Legitimnost/Komsic/HDZ
-
Starija_seka
#76 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ
Covic ima hrvatometar i tajni brojac hrvatskih glasackih listica.

- Suti i trpi
#77 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ
Meni super, o meni brinu dva covjeka, Radmanovic i Komsic. Super i Bosnjacima, o njima brinu Izetbegovic i Komsic. Jadni Hrvati, o njima brine samo Komsicluckypot wrote:Pa Komsic i jeste izabran da ne bude koristan tebi i tebi slicnima. Ocigledno, vecina koja je glasala za njega misli da je on koristan i ako imas nesto protiv, tvoj problem. Kad skupis vecinu na svojoj strani, onda ce se tvoja pikati. Do tad nista.
A da, kako cemo se oduprijeti dodi - covicuVrlo lako, putem regionalne saradnje i gradnje otvorenog drustva u kojem su izlazi sirom otvoreni.
Druze, ne znam za tebe, ali oni za mene nista nisu uradili. Muka mi je i od Dodika, Covica, Bosica, Ljubica, Lagumdzije, Komsica, Silajdzica, Mujezinovica,... Samo sto ne pocnem pljuvat TV kada ih vidims povecanim se, neces vjerovat ,slazem
od zeljka komsica i nije moglo biti neke koristi...funkcija je bila takva...mada je u par navrata dobro podizao moral i samopouzdanje gradjanima BiH...no sad je isti povukao i dobar rezultat maticne mu stranke...rezultate sad zeljno ocekujemo...
nego sta je covic uradio za BiH...ja znam mnogo toga sta je uradio protiv...tako da izbor i nije tezak...pa procitaj samo tekst onog franjevca o borajani kristo...da onaj o "drugom srpskom clanu predsjednistva"
i sad treba da im gladimo testise,ustolicimo stolni grad,srusimo opet stari most da se tamo ugodnije osjecaju...jasta...nikad vise stari moj...nikad
Komeba
Mozda ti imas dobre namjere, ali to sto pises jesu obicne ublehe. Hrvatima je nametnuta bosnjacka volja. To je nepobitna cinjenica sta god ti napiso.
-
luckypot
#78 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ
Koliko ja vidim, o tebi i tebi slicnima ne brine niko - jer niste vecina. Kome se ne dopada, zalim slucaj.Suti i trpi wrote:Meni super, o meni brinu dva covjeka, Radmanovic i Komsic. Super i Bosnjacima, o njima brinu Izetbegovic i Komsic. Jadni Hrvati, o njima brine samo Komsicluckypot wrote:Pa Komsic i jeste izabran da ne bude koristan tebi i tebi slicnima. Ocigledno, vecina koja je glasala za njega misli da je on koristan i ako imas nesto protiv, tvoj problem. Kad skupis vecinu na svojoj strani, onda ce se tvoja pikati. Do tad nista.
A da, kako cemo se oduprijeti dodi - covicuVrlo lako, putem regionalne saradnje i gradnje otvorenog drustva u kojem su izlazi sirom otvoreni.
.
Druze, ne znam za tebe, ali oni za mene nista nisu uradili. Muka mi je i od Dodika, Covica, Bosica, Ljubica, Lagumdzije, Komsica, Silajdzica, Mujezinovica,... Samo sto ne pocnem pljuvat TV kada ih vidims povecanim se, neces vjerovat ,slazem
od zeljka komsica i nije moglo biti neke koristi...funkcija je bila takva...mada je u par navrata dobro podizao moral i samopouzdanje gradjanima BiH...no sad je isti povukao i dobar rezultat maticne mu stranke...rezultate sad zeljno ocekujemo...
nego sta je covic uradio za BiH...ja znam mnogo toga sta je uradio protiv...tako da izbor i nije tezak...pa procitaj samo tekst onog franjevca o borajani kristo...da onaj o "drugom srpskom clanu predsjednistva"
i sad treba da im gladimo testise,ustolicimo stolni grad,srusimo opet stari most da se tamo ugodnije osjecaju...jasta...nikad vise stari moj...nikad.
Komeba
Mozda ti imas dobre namjere, ali to sto pises jesu obicne ublehe. Hrvatima je nametnuta bosnjacka volja. To je nepobitna cinjenica sta god ti napiso.
- mrtva kokoš
#79 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ
SDP treba da koristi taktiku po kojoj ce svaki glasac sdp-a da bude i hrvat i srbin i bosnjak ovisno
od situacije i trenutka koji nam odg. u datom trenutku...
ko moze dokazati dal sam ja hrvat, bosnjak ili srbin ?? to je ta matrica po kojoj se moramo kretati
dok ih sve ne izbezumimo, majku li im etnonacionalnu!!
...
ko moze dokazati dal sam ja hrvat, bosnjak ili srbin ?? to je ta matrica po kojoj se moramo kretati
dok ih sve ne izbezumimo, majku li im etnonacionalnu!!
- kamen spoticanja
#80 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ
samo jedna stvar je fasicinantna...komsic je uspio da pomiri kler i ljevicare u bosnjackom korpusu...Splinter wrote:SDP treba da koristi taktiku po kojoj ce svaki glasac sdp-a da bude i hrvat i srbin i bosnjak ovisno
dok ih sve ne izbezumimo, majku li im etnonacionalnu!!...
-
klixober
#81 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ
To sto ti pises je obicna nacionalisticka ubleha i cisto torovsko razmisljanje.Izmedu ostalog i zbog takvog razmisljanja - slaganjem sa torovima,je propala tvoja NS.Suti i trpi wrote:Komeba
-
bicebolje
#82 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ
http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=170Splinter wrote:emisija na hrtu otvoreno. liveeeee
-
klixober
#83 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ
Nego ja bih upitao Dragana Covica...jesi mene ubrojao u tih 1,5% ? Je li mi zasvirao prije glasanja?
Last edited by klixober on 07/10/2010 23:10, edited 1 time in total.
-
luckypot
#84 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ
I osigurao apsolutno premocnu izbornu pobjedu. Hvala dodiku sto je osigurao pobjedu komsica, ja cijelo vrijeme govorim kako covjeka treba podrzatikamen spoticanja wrote:samo jedna stvar je fasicinantna...komsic je uspio da pomiri kler i ljevicare u bosnjackom korpusu...Splinter wrote:SDP treba da koristi taktiku po kojoj ce svaki glasac sdp-a da bude i hrvat i srbin i bosnjak ovisno
dok ih sve ne izbezumimo, majku li im etnonacionalnu!!...
neprocjenjivo...
-
budhist
#85 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ
Evo gledam na HRT-u izlaganje Čovića i dvojice kolega pa se pitam dokle će više da seru sa ovim retorikama tipa kako Komšić može da bude Hrvat ako ne priča na Hrvatskom jeziku ili kako Hrvatski narod može da bude konstitutivan ako nema svoju televiziju,svoj entitet i kao ne poštuje se kao manjina...
Pa jesu li ti ljudi više uopšte normalni,treba ih sve otjerat u tri PM,i SDA I HDZ i ove SNSD.
Pa kako čovjek može da govori Hrvatskim jezikom ako je sa drugog govornog područja i kakve više televizije i budaleštine spominju ovi ljudi???
Onda bih i ja trebao da tražim svoju televiziju na Tibetanskom jeziku???
Oni hoće sada da koaliraju(nacionalisti,konzervativci) samo da bi mogli i dalje za sve da se pitaju i da mogu da se izvade iz sranja koje su napravili,jer u tom haosu se samo oni mogu snaći.
Boje se da neko od političara ne bi šta slučajno radio pa donio kakav zakon nedaj bože,jer bi se odmah našli na sudu.
Šta je samo ovaj SDA uradio,sve propada,riješenja nemaju ni za što,prava neorganizovana banda,lešinari kvazi-države koji samo čekaju gdje će koji Euro leći pa da ga ukradu.
Dabogda svi građani BiH imali pravo da glasaju na čitavoj teritoriji jer bi tek onda moglo da se ide u pravcu izglasavanja jednog predsjednika,na tome treba da se radi a ne na daljem cijepanju pocijepane države

Pa jesu li ti ljudi više uopšte normalni,treba ih sve otjerat u tri PM,i SDA I HDZ i ove SNSD.
Pa kako čovjek može da govori Hrvatskim jezikom ako je sa drugog govornog područja i kakve više televizije i budaleštine spominju ovi ljudi???
Onda bih i ja trebao da tražim svoju televiziju na Tibetanskom jeziku???
Oni hoće sada da koaliraju(nacionalisti,konzervativci) samo da bi mogli i dalje za sve da se pitaju i da mogu da se izvade iz sranja koje su napravili,jer u tom haosu se samo oni mogu snaći.
Boje se da neko od političara ne bi šta slučajno radio pa donio kakav zakon nedaj bože,jer bi se odmah našli na sudu.
Šta je samo ovaj SDA uradio,sve propada,riješenja nemaju ni za što,prava neorganizovana banda,lešinari kvazi-države koji samo čekaju gdje će koji Euro leći pa da ga ukradu.
Dabogda svi građani BiH imali pravo da glasaju na čitavoj teritoriji jer bi tek onda moglo da se ide u pravcu izglasavanja jednog predsjednika,na tome treba da se radi a ne na daljem cijepanju pocijepane države
- Suti i trpi
#86 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ
Ja bih reko da je suprotno.komeba wrote:To sto ti pises je obicna nacionalisticka ubleha i cisto torovsko razmisljanje.Izmedu ostalog i zbog takvog razmisljanja - slaganjem sa torovima,je propala tvoja NS.Suti i trpi wrote:Komeba
Ovdje ne pisem svoje zelje i svoje stavove nego pisem ISKLJCIVO CINJENICE. A ti nastavi lagati sam sebe, neka ti stvarnost bude zasnovana na zeljama.
- pustopoljina
#87 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ
pikaju li se glasovi krajisnika? hem govore hrvatski, hem listom imaju putovnice?
jedino krstenice nemaju
da je tudjman tad znao...
jedino krstenice nemaju
da je tudjman tad znao...
-
luckypot
#88 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ
Te cinjenice koje ti volis mozes nametnuti kao glavne u dvije varijante. A) ratom i promjenom poretka; b) da stvoris vecinu. Propalo je i prvo i drugo. Sad je vodeca glavna cinjenica (jaca od tvojih cinjenicaSuti i trpi wrote:Ja bih reko da je suprotno.komeba wrote:To sto ti pises je obicna nacionalisticka ubleha i cisto torovsko razmisljanje.Izmedu ostalog i zbog takvog razmisljanja - slaganjem sa torovima,je propala tvoja NS.Suti i trpi wrote:Komeba
Ovdje ne pisem svoje zelje i svoje stavove nego pisem ISKLJCIVO CINJENICE. A ti nastavi lagati sam sebe, neka ti stvarnost bude zasnovana na zeljama.
-
klixober
#89 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ
Ja ti ponavljam i prestani da zachatavas temu osim ako ne namjeravas pricati o legitimnosti o kojoj sam te pitao...cinjenica moze biti da si ti nezadovoljan ako zelis da skocis sa prozora,a ja ti ne dopustam.To moze biti cinjenica,ali ne bi znacilo da si ti u pravu zato sto zelis da skocis i da te ja trebam pustiti.Suti i trpi wrote:Ja bih reko da je suprotno.komeba wrote:To sto ti pises je obicna nacionalisticka ubleha i cisto torovsko razmisljanje.Izmedu ostalog i zbog takvog razmisljanja - slaganjem sa torovima,je propala tvoja NS.Suti i trpi wrote:Komeba
Uostalom pokazalo se koliko dobro procjenjujes cinjenice na proslim izborima.
Pozdrav i nemoj zachatavati osim ako nemas sta reci o legitimnosti.
- Suti i trpi
#90 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ
a) Rat - nikad vise.luckypot wrote:Te cinjenice koje ti volis mozes nametnuti kao glavne u dvije varijante. A) ratom i promjenom poretka; b) da stvoris vecinu. Propalo je i prvo i drugo. Sad je vodeca glavna cinjenica (jaca od tvojih cinjenica) da imas vecinu koja zeli to sto zeli (citaj Komsica), a ko je nezadovoljan moze pokusati recepte pod a i b. I to je to.
b) Dominacija vecine - veliko DA, ali samo onda kada se narodi u potpunosti odreknu nacionalizma.
Ne namecem ja nista. Ja samo mislim da izbor Komsica nije dobar za BiH. On drzavu nikako ne moze ojacati, a moze je indirektno oslabiti tako sto ce se HDZ inatiti i opstruirati napredak drzave radi izbora Komsica za predsjednika. Kao sto vidis, nije me briga za HDZ i Komsica, briga me za napredak ove drzave. Ako se HDZ i Komsic konfrontuju, napredak postaje jaaakoooo otezan. To nije dobro i to mi se ne svidja. Ja mislim da ste ti i Covic jako zadovoljni izborom Kosmica, dok sam ja prilicno nezadovoljan. Budi siguran da je Covic zadovoljan jer mu to nikako ne steti (nista ne gube izborom Komsica, apsolutno NISTA), a dobija dobru poziciju u buducim pregovorima za ustavne promjene.
Komeba
Dobro sefe. Nastavite bez mene, ne bih da vam kvarim temu.
Last edited by Suti i trpi on 07/10/2010 23:31, edited 1 time in total.
-
bogumil-8
#91 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ
Imat će veću korist nego od D. Čovića i M. Dodika zajedno!Suti i trpi wrote:Kakve ce koristi imati BiH od Zeljka Komsica? Kakvu je korist u posljednje 4 godine imala BiH od Zeljka Komsica? Kakva je nasa korist od tog usljivog predsjednistva .
Budimo spremni kao da će sutra (ne dao Bog) biti rat!
-
luckypot
#92 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ
Sad ti kazem, ti si nezadovoljan sto bosanci nisu dovoljno frustrirani i jos su zivi i ima ih previse. Mogu ti reci da ces jos dugo biti nezadovoljan, ali da ponovim sve je to tvoj problem.
Ja sam ti dokazao da imaju jace cinjenice koje pobijaju te tvoje. A ti ako mozes dokazi suprotno. I ko sto ti je bogumil gore napisao, ja jos samo mogu dodati hvala dodiku i draganu covicu.
Ja sam ti dokazao da imaju jace cinjenice koje pobijaju te tvoje. A ti ako mozes dokazi suprotno. I ko sto ti je bogumil gore napisao, ja jos samo mogu dodati hvala dodiku i draganu covicu.
- Suti i trpi
#93 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ
Kakav zakljucakluckypot wrote:Sad ti kazem, ti si nezadovoljan sto bosanci nisu dovoljno frustrirani i jos su zivi i ima ih previse. Mogu ti reci da ces jos dugo biti nezadovoljan, ali da ponovim sve je to tvoj problem.
Najiskrenije ti kazem (kunem se u Svetog Antu) da su Dodik i Covic tri puta (u ime oca, sina i svetog duha) gori od Zeljka Komsica). Sta ces sad
Aj zdrao, obecavam da se necu vracati na ovu temu. Niste shvatili sta hocu reci. Mozda je do vaseg IQ, a mozda i do mog, pa mi moc izrazavanja nije na zavidnom nivou.
-
luckypot
#94 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ
U redu neshvaceni, prijatno.
-
okivrbas
#95 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ
ja sam bosanac i nas ima više od hrvata u Bosni (cca 300.000 koji izlazimo na izbore u federaciji) . Mi hocemo da imamo svog člana predsjednistva i to je sada Komšić.
Nek Čović pristane na to da postoji bosanska nacija i nek nam obezbijedi jednog člana predsjednistva i mi necemo glasat za hrvatskog clana vec za svog.
Nek Čović pristane na to da postoji bosanska nacija i nek nam obezbijedi jednog člana predsjednistva i mi necemo glasat za hrvatskog clana vec za svog.
- star(i)mo
#96 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ
Kad' cemo vise mijenjati ustav? Vrijeme je da u Ustavu BiH stoji da se predstavnici naroda smiju birati samo iz redova HDZ-a, SDA-a i SNSD-a.

- osa
#97 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ
kad se postigne konsenzus....star(i)mo wrote:Kad' cemo vise mijenjati ustav? Vrijeme je da u Ustavu BiH stoji da se predstavnici naroda smiju birati samo iz redova HDZ-a, SDA-a i SNSD-a.![]()
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#98 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ
Ja bi samo volio cuti u cemu se to ogleda ravnopravnost Hrvata???? U svojim dole kantonima rade sta hoce, niko im ne smeta, u Sarajevu nema Hrvata da ne radi i ne znam da su im ikakva prava ugrozena. Porediti status Bosnjaka u Hercegovini i Hrvata ovde je nebo i zemlja, a to zna i kloc covic, al ide na tipicnu hercegovacku igru, 10 puta laz postaje istina. Jedino oko cega se mogu buniti a tice se Hrvata je diskriminacija i zabrana Deda Mraza u obdanistima, a sto je najgore za njih upravo se Komsic i njemu slicni zalazu protiv toga.
Al ajd sto covic sere, al sto seru ovi ovde moralisti iz extremno bosnjackih redova, kao nije posteno prema Hrvatima, vidjecete treci entitet i slicno. Znaci oni su sprmeni na sve samo da istinska ljudska prava i ljudi koji ne razlikuju vjeru nisu na vlasti. Njima naravno odgovara covic i njemu slicni jer oni nikada nisu ni bili neki neprijatelji, nego na ustrb naroda se zajedno bavili kriminalnim radnjama i jedni druge gurali u istim, a sve pozivajuci se na neki patriotizam, ugrozenost ovo ono
Predlazem covicu da za 4 godine kandiduje Bosnjaka iz svoje stranke, pa nek zezne sve ovde, od sdpa do sda
Al ajd sto covic sere, al sto seru ovi ovde moralisti iz extremno bosnjackih redova, kao nije posteno prema Hrvatima, vidjecete treci entitet i slicno. Znaci oni su sprmeni na sve samo da istinska ljudska prava i ljudi koji ne razlikuju vjeru nisu na vlasti. Njima naravno odgovara covic i njemu slicni jer oni nikada nisu ni bili neki neprijatelji, nego na ustrb naroda se zajedno bavili kriminalnim radnjama i jedni druge gurali u istim, a sve pozivajuci se na neki patriotizam, ugrozenost ovo ono
Predlazem covicu da za 4 godine kandiduje Bosnjaka iz svoje stranke, pa nek zezne sve ovde, od sdpa do sda
- star(i)mo
#99 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ
nece ovaj SDP... Uvijek nam smetaju!osa wrote:kad se postigne konsenzus....star(i)mo wrote:Kad' cemo vise mijenjati ustav? Vrijeme je da u Ustavu BiH stoji da se predstavnici naroda smiju birati samo iz redova HDZ-a, SDA-a i SNSD-a.![]()
- blue_sky
#100 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ
Starija_seka wrote:Covic ima hrvatometar i tajni brojac hrvatskih glasackih listica.![]()
![]()