letu štuke

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

The_Fluid

Post by The_Fluid »

felichi wrote:ma jedino to imam na desku
jbg.
ne radi kod tebe
?
kod mene radi sve :) no bojim se da mozda neki nece moci puno uciniti sa istim, i da kao sto sorge rece: pls mp3, ovo je ipak samo wma ;)
zach

Post by zach »

sram vas bilo! ovako sharujete domacu muziku, mjesto da podrzavamo bendove i kupimo CDe! :?

(usput, moze li tracklisting za Velahavle?) :D
Blackened

Post by Blackened »

zach wrote: (usput, moze li tracklisting za Velahavle?) :D
stvarno bi dobro bilo kad bi neko nabavio tracklisting :-D
džetro

Post by džetro »

:-D ALBUM JE O-D-L-I-Č-A-N. Posebno mi se sviđa omot - he,he..RV i PVO- pilot lovac Rajlovac, čelična krila naše armije. Budi nostalgiju, fakat. :-D
džetro

Post by džetro »

The_Fluid wrote:Image
Letu štuke: Letu štuke
Obrati pažnju na ono između LETU i ŠTUKE. :-D
dripac

Post by dripac »

DeXteR wrote:E bas to vrijedi 17 KM!!! :x
Idi slušaj Šaku Polumentu i ne seri
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...

Post by OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... »

Odlican album. Sigurno jedan od najboljih od rata na ovamo. Muzicki, malo tukne na Rundeka ali nije strasno. Tekstovi su aktuelni i sa dovoljno dubine. Produkcijski sasvim pristojno uradjeno (svidja mi se sitni, digitalni shtep :D koji je stalno tu, a nigdje ne uzima primat nad klasicnim instrumentima).
Ja dajem 5-!!! :D
vedderedi

Post by vedderedi »

Ljudi, ovo je fenomenalan album, definitivno najbolji poslije rata. Ja mislim da se ovdje radi o velicini koja se moze mjeriti sa predratnim Pusenjem.

Ko nije kupio, trk odmah u najblizi CD shop!
marimahunar

Post by marimahunar »

OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote:Odlican album. Sigurno jedan od najboljih od rata na ovamo. Muzicki, malo tukne na Rundeka ali nije strasno. Tekstovi su aktuelni i sa dovoljno dubine. Produkcijski sasvim pristojno uradjeno (svidja mi se sitni, digitalni shtep :D koji je stalno tu, a nigdje ne uzima primat nad klasicnim instrumentima).
Ja dajem 5-!!! :D
a zar rundek nije radio sa njim ?
zanimljiva je nota zdrave sirovosti koja mene asocira na taj vas SA zonfa ...
btw, ima li neko pristojno - citaj ne ekonomsko ibjasnjenje izdavanja albuma u Cro ?
vedderedi

Post by vedderedi »

Zna li neko gdje se moze kupiti ovaj CD?
vodoinstalater

Post by vodoinstalater »

The_Fluid

Post by The_Fluid »

Image
"Ja sam autor, odnosno tekstopisac silom prilika. Radio sam to da bih preživio, da ne bih radio u OSCE-u od devet do 17 sati. Da me ne maltretira neki isfrustrirani šef i da ne mogu napisati slova" izjavio je u jednom intervju Dino Šaran, tekstopisac i frontman Letu Štuke i to sasvim dobro objašnjava zašto autor pjesama za Crvenu Jabuku i Severinu i mnoge druge (pizdarije) s ovih prostora ima bend koji nakon skoro dvadeset godina formalnog postojanja ima i više nego pristojan album. Dakle, očigledno je da svoj primarni posao Šaran shvaća kao zanat koji je tek malo ugodniji od birokratskog posla, način da se bezbolnije osigura egzistencija. Znajući za taj njegov primarni posao ovom albumu sam prišao s predrasudama i tim više me prvo preslušavanje iznenadilo kvalitetom, koju zbilja nisam očekivao. No nakon nekoliko slušanja sam zaključio da album ipak ima mana, koje nisam otkrio u prvom slušanju jer sam očekivao balkansko smeće, a naišao na moderan i jako solidan album kojega bi se malo tko postidio.

Prva stvar koja iznenađuje je produkcija Đanija Pervana, inače Rundekovog suradnika iz Cargo Orkestra koji i gostuje u pjesmi 'Sunce'. Složeni slojevi zvuka rijetko se čuju na domaćim albumima, a pažljiva konstrukcija aranžmana koji se podosta mijenjaju unutar same pjesme stvara dojam stilske raznolikosti čak kad i je pitanju pop sarajevske škole koju svi spominju kad pišu o ovom bendu. No zbog toga što pjesme poput 'Gorile u magli' i 'Tepsija' imaju snažan prizvuk prošlog vremena ne znači da Letu Štuke nisu poprilično samosvojan bend. Dovoljno je poslušati briljantnu 'Minimalizam' u kojoj je politička poruka ("Ne zna primitivizam šta je minimalizam") dopunjena semplovima iz 'Maratonci trče počasni krug' i 'Balkanski špijun' da se shvati da nije riječ samo o priučenom tekstopiscu koji je poželio imati ozbiljan bend. Ipak zbog Šaranovog glasa koji luta od bezličnog recitiranja do rundekovskih manirizama i ponekom banalnom dijelu ovo nije vrlo dobar nego samo solidan album. Ipak i takav nadmašuje gotovo kompletnu lanjsku hrvatsku produkciju.
--
tri od pet zvjezdica
marimahunar

Post by marimahunar »

ma *ebes 'rvacke zvjezdice kada su bez polumjeseca :D
nego, osjeti se negdje u pozadini onaj okus suhih sljiva na tanjuru koji postavljen u dvoristu punom jesenjeg lisca u necijoj avliji - isti onaj smek koji i haustor ima na prvom albumu - jesam ga pogodio ko prstom u ... pekmez :D

thnx for update
debela

Post by debela »

meni se ovaj album jako, jako, jakoooooo svidja.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Licno mislim da je to dobar album, a ovo iznad je samo komentar pronadjen na hr. web stranicama
marimahunar

Post by marimahunar »

pa bolji je od onog disco-funk projekta, bar meni
ma_hajde

Post by ma_hajde »

EKV mi ima po albumu 2 do tri dobre pjesme, koje mogu gotovo svake sedmice preslusat. Letu stuke od prvog slusanja imaju 5.. bas ko i skroz
missy

Post by missy »

Odlican album, Dino svaka cast.. :-D
neko iz mase

Post by neko iz mase »

Svaka cast i Bandu za album, a i momku koji nam je postavio link da ga skinemo (barem mi koji nismo u mogucnosti da kupimo CD)
eddieX

Post by eddieX »

Kad bi neko stavio neki link i za Protest, Skroz, SCH isl. Hvala unaprijed. A kad se takva muzika bude mogla nabaviti u Brčkom (ili cijeloj BiH a ne samo u SA) vjerujte da če mo je kupovat!!!
ElektroBUDA

Post by ElektroBUDA »

Za sve fanove SKROZ-a otvoren je neoficijalni forum na stranici:

http://skroz.sogandolma.com/forum/

Forum je prvenstveno namijenjen za diskusije o grupi Skroz, a ako želite možete diskutovati i o bendu Letu Štuke.

Također, na forum možete uploadovati i mp3 materijale od ova dva benda. Poželjno je da to budu Live snimci, a ne studijski materijal, da ne bi bilo kakvih problema zbog piratstva.
vedderedi

Post by vedderedi »

Jel' neko bio sinoc na koncertu u Coloseumu, ja jesam tokom prvog dijela koncerta, otiso sam na prvoj pauzi jer je onaj Coloseum blago receno karna prostor za odrzavanje koncerata te bih ovom prilikom apelovao na sve grupe i pojedince da vise ne nastupaju tamo, bar ovi sto se svode pod r'n'r.
Post Reply