Legitimnost/Komsic/HDZ

Locked
ultima_palabra

#201 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by ultima_palabra »

:lol: Najbolje kad se pođu pravdati... taman da zbace kriminalni HDZ (a 20 godina vlada), kad ono pojavi se SDP i Komšić :oops: Kako da ne...
Kad matematički složimo stvari na stol, možda bi najispravnije bilo da oni sami na sebi isprobaju svoju najpoznatiju mantru, kojom se obično obraćaju svima drugima koji ne žive njihovu bajku. Odnosno da se tih 317.105 nadnaravnih ljudi, jednostavno - iseli!
Opa, evo ga i Boban živ, umro nije :-D Pa hajde Martinice, ti i tvojih 20tak istomišljenika (HERA, kako se ono nazivate), dođite s puškama pa nas iselite... možete iskoristiti i topografske karte okoline Bugojna 8-)
sumirprimus

#202 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by sumirprimus »

znaci kako nije legitimno, zbog naslova tipa "sarajevski milosevic na braniku bosne i hercegovine"stanovite sopte...
dodik-covic ko tudjman-milosevic,samo sto sad imamo sansu da kaznimo tudmana i u korijenu sasijecemo njegov secesionizam.
+ da se malo vidi sta je s one njegove presude,kakve pare,justice for all,zenica blues... :bih:
luckypot

#203 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by luckypot »

psydelija wrote:"Sarajevski Milosevic" na braniku Bosne i Hercegovine

Pise: Martina Mlinarevic Sopta

Kronicari društvenih zbivanja često dvoje je li komentiranje cirkusne karavane koja se uparkirala na najveću livadu sela efektnije u danima dok se odigravaju čudnovate vratolomije ili se istinska šarolikost vidi bolje kad klauni nepovratno odu niz cestu. Bosna i Hercegovina živi tjedan svog najvećeg cirkusa. Ako je po predjelima Jedne i Jedine još postojao neki krnji idealist, sa procvjetalim makom u ruci i peace znakom okačenim na reveru, zasigurno je zginuo časno u sudaru sa surovom istinom nedjeljnih izbora. Ovo je takva država. I Gandhija bi pretvorila u nacionalistu.

Uz izuzetno dobru izlaznost, nakon prebrojavanja glasova koje je, uzgred budi rečeno, trajalo kao da se radi o mnogoljudnoj Kini, a ne o tranzitnoj postaji zvanoj zemlja koja svaki dan izgubi jedan razred đaka u broju stanovnika, dobili smo valjda, što smo i zaslužili - nametnute rezultate, namještene rezultate i šokantne rezultate. Danas, s pet dana odmaka, izgleda kao da su u nedjelju naši dvojnici baratali kemijskom i listićima, budući da odjednom nitko nije zadovoljan postojećim jurišnicima na saziv vlasti i mogućim koalicijama. Čak ni oni koji su ostvarili najorgazmičniju pobjedu, skupina popularnog naziva "građani". Našim proeuropskim komšijama će biti izuzetno drago saznanje kako jedna u njihovim mislima tako nazadna i primitivna zemlja ima toliki broj građana. Čak 317.105 koji su birali Željka Komšića. Svjetski mediji javljaju da je Bosna i Hercegovina izabrala promjene. Što da vam pričam, gotovo da možete osjetiti te renesansne čekiće kako svaku novu minutu grade od naše podijeljene stvarnosti nova remek-djela briljantne budućnosti i suživota bez granica.

Bila jednom demokracija u BiH

"Demokratske" promjene u BIH očituju se u tome da se jedan narod isfrustriran činjenicom da Republici Srpskoj ne može ništa, po uličnom sistemu zakona jačega, okreće onom najmalobrojnijem te mu iz gušta i inata zacementira ionako očajnu poziciju u tom kaotičnom spektaklu. Čak i pod cijenu da ta fanatična opsesija na kraju rezultira Bakirom Izetbegovićem kao bošnjačkim članom Predsjedništva, a čije ime kod "anacionalnih građana" izaziva negativne konotacije i tektonsko pomjeranje njihovih hoch želudaca. Čak i pod cijenu da izgube visokokotirajućeg Silajdžića-Batmana koji neviđenim marifetlucima izbavlja junake iz bjelosvjetskih zatvora. Nije važno tko će predstavljati njihov narod, sve dok hrvatskom mogu postavljati onog kojeg požele. Izuzetna i neiscrpna tema za sociologe.

SDP BIH je dakle, stranka koja nastupa pod krinkom zaštite manjina, uspostave međunacionalnog dijaloga, humanosti i odmaka od nacionalizma, koja oko sebe okuplja jalijašku ekipu koja slijepo vjeruje u svoju ispravnost i "drugačijost" od drugih, a zapravo je pseudonim za najveće političko licemjerje koje se događa u novijoj balkanskoj povijesti. Nigdje toliko hinjene borbe za čovjeka i beskrupuloznog gaženja po istom, kao u kuhinji Zlatka Lagumdžije. On, kojeg čak i vodeći bh. intelektualci sve češće nazivaju sarajevskim Miloševićem i sve snažnije kritiziraju politiku nametanja i podkusurivanja manjeg, osim slične bahatosti i lažne socijaldemokracije a la Milošević, u određenim trenucima reflektira identičnu sliku tadašnjeg političkog Beograda, kad je Sejdo Bajramović bio nametnut Albancima, a sa zvučnika je treštala hrskavost rušenja jedne države, zvukom polomljenih čaša na pijanom novogodišnjem slavlju. Nošen tom takozvanom urbanom revolucijom, osilio se reketarski dječačić Zlaja, pa je sebe kandidirao i za mandatara Vijeća ministara, iako to mjesto po rotaciji ovaj put pripada Hrvatima. A prema posljednjim informacijama vizionarski mag od Federacije želi stvoriti i "zapadnu Njemačku". Vladajuće žezlo u rukama ovakvog lika, čija stranka vodi jednonacionalnu politiku i čiji je nacionalizam brižno zapakiran u celofan prihvatljiv širokom masama ( a zapravo je veći od svih ostalih bošnjačkih stranaka nacionalnog predznaka zajedno, čija je opskurna demagogija mondenim socijaldemokratima tako passe) uistinu može biti opasno.

Hrvati u zagrljaju sa Srbima

Nije na to računao potpuno kratkovidni Zoran Milanović kad je pohitao u Sarajevo, tom i takvom SDP-u, netom prije izbora dati podršku i još jednom dokazati svoje antihrvatsko junačenje bez ikakve logike. Nije računao na činjenicu da socijaldemokracija nije sve ono što se tako zove i da je vodeći se po "principima stranke", na isti način onda mogao zapljeskati i Dodikovom SNSD-u. Nije zapravo računao na najgore, a to je da je u vlastitom dvorištu zapravo podržao jačanje muslimanskog nacionalizma. I na taj način Hrvate doveo u dvije opcije od kojih nijedna nije dobra, a obje su zabrinjavajuće. Umjesto da je skupa sa ostalim strankama snažno podržao zdravu hrvatsku budućnost unutar Bosne i Hercegovine, ovime su ozakonili još veća iseljavanja hrvatskog stanovništva, a znamo da RH nije nimalo ljubitelj spomenutog scenarija. I u krajnjoj liniji, Hrvate su gurnuli u potpuno neprirodan, ali jedini logičan zagrljaj, onaj sa Srbima. Osovina Čović-Dodik tako je postala dvojac na pariće u čijim je rukama oružje za masovno uništenje i s njim se hvale nemilice.

Svoju lažnu multikulturalnost ovih su dana mnogi pokušali oprati ukazujući upravo na trijumf HDZ BIH, te upirući prstom u hrvatski narod kao primitivne sljedbenike stožerne, nacionalističke stranke. Međutim, današnji HDZ BIH, stranka obmana i lopina, ima veze sa hrvatskim nacionalizmom koliko i Željko Komšić sa prosječnim Hrvatom iz Hercegovine. Uspjeh HDZ-a na minulim izborima isključivo je rezultat Lagumdžijine politike koji je podcijenjivačkom retorikom izazvao neviđen revolt u ljudima i okrenuo ih donedavno gotovo na križ prikovanom velikom vođi Draganu Čoviću, uz kojeg su se kriminalne afere vezale kao mašne, a koji sada obrnutim mehanizmom i bošnjačkim autogolom uživa veliki vjetar u leđa od strane svojih birača.

SDP BIH je tako postao pobjednik koji nije dobio ništa. Osim Željka Komšića. I jednonoćnog opijuma za multi-kulti kastu. I opet ništa. Jer Želja će se ionako boriti za hrvatske interese zdušno kao i dosad, a snobove iz unitarističkih gnijezda dotući će činjenica da usprkos svoj njihovoj intelektualnoj auri kojom zrače, stvarnost moraju dijeliti sa zelenim nacionalistima glasačima SDA, sa kamenjarskim nacionalistima glasačima HDZ-a, sa srpskim nacionalistima glasačima SNSD-a i sa najomraženijim Sandžaklijama, Fahrinim glasačima.

Kad matematički složimo stvari na stol, možda bi najispravnije bilo da oni sami na sebi isprobaju svoju najpoznatiju mantru, kojom se obično obraćaju svima drugima koji ne žive njihovu bajku. Odnosno da se tih 317.105 nadnaravnih ljudi, jednostavno - iseli!
joj martinice jest ti teska situacija, smrc smrc snjof snjof, bas mi te zao :lol:

Nego kad ce hrvatski sinn fein pod geslom "mi sami a ne mozemo nista?" :mrgreen:
slobodni armirach

#204 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by slobodni armirach »

Sad vasic place ko godina jer se on nije sjetio ovako retardiranog naslova, 'sarajevski milosevic', napokon je dobio kolegicu u ludackoj kosulji.
ni dr karadzic joj ne bi pomogao sa svojim psihijatarskim vjestinama, mozda pocne da pije svoju mokracu, jer joj to rekao dragi pacifista karadzic.

Da Ante Starcevic procita sta pisu ovi sto su umislili da su hrvatine puklo bi mu srce na shestero.

Za ovo zlo od zene umobolnice su Spa-centar!
Duje Parangal

#205 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by Duje Parangal »

slobodni armirach wrote:Sad vasic place ko godina jer se on nije sjetio ovako retardiranog naslova, 'sarajevski milosevic', napokon je dobio kolegicu u ludackoj kosulji.
ni dr karadzic joj ne bi pomogao sa svojim psihijatarskim vjestinama, mozda pocne da pije svoju mokracu, jer joj to rekao dragi pacifista karadzic.

Da Ante Starcevic procita sta pisu ovi sto su umislili da su hrvatine puklo bi mu srce na shestero.
Za ovo zlo od zene umobolnice su Spa-centar!

dobro si to spomenuo jer sdp vodi pravasku a ne socijaldemokratsku politiku.

jedina razlika je sto je to bosanska stranka prava a ne hrvatska.
Aguirre

#206 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by Aguirre »

Fascinira razina debilizma prisutnog na ovom forumu.
Naravno da je Željko Komšić izbran legalno na vlast (neki još uvjek ne razlikuju pojam legitimnosti i legalnosti;LEGITIMNOST je moralna kategorija).
Ali tu priča prestaje.

Ž.K. treba bit predstavnik hrvatskog naroda u predsjedništvu BiH, a izabran je od (uglavnom) ne-Hrvata! :shock:
Tko si to ne može priznat, ostavit će me u čudu da uopće zna computer upalit.

Ta jednostavana činjenica ga liši svakog legitimiteta predstavnika hrvatskog naroda.
To što SDP(čitaj Bošnjaci) koriste takav izborni zakon, pa nameću Hrvatima predstavnika u predsjedništvu(jer uglavnom oni glasuju za njega) je jedna od brojnih mana ove države. :roll:

Stoga ne čudi sve očitije okretanje Hrvata prema RS i Dodiku. To je tužna činjenica. Ali uzročno-posljedična veza je tu više nego očita.

možemo se mi zavaravat koliko hoćemo ali; Srbi drmaju RS-om, a Bošnjaci Federacijom.

Obično je najjednostavnije objašnjenje ono ispravno.
klixober

#207 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by klixober »

Aguirre wrote:Fascinira razina debilizma prisutnog na ovom forumu.
Naravno da je Željko Komšić izbran legalno na vlast (neki još uvjek ne razlikuju pojam legitimnosti i legalnosti;LEGITIMNOST je moralna kategorija).
Ali tu priča prestaje.

Ž.K. treba bit predstavnik hrvatskog naroda u predsjedništvu BiH, a izabran je od (uglavnom) ne-Hrvata! :shock:

Ta jednostavana činjenica ga liši svakog legitimiteta predstavnika hrvatskog naroda.
To što SDP(čitaj Bošnjaci) koriste takav izborni zakon, pa nameću Hrvatima predstavnika u predsjedništvu(jer uglavnom oni glasuju za njega) je jedna od brojnih mana ove države. :roll:

Stoga ne čudi sve očitije okretanje Hrvata prema RS i Dodiku. To je tužna činjenica. Ali uzročno-posljedična veza je tu više nego očita.

možemo se mi zavaravat koliko hoćemo ali; Srbi drmaju RS-om, a Bošnjaci Federacijom.

Odakle ti to da Zeljko Komsic treba biti predstavnik hrvatskog naroda u predsjednistvu? Gdje to pise,navedi mi tacku ustava? Clan predsjednistva predstavlja iskljucivo drzavu,ne predstavlja narod,cak ni svoje glasace!
Predstavnici anroda sjede u Domu naroda! Ocigledno se nekima treba 100 puta ponoviti da im ude u glavu...
luckypot

#208 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by luckypot »

Ali tu priča prestaje.

Naravno, i takve ustavne mane koje dozvoljavaju da vecine odlucuje moraju biti sprijecene svuda i svugdje. Evo reciom u kantonu 10, posavskom i ZH kantonu hrvati namecu malobrojnim bosnjacima svoju volju. To se mora promjeniti.
Aguirre

#209 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by Aguirre »

komeba wrote:
Ali tu priča prestaje.

Odakle ti to da Zeljko Komsic treba biti predstavnik hrvatskog naroda u predsjednistvu? Gdje to pise,navedi mi tacku ustava? Clan predsjednistva predstavlja iskljucivo drzavu,ne predstavlja narod,cak ni svoje glasace!
Predstavnici anroda sjede u Domu naroda! Ocigledno se nekima treba 100 puta ponoviti da im ude u glavu...

ne rekoh li upravo da je čovjek LEGALNO izabran!?!?

ja ne razumijem tvoj problem čovječe?
rekao sam da je legitimnost moralna kategorija.

mozes se ti pozivat na zakone, no to u ovom slučaju ništa ne znači jer pričamo o legitimitetu Komšića.
A on sebe prvenstveno vidi kao predstavnika svih građana BiH, a došao je po nacionalnom ključu na vlast, iskoristivši aljkav izborni zakon(koji mi je to omogućio, pa je samim time LEGALNO).

Legitimno nije, nit će ikad bit. Zaju dobro ovi u SDP-u zasto su stvili komšića već drugi put zaredom za kandidata.

Nećemo se igrat male djece.
Aguirre

#210 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by Aguirre »

luckypot wrote:
Ali tu priča prestaje.

Naravno, i takve ustavne mane koje dozvoljavaju da vecine odlucuje moraju biti sprijecene svuda i svugdje. Evo reciom u kantonu 10, posavskom i ZH kantonu hrvati namecu malobrojnim bosnjacima svoju volju. To se mora promjeniti.

ti si fulao temu stari. :lol:
luckypot

#211 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by luckypot »

Pa rekoh kad je o preglasavanju i da ja iznesem svoj problem, mozda se sve bude rjesavalo u paketu :D
Aguirre

#212 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by Aguirre »

luckypot wrote:Pa rekoh kad je o preglasavanju i da ja iznesem svoj problem, mozda se sve bude rjesavalo u paketu :D
jednoumlje ne postoji.
no, puno stvari ne štima u državi gdje je ovako nešto moguće.

A meni je iskreno zapanjujuća količina mržnje koja je ovdje iznesena na račun Hrvata.

A SVI znaju ko je birao Komšića na izborima. Čudna smo mi sorta...
luckypot

#213 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by luckypot »

Aguirre wrote:
luckypot wrote:Pa rekoh kad je o preglasavanju i da ja iznesem svoj problem, mozda se sve bude rjesavalo u paketu :D
jednoumlje ne postoji.

A meni je iskreno zapanjujuća količina mržnje koja je ovdje iznesena na račun Hrvata.

Nista nije zapanjujuce, da cujes covica na hrt-u ja mislio momcilo krajisnik :D
Aguirre

#214 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by Aguirre »

luckypot wrote:
Aguirre wrote:
jednoumlje ne postoji.

nije li legitimno da u multinacionalnoj državi sa 3 naroda i onaj treći traži "svoju" federalnu jedinicu?

Bošnjacima će se kad -tad obiti o glavu ovakva politika prema BiH Hrvatima.

jer čitam prijašnje postove i nerijetko se spominje za Hrvate" ma lako će mo mi s njima sad".
To su i Srbi govorili za Bošnjake 91.
luckypot

#215 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by luckypot »

Aguirre wrote:
luckypot wrote:

nije li legitimno da u multinacionalnoj državi sa 3 naroda i onaj treći traži "svoju" federalnu jedinicu?

jer čitam prijašnje postove i nerijetko se spominje za Hrvate" ma lako će mo mi s njima sad".
S tom razlikom sto su to i hrvati rekli 93 - pa sta bi, nesto ne izadjose na kraj brzo, onako snabdjevena vojska pomace liniju 1m od sirokog prema grudama :mrgreen:

E bas su ti bosnjaci odvratan narod, jos su poceli i da pamte ko je sta radio
Aguirre

#216 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by Aguirre »

luckypot wrote:
Aguirre wrote:
luckypot wrote:

S tom razlikom sto su to i hrvati rekli 93 - pa sta bi, nesto ne izadjose na kraj brzo, onako snabdjevena vojska pomace liniju 1m od sirokog prema grudama :mrgreen:

Rodjeni, ja zivim u srednjoj Bonsi pa netrebas ti meni objašanjvat sta se događalo i koje na koga prvi krenuo.
A ono što je ABiH napravila u Kaknju, Varešu Bugojnu... pa to bi se moglo komotno usporedit sa VRS-om u Posavini. A to Hrvati nigdje nisu u Bih izveli.
A to će pokazat i popis stanovištva dogodine. I za posavinu i za navedena područja.

uostalom, to nije ni tema.

Medjutim zanimljivo je da je to bila ratna priča, a danas je 2010.!!! :roll: nerijetko se čuju takve konstatacije...
Last edited by Aguirre on 09/10/2010 03:42, edited 1 time in total.
Duje Parangal

#217 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by Duje Parangal »

komeba wrote:
Ali tu priča prestaje.

ne pise, ali je common sense. u suprotnom zasto bi smo imali instituciju troclanog predsjednistva? jedina zemlja na svijetu sa troclanim predsjednistvom, zasto? pa zato sto smo zemlja sa tri konstitutivna naroda. ne mozes u zakonu napisati "za kandidate odredjenih nacionalnosti glasaju ljudi odredjenih nacionalnosti" ali je zato do stranke da ispolji taj senzibilitet a svi znamo da je sdp popularna jedino tamo gdje su bosnjaci vecina, te da zeljko prica samo ono sto bosnjaci zele da cuju. dakle fer bi bio da su kandidirali bosnjaka ILI da su dosljedni u politici kandidature za razlicite konstitutivne narode na svakim izborima (prosli put hrvat sad srbin sljedeci put bosnjak itd).
Aguirre

#218 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by Aguirre »

ne pise, ali je common sense. u suprotnom zasto bi smo imali instituciju troclanog predsjednistva? jedina zemlja na svijetu sa troclanim predsjednistvom, zasto? pa zato sto smo zemlja sa tri konstitutivna naroda. ne mozes u zakonu napisati "za kandidate odredjenih nacionalnosti glasaju ljudi odredjenih nacionalnosti" ali je zato do stranke da ispolji taj senzibilitet a svi znamo da je sdp popularna jedino tamo gdje su bosnjaci vecina, te da zeljko prica samo ono sto bosnjaci zele da cuju. dakle fer bi bio da su kandidirali bosnjaka ILI da su dosljedni u politici kandidature za razlicite konstitutivne narode na svakim izborima (prosli put hrvat sad srbin sljedeci put bosnjak itd).[/quote]

ovome se nema ništa dodat. :sax:
luckypot

#219 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by luckypot »

Aguirre wrote:
luckypot wrote:
Aguirre wrote:

Rodjeni, ja zivim u srednjoj Bonsi pa netrebas ti meni objašanjvat sta se događalo i koje na koga prvi krenuo.
A ono što je ABiH napravila u Kaknju, Varešu Bugojnu... pa to bi se moglo komotno usporedit sa VRS-om u Posavini. A to Hrvati nigdje nisu u Bih izveli.
A to će pokazat i popis stanovištva dogodine. I za posavinu i za navedena područja.

uostalom, to nije ni tema.

Medjutim zanimljivo je da je to bila ratna priča, a danas je 2010.!!! :roll: nerijetko se čuju takve konstatacije...
Lijepi moj, sta je bilo 90ih se nece zaboraviti za cijelo naredno stoljece. :D

A sto se tice ko je sta radio, ima ICTY, slucaj Prlic, Praljak i ostala bagra, organizirano etnicko ciscenje nehrvata kao i hrvata u srednjoj bosni kao i u hercegovini. Pa se navedenim u hagu zali, ili se zali franji koji je prodao hrvate u zamjenu za srbe u krajini. Ukratko, ko vam je kriv.
luckypot

#220 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by luckypot »

Duje Parangal wrote:

ne pise, ali je common sense. u suprotnom zasto bi smo imali instituciju troclanog predsjednistva? jedina zemlja na svijetu sa troclanim predsjednistvom, zasto? pa zato sto smo zemlja sa tri konstitutivna naroda. ne mozes u zakonu napisati "za kandidate odredjenih nacionalnosti glasaju ljudi odredjenih nacionalnosti" ali je zato do stranke da ispolji taj senzibilitet a svi znamo da je sdp popularna jedino tamo gdje su bosnjaci vecina, te da zeljko prica samo ono sto bosnjaci zele da cuju. dakle fer bi bio da su kandidirali bosnjaka ILI da su dosljedni u politici kandidature za razlicite konstitutivne narode na svakim izborima (prosli put hrvat sad srbin sljedeci put bosnjak itd).
Odlicno, kad su svi jednaki i konstitutivni pokazi mi zastupljenost bosnjaka u ZHK? Ne moze lijepi moji, gdje smo mi vecina, vecina vlada, a gdje nismo onda se moraju postovati i manjinska prava. Uostalom potpisao je u ime hrvata franjo dejton, pa kome se ne svidja njemu na grob pa se zaliti.
Aguirre

#221 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by Aguirre »

.[/quote]

Lijepi moj, sta je bilo 90ih se nece zaboraviti za cijelo naredno stoljece. :D

A sto se tice ko je sta radio, ima ICTY, slucaj Prlic, Praljak i ostala bagra, organizirano etnicko ciscenje nehrvata kao i hrvata u srednjoj bosni kao i u hercegovini. Pa se navedenim u hagu zali, ili se zali franji koji je prodao hrvate u zamjenu za srbe u krajini. Ukratko, ko vam je kriv.[/quote]

ja mislio ti neki normalan tip.
Kad ono još jedan nedojebani . Primitivizam za nepovjerovat.
I onda se takvi diče svojom "građanskom" opcijom u BiH. :lol:
luckylaka

#222 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by luckylaka »

Aguirre wrote:ne pise, ali je common sense. u suprotnom zasto bi smo imali instituciju troclanog predsjednistva? jedina zemlja na svijetu sa troclanim predsjednistvom, zasto? pa zato sto smo zemlja sa tri konstitutivna naroda. ne mozes u zakonu napisati "za kandidate odredjenih nacionalnosti glasaju ljudi odredjenih nacionalnosti" ali je zato do stranke da ispolji taj senzibilitet a svi znamo da je sdp popularna jedino tamo gdje su bosnjaci vecina, te da zeljko prica samo ono sto bosnjaci zele da cuju. dakle fer bi bio da su kandidirali bosnjaka ILI da su dosljedni u politici kandidature za razlicite konstitutivne narode na svakim izborima (prosli put hrvat sad srbin sljedeci put bosnjak itd).

ovome se nema ništa dodat. :sax:[/quote]
Hajde ti to ,,Duje,,jos jednom ponovi .Dakle,,Tri konstitutivna naroda,,Tocka.
Duje Parangal

#223 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by Duje Parangal »

najpostenije je zato uredjenje sa 3 entiteta i jednim predsjednikom. predsjednika biramo prostom vecinom a svaki entitet bazira suverenitet na drzavnosti jednog naroda i ravnopravnih manjina.
luckylaka

#224 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by luckylaka »

Duje Parangal wrote:najpostenije je zato uredjenje sa 3 entiteta i jednim predsjednikom. predsjednika biramo prostom vecinom a svaki entitet bazira suverenitet na drzavnosti jednog naroda i ravnopravnih manjina.
Uh sad si gotov Duje samo dok se razbude. :run:
luckypot

#225 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by luckypot »

luckylaka wrote:
Duje Parangal wrote:najpostenije je zato uredjenje sa 3 entiteta i jednim predsjednikom. predsjednika biramo prostom vecinom a svaki entitet bazira suverenitet na drzavnosti jednog naroda i ravnopravnih manjina.
Uh sad si gotov Duje samo dok se razbude. :run:
Hajd bolan ko da nam je nesto novo reko :D . EVo da bude iznenadjenje - prijedlog se prihvata, nek to hrvati naprave u ZH kantonu i svi sretni i zadovoljni. Zar nije posteno?
Locked