http://www.index.hr/xmag/clanak.aspx?id=340096
Moderator: _BataZiv_0809
O LETUEdit wrote:Hoce li meni neko objasniti u cemu se sastoji njihova umjetnicka posebnost i dostignuce u muzickom, scenskom i tekstualnom pogledu te kakvu poruku osvjescivanja nosi djelovanje LET3, jer to ja, kao ni ostali papci, ne mogu dokuciti?
nemoj tako, travnik je simpatičanjohnnykola wrote:fakat, sto edo majka reko:
nije bosna od bascarsije
do marindvora (ili tako nekako)
u subotu i nedjelju sam imao prilike
da prodjem kroz travnik, a i druga mjesta
bosne. koji odron je*ote!!!
k'o dom za vjesanje na sesnaestu!!!
ne samo Travnik nego i ostali bh gradovi su VEC leglo turbo folka. Kao sto rekoh , svako ima svoju publiku i ne bi ni bilo dobro da se zabranjuje. Ako neko ponudi alternativu tome, treba ga pustiti. Let 3 je zaista osoben i provokativan. Meni su simpaticni, nekome se ne svidjaju sto postujem.three sisters wrote:stvar nije samo u let 3, ostavljam johhny da njih brani..stvar je i u samom travniku, koji se ne želi prikazati s*ebanim bez razloga
oni koji žive tamo pokrenuli su ovaj otpor, da bi ga izvukli iz živog blata u koji tone, a iz kojeg su se trudili da ga izvuku zadnjih ne znam osam godina, koliko alter art postoji..jer bi travnik stvarno trebao da bude branioc nekih alternativnih vrijednosti, a prijeti mu da postane leglo turbo folka..
angevin wrote:ne samo Travnik nego i ostali bh gradovi su VEC leglo turbo folka. Kao sto rekoh , svako ima svoju publiku i ne bi ni bilo dobro da se zabranjuje. Ako neko ponudi alternativu tome, treba ga pustiti. Let 3 je zaista osoben i provokativan. Meni su simpaticni, nekome se ne svidjaju sto postujem.three sisters wrote:stvar nije samo u let 3, ostavljam johhny da njih brani..stvar je i u samom travniku, koji se ne ¾eli prikazati s*ebanim bez razloga
oni koji ¾ive tamo pokrenuli su ovaj otpor, da bi ga izvukli iz ¾ivog blata u koji tone, a iz kojeg su se trudili da ga izvuku zadnjih ne znam osam godina, koliko alter art postoji..jer bi travnik stvarno trebao da bude branioc nekih alternativnih vrijednosti, a prijeti mu da postane leglo turbo folka..
Reakcija rijecke grupe je duhu njihovog nastupa. Mislim da su pod imenom Majmudin akcent htjeli staviti na "mudo", a ne na "din" sto primjeti neko maloprije. Sumnjam da su toliko upuceni u islamsku terminologiju, a jos manje sumnjam da bi na taj nacin vrijedjali.
Nisam htjela citat anonimnog rijeckog fana, nego konkretan opis - sta je to sto zasluzuje superaltive - osim njihovg marketinga?Dosta wrote:
O LETU
Kad se poku¹a sumirati dosada¹nji radni vijek grupe Let 3, bez sumnje moraju se koristiti sami superlativi. Vi¹egodi¹njim beskompromisnim djelovanjem grupa se uspjela nametnuti kao trademark grada Rijeke, cijele jedne regije te na koncu poklonika nadahnute razlièitosti u vi¹e dr¾ava.
pa da im "nasi" nisu pomagali, a jesu (a "nasi" su s navodnicimareG wrote:...u cemu im pomazu raznorazni malo manje ili malo vise inteligentni tipovi, frustrirani kako zivotom u provinciji tako i nekim drugim stvarima.
johnnykola wrote:pa da im "nasi" nisu pomagali, a jesu (a "nasi" su s navodnicimareG wrote:...u cemu im pomazu raznorazni malo manje ili malo vise inteligentni tipovi, frustrirani kako zivotom u provinciji tako i nekim drugim stvarima.
kako ti to objasnjavas ujedno i u kontri i u talu s index-om, pincom-om itd.
na drugoj strani) = do ovog ne bini doslo. simple as that!!! šok
je davno isfuran, slazem se, ali zamisli u kojem smo dobu "mi"
kad dozvoljavamo "šokom(cima)"iznervirani biti. svojim sajkacama
na glavama let3 je potpisao ovaj dio tvog posta:
Fascinantna je neumornost tudjmanovsko-bobanovski medija tipa Pincom, index.hr, Vecernji list i slicnog fasistickog smeca, koji koriste i ovaj slucaj u kreiranju toliko zeljene slike o Bosni, Travniku, islamskom fundamentalizmu.
i upravo kod tebe, tako zakljucismo, proizvedose jedan nacional-parkovski "šok".
ziveo!
![]()
![]()
johnnykola wrote:pa da im "nasi" nisu pomagali, a jesu (a "nasi" su s navodnicimareG wrote:...u cemu im pomazu raznorazni malo manje ili malo vise inteligentni tipovi, frustrirani kako zivotom u provinciji tako i nekim drugim stvarima.
na drugoj strani) = do ovog ne bini doslo. simple as that!!! ¹ok
kad dozvoljavamo "¹okom(cima)"iznervirani biti. svojim sajkacama
Fascinantna je neumornost tudjmanovsko-bobanovski medija tipa Pincom, index.hr, Vecernji list i slicnog fasistickog smeca, koji koriste i ovaj slucaj u kreiranju toliko zeljene slike o Bosni, Travniku, islamskom fundamentalizmu.
i upravo kod tebe, tako zakljucismo, proizvedose jedan nacional-parkovski "¹ok".
ziveo!
![]()
![]()
jebena frustracija, zaistaSarafcina wrote:johnnykola wrote:pa da im "nasi" nisu pomagali, a jesu (a "nasi" su s navodnicimareG wrote:...u cemu im pomazu raznorazni malo manje ili malo vise inteligentni tipovi, frustrirani kako zivotom u provinciji tako i nekim drugim stvarima.
na drugoj strani) = do ovog ne bini doslo. simple as that!!! šok
kad dozvoljavamo "šokom(cima)"iznervirani biti. svojim sajkacama
i upravo kod tebe, tako zakljucismo, proizvedose jedan nacional-parkovski "šok".
ziveo!
![]()
![]()
ne brini... tu se uvijek ili vjera ili narodno cudoredje koristi kao paravan
ja recimo znam za ratne situacije kada dusebriznik (s pozicije) naziva lokalnu radio stanicu i kaze im da pripaze kakvu to oni muziku pustaju (zbog tebe zakasnio dajdzi na dzenazu...).... jer to vrijedja "nas muslimane"