (ne tastature, nego sistema) puno kraća, nemam bosanski, hrvatski (...) imam engleski, francuski, njemački, talijanski i 4 kineska/japanska šta li već
-
sencobih
#1187 Re: LG G2
Sumnjam da ce" lizalo" nesto bitno donijeti, ali eto cisto nek se nesto mijenja.
- mayab
#1188 Re: LG G2
Ako ce tehnicki ici na gore, onda NE , hvala, ako hocu promjenu izgleda imam toliko mogucnosti, bez da mi ovo upropasti neke bitne stvari
- Maharadza
#1189 Re: LG G2
Baš tako a ako je suditi po iskustvima kolega na Nexus uređajima koji su dobili lolipop, onda bolje čekati neko vrijeme i vidjeti da li će ova verzija za G2 imati iste bug-ove, memory leak i sl.mayab wrote:Ako ce tehnicki ici na gore, onda NE , hvala, ako hocu promjenu izgleda imam toliko mogucnosti, bez da mi ovo upropasti neke bitne stvari
- Sarayman
#1190 Re: LG G2
I ja sam mišljenja da svakako treba sačekati prije ishitrene instalacije novog softwarea. Umjesto očekivanog unaprijeđenja, često se desi da uređaj dobije nove probleme koje ranije nismo imali. Nije mi se jednom desilo, i kao zaključak imam jak osjećaj da oni u stvari namjerno unazađuju aparat sa zadnjim verzijama kako bi korisnik što prije kupio novi mobaš zadnje generacije (3x lično osjetio s prve 3 generacije Samsunga Galaxy S).Maharadza wrote:Baš tako a ako je suditi po iskustvima kolega na Nexus uređajima koji su dobili lolipop, onda bolje čekati neko vrijeme i vidjeti da li će ova verzija za G2 imati iste bug-ove, memory leak i sl.mayab wrote:Ako ce tehnicki ici na gore, onda NE , hvala, ako hocu promjenu izgleda imam toliko mogucnosti, bez da mi ovo upropasti neke bitne stvari
- Maharadza
#1191 Re: LG G2
http://forum.xda-developers.com/showpos ... tcount=383Sarayman wrote:I ja sam mišljenja da svakako treba sačekati prije ishitrene instalacije novog softwarea. Umjesto očekivanog unaprijeđenja, često se desi da uređaj dobije nove probleme koje ranije nismo imali. Nije mi se jednom desilo, i kao zaključak imam jak osjećaj da oni u stvari namjerno unazađuju aparat sa zadnjim verzijama kako bi korisnik što prije kupio novi mobaš zadnje generacije (3x lično osjetio s prve 3 generacije Samsunga Galaxy S).Maharadza wrote:Baš tako a ako je suditi po iskustvima kolega na Nexus uređajima koji su dobili lolipop, onda bolje čekati neko vrijeme i vidjeti da li će ova verzija za G2 imati iste bug-ove, memory leak i sl.mayab wrote:Ako ce tehnicki ici na gore, onda NE , hvala, ako hocu promjenu izgleda imam toliko mogucnosti, bez da mi ovo upropasti neke bitne stvari
Evo raja sa XDA se žali što su Korejci izbacili wireless storage i još neke opcije u novom Lolipop apdejtu za G2 a koje su bile prisutne na KitKat verziji! Znači umjesto da unaprijeđuju uređaj dodavanjem novih opcija i naravno zadržavanjem starih, oni skroz ukidaju neke i to vrlo korisne (wireless storage) a ne dodaju nove (dual screen)!
Utoliko veća žalost kada skontaš da npr. G3 koji važi za "upgrade" sa G2 - nikako nema taj wireless storage!
Elem, ko smije "riskirati" malo pa odraditi root i nabaciti custom rom naravno sve ovo može imati, i wireless storage i dual screen i tonu drugih opcija (kroz dorimanx kernel - ubjedljivo najmoćniji i najmodabilniji kernel od sviju), zato ću ja čekati dok neko "skuha" kakav Lolipop bazirani ROM i dok dorimanx ne izbaci svoj kernel za isti!
Po mojoj skromnoj procjeni ni mjesec dana nakon izlaska oficijelne verzije Lolipopa za G2 dobijamo prve kuhane (stabilne) ROM-ove + developeri sa XDA gotovo UVIJEK ispeglaju sve bugove i "greške" oficijelne verzije! Samo saburite i HAIL XDA!
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#1192 Re: LG G2
Ima li kakvog habera za ovo lizalo?
- Maharadza
#1193 Re: LG G2
NIšta novo, evo posljednje info od LG UK:suad-sarajevo wrote:Ima li kakvog habera za ovo lizalo?

Valja i dalje saburiti! Ako hoćeš prati stanje ovdje:
http://forum.xda-developers.com/lg-g2/g ... 292/page76
- jalle
#1194 Re: LG G2
jeli iko pokušao iskoritstiti dropbox, gdrive ili još bolje skydrive za backup podaaka sa elefona u cloud ?
s tim posoji mogcnost da se oslobodi dosta prostora na mobu.
npr uploadaš veliki video koji si snimio i obrises lokalni s teleofona . misli mda skydrive daje tu opciju "keep remote"
s tim posoji mogcnost da se oslobodi dosta prostora na mobu.
npr uploadaš veliki video koji si snimio i obrises lokalni s teleofona . misli mda skydrive daje tu opciju "keep remote"
- suad-sarajevo
#1195 Re: LG G2
Maharadza wrote:NIšta novo, evo posljednje info od LG UK:suad-sarajevo wrote:Ima li kakvog habera za ovo lizalo?
Valja i dalje saburiti! Ako hoćeš prati stanje ovdje:
http://forum.xda-developers.com/lg-g2/g ... 292/page76
- suad-sarajevo
-
ano_
#1197 Re: LG G2
To sa ram-om je skroz ok. Stvar je sljedeća, što ti telefon ima više rama to je više zauzet. To je puno bolja stvar i ne uspoređuj to sa Windows-ima. Android prepoznaje koliko imaš ram memorije i uvjek učitava u pozadini aplikacije koje najviše koristiš. Iz tog razloga Androdi telefoni dosta brže rade kada imaju što više radne memorije. A i tu je Java koja ima mehanizam garbage collection, a kojoj pogoduje što više rama-a.
Ne koristi killer aplikacije o Cleaner-e jer ti prave više štete nego koristi.
Ne koristi killer aplikacije o Cleaner-e jer ti prave više štete nego koristi.
- suad-sarajevo
#1198 Re: LG G2
Te cleanere i ne koristim. Samo gasim aplikacije preko njegovog task managera a telefon radi bez problema, ne štopa. Samo me je zanimalo šta jede RAM ali sada sam OK. Hvala.
- Maharadza
#1199 Re: LG G2
Pa i radi ko zmaj jer "unaprijed" učita u RAM najčešće korištene aplikacije, sasvim normalno ponašanje Android OS-a, problem bi bio da je obrnuto tj. da ne zauzima ništa unaprijed!suad-sarajevo wrote:Te cleanere i ne koristim. Samo gasim aplikacije preko njegovog task managera a telefon radi bez problema, ne štopa. Samo me je zanimalo šta jede RAM ali sada sam OK. Hvala.
- Ciprol
#1200 Re: LG G2
@Maharadza, napokon update vaktije došao