Lexus u Sarajevu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ludilo konstantno
#1 Lexus u Sarajevu
Slušam reklamu - Lexus u Sarajevu. Sutra ispred BBI-a. Otkud ovo? Ko ga radi? Znam da je u USA potukao BMW,Mercedes...ima li šanse u BiH?
- Bullet Tooth Tony
#2 Re: Lexus u Sarajevu
Lexus počeo sa prodajom u BiH
Lexus je luksuzna marka japanskog proizvođača automobila Toyota, a krasi je vrhunska kvaliteta završne obrade i upotreba kvalitetnih materijala.
Lexus je luksuzna marka japanskog proizvođača automobila Toyota, a krasi je vrhunska kvaliteta završne obrade i upotreba kvalitetnih materijala. Lexusovi automobili ditrektno konkuriraju tradicionalnim luksuznim evropskim markama kao što su Audi, BMW, Jaguar i Mercedes-Benz.Od sada je ova luksuzna marka pristuna i na bh. tržištu i to preko ovlaštenog zastupnika Toyote u našoj zemlji, kompanije AFA-Racing. Tim povodom otvoren je luksuzni salon smješten u sarajevskom naselju Osjek, gdje su u prodaji zastupljeni svi modeli ovog proizvođača.
Na svečanom otvorenju salona novinarima su se obratili Shoji Kimura, direktor Toyota Adria, zatim Dario Gusstini, regionalni direktor Lexusa, koji je predstavio kratki historijat ove uspješne kompanije i ciljeve ovog proizvođača u budućnosti, te Azra Ramović, brand menadžer Lexusa u BiH.
Inače, ideja o osnivanju marke Lexus začeta je u avgustu 1983. godine, kada je tadašnji predsjednik Toyote Eiji Toyoda zaključio kako bi bilo vrijeme da njegova kompanija proizvede luksuzno vozilo kojim bi se konkuriralo renomiranim proizvođačima u tom segmentu.
“Ono što želimo postići u BiH jeste potpuna implementacija Lexusove filozofije. Zatim, želimo promovirati Lexus, kao jednu luksuznu marku sa mnogo potencijalnih kupaca u našoj zemlji. Također, želimo kod kupaca razviti svijest o hibridnim modelima, gdje je Lexus apsolutni lider i koji konstatno razvija ovu tehnologiju. Što se tiče pozicije Lexusa u BiH, o tome razmišljamo dugoročno, a želimo preuzeti primat u premium segmentu na bh. tržištu”, rekao je Muhamed Hajrulahović iz kompanije Toyota Adria BiH.
U ovom salonu moći će se kupiti modeli IS, GS, LS i RX, a ono što je prijatno iznenađenje jeste da za model IS 220D, sa modernim, common-rail dizelskim motorom, treba izdvojiti 60.563 KM. Inače, ovo je prvi put da je na našem tržištu cijena nekog modela sa dizelskim agregatom niža od istog modela sa benzinskim agregatom.

Lexus je luksuzna marka japanskog proizvođača automobila Toyota, a krasi je vrhunska kvaliteta završne obrade i upotreba kvalitetnih materijala.
Lexus je luksuzna marka japanskog proizvođača automobila Toyota, a krasi je vrhunska kvaliteta završne obrade i upotreba kvalitetnih materijala. Lexusovi automobili ditrektno konkuriraju tradicionalnim luksuznim evropskim markama kao što su Audi, BMW, Jaguar i Mercedes-Benz.Od sada je ova luksuzna marka pristuna i na bh. tržištu i to preko ovlaštenog zastupnika Toyote u našoj zemlji, kompanije AFA-Racing. Tim povodom otvoren je luksuzni salon smješten u sarajevskom naselju Osjek, gdje su u prodaji zastupljeni svi modeli ovog proizvođača.
Na svečanom otvorenju salona novinarima su se obratili Shoji Kimura, direktor Toyota Adria, zatim Dario Gusstini, regionalni direktor Lexusa, koji je predstavio kratki historijat ove uspješne kompanije i ciljeve ovog proizvođača u budućnosti, te Azra Ramović, brand menadžer Lexusa u BiH.
Inače, ideja o osnivanju marke Lexus začeta je u avgustu 1983. godine, kada je tadašnji predsjednik Toyote Eiji Toyoda zaključio kako bi bilo vrijeme da njegova kompanija proizvede luksuzno vozilo kojim bi se konkuriralo renomiranim proizvođačima u tom segmentu.
“Ono što želimo postići u BiH jeste potpuna implementacija Lexusove filozofije. Zatim, želimo promovirati Lexus, kao jednu luksuznu marku sa mnogo potencijalnih kupaca u našoj zemlji. Također, želimo kod kupaca razviti svijest o hibridnim modelima, gdje je Lexus apsolutni lider i koji konstatno razvija ovu tehnologiju. Što se tiče pozicije Lexusa u BiH, o tome razmišljamo dugoročno, a želimo preuzeti primat u premium segmentu na bh. tržištu”, rekao je Muhamed Hajrulahović iz kompanije Toyota Adria BiH.
U ovom salonu moći će se kupiti modeli IS, GS, LS i RX, a ono što je prijatno iznenađenje jeste da za model IS 220D, sa modernim, common-rail dizelskim motorom, treba izdvojiti 60.563 KM. Inače, ovo je prvi put da je na našem tržištu cijena nekog modela sa dizelskim agregatom niža od istog modela sa benzinskim agregatom.

- Bullet Tooth Tony
#4 Re: Lexus u Sarajevu
jarane.... prosle godine tek dosao na stari kontinent,rijetkost ga vidjeti na cestama u Evropi i ti pitas gdje je u Sarajevu,pa Tomic nema M modele izlozene a taman da Lexus u Sarajevu ima IS F -a hau jes nouludilo konstantno wrote:a gdje je ISF?
-
ludilo konstantno
#5 Re: Lexus u Sarajevu
Naruči kod Tomica M pa ces i dobiti. Nema problema - samo plati. Moze li se IS F kupiti u BiH?Beg_Babic wrote:jarane.... prosle godine tek dosao na stari kontinent,rijetkost ga vidjeti na cestama u Evropi i ti pitas gdje je u Sarajevu,pa Tomic nema M modele izlozene a taman da Lexus u Sarajevu ima IS F -a hau jes nouludilo konstantno wrote:a gdje je ISF?![]()
![]()
al eto mozda sutra bude
BTW mozes i AMG kupiti.
- Bullet Tooth Tony
#6 Re: Lexus u Sarajevu
Nista,sutra pred BBI i naruci sebi jedan primjerakludilo konstantno wrote:Naruči kod Tomica M pa ces i dobiti. Nema problema - samo plati. Moze li se IS F kupiti u BiH?Beg_Babic wrote:jarane.... prosle godine tek dosao na stari kontinent,rijetkost ga vidjeti na cestama u Evropi i ti pitas gdje je u Sarajevu,pa Tomic nema M modele izlozene a taman da Lexus u Sarajevu ima IS F -a hau jes nouludilo konstantno wrote:a gdje je ISF?![]()
![]()
al eto mozda sutra bude
BTW mozes i AMG kupiti.
-
ludilo konstantno
#7 Re: Lexus u Sarajevu
Nista,sutra pred BBI i naruci sebi jedan primjerak[/quote]
Ja nazalost nemogu.
Ali ima ko moze.
Ja pitam moze li Lexus ugroziti BMW i Merc
Ja nazalost nemogu.
Ali ima ko moze.
- rey
#8 Re: Lexus u Sarajevu
ludilo konstantno wrote:Nista,sutra pred BBI i naruci sebi jedan primjerak
Last edited by rey on 03/02/2014 17:11, edited 3 times in total.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#9 Re: Lexus u Sarajevu
ludilo konstantno wrote:Nista,sutra pred BBI i naruci sebi jedan primjerak
[/quote]Ja nazalost nemogu.
Ali ima ko moze.
Moze, moze prijatelju, itekako da moze, bolje reci - vec jeste u mnogim segmentima, ali eto europonezi to nece da vide, prave se tose, tzv. visoka arijevska rasa, sta lii..
Moj glas ide za LeXuS..
http://www.edmunds.com/insideline/autos ... s250h.html
-
ludilo konstantno
#10 Re: Lexus u Sarajevu
rey wrote:Ja nazalost nemogu.ludilo konstantno wrote:Nista,sutra pred BBI i naruci sebi jedan primjerak
Ali ima ko moze.
Zaboravio si Audi, koji je najprodavanije luksuzna marka kod nas...
A tesko da moze bar ove sad i naredne godine, jer kod nas ima dosta ljudi koji nikad nisu culi za Lexus..
Gore je neko naveo da je menedzer Azra Ramovic, zar nije Azra Ahmic ( to mi je ex djevojka btw)
Ja govorim o ozbiljnim Premium markama a to su BMW, Merc i Lexus. Druga liga su Audi, Volvo, Jaguar.....
- and
#11 Re: Lexus u Sarajevu
odlični automobili,oprema fantastična.da za auto dajem toliko para odlučio bih se prije za lexusa,nego bmw ili mečku.
posebno im je dobra ova serija hibrida.
posebno im je dobra ova serija hibrida.
-
texas
#12 Re: Lexus u Sarajevu
u koliko sati ispred bbi???ludilo konstantno wrote:Slušam reklamu - Lexus u Sarajevu. Sutra ispred BBI-a. Otkud ovo? Ko ga radi? Znam da je u USA potukao BMW,Mercedes...ima li šanse u BiH?
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#13 Re: Lexus u Sarajevu
Ovo je sve sto se moze naci na netu, dakle stara vijest!texas wrote:u koliko sati ispred bbi???ludilo konstantno wrote:Slušam reklamu - Lexus u Sarajevu. Sutra ispred BBI-a. Otkud ovo? Ko ga radi? Znam da je u USA potukao BMW,Mercedes...ima li šanse u BiH?
http://www.autoservis.ba/novosti/index/2934
- karanana
#14 Re: Lexus u Sarajevu
da se nije udala.rey wrote: Gore je neko naveo da je menedzer Azra Ramovic, zar nije Azra Ahmic ( to mi je ex djevojka btw)hehe
on topic: po kvaliteti ja bih cak lexus stavio ispred audija a i mercedesa i bmw-a, samo vjerovatno ce trebati dana da se to ovdje probije na ovom trzistu.
- corolla02
#15 Re: Lexus u Sarajevu
ludilo konstantno wrote:rey wrote:Ja nazalost nemogu.ludilo konstantno wrote:Nista,sutra pred BBI i naruci sebi jedan primjerak
Ali ima ko moze.
Zaboravio si Audi, koji je najprodavanije luksuzna marka kod nas...
A tesko da moze bar ove sad i naredne godine, jer kod nas ima dosta ljudi koji nikad nisu culi za Lexus..
Gore je neko naveo da je menedzer Azra Ramovic, zar nije Azra Ahmic ( to mi je ex djevojka btw)hehe
Ja govorim o ozbiljnim Premium markama a to su BMW, Merc i Lexus. Druga liga su Audi, Volvo, Jaguar.....[/quote]
Dobro receno!
- corolla02
#16 Re: Lexus u Sarajevu
Ma Seha mi se nije sjetio, pa evo moram ja
http://www.sarajevo-x.com/auto/koncepti ... /090815041
i usput lijepe slicice..
http://www.sarajevo-x.com/auto/clanak/090814053
http://www.sarajevo-x.com/auto/koncepti ... /090815041
i usput lijepe slicice..
http://www.sarajevo-x.com/auto/clanak/090814053
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#17 Re: Lexus u Sarajevu
Za one koji nisu znali sta ovaj luksuzni Toyotin model krije u svom imenu, ... "Luxury Cars for EXport to the US"
I ujedno info za one koji tvrde da ih je malo na europskim cestema. Ima ih kol`ko ho`s.
http://www.lexus.nl/range/is/is-250c/videos/index.aspx
http://www.lexus.nl/
I ujedno info za one koji tvrde da ih je malo na europskim cestema. Ima ih kol`ko ho`s.
http://www.lexus.nl/range/is/is-250c/videos/index.aspx
http://www.lexus.nl/
- and
- corolla02
#19 Re: Lexus u Sarajevu
JBT, nemas pojma kad je upaljen a kad ne
- corolla02
- corsa
#21 Re: Lexus u Sarajevu
Dobar je Lexus, ali ovo mu je tata!
-
mišmaš
#22 Re: Lexus u Sarajevu
Pravo gotivim Mercedes, al iskreno, ovaj hybrid mi je mnooogo ljepsi od mercedesa ovog s 400
- karanana
#23 Re: Lexus u Sarajevu
i ja bih definitivno izabrao lex prije benza ili beemera
- respo
#24 Re: Lexus u Sarajevu
sta vi znate lexus je smece od auta ako bi birao luksuznu marku to bi bio vw golf sa paketom opreme rabbit ili mozda bon jovi
inace udobnost je na vrhu 10 puta bolji od lexusa jer onda znas da se vozis u autu ovdje kao da sjedis u fotelji kod kuce
tamo imas cist zvuk motora kad je tisina onda je dosadno
miris ustipaka je nezamjenjiv kad zaverglas limuzinu zvanu golf
sve sto je bez mirisa je meni sumnjivo
do tada lexus bojkotujem
inace udobnost je na vrhu 10 puta bolji od lexusa jer onda znas da se vozis u autu ovdje kao da sjedis u fotelji kod kuce
tamo imas cist zvuk motora kad je tisina onda je dosadno
miris ustipaka je nezamjenjiv kad zaverglas limuzinu zvanu golf
sve sto je bez mirisa je meni sumnjivo
do tada lexus bojkotujem
- madner
#25 Re: Lexus u Sarajevu
U pravu si sto poredis Toyotu sa VWom, samo mi nije jasno sto spominjete BMW i Mercedes u kontekstu.