Lejla Mehinović
Moderator: anex
- cyprus
#1 Lejla Mehinović
Inače, nisam sitnjičav i ne smetaju mi previše izolovane pogreške i lapsusi naših komentatora, ali na večerašnjem Sportu FTV-a poslije Dnevnika sam uočio 3 takva najblaže rečeno lapsusa izrečena od strane novinarke Lejle Mehinović, što je ipak za nešto što traje 3-4 minuta ja mislim previše. Dakle:
1. Prvo je naša Lejla ustvrdila kako je NA JUŽNOJ POLULOPTI započelo prvenstvo Afrike u fudbalu (sirotica valjda ne zna da se Gana kao i većina teritorije Afričkog kontinenta nalazi sjeverno od ekvatora)
2. Zatim smo čuli da je Maroko pobjedio NaMBiju sa 5:1 (fali jedno slovo, al haj ko jebe afričke vukojebine)
3. I za kraj je prezime njemačke skijašice Marie Riesch pročitano kao Rajš (ma haj ei i ie je valjda isto)
Haj, možda se nekome ove greške i ne čine strašne, ali mislim da se ovdje radi o nivou pismenosti i obrazovanosti novinara koji rade na državnom javnom emiteru.
1. Prvo je naša Lejla ustvrdila kako je NA JUŽNOJ POLULOPTI započelo prvenstvo Afrike u fudbalu (sirotica valjda ne zna da se Gana kao i većina teritorije Afričkog kontinenta nalazi sjeverno od ekvatora)
2. Zatim smo čuli da je Maroko pobjedio NaMBiju sa 5:1 (fali jedno slovo, al haj ko jebe afričke vukojebine)
3. I za kraj je prezime njemačke skijašice Marie Riesch pročitano kao Rajš (ma haj ei i ie je valjda isto)
Haj, možda se nekome ove greške i ne čine strašne, ali mislim da se ovdje radi o nivou pismenosti i obrazovanosti novinara koji rade na državnom javnom emiteru.
- abondanzieri
Joj cura je kriminalna stvarno.Ne mogu da vjerujem kako ona i onaj levat na federalnoj Bilic ili kako li se vec zove rade kao sportski komentatori i hebu nas u i ovako sheban mozak 
-
stardust3003
Pa oni svakako zapošljavaju tamo koga hoće...onaj Bilić u jednoj rečenici napravi 5 lapsusa ali nije to bitno jer ga je tata zaposlio tamo a i ovu novu je Baho vjerovatno na lijepe oči zaposlio...mada ovo za "poluloptu" nije do nje već do urednika...ma samo plaćajte pretplatu 
-
piskerernest
neku noć prva vijest na sportu iza dnevnika je ostavka trenera dinama iz zagreba ivankovića,sport vodio bilić,zar nije čudno,nije u pitanju trener evropskog prvaka nego jednog prosječnog evropskog kluba.abondanzieri wrote:Joj cura je kriminalna stvarno.Ne mogu da vjerujem kako ona i onaj levat na federalnoj Bilic ili kako li se vec zove rade kao sportski komentatori i hebu nas u i ovako sheban mozak
- Neelix
jel bilic onaj sto kaze "utakmicu je gledalo 60 hilja...tisuca gledalaca"piskerernest wrote:neku noć prva vijest na sportu iza dnevnika je ostavka trenera dinama iz zagreba ivankovića,sport vodio bilić,zar nije čudno,nije u pitanju trener evropskog prvaka nego jednog prosječnog evropskog kluba.abondanzieri wrote:Joj cura je kriminalna stvarno.Ne mogu da vjerujem kako ona i onaj levat na federalnoj Bilic ili kako li se vec zove rade kao sportski komentatori i hebu nas u i ovako sheban mozak
- cyprus
#10 Re: Lejla Mehinović
A tako kažubandit wrote:cyprus wrote:Inače, nisam sitnjičav i ne smetaju mi previše izolovane pogreške i lapsusi naših komentatora, ali na večerašnjem Sportu FTV-a poslije Dnevnika sam uočio 3 takva najblaže rečeno lapsusa izrečena od strane novinarke Lejle Mehinović, što je ipak za nešto što traje 3-4 minuta ja mislim previše. Dakle:
E sad ga i ti precera ... cuj Lejla, novinarka .....
-
avenged_sevenfil
#12 Re: Lejla Mehinović
jel to ona musstra sto je vodila sport na obnu nekad.A smjesna je totalno .Kofa se razumije u sport nidje vezecyprus wrote:A tako kažubandit wrote:cyprus wrote:Inače, nisam sitnjičav i ne smetaju mi previše izolovane pogreške i lapsusi naših komentatora, ali na večerašnjem Sportu FTV-a poslije Dnevnika sam uočio 3 takva najblaže rečeno lapsusa izrečena od strane novinarke Lejle Mehinović, što je ipak za nešto što traje 3-4 minuta ja mislim previše. Dakle:
E sad ga i ti precera ... cuj Lejla, novinarka ......
-
piskerernest
nevezano za ovu temu,ali zar nije previše kad bht neki dan prvo naveče pusti snimku rukometne tekme hrvatska-poljska,a onda sutradan opet ista snimka oko 14 sati,pa nije u pitanju finale olimpijskih igara
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
ako je to ona sto je radila na obnu ona i nema veze sa novinarstvom kolko znam ona je bila naka misica sporta 
-
leeloo
Nedajbože da puste neki teniski meč.... gluho i daleko bilo... kao recimo federer i tipsarević... meč bio, boli glava. Al' jok, ne daju nam na HRT2 da gledamo sport, ne daju nam EuroSport... Ustvari ovo je bijes na kablovske operatere... malo sam fulala temu... Pravo me nervira sto nemam gdje gledati Australian Open... prokleti bilipiskerernest wrote:nevezano za ovu temu,ali zar nije previše kad bht neki dan prvo naveče pusti snimku rukometne tekme hrvatska-poljska,a onda sutradan opet ista snimka oko 14 sati,pa nije u pitanju finale olimpijskih igara
- atko
#17 Re: Lejla Mehinović
cyprus wrote:Inače, nisam sitnjičav...
Zahebavam se... u pravu si 100%
Prije si maogao cuti i recenicu "postovani slusatelji ja se izvinjavam" a sad puste ong malog Bilica ... kad iskljucis ton izgleda da se decko bori za dah jebo te... nemam nista protiv bilo koga, ali ako ti ne ide uloga voditelja onda bjezi ispred kamere i mikrofona
-
dugacki
Pa za one, bolan, sto su radili trecu smjenu.Eh, pa nemoj tako.piskerernest wrote:nevezano za ovu temu,ali zar nije previše kad bht neki dan prvo naveče pusti snimku rukometne tekme hrvatska-poljska,a onda sutradan opet ista snimka oko 14 sati,pa nije u pitanju finale olimpijskih igara
- cyprus
#19 Re: Lejla Mehinović
Velim da nisam sitnjičav, nemoj ni ti bitiatko wrote:cyprus wrote:Inače, nisam sitnjičav...
Zahebavam se... u pravu si 100%
Prije si maogao cuti i recenicu "postovani slusatelji ja se izvinjavam" a sad puste ong malog Bilica ... kad iskljucis ton izgleda da se decko bori za dah jebo te... nemam nista protiv bilo koga, ali ako ti ne ide uloga voditelja onda bjezi ispred kamere i mikrofona
- abondanzieri
Ovde nije rijec o nama nego o aktuelnim sportskim komentatorima i novinarima na domacim televizijama koji ocigledno nisu dobili posao zahvaljujuci svom obrazovanju i smislu za obavljanje tog poslaseLL wrote:vi samo gledate da napadnete i iskritikujete nekoga......zapitate li se vi ikad kako bi vi taj posao radili.....
- Comrad
Ti ocito ne pratis sport, ili nikad nisi slusao dobar prenos nekog komentatora.seLL wrote:vi samo gledate da napadnete i iskritikujete nekoga......zapitate li se vi ikad kako bi vi taj posao radili.....
- x0z0y0
ma vecini djevojaka koje rade u sportskoj redakciji to je samo odskocna daska za neku drugu redakciju..
nit ih zanima nit se trude da nauce ili informisu samostalno..imaju ulogu spikera a ne novinara..
nazalost tako je u vecini oblasti..ljude jednostavno ne zanima posao koji rade
nit ih zanima nit se trude da nauce ili informisu samostalno..imaju ulogu spikera a ne novinara..
nazalost tako je u vecini oblasti..ljude jednostavno ne zanima posao koji rade