Legija, C'est ma vie
-
Eborg
#76 Re: Legija, C'est ma vie
Mislim da je u misijama oko 5 puta viša.
- cokolino
#77 Re: Legija, C'est ma vie
Eborg wrote:Mislim da je u misijama oko 5 puta viša.
Naravno
- psydelija
#78 Re: Legija, C'est ma vie
elitne jedinice nemacke vojske i policije prolaze deo obuke kod francuske legije.Religious Fantastic wrote:Legija???
Kao prvo, francuska legija stranaca NIJE elitna jedinica, ali čudo jedno šta par filmova i knjige mogu uraditi za image grupe placenika sastavljene samo sa jednim ciljem - kontrola i odrzavanje francuskog uticaja u (tada) kolonijama, a danas bivsim kolonijama u kojima francuzi jos imaju svoje interese.
Legija stranaca u svojoj ne tako dugoj istoriji NIJE bila testirana u sukobu sa najboljim i najtvrdjim jedinicama najboljih evropskih armija (Britanije i Njemacke). Jeste da sam pristran, ali sam 100% siguran da bi u bilo kojem sukobu sa prosjecnom pjesadijskom jedinicom iz armija gore navedenih zemalja otisli kuci razbijenog nosa i s repom medju nogama.
Ali eto...tebi sretno, u svakom slucaju. Nadam se da neces doci u situaciju da se sukobis sa dobro opremljenim i motiviranim protivnikom, jer su legionari samo navikli na lagano upucavanje pirata i otmicara po sub-saharskoj africi.
Cuj legija ELITNA jedinica...bože sačuvaj....![]()
![]()
i naravno da su elitna jedinica francuske vojske
- dr.Gonzo
#79 Re: Legija, C'est ma vie
Sta ce vam to, zar niste culi da u 21. vijeku nije cool furati se na rat, ubijenje i ostale vrste nasilja?
- Nele9
#80 Re: Legija, C'est ma vie
Ići po bijelom svijetu i braniti interese Francuske pritom (moguće) ubijajući Afrikance ili Arape nije nešto što treba bilo kojoj osobi sa odredjenim nivoom moralnih vrijednosti. Ako je u pitanju samo vojska i furka na uniformu, dobar trening, i to... nisu ni rendžeri OS BiH za baciti, a skoro je čini mi se bilo primanje novih kandidata. Mada, kažem ti da mukotrpni kondicioni treninzi, podoficir na obuci, razne specijalističke obuke, i sl. nisu nimalo lagane i često se zapitaš da li ti je to zaista trebalo.
Ukoliko nemaš tih moralnih vrijednosti onda ti Legija možda i nije najbolja opcija.
Legija jeste elitna jedinica francuske vojske, medjutim ona je više retro romantika nego što je zaista neka elita.
Osim par jedinica frogmen-a i padobranaca (i slično) ostali su više-manje na nivou pješadijskih jedinica u US Army.
Osim toga kada se spomene francuska vojska pred američkim elitnim jedinicama obično krene šprdnja tipa ˝zar Francuzi znaju držati pušku˝, ˝pazi da mu puška ne ispadne iz ruke˝, i sl.
Znam par ljudi koji su se bez US državljanstva uvalili u US vojsku, i onda gradili karijeru tamo.
Prava elita medju specijalnim jedinicama su britanski SAS, US Army Delta, Marine Recon, i Navy Seals.
Oni takodje imaju mnogo veće šanse od legionara u privatnom sektoru poslije službe. PMC (Private Military Contractors ili privatni vojni ugovarači) tipa Tripple Canopy, DynCorp, Black Water (ili kako se već sad zovu) uglavnom regrutuju iz ovih jedinica.
Ukoliko nemaš tih moralnih vrijednosti onda ti Legija možda i nije najbolja opcija.
Legija jeste elitna jedinica francuske vojske, medjutim ona je više retro romantika nego što je zaista neka elita.
Osim par jedinica frogmen-a i padobranaca (i slično) ostali su više-manje na nivou pješadijskih jedinica u US Army.
Osim toga kada se spomene francuska vojska pred američkim elitnim jedinicama obično krene šprdnja tipa ˝zar Francuzi znaju držati pušku˝, ˝pazi da mu puška ne ispadne iz ruke˝, i sl.
Znam par ljudi koji su se bez US državljanstva uvalili u US vojsku, i onda gradili karijeru tamo.
Prava elita medju specijalnim jedinicama su britanski SAS, US Army Delta, Marine Recon, i Navy Seals.
Oni takodje imaju mnogo veće šanse od legionara u privatnom sektoru poslije službe. PMC (Private Military Contractors ili privatni vojni ugovarači) tipa Tripple Canopy, DynCorp, Black Water (ili kako se već sad zovu) uglavnom regrutuju iz ovih jedinica.
- gonič zmajeva
#81 Re: Legija, C'est ma vie
takvu sam jednu priču i ja htjeo ispričati.ovaj moj nikad nije imao curu dok nije otišao u legiju,a samo priča kako se šetao kroz polja marihuane u đibutiju,kako možeš tamo kupiti ženu za par krava,i slične gubitničke stvari kakve pričaju takvi tipovi.sad se hoče praviti nekakvim pater familias,al ga baš ne primječuju,iako če se oženiti.detroit-mercy wrote:Milenko i nije bio neki tucaros sto se carsije tice, tako da me je veoma iznenadilo kada sam cuo da je u legiji. Sjecam se prije rata jednog oprostajnog kada smo se posajbali sa Pjevcom. E to su bila vremena.Jazz_Junkie wrote:Prije rata je jedan od najboljih prijatelja mog oca drzao autopraonu i servis gdje je bio zaposlen izvijesni "Pijevac". Stariji Brcaci sigurno znaju o kome je rijec. Uglavnom, taj "Pijevac" je uvijek bio problematican decko. Sa 19 godina je otisao u Legiju stranaca i kada se vratio, zaposlio se u spomenutoj autopraoni. Da ne oduzavam, kada je izbio rat, lik se prikljucio srpskoj vojsci i sa 30 kilograma trotila u bijelom golfu krenuo na "slobodnu teritoriju", tocnije za Gornji Rahic, sa laznim ispravama i ciljem da minira selo. Plan mu je propao posto ga je na jednom od kontrolnih punktova prepoznao jedan stari policajac.Nakon hapsenja su ga poslali u zatvor u Tuzli gdje su ga zatvorenici svaki dan tukli. Jedan od njih je bio i nas ratni susjed koji je tamo odlezao dva mjeseca zbog pucanja u covjeka s kojim mu se zena kurvala.
Prica covjek koliko su ga tukli, ali on svaki put ustane kao da je od gume. Inace je "Pijevac" prije rata bio po tome poznat sto je mogao spavati na tankoj zici. Svasta te barabe nauce u toj Legiji stranaca. Koliko se sjecam, ovaj bombaski napad je planirao 1993.
Zadnje sto sam cuo je da je "Pijevac" opet u zatvoru (znaci kod kuce) u Bijeljini zbog ubojstva. Inace, zelio sam sa ovim postom samo reci kakva vrsta ljudi odlazi u Legiju stranaca. Usput preporucujem dokumentarac "Warheads" iz 1992. godine koji najbolje prikazuje te dobrovoljce, mahom kriminalce i propalice. Izvini, konami.
Btw, nije posao da digne selo u zrak nego mu je cilj bila Rahicka dzamija u cijem podrumu je tada bio smjesten sanitet 108e.
Na momome ratnom putu sam sreo prilicno legionara koji su ratovali na podrucju Posavine, dosta ih je ostavilo kosti na ovoj nasoj zemlji Bosanskoj. O njih smo sticali neka prva ratna iskustva, ono da ne zalijezes na svaku ispaljenu granatu.
A sto se tice ovog jare, bolje ti je idi radi za Amere u Irak ili Afganistan, makar ces sta zaraditi.
svi vi koji idete tamo,ne zaboravite,napraviti če ubojice od vas.to je uvijek bilo mjesto za gubitnike.
ps.
upišite "htjeo"u gugl tražilicu pa če vam izbaciti zanimljivu raspravu."htjeo-htio",na prvoj vezi koju dobijete su skroz za "htio",a na drugoj koja vam se ponudi,podupire neki doktor,koji je skroz za "htjeo".
Dr. Midhat Riđanović: ŠTA JE PRAVILNO - HTJEO ILI HTIO?
- cokolino
#82 Re: Legija, C'est ma vie
Legija je najaca jedinica na svijetu, a te price da su ubice i to da cuvaju rudnike zlata i te gluposti su izmisljotine.Bar sam tako informiran od nekih prijatelja koji su vec bili tamo.. I abd planiram da idem za par mjeseci...
- gonič zmajeva
#83 Re: Legija, C'est ma vie
legija je,ubojstva,kurve i droga.i ovi naši šta šparaju kune, i šalju plače na mamin račun.
prvo legija,pa onda irak.to su napravili ovi šta ih znam.kažu da je puno veča kuna na osiguranju u iraku.
sve šta naučiš u legiji je,UBI,UBI,ako misliš da nekom pomažeš, jako se varaš.
skoro sve kune češ morati slati mami,jer zarada i nije neka da možeš riješiti sve probleme,a morati češ poslje i u irak iči ako hočeš zaraditi,to ti je najmanje 10 godina.
prvo legija,pa onda irak.to su napravili ovi šta ih znam.kažu da je puno veča kuna na osiguranju u iraku.
skoro sve kune češ morati slati mami,jer zarada i nije neka da možeš riješiti sve probleme,a morati češ poslje i u irak iči ako hočeš zaraditi,to ti je najmanje 10 godina.
- Lady Agora
#84 Re: Legija, C'est ma vie
Ko su ovi ljudi što slave ja ne znam, ali ovako ne izgleda jedan legionarski susret i proslava.
Za one manje upućene evo prošlogodišnje proslave najvažnijeg legionarskog praznika (Camaron Bitke)
Prvi dio:
Drugi dio:
Treći dio:
Za one manje upućene evo prošlogodišnje proslave najvažnijeg legionarskog praznika (Camaron Bitke)
Prvi dio:
Drugi dio:
Treći dio:
- Jolpaz
#85 Re: Legija, C'est ma vie
Sta tebe goni u ovo, zavrsi kakve skole jadan, nauci neki strani jezik, nadji djevojku, uzivaj u zivotu...
- cokolino
#86 Re: Legija, C'est ma vie
gonič zmajeva wrote:legija je,ubojstva,kurve i droga.i ovi naši šta šparaju kune, i šalju plače na mamin račun.
Drug da se bave: (kurve, droga, ubistva) nebi bili ikona Francuske i nebi se Francuzi kao jedna od najacih sila svijeta ponosila legionarima.
Religious Fantastic: A ti si mogao naci cigansku svadbu i reci evo legionara hahahah
- cokolino
#87 Re: Legija, C'est ma vie
Jolpaz wrote:Sta tebe goni u ovo, zavrsi kakve skole jadan, nauci neki strani jezik, nadji djevojku, uzivaj u zivotu...
Upravu si, imam sve to ali zelja mi je postati legionar
- black
#88 Re: Legija, C'est ma vie
najjacacokolino wrote:Legija je najaca jedinica na svijetu, a te price da su ubice i to da cuvaju rudnike zlata i te gluposti su izmisljotine.Bar sam tako informiran od nekih prijatelja koji su vec bili tamo.. I abd planiram da idem za par mjeseci...
- arzuhal
#89 Re: Legija, C'est ma vie
Budeš k'o Dam. Van Dam. Klod Van Dam. Žan Klod Van Damm 
- Jolpaz
#90 Re: Legija, C'est ma vie
arzuhal wrote:Budeš k'o Dam. Van Dam. Klod Van Dam. Žan Klod Van Damm
Jest ali ako bude znao karatu
- cokolino
#91 Re: Legija, C'est ma vie
arzuhal wrote:Budeš k'o Dam. Van Dam. Klod Van Dam. Žan Klod Van Damm
Hahahhahaha Ako ne i bolji XD
-
Mirefls
#92 Re: Legija, C'est ma vie
Svima lijep pozdrav,moj zivotni moto ili jesi ili nisi.Ja sam pristalica FLS i odlucio sam pocetkom maja 2011 godin da se uputim za Francusku.Trenutno treniram,fizicki se spremam za torturu.Ako neko od Vas ima slicnan plan,nek se javi...zajedno smo jaci 
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#93 Re: Legija, C'est ma vie
Sretno!Mirefls wrote:Svima lijep pozdrav,moj zivotni moto ili jesi ili nisi.Ja sam pristalica FLS i odlucio sam pocetkom maja 2011 godin da se uputim za Francusku.Trenutno treniram,fizicki se spremam za torturu.Ako neko od Vas ima slicnan plan,nek se javi...zajedno smo jaci
Fakat mi je Legija super ovako iz priča... Volio bih ja otići, ali nije sad vrijeme. Spremi se i nadam se da ćeš biti primljen.
- Ma.Le.Na
#94 Re: Legija, C'est ma vie
bezze im je to sto ne primaju zene 
- AdnaZ
#95 Re: Legija, C'est ma vie
Moj babo se, otamo, vratio nije... Ići ćeš u rat vratiti se nikad nećeš.......

- Duhovni Vođa
#96 Re: Legija, C'est ma vie
al meni je najjače na ovoj temi da lik sa nadimkom "čokolino" hoce da ide u legiju stranaca

- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#97 Re: Legija, C'est ma vie
voli čoek biti među muškarčinamaDuhovni Vođa wrote:al meni je najjače na ovoj temi da lik sa nadimkom "čokolino" hoce da ide u legiju stranaca![]()
- Zlata M.
#98 Re: Legija, C'est ma vie
Duhovni Vođa wrote:al meni je najjače na ovoj temi da lik sa nadimkom "čokolino" hoce da ide u legiju stranaca![]()
(@čokolino, oprosti ... nista licno, ok ?
-
SarajevoBH
#99 Re: Legija, C'est ma vie
Zanima me kako se novalije sto dodju u Legiju stranaca sporazumiju sa nadredjenima na kojem jeziku??
- Mis mekinjas
#100 Re: Legija, C'est ma vie
Ponesi čokolino, riječi vam neće trebati.SarajevoBH wrote:Zanima me kako se novalije sto dodju u Legiju stranaca sporazumiju sa nadredjenima na kojem jeziku??