Let3 DVD

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
black

#1 Let3 DVD

Post by black »

Image
Dvadeset godina karijere Let3 će obilježiti izdavanjem svog prvog DVD-a. O Živoj pički, guzofobiji, pederizmu i glazbi popričali smo s najeksponiranijim basistom u Hrvata.

Uskoro izlazi vaš prvi DVD Živa pička najavljen kao 'superluksuzno izdanje neviđeno na ovim prostorima'. Što vaš prvi DVD čini tako posebnim?
To je uistinu posebno izdanje, ne samo na ovim prostorima, nego mislim da takvo izdanje nitko nije napravio nigdje. Izgledat će kao bombonijera u kojoj će biti naš DVD, koji ima dva i pol sata programa uživo, koji je između pjesama oplemenjen raznim dogodovštinama s naših putovanja, koncert...

Neke naše filozofske rasprave će se naći na njemu, kao i svi naši dosadašnji spotovi, dakle nešto što bi se i inače trebalo naći na DVD-u. Materijal, osim što je najvećim dijelom sniman u Harteri, sniman je i na nekim drugim mjestima.

To smo sve onda miksali pod određenu pjesmu, što svemu daje još jednu dimenziju, zbog čega se čini da si u istom trenutku na više mjesta.

Uz to, zanimljiv je i sadržaj te bombonijere u kojoj se nalazi par poklona od Leta3 koji obilježavaju cijelu našu povijest. Uz malo novca, uz pičke dobiješ i cijeli ovaj poklon.

Ovaj DVD, koji još nije u prodaji, se može i rezervirati?
Da. Nakon onog našeg suđenja krenuo je interes za tim DVD-om, jer je to valjda netko od nas tom prilikom i spomenuo, pa su ga ljudi počeli tražiti po trgovinama. No kako još nije izašao, a interes je bio velik, neki su samoinicijativno tražili da ga rezerviraju.

Pa eto, kad su se ljudi već raspitivali, onda smo i mi pokrenuli akciju, tako da se DVD može naručiti. Radi se o limitiranom izdanju, koje neće biti objavljeno u nekom velikom broju, pa ga je dobro rezervirati ako ga baš hoćete imati. Rezervirati se može u svim Dallas Shopovima.

Kad će biti održana promocija?
U Zagrebu u Dallas Music Shopu, u Masarykovoj, ćemo 11. 12. imati promociju DVD-a na kojoj ćemo izvesti jedan nastup. Svatko tko dođe i rukuje se samom dobit će popust na DVD, a svatko tko pokaže spolovilo dobit će uz tu lijepu bombonijeru i još jedan dodatni poklon.

Radite li trenutno na nekom novom projektu?
Pa nismo stigli raditi na nekom novom projektu, jer otkad smo izdali album Bombardiranje Srbije i Čačka nismo prestali 'koncertirati'.

Konačno smo počeli jako puno svirati po Europi i onda ta dugačka putovanja odnesu dosta vremena, a i svaki novi odlazak u Europu donosi sve više koncerata.

Sad u drugom mjesecu opet imamo neku turneju, nekakvih desetak koncerata i onda će tih desetak vjerojatno donijeti još dvadeset... I tako, nema kraja...

Jeste li počeli razmišljati o novom albumu?
Pa počeli smo razmišljati. Mislim da ćemo uskoro početi raditi na njemu, možda čak već ovaj mjesec.

Imate li nekakvu viziju kako bi taj album trebao zvučati? Nastavljate li tragom svog posljednjeg studijskog izdanja?
Mislim da ne. Stvar je baš u tome što ne volim nikad ponavljati neku fazu. Kad odradimo jednu fazu, onda me zanima nešto novo. Uvijek treba očistiti iz glave sve što je bilo i krenuti iz početka.

Uz novi album, razmišljate li i o radikalnijoj promjeni scenskog nastupa?
To dolazi jedno s drugim. Sad još ne znamo što točno. Uglavnom smo do sada radili na koncepciji promocije ovog zadnjeg DVD-a. Počeli smo s tim dosta davno, još prije koncerta u Močvari, pa smo jedan dio tog nastupa, do kojeg smo u tom trenutku došli, odradili na tom koncertu, a poslije smo ga još doradili. Upravo smo to htjeli pokazati na koncertu koji je trebao biti 5. prosinca u Pauku, ali pjevač nam se razbolio, pa smo to otkazali.

Danas se mnogi bendovi okreću netu – objavljuju albume, žicaju fanove da im remiksiraju pjesme, snimaju spotove... Prije izdavanja zadnjeg albuma imali ste zanimljivu online akciju Plati, pa kreiraj. Planirate li uskoro nešto slično?
Pa trenutno o ničem ne razmišljam. Kad bi sad o nečem takvom razmišljalo, onda bi me nešto, što ima veze s onim što sam već radio, užasno opterećivalo. Jednostavno moram sve izbrisati da bi mogao napraviti nešto novo.

Prije tri godine imali ste zanimljiv nastup na Cro-a-Porteu. Zanima me kako je došlo do suradnje s Ivanom Popović i vašeg iskoraka u modne vode?
Mi i Ivana smo stari prijatelji. Sprijateljili smo se u vrijeme kad smo u &TD-u radili predstavu Fedra u režiji Ivice Buljana, mi smo tu glumili nekakav grčki kor, a ona je radila kostimografiju, pa smo se sprijateljili. Od tada smo nerazdvojni prijatelji te povremeno surađujemo.

Kako komentirate presudu varaždinskog Prekršajnog suda?
Pa stav suda nije nešto specijalno umjetnički. Nemam nikakvo osobito mišljenje o tome. Mislim da je to njihov način razmišljanja i oni to na taj način odrađuju, a naš način razmišljanja je upravo ovo što radimo.

Uza sve te koncerte koje radimo, uza sve te ideje i glazbu koju radimo, stvaramo ustvari nekakve određene slike i njima dodajemo još jake osjećaje i tako dobivamo neku novu stvarnost koju plasiramo vani u javnost.

Planirate li se, i ako da kako, boriti protiv guzofobije?
Pa ne planiramo se boriti. Jedini mogući način borbe bio bi onaj u skladu s našom akcijom cijepljenja protiv pederizma. Pa ako se ljudi osjećaju ugroženima i postoji strah da bi mogli postati pederi, mogu nam se, evo putem vašeg portala javiti, a mi ćemo ih rado cijepiti.

Postoji li nešto što nikad si ne biste ugurali?
Kremšnitu nikad ne bih stavio u guzicu.

07.12.2008.
black

#2 Re: Let3 DVD

Post by black »

Nakon što su digli buru jer su pokazali stražnjice u Nedjeljom u 2, letovci su se pobrinuli da opet dobiju svojih pet minuta u medijima.

U pozivnici za promociju novog albuma Živa pička u susjednoj nam Sloveniji stavili su i manifest Slovencima u kojem su ustvrdili kako njihov album dobro prolazi u Hrvatskoj i zato jer su Hrvati pizde.

A ostatak manifesta ide ovako:

"Dragi Slovenci i pripadnici drugih naroda koji žive u Sloveniji, dragi pederi i pripadnici drugih seksualnih preferencija, dragi ateisti i vjernici! Mi, grupa Let3, dugo godina bavimo se pitanjima ljubavi, vjere, spola, pičke, guzice i kurca. Poznato je također da nam se sviđa papa Ratzinger, kao muškarac starije dobi, ali nikako da dođemo do njega, što ionako ne ometa naš općeniti stav prema vjerskim pitanjima. Opća je činjenica i da smo dobri dečki. Sve to sumirali smo na koncertnom DVD-u koji smo nedavno objavili. Prirodan odabir naziva albuma nametnuo se sam: Živa pička. Sa Živom pičkom dobro prolazimo u Hrvatskoj i zato jer su Hrvati pizde. Ne sumnjamo da ćete Živu pičku dobro prihvatiti i u Sloveniji. Slovenci su kulturan, fin narod, država je civilizirana, mirna i napredna. Mi, Let 3, rado bismo se doselili k vama, uvjereni da bi naš umjetnički doprinos ovdje bio poželjan i cijenjen. Pored Ljubavi, Plemenitosti i Umjetnosti koju bi Let 3 donio Slovencima, spremni smo svakom slovenskom državljaninu koji se rukuje s nama u znak dobre volje pokloniti komad droge (shita). To je naš znak pažnje za gostoprimstvo koje očekujemo."

No nakon cijele priče što oni nude Slovencima, letovci su dali i svoj uvjet slovenskim vlastima: da u svojoj državi zabrane djelovanje Katoličke crkve, a predložili su i da datum zabrane bude 1. rujna. Dali su i prijedlog kako bi se do tada odvijao rad Katoličke crkve:

"Do tada, u prijelaznom periodu, s početkom 15. veljače 2009. i do 1. rujna 2009. tražimo da se nedjeljom zabrani rad Katoličkoj crkvi u cijeloj Sloveniji, osim u Kliničkom centru Ljubljana. U istom prijelaznom periodu tražimo da subotom Katolička crkva smije raditi samo s 50% kapaciteta, odnosno da ostane djelatno samo 6 od 12 apostola. Iz liturgije i svih drugih poslova isključuju se apostoli: Bartolomej, Šimun, Filip, Jakov Zebedejev, Tadej i Toma. U djelatnom sastavu Katoličke crkve ostaju apostoli: Andrija, Ivan, Matej, Jakov Alfejev, Šimun Kanaanac i Juda Iskariotski. Uvjereni smo da će slovenske vlasti prihvatiti naš uvjet, te da će život bez Katoličke crkve goditi svim građanima Slovenije, kao i život s Letom3."

Nakon potpisa članovi Leta3 dali su i svoj "neobavezni prijedlog državnim organima Slovenije' da zatraže od Katoličke crkve da apostolu Andriji promijeni ime u Mitja Gaspari".

Na kraju manifesta Slovencima letovci su objasnili i kako će na promociji albuma u Ljubljani 29. siječnja još jednom javno pročitati manifest Slovencima koji "nosi poruku za sve slovenske državljane i državljanke, te je poslan Državnom zboru Republike Slovenije i predsjedniku vlade Republike Slovenije Borutu Pahoru".

net.hr 27.01.2009.
Post Reply