Legija, C'est ma vie

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Konami

#1 Legija, C'est ma vie

Post by Konami »

Ljudi ja sam odlučio otići u Legiju stranaca.Dugo vremena planiram da idem i sad konacno imam sve sto mi je potrebno za LEGIJU. Pa ako neko ima iskustva sa legijom nebi bilo lose da baci koji komentar :-D ili ako mi se zeli neko pridruzit, nebi bilo lose da se javi :-) :bih:

Za one koji neznaju:

Iako postoje brojne, često pogrešne, predrasude o ovoj elitnoj jedinici, Legija stranca (francuski La Légion étrangère) je integralni dio francuske vojske i predstavlja profesionalnu borbenu jedinicu.

Uslovi za prijem?

- min. 17 - max. 40 godina (za maloljetnike je nuzna suglasnost roditelja ili zakonskog staratelja ovjerena od nadlezne institucije - francuske ambasade ili francuske zandamerije)
- valjan identifikacijski dokument - obavezno pasos, sa ili bez vize
- potrebnu psihofizicku sposobnost za bilo kakve uvjete zivota i rada
- znanje francuskog jezika nije uvjet
- bez obzira na bracno stanje, Legija stranaca smatra da je kandidat neozenjen u trenutku pristupanja
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: Legija, C'est ma vie

Post by PipiDugaDevetka »

Trebjen. Bon vojaž!
domaci.ba

#3 Re: Legija, C'est ma vie

Post by domaci.ba »

Haj ti brate nek je sretno i hajirli. :run:
drndalo

#4 Re: Legija, C'est ma vie

Post by drndalo »

Jes' se to ti registrovao ovdje da regrutujes ove sto im treba discipline, sad kad se vise vojska ne sluzi...?
Konami

#5 Re: Legija, C'est ma vie

Post by Konami »

domaci.ba wrote:Haj ti brate nek je sretno i hajirli. :run:
Hvala brate nadam se da cu se vratit ziv :D Pa da organizujem dobar dernek za sve forumase :D
Jazz_Junkie

#6 Re: Legija, C'est ma vie

Post by Jazz_Junkie »

Prije rata je jedan od najboljih prijatelja mog oca drzao autopraonu i servis gdje je bio zaposlen izvijesni "Pijevac". Stariji Brcaci sigurno znaju o kome je rijec. Uglavnom, taj "Pijevac" je uvijek bio problematican decko. Sa 19 godina je otisao u Legiju stranaca i kada se vratio, zaposlio se u spomenutoj autopraoni. Da ne oduzavam, kada je izbio rat, lik se prikljucio srpskoj vojsci i sa 30 kilograma trotila u bijelom golfu krenuo na "slobodnu teritoriju", tocnije za Gornji Rahic, sa laznim ispravama i ciljem da minira selo. Plan mu je propao posto ga je na jednom od kontrolnih punktova prepoznao jedan stari policajac. :D Nakon hapsenja su ga poslali u zatvor u Tuzli gdje su ga zatvorenici svaki dan tukli. Jedan od njih je bio i nas ratni susjed koji je tamo odlezao dva mjeseca zbog pucanja u covjeka s kojim mu se zena kurvala. :D Prica covjek koliko su ga tukli, ali on svaki put ustane kao da je od gume. Inace je "Pijevac" prije rata bio po tome poznat sto je mogao spavati na tankoj zici. Svasta te barabe nauce u toj Legiji stranaca. Koliko se sjecam, ovaj bombaski napad je planirao 1993.
Zadnje sto sam cuo je da je "Pijevac" opet u zatvoru (znaci kod kuce :D ) u Bijeljini zbog ubojstva. Inace, zelio sam sa ovim postom samo reci kakva vrsta ljudi odlazi u Legiju stranaca. Usput preporucujem dokumentarac "Warheads" iz 1992. godine koji najbolje prikazuje te dobrovoljce, mahom kriminalce i propalice. Izvini, konami. :D
black

#7 Re: Legija, C'est ma vie

Post by black »

nije vishe legija shto je prije bila
detroit-mercy

#8 Re: Legija, C'est ma vie

Post by detroit-mercy »

Jazz_Junkie wrote:Prije rata je jedan od najboljih prijatelja mog oca drzao autopraonu i servis gdje je bio zaposlen izvijesni "Pijevac". Stariji Brcaci sigurno znaju o kome je rijec. Uglavnom, taj "Pijevac" je uvijek bio problematican decko. Sa 19 godina je otisao u Legiju stranaca i kada se vratio, zaposlio se u spomenutoj autopraoni. Da ne oduzavam, kada je izbio rat, lik se prikljucio srpskoj vojsci i sa 30 kilograma trotila u bijelom golfu krenuo na "slobodnu teritoriju", tocnije za Gornji Rahic, sa laznim ispravama i ciljem da minira selo. Plan mu je propao posto ga je na jednom od kontrolnih punktova prepoznao jedan stari policajac. :D Nakon hapsenja su ga poslali u zatvor u Tuzli gdje su ga zatvorenici svaki dan tukli. Jedan od njih je bio i nas ratni susjed koji je tamo odlezao dva mjeseca zbog pucanja u covjeka s kojim mu se zena kurvala. :D Prica covjek koliko su ga tukli, ali on svaki put ustane kao da je od gume. Inace je "Pijevac" prije rata bio po tome poznat sto je mogao spavati na tankoj zici. Svasta te barabe nauce u toj Legiji stranaca. Koliko se sjecam, ovaj bombaski napad je planirao 1993.
Zadnje sto sam cuo je da je "Pijevac" opet u zatvoru (znaci kod kuce :D ) u Bijeljini zbog ubojstva. Inace, zelio sam sa ovim postom samo reci kakva vrsta ljudi odlazi u Legiju stranaca. Usput preporucujem dokumentarac "Warheads" iz 1992. godine koji najbolje prikazuje te dobrovoljce, mahom kriminalce i propalice. Izvini, konami. :D
Milenko i nije bio neki tucaros sto se carsije tice, tako da me je veoma iznenadilo kada sam cuo da je u legiji. Sjecam se prije rata jednog oprostajnog kada smo se posajbali sa Pjevcom. E to su bila vremena.
Btw, nije posao da digne selo u zrak nego mu je cilj bila Rahicka dzamija u cijem podrumu je tada bio smjesten sanitet 108e.
Na momome ratnom putu sam sreo prilicno legionara koji su ratovali na podrucju Posavine, dosta ih je ostavilo kosti na ovoj nasoj zemlji Bosanskoj. O njih smo sticali neka prva ratna iskustva, ono da ne zalijezes na svaku ispaljenu granatu.
A sto se tice ovog jare, bolje ti je idi radi za Amere u Irak ili Afganistan, makar ces sta zaraditi :mrgreen: .
IHAVEDREAM

#9 Re: Legija, C'est ma vie

Post by IHAVEDREAM »

[img] Balkanci najbolji materijal za Legiju
Aleksandar Rakočević bivši pripadnik Legije stranaca

Piše Predrag Stojković
Sve što ste čuli o Legiji stranaca je istina. Ima dosta momaka sa prostora bivše Jugoslavije koji se čeliče u ovoj jedinici. Ratovi nisu uticali na odnose u Legiji pa se tako Srbi druže s Hrvatima i Slovencima

Svega 10 odsto regruta prođe testove
U Legiji stranaca jedino nikada nije bilo Albanaca

Francuska Legije stranaca ostala je, posle gotovo dva veka postojanja, sinonim za elitnu, beskompromisnu vojnu jedinicu. Ona i dalje predstavlja izazov za avanturiste, ali veliki deo jedinice čine ljudi koji su “pobegli” od nekih ličnih, socijalnih ili političkih kriza ili su naprosto došli zbog novca i francuskog pasoša. Ipak, svega 10 odsto od broja prijavljenih prođe testove i bude primljena u službu.

Legija broji oko 8.500 vojnika i oficira i podeljena je u 11 jedinica. Legionarom može postati svako ko se prijavi u jedan od 16 regrutnih centara, koji se nalaze isključivo u Francuskoj, i prođe sve psiho-fizičke testove i obuku.

Pored Francuza, trenutno, najviše legionara dolazi iz istočnoevropskih zemalja, sa Balkana i iz Indokine i Kine. Zvanični jezik Legije je francuski i on se uči tokom faze privikavanja, a svi regruti ga, uglavnom, dobro savladaju tokom prve godine. Poznavanje jezika je i jedan od uslova, pored sposobnosti i discipline, za napredovanje.

ISTORIJA
IZ ALŽIRA U SVET

Vojna istorija Legije počinje 1830. godine. Ovu elitnu, dobrovoljačku jedinicu osnovao je francuski kralj Luj Filip kako bi učestvovala u osvajanju Alžira. Kroz Legiju je do sada prošlo oko 670.000 stranaca. Svoje kosti, u ime Francuske, po bojištima čitavog sveta ostavilo je oko 35.000 vojnika.
Najpoznatija angažovanja Legije su Alžir (1855 i 1954), Italija (1859), Meksiko (1863), Prvi i Drugi svetski rat, Indokina (1945), Čad (1969-1970), Zair (1978 oslobađanje nekoliko stotina belaca). Od tada legija je zvanično angažovana samo u mirovnim misijama, “Pustinjska oluja” 1991, Avganistan, Irak, Kosovo i Metohija, Bosna i Hercegovina, Obala Slonovače i dr...

- Ima puno naših, na svim položajima. Gotovo nikad se ne desi da neko od naših ne prođe na testovima prilikom prijavljivanja u Legiju - priča Aleksandar Rakočević, jedan od mnogih bivših legionara sa ovih prostora. - Kažu da imamo “ratnički temperament” koji njima treba, a tu su i nedavni ratovi. Jedino nisam čuo da ima, i da ih je bilo, Albanaca u Legiji.

On ističe da je “dril” ubistven i da se ispada zbog sitnica, kao što je recimo pokvaren zub ili malo slabiji vid. Pravilo je da se u Legiju ne primaju kriminalci. Glavni centar za obuku nalazi se u Obanju petnaestak kilometara od Marseja. Tamo budući legionari prolaze kroz višenedeljnu proveru, lekarsku, fizičke kondicije, rade se testovi inteligencije, vrši se bezbednosna provera...

Da bi ušli u Legiju, kako kaže Aleksandar, morate da ih ubedite da vas prihvate, da vam je biografija čista, da budete potpuno zdravi, a o svemu odlučuje komisija.
- Iako sam se bavio atletikom, uvek sam želeo da postanem profesionalni vojnik, a gde je bolje biti vojnik nego u najboljoj jedinici na svetu – priča Aleksandar.

Jedan od članova komisije oficira zaduženih za psihotestove je naš čovek iz Rume koji je već sedam ili osam godina u Legiji.
- U Obanju, prilikom preobuke iz “civila” u radne uniforme, na mene se prodrao oficir zato što nisam vezao pertle na patikama. Kad je video da ga nisam razumeo prišao je, pogledao me i video bačen novac i prokomentarisao na srpskom “a sada su takve pare u Beogradu” - priča Aleksandar. - Kasnije sam se često viđao sa njim, a čuo sam i da je posle svega 13 meseci dobio čin kaplara (obično treba tri godine).
Ima ih i sa činom “komandanta” - majora u našoj vojsci, a najveći čin koji legionar može dobiti je čin pukovnika.

OBELEŽJA
DO POSLEDNJEG LEGIONARA

“Boje” Legije su crvena i zelena kao nekadašnje kraljevske švajcarske garde. Odani su jedino Francuskoj i jedinici. Svaka zastava Legije ima ispisan moto “Kamerone”, kao uspomenu na bitku “do poslednjeg čoveka”. Bitka se odigrala u Meksiku na hacijendi “Kamerone” 30. aprila 1863. godine, kada je 65 legionara pružilo otpor, do poslednjeg čoveka, daleko nadmoćnijim Meksikancima (oko 2.000 boraca).

- Najteže je proći “bezbednjake”, odnosno “gestapo” kako ih tamo zovu. Ispituju vas o svemu, od detinjstva do trenutka kada se prijavljujete – priča Aleksandar.

Ovaj rođeni Beograđanin kaže da ima puno naših, ali i onih sa prostora bivše SFRJ.
- U Legiji nema razlike odakle je ko, ipak iako Legija pokušava da razbije “grupice”, one se stvaraju. To je prosto neminovno zbog jezika. Kinezi su sa Kinezima, Rusi sa Rusima, a mi sa našima – objašnjava Aleksandar.

OBUKA
NAJTEŽA NA SVETU

Početna obuka počinje već u Obanju kada se utvrđuje psiho-fizička sprema i uče komande na francuskom. Posle tri nedelje regruti koji su prošli testove odlaze u kasarne gde nastavljaju obuku.
- Moja grupa poslata je u Kastelnodari, a odatle posle dve nedelje na “Farmu” gde je počeo pravi dril – priča Aleksandar. - Kamena spavaonica, menza, i metalni poljski kreveti dovoljno opisuju “spartanski” način života na Farmi.
U stroju na kiši, bez sna, a za hranu hleb i konzerve i voda tako otprilike izgleda prva dva dana. Sve u svemu, priča Aleksandar, izgubio sam 11 kilograma za mesec dana.
Na obuci se non stop čisti oružje, uči francuski, maršira izvodi osnovna vojnička obuka, svaki prekršaj discipline se strogo kažnjava. Na kraju boravka na “Farmi” je marš “bele kape” od 60 kilometara tokom dve noći preko brda i planina posle koga stičemo zvanje legionar.
Posle nedelje gađanja na “Kavisu”, sledi nedelja, alpinizma i orjentiringa na “Formigeu”.
- Finale obuke predstavlja tzv. “red marš” od 150 kilometara za četiri dana pod punom ratnom opremom (40 kg) – ne može da zaboravi Aleksandar. - Posle toga obuka se nastavlja manjim intezitetom u kasarni, a svaki legionar je dužan da prođe bar jednu specijalističku obuku, “komandos” u džungli, padobranac, tenkista, inžinjerac i dr.

On ističe da se “naši” međusobno pomažu bez obzira iz kog je ko kraja. Tokom obuke, pre nego što sam postao Legionar, jedan od starijih saboraca iz naši krajeva mi je kupovao čokoladu kako bih sačuvao snagu, davao telefon da se javim kući... Prijateljstva koja su tu iskovana ostaju do kraja života. Iako nisam više u Legiji, sačuvao sam kontakt sa bar dvadesetak aktivnih legionara. Mnogi od njih su iz Beograda.

- Ratovi nisu mnogo uticali na odnose u Legiji. Srbi se druže sa Hrvatima, Bosancima, Slovencima, nikoga ne zanima ono van Legije. Bitno je kakv si unutra. Moguće je da su se “dokačili” tokom službovanja, pa da ima problema, ali se svaki prekršaj u Legiji se surovo kažnjava - priča Aleksandar.

PLATE
VIŠE NEGO PRISTOJNE

U zavisnosti od čina plate se kreću od oko 1.000 evra pa naviše. Ukoliko se nalaze na “misijama” zarade su duple, pa se tako legionari trenutno zarađuju oko 4.000 evra mesečno za svoje angažovanje u Libanu. Smena jedinica vrši se, po pravilu, na šest meseci.

Puno legionara sa balkanskim “pedigreom” raspoređeno je u Drugi puk, najelitniju jedinicu Legije.
- Jedan od naših legionara, ne bih mu otkrivao ime, dobio je i značku “zlatnog jaguara”, koju je zaslužio malo koji legionar (dobio u nekoj od misija u Južnoj Americi), a istovremeno je instruktor za snajperiste – navodi Aleksandar.

Legija je trenutno raspoređena u Francuskoj, Francuskoj Gvajani (obezbeđuju evropski kosmodrom, obučavaju “foke”i druge specijalne jedinice za borbu u džungli, bore se protiv narko-kartela), Madagaskaru, Čadu, Džibutiju.... Bilo gde na zemaljskoj kugli gde god ima francuskih interesa koje treba braniti.

MUZEJ
ZASLUŽNI SRBI

U Muzeju legije čuvaju se zastave, stvari, lične stvari pojedinih legionara i dr. uspomene na ratove i bojišta na kojima je ratovala Legija.
- Ima i Srba. U Muzeju se nalazi i lik kapetana Milojevića, pripadnika ove formacije iz Prvog svetskog rata, i njegove lične stvari. Takođe, postoje i novčanice iz vremena hiperinflacije i drugih stvari vezanih za legionare sa ovih prostora – kaže Aleksandar. [/img]
Lady Agora

#10 Re: Legija, C'est ma vie

Post by Lady Agora »

Kao kćerka bivšeg legionara, koga su iz bivše Juge otjerali partizani i komunisti mogu ti reći da ćeš imati
interesantan život. Meni si danas čini da u koji god grad Evrope da moj Babuka ode ima tamo neke svoje raje.

A eto i meni odnekud ova ljubav za vatrenim oružjem...iako mrava ne bih zgazila. :D
Konami

#11 Re: Legija, C'est ma vie

Post by Konami »

Am cuo sam se sa nekim legionarima.I to je tacno.Samo te plate su dok smo na obuci, Ali kad smo u akciji iznos palta poraste i za 10 puta ;) oko 10 hiljada eura .

Lady Agora: Joj hajde samnom :P heheh A i to si upravu gdje god da ode legionar ima bracu svoju... Pozdravi starog :-D
Locker

#12 Re: Legija, C'est ma vie

Post by Locker »

Kako si se prijavio, je li ima neki web site ili...
Jazz_Junkie

#13 Re: Legija, C'est ma vie

Post by Jazz_Junkie »

detroit-mercy wrote:
Jazz_Junkie wrote:Prije rata je jedan od najboljih prijatelja mog oca drzao autopraonu i servis gdje je bio zaposlen izvijesni "Pijevac". Stariji Brcaci sigurno znaju o kome je rijec. Uglavnom, taj "Pijevac" je uvijek bio problematican decko. Sa 19 godina je otisao u Legiju stranaca i kada se vratio, zaposlio se u spomenutoj autopraoni. Da ne oduzavam, kada je izbio rat, lik se prikljucio srpskoj vojsci i sa 30 kilograma trotila u bijelom golfu krenuo na "slobodnu teritoriju", tocnije za Gornji Rahic, sa laznim ispravama i ciljem da minira selo. Plan mu je propao posto ga je na jednom od kontrolnih punktova prepoznao jedan stari policajac. :D Nakon hapsenja su ga poslali u zatvor u Tuzli gdje su ga zatvorenici svaki dan tukli. Jedan od njih je bio i nas ratni susjed koji je tamo odlezao dva mjeseca zbog pucanja u covjeka s kojim mu se zena kurvala. :D Prica covjek koliko su ga tukli, ali on svaki put ustane kao da je od gume. Inace je "Pijevac" prije rata bio po tome poznat sto je mogao spavati na tankoj zici. Svasta te barabe nauce u toj Legiji stranaca. Koliko se sjecam, ovaj bombaski napad je planirao 1993.
Milenko i nije bio neki tucaros sto se carsije tice, tako da me je veoma iznenadilo kada sam cuo da je u legiji. Sjecam se prije rata jednog oprostajnog kada smo se posajbali sa Pjevcom. E to su bila vremena.
Btw, nije posao da digne selo u zrak nego mu je cilj bila Rahicka dzamija u cijem podrumu je tada bio smjesten sanitet 108e.
Na momome ratnom putu sam sreo prilicno legionara koji su ratovali na podrucju Posavine, dosta ih je ostavilo kosti na ovoj nasoj zemlji Bosanskoj. O njih smo sticali neka prva ratna iskustva, ono da ne zalijezes na svaku ispaljenu granatu.
A sto se tice ovog jare, bolje ti je idi radi za Amere u Irak ili Afganistan, makar ces sta zaraditi :mrgreen: .
Jeste, krenuo je minirati onu dzamiju blizu policije. Bio sam tada klinac i zadesio sam se sa ocem u carsiji kada su ga sa lisicama uveli u policiju. Cak ga je i televizija snimala. Samo mislim da mu nije ime Milenko nego Milorad. Radio je u onoj praoni u Grcici. Zanimljivo je mozda jos spomenuti da je i moj djed tokom 1960ih bio u Legiji stranaca, ali ne dobrovoljno. Tada je radio u Francuskoj i prevaren zavrsio u toj vojsci. Poslali su ga u Vijetnam gdje su bili pod americkom komandom. Zivot je heben.
Lady Agora

#14 Re: Legija, C'est ma vie

Post by Lady Agora »

Onor et Fidelite, LEGION E PATRIA NOSTRA :) :mrgreen: (valjda je ovako po sluhu, ne govorim franc.)
Konami

#15 Re: Legija, C'est ma vie

Post by Konami »

Locker wrote:Kako si se prijavio, je li ima neki web site ili...
Drug moras licno otici u Francusku i prijavit. Sajtovi i te stvari ne vjeruj pola je lazno...

Lady Agora: odlican video tj himna legionara :)
Walthie

#16 Re: Legija, C'est ma vie

Post by Walthie »

Ziv otis'o ziv se vratio..sretno.
Konami

#17 Re: Legija, C'est ma vie

Post by Konami »

Walthie wrote:Ziv otis'o ziv se vratio..sretno.
Hvala ti puno ... Ma brzo ce proci te godine :D
zateznistub

#18 Re: Legija, C'est ma vie

Post by zateznistub »

Ima jedan lik u Energoinvestovom TDS-u, prica da je bio u legiji. :-) Po citav dan glumi da puca iz PAT-a.
Puk'o covjek k'o sandala. :-?
Max Bunker

#19 Re: Legija, C'est ma vie

Post by Max Bunker »

black wrote:nije vishe legija shto je prije bila
Svojim ocima se uvjerio.
Bio kod kuma u Francuskoj ( bivsi rukometas, dva metra u covjeku-GROMADA ) i jedno vece izasli u jedan restoran blizu njegove vikendice ( stari, on i ja ). Pored nas sjedili neki momci i djevojke i jedan medju njima izbrijan, nabildan malo ( meni isti onaj glavni komandos iz igrice " Commandos " ) nesta poceo da galami, da se dere i valjda je psovao ( tako kum rece ). Kum pridje jednom, zamoli ga da se vise ne dere, da su mu dosli prijatelji iz BiH koje nije vidio dugo i ovaj se kao malo smiri. Nakon malo, ovaj opet se dere i poce nesta mom kumu dobacivati...jaooo majko mila, kada se kum digao, pa kada ga je stociro, onako direkt u bradu, kunem vam se, ovaj kao da ga je snajper pogodio, nije sebi vise dolazio.
Ujutro tek, vidjeli ga kako sjedi na kafi sa curom nekom ( natecena usna, malo modro-zelene boje na bradi ) i prisli da se kum izvine, zao mu bilo ( dobar covjek a kratak fitilj ima ) i hajde sjeli da pice sa njima popijemo. Momak rece da sluzi u Legiji i tako, te kada je cuo da smo sa prostora bivse Jugoslavije, rece da sa njim u Legiji imaju dvojica Srba i da su strasni vojnici.
johnny_blazze

#20 Re: Legija, C'est ma vie

Post by johnny_blazze »

zateznistub wrote:Ima jedan lik u Energoinvestovom TDS-u, prica da je bio u legiji. :-) Po citav dan glumi da puca iz PAT-a.
haha nestanel mu kad municije :D
zateznistub

#21 Re: Legija, C'est ma vie

Post by zateznistub »

johnny_blazze wrote:
zateznistub wrote:Ima jedan lik u Energoinvestovom TDS-u, prica da je bio u legiji. :-) Po citav dan glumi da puca iz PAT-a.
haha nestanel mu kad municije :D
Ma jock, otkako se zaposlio, nema aviona ni heikoptera iznad AP :lol:
astala_vistala

#22 Re: Legija, C'est ma vie

Post by astala_vistala »

Veoma zanimljiva tema,volio bi da mi na PM. malo objasnis kako da se uposte prijavis i slicne stvari jer to mene jako interesuje imam zelju da ako nista probam.
psydelija

#23 Re: Legija, C'est ma vie

Post by psydelija »

http://www.youtube.com/watch?v=WI53dQUA ... re=related

kakva legija i bakraci, nedzo je kralj! :D
Konami

#24 Re: Legija, C'est ma vie

Post by Konami »

astala_vistala wrote:Veoma zanimljiva tema,volio bi da mi na PM. malo objasnis kako da se uposte prijavis i slicne stvari jer to mene jako interesuje imam zelju da ako nista probam.

Drug mogu ti ja i vako objasnit :D Pitaj sta te zanima :D

A to sto kazes da imas zelju da probas to je nemoguce...Legija se nemoze probat tu kad potpises ugovor nemozes izaci, jedino mrtav ili sa nekom neizljecivom ozljedom...tek nakon 5 godina mozes napustit legiju ..Mada daju ti oni prvih 6 mjeseci da se odlucis dali osttajes ili napustas tu jedinicu...

psydelija : Jao taj je lik lud hahahhahahaha
astala_vistala

#25 Re: Legija, C'est ma vie

Post by astala_vistala »

Konami wrote:
astala_vistala wrote:Veoma zanimljiva tema,volio bi da mi na PM. malo objasnis kako da se uposte prijavis i slicne stvari jer to mene jako interesuje imam zelju da ako nista probam.

Drug mogu ti ja i vako objasnit :D Pitaj sta te zanima :D

A to sto kazes da imas zelju da probas to je nemoguce...Legija se nemoze probat tu kad potpises ugovor nemozes izaci, jedino mrtav ili sa nekom neizljecivom ozljedom...tek nakon 5 godina mozes napustit legiju ..Mada daju ti oni prvih 6 mjeseci da se odlucis dali osttajes ili napustas tu jedinicu...

psydelija : Jao taj je lik lud hahahhahahaha
nisam mislio na to da budem malo legionar i onda dosadno odo kuci,nego imam zelju da makar probam da odem na testiranaja ako vec nmg upast inace raspitivo sam se vec za to al tesko,reci mi koga prvo kontaktiras ?
Post Reply