Legija, C'est ma vie

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
iceman ze

#101 Re: Legija, C'est ma vie

Post by iceman ze »

pa gdje su nam Legionari, bilo ih je par kandidata na ovoj temi....... :-)
RIZVA

#102 Re: Legija, C'est ma vie

Post by RIZVA »

prekucavaju Call of Duty :D
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#103 Re: Legija, C'est ma vie

Post by Decerto »

Koga stvarno interesuje legija,izvolton : http://www.cervens.net/legionbbs123/forum.php/
dječak sa šibicama

#104 Re: Legija, C'est ma vie

Post by dječak sa šibicama »

Nadjoh par slika

Image

3. pjesacka pukovnija, zastavu nosi major francuske armije Ivan Roso, brat Ante Rose. Pukovnija smjestana u Francuskoj Gvajani (kod njih su sve jedinice rasporedjene lokacijski, jedni su u Cadu mislim da im je tamo i najtezi obucni centar, neki su Aziji, neki u Gvajani)

Image

klasa `72, padobranci, Korzika

Image

divi ganje

Image

casna izvidjacka

Image

uhvatili nekakvu zmijetinu

Image

Image

Image

evo ih u rajvoSa, na zadnjoj je i par srpskih vojnika

itd.

avantura zagarantovana
mrza

#105 Sarajevo-Marsej Karta-Legija Stranaca

Post by mrza »

Pozdrav, Imam pitanje. Koliko kosta Autobuska karta Sarajevo-Marsej ili Sarajevo pariz, ili mi jednostavno moze dati neku stranicu da pogledam, ja sam trazio al slabo ima na netu pozz
Last edited by mrza on 11/08/2012 19:51, edited 1 time in total.
charrrmed

#106 Re: Sarajevo-Marsej Karta

Post by charrrmed »

Prema Centrotransu:

Sarajevo - Clermont Ferrand
Povratna karta: 487KM

Sarajevo - Paris
Povratna Karta: 390KM

Sarajevo- Rennes
Povratna karta: 526KM

http://www.centrolines.ba/loc/template.wbsp?wbf_p_id=2
mrza

#107 Re: Sarajevo-Marsej Karta

Post by mrza »

charrrmed wrote:Prema Centrotransu:

Sarajevo - Clermont Ferrand
Povratna karta: 487KM

Sarajevo - Paris
Povratna Karta: 390KM

Sarajevo- Rennes
Povratna karta: 526KM

http://www.centrolines.ba/loc/template.wbsp?wbf_p_id=2
E hvala kralju pomogao si mi ;)
Target2010

#108 Re: Sarajevo-Marsej Karta

Post by Target2010 »

Vozdra ba ;-)

znaci ti bi za Marseij... ono sto se tice busem.. to ti stvarno nebi predlozio... jer je daleko... najbolje bi bilo da odes iz nekih obliznjih aerdroma kao iz 'Zagreba.. karta kosta nekih 250 eura.. preko Frankfurta ili Minkena... Ja stvarno volim Marseij. to je grad koji sa Francuskom nema bas nista.. covjek ima vise osjecaj da je negdje u sjevernoj Africi a ne u Evropi.. tako je multikulturan.. bio sam najmanje 7-8 puta tamo.. ukljucujuci Cannes, St. Tropez, Monpellier etc etc.. pa onda autom iz Marseilla do Barcelona ili iz Marseilla do Milana... stvarno super iskustvo... Aerodrom MRS je malo udaljen od grada, ali ima redovnu bus liniju svakih pola sata ili jos manje za Marseille i kosta nekih 8 eura u jednom smjeru, i bus dolazi na glavnu stanicu u Marseille (St. Charles) ... Ono, ako te jos nesto zanima... let me know.. ;-) ...

Pozz,

IC
Target2010

#109 Re: Sarajevo-Marsej Karta

Post by Target2010 »

evo mene opet ;-)

a evo i vidio sam da iz Sarajeva mozes isto naci kartu za nekih 290 eura (povratna sa Lufthansom ukljucujuci sve taxes) ka MRS via MUC, a povratna via FRA i VIE ... tako da je to jos bolja opcija (jos se malo avionom provozas :wink: ).. uzeo sam pro forma datume u septembru (12.09.-22.09.2012)

Ono bus zaboravi na toj relaciji... stvarno bi se napatio.. a ustedio bi, ako uospte nekih 50 KM ili tako nesto...

Pozz

IC ;-)
daxon

#110 Re: Sarajevo-Marsej Karta

Post by daxon »

Pripremi se na to da te možda ne prime, konkurencija za legiju stranaca je veća nego ikad, valja ti tamo noćiti, jesti, a i vratiti se nazad. Sretno.
Target2010

#111 Re: Sarajevo-Marsej Karta

Post by Target2010 »

oki ... pusti ga nek' proba... no risk no fun... ;-) ...

a ako je to razlog njegovog puta, onda od Marseille do Aubagne, gdje je lociran stab (eng. HQ) Legije stranaca je samo 17 km, i lahko je stici vozom.. ;-) ... to je dakle izmedju Marseilla i Toulona (koji je centar francuske marine) ...

Pozz,

IC
blablablabla1235

#112 Re: Sarajevo-Marsej Karta

Post by blablablabla1235 »

Od Zadra do Marseja Ryanairom - cijena ovisi kad, za 9 mjesec od 11€ naviše
mrza

#113 Re: Sarajevo-Marsej Karta

Post by mrza »

daxon wrote:Pripremi se na to da te možda ne prime, konkurencija za legiju stranaca je veća nego ikad, valja ti tamo noćiti, jesti, a i vratiti se nazad. Sretno.
Znam druze, spreman sam na sve, vec sam planirao uzeti povratnu kartu ako me ne prime za svaki slucaj.
Nemam sta izgubiti, ovdje sam konkurisao za vojsku testove sam skoro zakucao i 99 % necu biti primljen, tako da se jos uvjek spremam, put sam planirao abd za mjesec januar-februar, ako jos neko zeli da mi se pridruzi neka mi se javi pozz
mrza

#114 Re: Sarajevo-Marsej Karta

Post by mrza »

Target2010 wrote:evo mene opet ;-)

a evo i vidio sam da iz Sarajeva mozes isto naci kartu za nekih 290 eura (povratna sa Lufthansom ukljucujuci sve taxes) ka MRS via MUC, a povratna via FRA i VIE ... tako da je to jos bolja opcija (jos se malo avionom provozas :wink: ).. uzeo sam pro forma datume u septembru (12.09.-22.09.2012)

Ono bus zaboravi na toj relaciji... stvarno bi se napatio.. a ustedio bi, ako uospte nekih 50 KM ili tako nesto...

Pozz

IC ;-)
Pozz, druze, mislim da cu ipak ici autobusom, mozda ce put biti naporan ali nije bitno, usput da malo vidim svijeta haha :), hvala ti na pomoci, ali Vec sam planirao uzeti i povratnu kartu da se ne sje... ako me ne prime da ne izvisim sam u francuskoj bez iceg ista :P, znaci sad posao koji radim, svu lovu ostavljam da bih imao za taj put i trosak, to mi je sad jedini cilj u zivotu :)
mrza

#115 Re: Sarajevo-Marsej Karta-Legija Stranaca

Post by mrza »

Sta niko jos nece da ide?? :P
poznanik

#116 Re: Sarajevo-Marsej Karta

Post by poznanik »

mrza wrote:Znam druze, spreman sam na sve, vec sam planirao uzeti povratnu kartu ako me ne prime za svaki slucaj.
Nemam sta izgubiti...
Ako si već donio takvu odluku, i ako smatraš da možeš zadovoljiti kriterije, onda ne kupuj povratnu kartu. U svim provjerama tvoje psihofizičke spremnosti biće ti samo smetnja u mislima...
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#117 Re: Sarajevo-Marsej Karta-Legija Stranaca

Post by Entropio »

Sretno!
Smail Aga

#118 Re: Sarajevo-Marsej Karta

Post by Smail Aga »

mrza wrote:
daxon wrote:Pripremi se na to da te možda ne prime, konkurencija za legiju stranaca je veća nego ikad, valja ti tamo noćiti, jesti, a i vratiti se nazad. Sretno.
Znam druze, spreman sam na sve, vec sam planirao uzeti povratnu kartu ako me ne prime za svaki slucaj.
Nemam sta izgubiti, ovdje sam konkurisao za vojsku testove sam skoro zakucao i 99 % necu biti primljen, tako da se jos uvjek spremam, put sam planirao abd za mjesec januar-februar, ako jos neko zeli da mi se pridruzi neka mi se javi pozz
Sta ces u Legiji :-) :shock: :?
Malo para,losi uslovi a i nije zabavno nimalo.Legija je gubljenje vremena,jer lijepo je zivjeti u necemu
( vojska,oruzje,akcija ) ali na kraju puta ,moras opet sabrati novce. Okreni se put US i UK , treba zdravih,mladih,sposobnih momaka uvijek.
Dobre pare,vrhunska oprema,vrlo zabavno. To ti je moj savjet,jer je bolje od Legije ali opet ako insistiras,ako te ne prime u Legiju,pokusaj u US i UK.
mrza

#119 Re: Sarajevo-Marsej Karta

Post by mrza »

Smail Aga wrote:
mrza wrote:
Malo para,losi uslovi a i nije zabavno nimalo.Legija je gubljenje vremena,jer lijepo je zivjeti u necemu
( vojska,oruzje,akcija ) ali na kraju puta ,moras opet sabrati novce. Okreni se put US i UK , treba zdravih,mladih,sposobnih momaka uvijek.
Dobre pare,vrhunska oprema,vrlo zabavno. To ti je moj savjet,jer je bolje od Legije ali opet ako insistiras,ako te ne prime u Legiju,pokusaj u US i UK.
Brate vjeruj mi da mi pare i nisu toliko velik motiv, ja jednostavno u tome uzivam, a to za US i UK, nisam znao da primaju strance??
Smail Aga

#120 Re: Sarajevo-Marsej Karta

Post by Smail Aga »

mrza wrote:
Smail Aga wrote:
mrza wrote: Znam druze, spreman sam na sve, vec sam planirao uzeti povratnu kartu ako me ne prime za svaki slucaj.
Brate vjeruj mi da mi pare i nisu toliko velik motiv, ja jednostavno u tome uzivam, a to za US i UK, nisam znao da primaju strance??
U US vojsku primaju i strance ,mada nije lako ali upoznao sam par Bosanaca ali su zato US i UK security agencije sastavljene od skoro iskljucivo od Bosanaca i Juznoafrikanaca. Ako ne uspijes u Francuskoj ,uvijek imas tu opciju.
Mr Tare

#121 Legija Stranaca

Post by Mr Tare »

Pozdrav svima ,kao sto mozete primjetiti bar vi koji aktivnije pratite forum ,otvaraju se mnoge teme u vezi legije stranaca ,pitaju za iskustva dali je neko pokusava ,dali neko zna kako je itd. Koliko je tesko "upasti" u legiju stranaci govori cinjenica da na svakih 9 pijavljenih "upadne" samo 1. Evo dokumentarac u kojem je sve objasnjeno
http://www.youtube.com/watch?v=l4p-OckKZEQ

http://www.youtube.com/watch?v=lbOdLUl7 ... ure=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=rWXTq5g8 ... ure=relmfu

Znaci ako ste fizicki spremni skupite za kartu i pravac Marsej ,ako niste nemojte ici bezveze. Naravno, iskustvo koje dobijete u legiji stranaca definitivno vam olaksava orijentaciju poslje u smislu posla itd ! 8)

Edit:

Da napomenem da je prosjecna plata Legionaru izmedju 1800 i 2000 KM dok u cinovima iznad cak i do 2700 KM u kešu!
Poslje najmanje tri godine sluzenja Francuskoj, svaki legionar moze da zatrazi dobijanje francuskog drzavljanstva.
threshold

#122 Re: Legija Stranaca

Post by threshold »

Ne, prije svega jer ne zelim da budem placeni ubica i jer imam IQ veci od sobne temperature u iglou i zelim nesto vise od zivota.

U Legiju ide sljam, azilanti, ljudi bez domovine, ljudi koji bjeze pred zakonom...

Ne shvatam taj fenomem, tu fasciniranost Legijom. Pa te plate su mizerne za ono sto ulazes. Naravno, nekome ko nema izbora, tj. gore pomenute kategorije, to je izlaz.

Ako spadas u jednu od gore navedenih grupa - idi. Ako ne, potrudi se malo i probaj nesto drugo - valjat ce ti. A mozda i ne pogines od nekog zalutalog gelera u Siriji dok budes obavljao "casni" posao.

Kao sto rekoh: placenici.
poznanik

#123 Re: Legija Stranaca

Post by poznanik »

Mr Tare wrote:Pozdrav svima ,kao sto mozete primjetiti bar vi koji aktivnije pratite forum ,otvaraju se mnoge teme u vezi legije stranaca ,pitaju za iskustva dali je neko pokusava ,dali neko zna kako je itd. Koliko je tesko "upasti" u legiju stranaci govori cinjenica da na svakih 9 pijavljenih "upadne" samo 1. Evo dokumentarac u kojem je sve objasnjeno
http://www.youtube.com/watch?v=l4p-OckKZEQ
http://www.youtube.com/watch?v=lbOdLUl7 ... ure=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=rWXTq5g8 ... ure=relmfu
Znaci ako ste fizicki spremni skupite za kartu i pravac Marsej ,ako niste nemojte ici bezveze. Naravno, iskustvo koje dobijete u legiji stranaca definitivno vam olaksava orijentaciju poslje u smislu posla itd ! 8)
Edit:
Da napomenem da je prosjecna plata Legionaru izmedju 1800 i 2000 KM dok u cinovima iznad cak i do 2700 KM u kešu! Poslje najmanje tri godine sluzenja Francuskoj, svaki legionar moze da zatrazi dobijanje francuskog drzavljanstva.
Obavezno pročitati: - http://www.rogatica.com/index.php?optio ... 5&catid=29
Smail Aga

#124 Re: Legija Stranaca

Post by Smail Aga »

threshold wrote:Ne, prije svega jer ne zelim da budem placeni ubica i jer imam IQ veci od sobne temperature u iglou i zelim nesto vise od zivota.

U Legiju ide sljam, azilanti, ljudi bez domovine, ljudi koji bjeze pred zakonom...

Ne shvatam taj fenomem, tu fasciniranost Legijom. Pa te plate su mizerne za ono sto ulazes. Naravno, nekome ko nema izbora, tj. gore pomenute kategorije, to je izlaz.

Ako spadas u jednu od gore navedenih grupa - idi. Ako ne, potrudi se malo i probaj nesto drugo - valjat ce ti. A mozda i ne pogines od nekog zalutalog gelera u Siriji dok budes obavljao "casni" posao.

Kao sto rekoh: placenici.
Biti vojnik je jedno od osnovnih ljudskih djelatnosti i skoro svi ljudski napori su usmjereni u podrsku vojski i vojnicima i zato je smijesno ,kada nego sa prezirom govori o 'placenicima ' :-)
U Legiju idu sposobni mladi ljudi,koje vole uzbudzenje,akciju,zivot-pravi muskarci.
Legije nema u Siriji,Legionari ne ginu od zalutalih gelera. Legionari slabo ginu skroz,jer su superiorni neprijateljima.
Plata je dovoljna,to je samo plata,neces se obogatiti ,ni podmiriti za cijeli zivot za 3-4 godine sluzbe. Takvo sta uspijeva samo BiH politicarima.
Podrska ,svakome ko zeli da pokusa da odradi ugovor u legiji. Kada zavrsite ugovor ili ako ga ne dobijete,uvijek ima posla,bolje placenog posla sirom Bliskoga Istoka i Srednje Azije za mlade,sposobne i hrabre momke.
pretresnov

#125 Re: Legija Stranaca

Post by pretresnov »

Koja je razlika između ove teme koja zloupotrebljava slabu ekonomsku situaciju, i neke druge koja zloupotrebljava nešto drugo npr. naš merhamet da uplatimo za liječenje nekog ko se lažno predstavlja kao teško bolestan?
Post Reply