LEZECI POLICAJCI-KAKO
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- al_akhisari
#1 LEZECI POLICAJCI-KAKO
...vec neko vrijeme pokusava se natjerati nadlezne da postave lezece policajce na trasu regionalnog puta...razlog je skola i zastita djece u saobracaju...pored svega, na putu nije uradjen prostor za kretanje pjesaka - trotoar...
...na nase trazenje postavljanja lezecih policajaca, dobili smo info da je "praksa postavljanja istih okoncana i da se uklanjaju i tamo gdje su bili"...
...eh, posto bas ne vjerujem u isto, a od tada smo saznali da se oni nastavljaju na razlicitim mjestima, ne predajemo se...
...ako neko zna, bilo bi mi drago da napise,
-da li regionalni put mora imati uredjen prostor za kretanje pjesaka - trotoar;
-da li se lezeci policajci mogu postavljati na regionalne puteve, koja je procedura i ko je nadlezan za isto...
unaprijed hvala
...na nase trazenje postavljanja lezecih policajaca, dobili smo info da je "praksa postavljanja istih okoncana i da se uklanjaju i tamo gdje su bili"...
...eh, posto bas ne vjerujem u isto, a od tada smo saznali da se oni nastavljaju na razlicitim mjestima, ne predajemo se...
...ako neko zna, bilo bi mi drago da napise,
-da li regionalni put mora imati uredjen prostor za kretanje pjesaka - trotoar;
-da li se lezeci policajci mogu postavljati na regionalne puteve, koja je procedura i ko je nadlezan za isto...
unaprijed hvala
-
Hendrix
#2 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Mislim da nema definisano u zakonu koji put mora imati prostor za pješake, pogotovo regionalni.
Što se tiče ležećih, pade mi na pamet slučaj regionalnog puta prema Kiseljaku, u naselju gdje je sada postavljena kamera je dosta dugo bio ležeći policajac tako da očigledno može kad se hoće.
Mislim da vam je jedina nada kamera koja slika, ali to je poskupo tako da bi trebalo dosta lobirati za to, jeftinije i realnije bi bilo tražiti da vam urade projekat trotoara i pješačkih prelaza, sa zaštitnim ogradama u blizini škole.
Što se tiče ležećih, pade mi na pamet slučaj regionalnog puta prema Kiseljaku, u naselju gdje je sada postavljena kamera je dosta dugo bio ležeći policajac tako da očigledno može kad se hoće.
Mislim da vam je jedina nada kamera koja slika, ali to je poskupo tako da bi trebalo dosta lobirati za to, jeftinije i realnije bi bilo tražiti da vam urade projekat trotoara i pješačkih prelaza, sa zaštitnim ogradama u blizini škole.
- Control panel
#3 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Nama bivsa ministrica Ljiljana Sakic nije dala lezece policajce uz isto obrazlozenje
ali se oni uerdno postavljaju recimo ispred Unitica
Na grbavici kod shopinga imaju 3 osnovne skole i jedan vrtic. kaze ne moze imaju znakovi da je skola i ogranicenje 40 to je dovoljno.
sreca pa nijedno dijete nije poginulo do sada ali je zato prije jedno manje od godinu poginuo mladic u 9 ujutro izlazeci iz krivine, zanijelo ga i pri tom udarivsi u drvo. a 40 ogranicenje.
sve se moze. samo oni to iz nekog razloga nece da urade. a negdje hoce. svugdje u svijetu postoje ti lezeci policajci jer je to najbolja zastita za samnjenje brzine, jedino kod nasih filozofa to ne moze.
da i pored toga sto je vec neko pogonuo i bilo vec nekoliko sudara jos nemamo lezeceg policajca.
Na grbavici kod shopinga imaju 3 osnovne skole i jedan vrtic. kaze ne moze imaju znakovi da je skola i ogranicenje 40 to je dovoljno.
sreca pa nijedno dijete nije poginulo do sada ali je zato prije jedno manje od godinu poginuo mladic u 9 ujutro izlazeci iz krivine, zanijelo ga i pri tom udarivsi u drvo. a 40 ogranicenje.
sve se moze. samo oni to iz nekog razloga nece da urade. a negdje hoce. svugdje u svijetu postoje ti lezeci policajci jer je to najbolja zastita za samnjenje brzine, jedino kod nasih filozofa to ne moze.
da i pored toga sto je vec neko pogonuo i bilo vec nekoliko sudara jos nemamo lezeceg policajca.
- shlauf
#4 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Obratite se Ministarstvu saobraćaja KS: [email protected] a ako to nije u njihovoj nadležnosti uputiće vas na Direkciju za ceste.
Aleee aleeeeeeeeee
Aleee aleeeeeeeeee
- chelo
#5 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
A tek onaj kod Karkina u Čekaluši gore. To je tehnicki pregled kad god predjes preko njega. Red valjaka, pa ovjes, pa opet red valjaka. E tek kad mi tu pocne jecat, znat cu sta mi je cinitiControl panel wrote:Nama bivsa ministrica Ljiljana Sakic nije dala lezece policajce uz isto obrazlozenje
- Qler
#6 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Kod mene na malti su isto nedavno postavili tog sa kanalima. Samo sreca, samo sa jedne strane su. 
- Control panel
#7 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
konacno smo pobijedili
postavljaju lezece policajce oko shopinga na grbavici. trebalo nam je 6 godina raznih procedura i inicijativa.
danas samo skripe gume od onih sto voze trke oko shopinga.

postavljaju lezece policajce oko shopinga na grbavici. trebalo nam je 6 godina raznih procedura i inicijativa.
danas samo skripe gume od onih sto voze trke oko shopinga.

- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#8 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Ne mogu da vjerujem da su ovaj kretenluk sami građani tražili! Danas prolazim ovuda i pored svih rupa (ma šta rupa, kratera) na cestama moram još uništavati auto na onim preprekama veličine Mount Everesta. I još piše "zona 30 km/h" a moraš u prvu prebaciti da bi prešao preko onog govneta! Da je bogdo da mogu proći sa 30 km/h, već je ovako i 13 previše.Control panel wrote:konacno smo pobijedili![]()
danas samo skripe gume od onih sto voze trke oko shopinga.![]()
Zbog par debila koji se trkaju tuda sad trebaju ispaštati svi normalni vozači ili nam je rješenje svima kupovina kakvih terenaca?! Pa zar nije lakše postaviti par policajaca (vertikalnih a ne horizontalnih) da dežuraju na kritičnim mjestima i pale po džepu samozvane trkače (čitaj idiote)?!
I sad kad padne prvi snijeg moraće ponovo skidati onu skalameriju...
Last edited by Romeo 80 on 29/10/2010 23:02, edited 1 time in total.
- AmADin_gospo
#9 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
jebali vas sviju ležeči policajci, dabogda vam u haustoru na svakoj stepenici bili dabogda vam po 5 komada u svakoj sobi montirali... osta bez bubrega radi vas i njih, a amortizere, kugle, krajnice, selene, mjenjam kad i ulje u autu.
nije vam dosta rupa i šahtova po ulicama pa ste našli na par pravih cesti njih da postavljate.
ležeči policajac NIJE RJEŠENJE, rješenje je kazna od 500 KM i oduzimanje vozačke, zapljena auta 7 dana za prekoračenje od 10 km/h pored škole ili bolnice, pa da vidite ko će jurcati.
nije vam dosta rupa i šahtova po ulicama pa ste našli na par pravih cesti njih da postavljate.
ležeči policajac NIJE RJEŠENJE, rješenje je kazna od 500 KM i oduzimanje vozačke, zapljena auta 7 dana za prekoračenje od 10 km/h pored škole ili bolnice, pa da vidite ko će jurcati.
- Qler
#10 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Ovi lezeci su najvece s*anje koje mogu staviti na cestu.
Ako vec stavljaju lezece neka stave nesto kao onaj na malti, kod OS Malta, samo bez onih "kanalica" ispred.
Lezeci je veliki, ako ides koliko je ogranicenje, lagano predjes, ako preletis, polomis karambolku
Ako vec stavljaju lezece neka stave nesto kao onaj na malti, kod OS Malta, samo bez onih "kanalica" ispred.
Lezeci je veliki, ako ides koliko je ogranicenje, lagano predjes, ako preletis, polomis karambolku
- Control panel
#11 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
da je ovo ''sranje'' bilo postavljeno prije jedno godinu dana sada bi jedan mladic bio ziv.
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /090211083
Last edited by Control panel on 29/10/2010 23:25, edited 1 time in total.
- Control panel
#12 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
jeli tebi vaznije tvoje dijete ili necije od hebenog auta.Romeo 80 wrote:Ne mogu da vjerujem da su ovaj kretenluk sami građani tražili! Danas prolazim ovuda i pored svih rupa (ma šta rupa, kratera) na cestama moram još uništavati auto na onim preprekama veličine Mount Everesta. I još piše "zona 30 km/h" a moraš u prvu prebaciti da bi prešao preko onog govneta! Da je bogdo da mogu proći sa 30 km/h, već je ovako i 13 previše.Control panel wrote:konacno smo pobijedili![]()
![]()
Zbog par debila koji se trkaju tuda sad trebaju ispaštati svi normalni vozači ili nam je rješenje svima kupovina kakvih terenaca?! Pa zar nije lakše postaviti par policajaca (vertikalnih a ne horizontalnih) da dežuraju na kritičnim mjestima i pale po džepu samozvane trkače (čitaj idiote)?!
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#13 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Naravno da je ljudski život važniji, ali valjda si pročitao šta sam napisao. Problem koji evidentno postoji (brza vožnja lokalnih kauboja) se može riješiti na puno jednostavniji način, a da ostali normalni vozači ne pate zbog toga.Control panel wrote:jeli tebi vaznije tvoje dijete ili necije od hebenog auta.Romeo 80 wrote:Ne mogu da vjerujem da su ovaj kretenluk sami građani tražili! Danas prolazim ovuda i pored svih rupa (ma šta rupa, kratera) na cestama moram još uništavati auto na onim preprekama veličine Mount Everesta. I još piše "zona 30 km/h" a moraš u prvu prebaciti da bi prešao preko onog govneta! Da je bogdo da mogu proći sa 30 km/h, već je ovako i 13 previše.Control panel wrote:konacno smo pobijedili![]()
![]()
- Control panel
#14 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
jeli ti stanujes na grbavici, znas li kako se ponasaju lokalne kabadahije. od parkiranja gdje god im padne na pamet do brze voznje i voznje u suprotnom smijeru. a policija bude ponekad oko shopinga ali kabadahije i ako ih policajci kazne imaju para da plate kazne ili podmite policiju ili im mozda zaprijete. jednom od njih je oduzeto auto X5 koji mu je vracen a imao je preko 200 prekrsajaRomeo 80 wrote:
Naravno da je ljudski život važniji, ali valjda si pročitao šta sam napisao. Problem koji evidentno postoji (brza vožnja lokalnih kauboja) se može riješiti na puno jednostavniji način, a da ostali normalni vozači ne pate zbog toga.
vjeruj iz dana u dan sve je isto i sva sreca da nije bilo jos poginulih.
osim toga ovakve policajce sam vidjao u mnogim zemljama sirom evrope i ne samo oko skola nego i u naseljima i tu je gdje je ogranicenje 30 km/h. jedino efikasno protiv bahatih i bogatih kabadahija i u njemackoj,u BIH i svugdje u svijetu je fizicka prepreka.
- citroen
#15 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Vala ovo glupost zesca,u 15 m postavili dva lezeca
znam da se u tom dijelu grada divlja,pogotovo zbog sopinga i kockastih glava,ali mislim da nije ovo najbolje rijesenje,fakat sat ovi nasi strucnjaci misle,pored ovoliko rupa po gradu,tapacirunzi u autu se pocnu odvajati kad naletim na njih,sad valja i preko ovih drotova prelaziti i lomiti auto.Neko vec spomenu visoke kazne i ja sam za tu opciju,najbolje za takve likove da ih po dzepu tamane 
-
vnm
#16 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
nemoj se previse uzdati u ove lezece kad pustis djecu iz kuce. mene je tip nedavno zamalo pokupio na onom parkingu pored skole, a toliko je brzo proletio da mu nisam ni tablice uspio vidjeti kako treba...
vidjeces scena kad lola predje preko zadnjeg lezeceg pa ga opali po gasu prema shoppingu a izmedju zadnjeg lezeceg i shoppinga idu 3 pjesacka prelaza. evo ja sam danas vec svasta vidio, a nisu postavljeni ni pun dan...
vidjeces scena kad lola predje preko zadnjeg lezeceg pa ga opali po gasu prema shoppingu a izmedju zadnjeg lezeceg i shoppinga idu 3 pjesacka prelaza. evo ja sam danas vec svasta vidio, a nisu postavljeni ni pun dan...
- AmADin_gospo
#17 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
da to dijete za volanom nije bilo idiot i jurcalo, nebi bilo mrtvih, a ako neznaš, na velikoj brzini se automobil ODBIJA u zrak, od ležečeg policajca i automobil GUBI KONTROLU, tako da ležeči policajac prestavlja OPASNOST na cesti, a buba nebi zaglavila u banderi nego na banderi.Control panel wrote:da je ovo ''sranje'' bilo postavljeno prije jedno godinu dana sada bi jedan mladic bio ziv.
cijeli svijet skida ležeće policajce samo ih mi u modu uvodimo... nije ni čudo, kad kasnimo makae 30 godina za normalnim svijetom
- shlauf
#18 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Evo vam rješenja za sve glavobolje:
http://yfrog.com/mwlezecipolicajacz
ili
http://img824.imageshack.us/img824/2331 ... icajac.mp4
Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

http://yfrog.com/mwlezecipolicajacz
ili
http://img824.imageshack.us/img824/2331 ... icajac.mp4
Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Last edited by shlauf on 30/10/2010 00:44, edited 1 time in total.
- BSn
#19 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Kod mene u mahali imaju i ti mali zuto-crni i onaj veliki, nesto k'o na ovoj slici dolje, samo sto ima i tri-cetiri zlijeba prije njega:

- Control panel
#20 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
nije tacno ima ih svukuda po svijetu. u raznim varijantama.AmADin_gospo wrote:
cijeli svijet skida ležeće policajce samo ih mi u modu uvodimo... nije ni čudo, kad kasnimo makae 30 godina za normalnim svijetom
-
zulla
#21 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Mene je tu dva puta zamalo udarilo auto na onoj krivini gdje je ovaj momak poginuo , a jednom je nekakva zena sa autom uletjela u moj haustor. Jete da je ruzno za vozace ali bolje i ovako nego nikako.
- AmADin_gospo
#22 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
ne, ne i opet ne, stanite pored ležečeg policajca i gledajte kako se preko njih vozi, svi uspore i kad ih pređu stisnu gas i jedino im je na pameti "koji se kreten sjeti ovoga" i narednih 50ak metara samo kreše bogove i familiju ko je postavio isto i nevidi ništa pred sobom od bijesa.
a vjerujte, kad bi se neki levat rigorozno kaznio, npr. oduzimanjem vozila an 7-10 dana, to bi se pročulo kroz grad u trenu i svi bi doooobro pazili kako će slijedeči put proči pored škole, također, đipovima i SUVovima ovi ležeči policajci ne prestavljaju nikaku prijetnju, tako da i ne smanjuju brzinu kad preko njih prolaze.
također, što onda uopšte kukamo kako nam ulice nevaljaju?? što ih ne ostave vake kake su pun rupa i ispupčenja, pa nam netrebaju ležeči policajci, svi ćemo fino voziti nekad slalom nekad veleslalom pri brzini od 10-25 km/h ... što će nam kvalitetne i ravne ulice napravljene za brže odvijanje saobračaja kad ćemo ga onda kočiti raznim preprekama...
apsurdno...
a vjerujte, kad bi se neki levat rigorozno kaznio, npr. oduzimanjem vozila an 7-10 dana, to bi se pročulo kroz grad u trenu i svi bi doooobro pazili kako će slijedeči put proči pored škole, također, đipovima i SUVovima ovi ležeči policajci ne prestavljaju nikaku prijetnju, tako da i ne smanjuju brzinu kad preko njih prolaze.
također, što onda uopšte kukamo kako nam ulice nevaljaju?? što ih ne ostave vake kake su pun rupa i ispupčenja, pa nam netrebaju ležeči policajci, svi ćemo fino voziti nekad slalom nekad veleslalom pri brzini od 10-25 km/h ... što će nam kvalitetne i ravne ulice napravljene za brže odvijanje saobračaja kad ćemo ga onda kočiti raznim preprekama...
apsurdno...
- Control panel
#23 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
ko ovdje ne stanuje ne zna da je ta krivina pravo opasna pogotovo kada je mokro ili kada malo smrzne auta zavrsavaju na ivicnjacima a strucnjaci i u haustoru. opasna je i ona poslije obdanista i skole gdje je ulaz u automehaniku.zulla wrote:Mene je tu dva puta zamalo udarilo auto na onoj krivini gdje je ovaj momak poginuo , a jednom je nekakva zena sa autom uletjela u moj haustor. Jete da je ruzno za vozace ali bolje i ovako nego nikako.
- Control panel
#24 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
isti slucaj na skenderiji kod skole. ima onaj radar za mjerenje brzine i skoro niko ne vozi 40 i ispod svi voze preko a ima strucnjaka koji tu prodju i preko 70 na sat.AmADin_gospo wrote:
kome smeta lezeci policajac neka zaobilazi shoping. nama stanarima je potreban da zastitimo zivote nase djece i nas.
- Skyfox
#25 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
i tu je taman moja zgrada poslije zadnjeg para l. pol. - ma odlicno... ne bi me iznenadilo da sad pocnu voziti trotoarom da izbjegnu prepreke...AmADin_gospo wrote:ne, ne i opet ne, stanite pored ležečeg policajca i gledajte kako se preko njih vozi, svi uspore i kad ih pređu stisnu gas i jedino im je na pameti "koji se kreten sjeti ovoga" i narednih 50ak metara samo kreše bogove i familiju ko je postavio isto i nevidi ništa pred sobom od bijesa.
apsurdno...