Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Filter

#51 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by Filter »

Bountiful wrote:
Filter wrote:
Bountiful wrote:U ratu mi je bila nastavnica i kada je otisla u ratu iz Sarajeva sve se saznalo, izmedju ostalog i da joj je brat tamo na cetnickoj strani. I onda je dosla nakon rata i imala hrabrosti traziti nazad svoj posao u skoli hehehe. Mada jeste bila dobra nastavnica, sto jest jest
:( od 92` mi fakat vise nista nije jasno...
Nisu mi meni vise neke stvari jasne :(

Ali si spomenuo Striku, jao sta smo mi njemu radili u 8. razredu...prosto mi ga je zao bilo :D
znam :-) svi smo ga razvlacili kao zvaku :(
http://sarajevo.co.ba/sjecanje-seid-strik/
Urban B.

#52 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by Urban B. »

VenomousV wrote:Prva gimnazija, prof fizike Keno :D
legenda nad legendama i izmedju ostalog poznat po tome sto lici na Einsteina =)

Petra je jos ludja bila,kad je malo pripita dosla na cas i ispitivala raju,to je trebalo snimat :D
Od ostalih Zeljka ubjedljivo najbolja profesorica,njoj sam zahvalan na svemu :D :D
a ne smije se i Vasva zaboravit,hebo li je njen latinski :D
Durga

#53 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by Durga »

Urban B. wrote:

Petra je jos ludja bila,kad je malo pripita dosla na cas i ispitivala raju,to je trebalo snimat :D
Od ostalih Zeljka ubjedljivo najbolja profesorica,njoj sam zahvalan na svemu :D :D

ES UM IBUS ES ES IBUS :D :D :lol: :lol:
A meni je bosanski predavala Jasmina Melkic....To je i profesorica i majka i drugarica i sve :)
Urban B.

#54 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by Urban B. »

Durga wrote:
Urban B. wrote:

A meni je bosanski predavala Jasmina Melkic....To je i profesorica i majka i drugarica i sve :)
te nastavke i danas znam,nocne more sam imao zbog latinskog :D
I meni je Melkicka predavala prva dva razreda,dotad nisam znao da se bosanski mora onoliko uciti,al njeni pravopisi su bili zakon :D
beeri

#55 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by beeri »

Kumro Ahmed :D
VenomousV

#56 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by VenomousV »

Durga wrote:
Urban B. wrote:

zahvaljujuci vasvi naucila sam latinski, cak mi se i pravo svidjao jedno vrijeme =)

melka je posebna, kod nje kad naucis, bas naucis i ostane u glavi za sva vremena, a najvise sam joj zahvalna zato sto sam zahvaljujuci njenom sistemu "jedna greska - ocjena manje" maltene doktorirala pravopis

meni je i munira predavala bosanski 2 godine, mjesec dana radili anu karenjinu... poznata po tome sto obozaa knjizevnost a gramatiku i teoriju opcenito nit kad predaje, nit kad pita :D
u 4. razredu se vec popravila pa smo ponekad imali i testove iz pravopisa =)
Durga

#57 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by Durga »

PRAVOPIS :D Mene su zarezi unistili,crtice,kvake i gdje treba i ne treba :D
Vasva je legendarna...Periculum in mora :D :D :D To mi je non stop govorila :D Jednom me prozvala na tablu,pocetak skolske godine,ja veze nemam :D a vesela sam tad nesto bila,jos se sriktala jer sam planirala posle negdje izaci,i kaze ona meni mescini ti naucila reko nisam,samo sam vesela,kaze ona meni pa kako to(ona njena zajebana faca),reko pa zamislite da sam ovdje dosla da nista ne znam i jos da nisam raspolozena :D :D Dala mi je keca ali suhom :D
Sjecate li se Jadranke(profesorica biologije), legendarna je :)
A njemacki kod Paše....ruhe ruhe :x :x :D
Urban B.

#58 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by Urban B. »

hahahaha Jadranka i njena kvazi frizura su strasne :D
A Pasa kad prica treba ti kisobran,ljudi se pod stol bacali da ih ne pogodi kad prica :D :D

a pored svih profesora nikako Tifu ne smijemo zaboravit,e to je zena vrh bila :D
Durga

#59 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by Durga »

I ona cistacica na drugom spratu,tacno osjetim miris cevapa i luka i na kilometar :D
maxell_sarajevo

#60 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by maxell_sarajevo »

beeri wrote:Kumro Ahmed :D
Kumro Mirsada :D
Urban B.

#61 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by Urban B. »

Durga wrote:I ona cistacica na drugom spratu,tacno osjetim miris cevapa i luka i na kilometar :D
:lol: :lol: :lol: mene su mjesec dana ganjale jer su moje cizme ostavljale crni trag na kako oni kazu "parketu",cak mi je i stari morao doci u skolu zbog toga :D
zaboravili smo Dragu informaticara,njemu smo jednom zamjenili sve tipke na tastaturi a on onako strucan pomislio da smo virus ubacili i sve nas kod direktorice poslao :D
HomeSweetHome

#62 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by HomeSweetHome »

OS "Vuk Stefanovic-Karadzic"... nastavnik sh. jezika Jovan Jovanovic... :) legenda, nemam pojma sta je bilo s njim... "stavi opanak na kraju recenice..." pa te pljesne po ledjima tako da ti prekjucerasnji rucak izadje kroz usi :) Stalno me tjerao u "Vukovu sekciju", da pisem literarne radove... strasno sam mu zahvalna zato jer je u meni razvio ljubav prema pisanoj rijeci...

Srednja zubotehnicka skola... luda istoricarka :) omg, kad se sjetim te zene, luda 100%... Pa Ljerka, profesorica sh. jezika... strah i trepet, kazu da su je ucenici bacali u Miljacku ali se ona nije dala zbuniti...
Kasnije se ja prebacim u V gimnaziju i tu zauvijek zapamtim Ganibegovica (istorija) koji mi je krv pio (i ne samo meni) non-stop... Kod njega se redovno dobivala nula, pa se popravljalo na keca s postoljem, pa na suhog keca, pa onda dalje :) Ali, matematicarka Azra Hadzibegic je profesor nad profesorima...

Eeeeh, kakva su to lijepa vremena bila...
slavkoimamodilera

#63 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by slavkoimamodilera »

KatarinaKosaca wrote:Sa istom dozom alkohola u sebi? Ništa nisam naučila fiziku, od njegovog pijanstva, ispitivanja kao sve 4 godine,a forumla i definicija. Sjećam se samo F=ma, i to je sve. Znam da predaje u SKC
Ne znam, ne primijetih... znamo se po privatnoj liniji (iako mu mogu biti unuk uveliko :mrgreen: )... vazda se nešto pravi lud, gleda nešto kao ne može da se sjeti ko sam, a pamti stvari bolje od mene... :mrgreen:
O profesorskim metodama ne bih, nije mi predavao... ali znam masu raje iz KŠCa, svi ga se pozitivno sjećaju... naravno... kleli su mu sve po spisku dok su bili u školi, ali poslije su redom promijenili mišljenje... ;-)
nellington

#64 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by nellington »

slavkoimamodilera wrote: vazda se nešto pravi lud, gleda nešto kao ne može da se sjeti ko sam, a pamti stvari bolje od mene... :mrgreen:
Kad je mene prije par godina oslovio imenom, a nikad se ni upoznali nismo - vidio sam s kim imam posla :D
chengaba

#65 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by chengaba »

Urban B. wrote: zaboravili smo Dragu informaticara,njemu smo jednom zamjenili sve tipke na tastaturi a on onako strucan pomislio da smo virus ubacili i sve nas kod direktorice poslao :D
Ma on je ruski završio šta li, veze sa informatikom nije imao...

Šesss, čovjeeeče. :D

A i Melkićka i Petra su ozbiljno bolesne. Za Petru sam čuo da je bolje, dok za Melku ne znam.
amelinoo

#66 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by amelinoo »

kokuz_sa wrote:elektrotehnicka
Zlata Petrovic..tetorisala 1 i 2 razred uvijek..imao srecu tj nesrecu da mi je razredna XD
nisai mogao u trenerci doci kod nje..pred ucionicom se moras izut i papuce obuc koje poneses od kuce :-)
onda bilo u SPORTu prije nekad izbor za najprofesora..redovno je ona pobjedjivala..moras na casu doc sa spotrom i isjec kupon i popuniti i dat joj XD

Vrcko-lik legenda prvi put dodjes kod njega na cas i ide od klupe do klupe pita kako se ko zove(znaci u 3 razderu lik dobije jedno 5 odjeljenja)
iduci cas dodjes lik svima imena zna..al fakat ni jedno ne pogrijesi

Slobodanka mislim da je prezime TOSIC-bila neka kosarkasica prije osvojila neku medalju za ex YUGU ta je stroga bila :x :x al svaki cas je bio minjak i to ona klasa tzv dopic..

profa prakse zvali smo ga MUTE,jednom smo mu u kabinetu prakse ljepilom zalijepili sve instrumente stolice racunar njega XD
na kraju skolovanja pitami ga mi da nam kaze ocjene koje je zakljucio(zadnji dan skole) kad lik ustade otvori vrata od ucionice u jednoj ruci drzi dnevnik a drugom se uhvati za k.. i kaze "ku*ac cu vam rec sta ste dobili" i pobjeze u zbornicu XD

onda smo imali SLINU..lik predavao odbranu ovako nekako predmet ili je civilna zastita
znaci po cijeli cas lik prstima kopa nos..
a ko sjedne u prvu klupu slino mu uzme olovku procacka sebi usi i onako smolavu je vrati :D

al Ibrahim Pasic je legenda elektrotehnicke bio..radi njega zavrsili u novinama(avaz,oslobodjenje) zavrsili u MUPu na ispitivanju
jer je od nas onako dobio potpise na jednu dvolisnicu da vidi ko je na casu..a onda je nju iskoristio da kaze novinarima da smo se potpisali da nam ostali profesori traze pare da na pustaju na testovima :-) :-)
cak nam je lik rekao da kad bude matursko i on dodje moramo svi da navijamo "ibro ibro XD"

zamjenik direktora
Fahrudin Alihodzic i njegov predmet IDT
kaze lik nama tj uci nas sta je CRNA KUTIJA
udje kaze u ET skolu 1000 studenata izadje 650
sta je crna kutija?
tacan odgovor IDT
kod njega ko dobije vide od 2+ taj isto da je zavrsio cijelu skolu

mislim da se zlata prezivala siljak,
a slobodanka se prezivala zagovec.
a vrcko je legenda ispravi kontrolni za veliki odmor i napravi spisak,
pa licina koji nije imao veze sa informatikom,
pa onaj ludi profa prakse onaj strastevni pusac,
a tu je i neizostavni imsir i njegov DRM.
beeri

#67 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by beeri »

maxell_sarajevo wrote:
Pneumatska i gasna postrojenja :D
Mr Hiccup

#68 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by Mr Hiccup »

Sahbaz12 wrote:
dottore wrote:Leila K., PBGS... bolju profesoricu, al mislim na izgled, nikad nisam imao.... :mrgreen: :mrgreen:

sve 10... :mrgreen: :mrgreen:
Kovacevic? Slazem se u potpunosti,puno puta sam mislio na nju... :D
:lol:
maxell_sarajevo

#69 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by maxell_sarajevo »

beeri wrote:
maxell_sarajevo wrote:
Pneumatska i gasna postrojenja :D
Ima gore jos Kemo historicar, Nasuf Bosnjak, Faruk i ona glavna i odgovorna za sva pitanja u i oko skole Nafa :D
Durga

#70 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by Durga »

chengaba wrote:
Urban B. wrote: zaboravili smo Dragu informaticara,njemu smo jednom zamjenili sve tipke na tastaturi a on onako strucan pomislio da smo virus ubacili i sve nas kod direktorice poslao :D
Ma on je ruski završio šta li, veze sa informatikom nije imao...

Šesss, čovjeeeče. :D

A i Melkićka i Petra su ozbiljno bolesne. Za Petru sam čuo da je bolje, dok za Melku ne znam.
Petra imala rak pluca,sad je zdrava, Melkicka je isto imala rak samo ne znam gdje,bila je na rehabilitaciji u Sloveniji,vidjela sam je neki dan,ima kratku zurku :) Uglavnom dobro su obje :)
VenomousV

#71 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by VenomousV »

Durga wrote:PRAVOPIS :D Mene su zarezi unistili,crtice,kvake i gdje treba i ne treba :D
Vasva je legendarna...Periculum in mora :D :D :D To mi je non stop govorila :D Jednom me prozvala na tablu,pocetak skolske godine,ja veze nemam :D a vesela sam tad nesto bila,jos se sriktala jer sam planirala posle negdje izaci,i kaze ona meni mescini ti naucila reko nisam,samo sam vesela,kaze ona meni pa kako to(ona njena zajebana faca),reko pa zamislite da sam ovdje dosla da nista ne znam i jos da nisam raspolozena :D :D Dala mi je keca ali suhom :D

ruhe du!! ja, ja du!! ruhe! sta je to gore u zadnjoj klupi?

:D :D :D

zaboravih profesora sporta - faruk (jel ono beslic bjese?)
mrzio moj razred, sve cure i samo 1 musko, i onda mu se nareda 20 cura da ne radi fizicko jer su dobile :D kako je puc'o neopravdane :D :D
Durga

#72 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by Durga »

Urban B. wrote:
Durga wrote:I ona cistacica na drugom spratu,tacno osjetim miris cevapa i luka i na kilometar :D
:lol: :lol: :lol: mene su mjesec dana ganjale jer su moje cizme ostavljale crni trag na kako oni kazu "parketu",cak mi je i stari morao doci u skolu zbog toga :D
zaboravili smo Dragu informaticara,njemu smo jednom zamjenili sve tipke na tastaturi a on onako strucan pomislio da smo virus ubacili i sve nas kod direktorice poslao :D
A pedagogica :D :lol: :lol: :lol: :lol: Kad je ona mene pozvala rad crnih pantola,bio led vani i ja pala i poderale se dole malo na butinama,kaze ona meni ovo nije primjereno,pa reko pala sam ispred led,izderalo se,kaze ona meni ne lazi priznaj da se drogiras,najgore je kada to ne zelis da priznas,pa ustala i sklopila ruke i blazeno me geldala nekih pola sata dok Keno nije usao i reko,gdje si drogerasice :D :D :D
Durga

#73 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by Durga »

VenomousV wrote:
Durga wrote:PRAVOPIS :D Mene su zarezi unistili,crtice,kvake i gdje treba i ne treba :D

ruhe du!! ja, ja du!! ruhe! sta je to gore u zadnjoj klupi?

:D :D :D

zaboravih profesora sporta - faruk (jel ono beslic bjese?)
mrzio moj razred, sve cure i samo 1 musko, i onda mu se nareda 20 cura da ne radi fizicko jer su dobile :D kako je puc'o neopravdane :D :D
Beslic :D Znam se sad zahvaljujuci njemu popeti gdje god treba:D al onaj kozlic nikada nisam uspjela preskociti....u drugom sam imala 2 na polugodistu rad kozlica :D :D Sad kad ga vidim samo dignem nogu do glave :lol: :lol:

A Pasa i njeni tekstovi o Berlin i nazad,ja mislim da dan dans vecina zna prepricati onu Mariku :lol: :lol: :lol:
jazzer

#74 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by jazzer »

Ko je isao u Slavisa vajner Cica sjetice se nekih likova...

Kako je samo Stevo Stevanovic, nastavnik srpskohrvatskog, tukao...Bukvalno tukao..

Ako mu se zamjeris (galamis, gledas gdje ne treba) pozove te sa ''seronjo'', ili ''halo, ksksks''' ili nekim drugim lijepim
nazivom :) ...onda mu dodjes do katedre, cucnes pored nogu...

Kreten predaje lekciju a istovremeno ti puca cvoke srednjim prstom stisnutim u saku...

Ili te cupa za zulufe...

Ali odmah na pocetku rata se ispalio na onu stranu. Siguran sam da je bilo raje koju je toliko
sikanirao da su jedva cekali priliku da mu vrate.

Avdo ''rakija'' Dedovic, nastavnik tehnickog, uvijek namrgodjen i pripit...
Stari nastavnik matematike Dusan Tanaskovic Tana...imao grub glas pa kada zagalami skola bruji..
''Marvo jedna, stoko...kada ja pricam hocu da se muha u razredu cuje''...

Zivopisni likovi, nema sta :-D .
dottore

#75 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by dottore »

Sahbaz12 wrote:
dottore wrote:Leila K., PBGS... bolju profesoricu, al mislim na izgled, nikad nisam imao.... :mrgreen: :mrgreen:

sve 10... :mrgreen: :mrgreen:
Kovacevic? Slazem se u potpunosti,puno puta sam mislio na nju... :D
normala 8-)

jednom tako sa jaranom, dosla leila taj dan, picnuta u fullu... pricamo o njoj kad iza nas druga profesorica bosanskog(tuta)....samo nas pogleda :D :run: :mrgreen: :mrgreen:

pocesto je ona znala izlazit na tablu da pise nesto.... :dance: :mrgreen: :mrgreen:

a ti si generacija, koja??
Post Reply