sinoc uhvatim u neko doba centralni zatvor. i tamo gosti dvojica bh fanaticosa. momak iz svedske, jedan od osnivaca, me je odusevio sa svojim stavovima, pamecu, razmisljanjem. svaka mu cast. a i sva prica oko fanaticosa mi se svidja. ali nakon sto se javio neko iz repke sjedece odbojke da zahvali fanaticosima na podrsci u holandiji, javio se i emir hadzihafizbegovic, glumac, savjetnik, poslanik, dobitnik vise stanova, patriota, reziser monodrama i sta sve ne. on je odrzao monolog od jedno 3 minute. hvalio je fanaticose (opravdano), zalio sto on nije bio u beogradu kad su oni trpili teror, bombardovanje, tiraniju (a ko mu je branio da ide, znam da je grebo bio)... eto on bi da je bio tamo ne znam sta, on bi sa terena povukao igrace pa taman izgubili 0:3, bla, bla, bla .... na kraju poenta njegovog javljanja je da su fanaticosi iz svedske veci patrioti nego mnogi u bih. odmah nakon toga baftic je pitao momka sta misli o tome. i onda momak, svaka cast jos jednom, kaze otprilike:
" ne mislim da sam ja ista vise patriota od ostalih. pogotovu ovako iz svedske da to budem vise nego ljudi koji zive u bosni. svako je patriota na svoj nacin i covjek koji radi svoj posao je patriota, i sve je to individualno ono kako se ko osjeca ..."
ne zaboravih podsjetiti da je savjetnik i patriota rekao kako ce oni nesto rijesiti i iscistiti. e pa poslanice mogao si to, kao sda funkcioner, davno inicirati. ali ne ... nije vas covjek ni pushina, ni ushanovic koga je postavio bichakchic isto iz sda. nije vas covjek ni pashalic. neka prestanu vise i on i sda i svi koji su se obogatili na ovoj zemlji i njenoj sudbini da pricaju i polazu pravo na patriotizam i neka dodju fanaticosi i tuto completo i neka razvale sve ... inshallah
lekcija o patriotizmu za clana sda emira h.
-
radeljas
ja sam to upotrijebio jer koristim tu rijec umjesto ako bog da. to nema veze sa nacionalnoscu bilo koga, nego samo sa mnom. malo si pobrkao, ne znam sta si ti shvatio.bice_bice wrote:potpisujem zadnju recenicu, samo sto mi ne pase posljednja rijec bas u kontekstu sa grupacijom koja sadrzi clanove svih vjeroispovijesti.. recimo upravo taj momak iz svedske, davor... svaka mu cast, i od mene..
- ahmed&nedzad
E.H. je jedan iskompleksirani papak, i govno od čovjeka. Već odavno ga ne uzimam zaozbiljno.