Lejla Mehinović

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

cyprus

#1 Lejla Mehinović

Post by cyprus »

Inače, nisam sitnjičav i ne smetaju mi previše izolovane pogreške i lapsusi naših komentatora, ali na večerašnjem Sportu FTV-a poslije Dnevnika sam uočio 3 takva najblaže rečeno lapsusa izrečena od strane novinarke Lejle Mehinović, što je ipak za nešto što traje 3-4 minuta ja mislim previše. Dakle:

1. Prvo je naša Lejla ustvrdila kako je NA JUŽNOJ POLULOPTI započelo prvenstvo Afrike u fudbalu (sirotica valjda ne zna da se Gana kao i većina teritorije Afričkog kontinenta nalazi sjeverno od ekvatora)

2. Zatim smo čuli da je Maroko pobjedio NaMBiju sa 5:1 (fali jedno slovo, al haj ko jebe afričke vukojebine)

3. I za kraj je prezime njemačke skijašice Marie Riesch pročitano kao Rajš (ma haj ei i ie je valjda isto)

Haj, možda se nekome ove greške i ne čine strašne, ali mislim da se ovdje radi o nivou pismenosti i obrazovanosti novinara koji rade na državnom javnom emiteru.
sofist

Post by sofist »

A superveleslalom koji je ODVEŽEN danas? :-)
-JUBA-

Post by -JUBA- »

A ovaj forum trpi svasta, cccc

:-? :-?
abondanzieri

Post by abondanzieri »

Joj cura je kriminalna stvarno.Ne mogu da vjerujem kako ona i onaj levat na federalnoj Bilic ili kako li se vec zove rade kao sportski komentatori i hebu nas u i ovako sheban mozak :x
cyprus

Post by cyprus »

-JUBA- wrote:A ovaj forum trpi svasta, cccc

:-? :-?
Jelde?
stardust3003

Post by stardust3003 »

Pa oni svakako zapošljavaju tamo koga hoće...onaj Bilić u jednoj rečenici napravi 5 lapsusa ali nije to bitno jer ga je tata zaposlio tamo a i ovu novu je Baho vjerovatno na lijepe oči zaposlio...mada ovo za "poluloptu" nije do nje već do urednika...ma samo plaćajte pretplatu :-)
piskerernest

Post by piskerernest »

abondanzieri wrote:Joj cura je kriminalna stvarno.Ne mogu da vjerujem kako ona i onaj levat na federalnoj Bilic ili kako li se vec zove rade kao sportski komentatori i hebu nas u i ovako sheban mozak :x
neku noć prva vijest na sportu iza dnevnika je ostavka trenera dinama iz zagreba ivankovića,sport vodio bilić,zar nije čudno,nije u pitanju trener evropskog prvaka nego jednog prosječnog evropskog kluba.
cyprus

Post by cyprus »

I onda stvarno, da se upitam, kad će BH sportsko novinarstvo stić bar na prijstojne grane. :roll:
Neelix

Post by Neelix »

piskerernest wrote:
abondanzieri wrote:Joj cura je kriminalna stvarno.Ne mogu da vjerujem kako ona i onaj levat na federalnoj Bilic ili kako li se vec zove rade kao sportski komentatori i hebu nas u i ovako sheban mozak :x
neku noć prva vijest na sportu iza dnevnika je ostavka trenera dinama iz zagreba ivankovića,sport vodio bilić,zar nije čudno,nije u pitanju trener evropskog prvaka nego jednog prosječnog evropskog kluba.
jel bilic onaj sto kaze "utakmicu je gledalo 60 hilja...tisuca gledalaca" :lol:
cyprus

#10 Re: Lejla Mehinović

Post by cyprus »

bandit wrote:
cyprus wrote:Inače, nisam sitnjičav i ne smetaju mi previše izolovane pogreške i lapsusi naših komentatora, ali na večerašnjem Sportu FTV-a poslije Dnevnika sam uočio 3 takva najblaže rečeno lapsusa izrečena od strane novinarke Lejle Mehinović, što je ipak za nešto što traje 3-4 minuta ja mislim previše. Dakle:

E sad ga i ti precera ... cuj Lejla, novinarka ..... :lol:
A tako kažu :D .
Prozor

Post by Prozor »

Kako ti se bolan, da... :D
avenged_sevenfil

#12 Re: Lejla Mehinović

Post by avenged_sevenfil »

cyprus wrote:
bandit wrote:
cyprus wrote:Inače, nisam sitnjičav i ne smetaju mi previše izolovane pogreške i lapsusi naših komentatora, ali na večerašnjem Sportu FTV-a poslije Dnevnika sam uočio 3 takva najblaže rečeno lapsusa izrečena od strane novinarke Lejle Mehinović, što je ipak za nešto što traje 3-4 minuta ja mislim previše. Dakle:

E sad ga i ti precera ... cuj Lejla, novinarka ..... :lol:
A tako kažu :D .
jel to ona musstra sto je vodila sport na obnu nekad.A smjesna je totalno .Kofa se razumije u sport nidje veze :lol:
d2

Post by d2 »

ja volim kad ona djevojka (Tamara Miljkovic ?) sa FTVa vodi sport :-)
piskerernest

Post by piskerernest »

nevezano za ovu temu,ali zar nije previše kad bht neki dan prvo naveče pusti snimku rukometne tekme hrvatska-poljska,a onda sutradan opet ista snimka oko 14 sati,pa nije u pitanju finale olimpijskih igara
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

ako je to ona sto je radila na obnu ona i nema veze sa novinarstvom kolko znam ona je bila naka misica sporta :-)
leeloo

Post by leeloo »

piskerernest wrote:nevezano za ovu temu,ali zar nije previše kad bht neki dan prvo naveče pusti snimku rukometne tekme hrvatska-poljska,a onda sutradan opet ista snimka oko 14 sati,pa nije u pitanju finale olimpijskih igara
Nedajbože da puste neki teniski meč.... gluho i daleko bilo... kao recimo federer i tipsarević... meč bio, boli glava. Al' jok, ne daju nam na HRT2 da gledamo sport, ne daju nam EuroSport... Ustvari ovo je bijes na kablovske operatere... malo sam fulala temu... Pravo me nervira sto nemam gdje gledati Australian Open... prokleti bili
atko

#17 Re: Lejla Mehinović

Post by atko »

cyprus wrote:Inače, nisam sitnjičav...

Zahebavam se... u pravu si 100%

Prije si maogao cuti i recenicu "postovani slusatelji ja se izvinjavam" a sad puste ong malog Bilica ... kad iskljucis ton izgleda da se decko bori za dah jebo te... nemam nista protiv bilo koga, ali ako ti ne ide uloga voditelja onda bjezi ispred kamere i mikrofona :roll:
dugacki

Post by dugacki »

piskerernest wrote:nevezano za ovu temu,ali zar nije previše kad bht neki dan prvo naveče pusti snimku rukometne tekme hrvatska-poljska,a onda sutradan opet ista snimka oko 14 sati,pa nije u pitanju finale olimpijskih igara
Pa za one, bolan, sto su radili trecu smjenu.Eh, pa nemoj tako.
cyprus

#19 Re: Lejla Mehinović

Post by cyprus »

atko wrote:
cyprus wrote:Inače, nisam sitnjičav...

Zahebavam se... u pravu si 100%

Prije si maogao cuti i recenicu "postovani slusatelji ja se izvinjavam" a sad puste ong malog Bilica ... kad iskljucis ton izgleda da se decko bori za dah jebo te... nemam nista protiv bilo koga, ali ako ti ne ide uloga voditelja onda bjezi ispred kamere i mikrofona :roll:
Velim da nisam sitnjičav, nemoj ni ti biti :lol: .
seLL

Post by seLL »

vi samo gledate da napadnete i iskritikujete nekoga......zapitate li se vi ikad kako bi vi taj posao radili.....
abondanzieri

Post by abondanzieri »

seLL wrote:vi samo gledate da napadnete i iskritikujete nekoga......zapitate li se vi ikad kako bi vi taj posao radili.....
Ovde nije rijec o nama nego o aktuelnim sportskim komentatorima i novinarima na domacim televizijama koji ocigledno nisu dobili posao zahvaljujuci svom obrazovanju i smislu za obavljanje tog posla :roll:
jasko_ba

Post by jasko_ba »

a jbg sad, ako nekog možeš i smiješ kritikovati onda su to voditelji na tv-u
jer jedan Bilić sa FTV-a i onaj slučaj Zoran Šuko sa BHT-a, plus Vilić sa OBN-a su trenutno odron nad odronima...nema mi gorih komentatora :x
Comrad

Post by Comrad »

seLL wrote:vi samo gledate da napadnete i iskritikujete nekoga......zapitate li se vi ikad kako bi vi taj posao radili.....
Ti ocito ne pratis sport, ili nikad nisi slusao dobar prenos nekog komentatora. :) Jel sada trebamo lagati da su ok, kritika je super stvar, da su normalni ko sto nisu, razmotrili bi sta raja misli o njima i popravili malo svoje komentatorske sposobnosti. :)
Neelix

Post by Neelix »

ne zapitamo...upravo zato i ne radimo taj posao :roll:
x0z0y0

Post by x0z0y0 »

ma vecini djevojaka koje rade u sportskoj redakciji to je samo odskocna daska za neku drugu redakciju..
nit ih zanima nit se trude da nauce ili informisu samostalno..imaju ulogu spikera a ne novinara..
nazalost tako je u vecini oblasti..ljude jednostavno ne zanima posao koji rade
Post Reply