Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici
-
Bountiful
#26 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici
U ratu mi je bila nastavnica i kada je otisla u ratu iz Sarajeva sve se saznalo, izmedju ostalog i da joj je brat tamo na cetnickoj strani. I onda je dosla nakon rata i imala hrabrosti traziti nazad svoj posao u skoli hehehe. Mada jeste bila dobra nastavnica, sto jest jest
-
Sahbaz12
#27 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici
Kovacevic? Slazem se u potpunosti,puno puta sam mislio na nju...dottore wrote:Leila K., PBGS... bolju profesoricu, al mislim na izgled, nikad nisam imao....![]()
![]()
sve 10...![]()
-
Richard Peti
- Filter
#29 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici
Bountiful wrote:U ratu mi je bila nastavnica i kada je otisla u ratu iz Sarajeva sve se saznalo, izmedju ostalog i da joj je brat tamo na cetnickoj strani. I onda je dosla nakon rata i imala hrabrosti traziti nazad svoj posao u skoli hehehe. Mada jeste bila dobra nastavnica, sto jest jest
- slavkoimamodilera
#30 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici
2. gimnazija... Zakir Hamzić... legenda... ljudina... hljeb od čovjeka... ne mogu navesti dovoljno superlativa za tog čovjeka... 
A Valentića sretnem prije koji mjesec u KŠCu... čovjek se nije promijenio valjda zadnjih 20 godina...
A Valentića sretnem prije koji mjesec u KŠCu... čovjek se nije promijenio valjda zadnjih 20 godina...
Last edited by slavkoimamodilera on 20/01/2011 12:02, edited 1 time in total.
- Ma.Le.Na
#31 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici
meni Zara bila drazaslavkoimamodilera wrote:2. gimnazija... Zakir Hamzić... legenda... ljudina... hljeb od čovjeka... ne mogu navesti dovoljno superlativa za tog čovjeka...
- slavkoimamodilera
#32 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici
Ma Žara jest legenda... i u suštini jedna draga (mada malo ćaknutaMa.Le.Na wrote:meni Zara bila drazaslavkoimamodilera wrote:2. gimnazija... Zakir Hamzić... legenda... ljudina... hljeb od čovjeka... ne mogu navesti dovoljno superlativa za tog čovjeka...![]()
![]()
- davorf
- Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...
#33 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici
Bio mi razrednik...legenda...a iz II gimnazije jos...Aida (informatika), Jesenka (geografija) i Samir (sociologija)slavkoimamodilera wrote:2. gimnazija... Zakir Hamzić... legenda... ljudina... hljeb od čovjeka... ne mogu navesti dovoljno superlativa za tog čovjeka...
- VenomousV
#34 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici
Prva gimnazija, prof fizike Keno 
legenda nad legendama i izmedju ostalog poznat po tome sto lici na Einsteina =)
legenda nad legendama i izmedju ostalog poznat po tome sto lici na Einsteina =)
-
Sahbaz12
#35 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici
Da napisem i ja koju konkretnu...
Pokojna Danica Prodanovic,uciteljica u O.S."Skender Kulenovic",prof. Osman Budimlic,profesor fizike u istoj skoli, prof Alma Tutic,profesorica Bosanskog jezika i knjizevnosti u PBG,svi su pedagozi za 10,stvarno,sve rijeci hvale...
- Ma.Le.Na
#36 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici
jesenka je bila dusa od zenedavorf wrote:Bio mi razrednik...legenda...a iz II gimnazije jos...Aida (informatika), Jesenka (geografija) i Samir (sociologija)slavkoimamodilera wrote:2. gimnazija... Zakir Hamzić... legenda... ljudina... hljeb od čovjeka... ne mogu navesti dovoljno superlativa za tog čovjeka...
meni u sjecanju ostala Nevenka biologicarka
- Tvrtko II Kotromanić
#37 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici
Za Zakira mislim da niko na svijetu nema ruznu rijec, jednostavno ljudinadavorf wrote:Bio mi razrednik...legenda...a iz II gimnazije jos...Aida (informatika), Jesenka (geografija) i Samir (sociologija)slavkoimamodilera wrote:2. gimnazija... Zakir Hamzić... legenda... ljudina... hljeb od čovjeka... ne mogu navesti dovoljno superlativa za tog čovjeka...
Jesenka i Zara isto
A Mirso...
- nellington
#38 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici
Još izgleda kao Nikola Simićslavkoimamodilera wrote: A Valentića sretnem prije koji mjesec u KŠCu... čovjek se nije promijenio valjda zadnjih 20 godina...
Last edited by nellington on 20/01/2011 12:08, edited 1 time in total.
- davorf
- Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...
#39 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici
Ma daj...Nevena Sheric...mi je baba zvali...zena senilna bila totalnoMa.Le.Na wrote:jesenka je bila dusa od zenedavorf wrote:Bio mi razrednik...legenda...a iz II gimnazije jos...Aida (informatika), Jesenka (geografija) i Samir (sociologija)slavkoimamodilera wrote:2. gimnazija... Zakir Hamzić... legenda... ljudina... hljeb od čovjeka... ne mogu navesti dovoljno superlativa za tog čovjeka...![]()
meni u sjecanju ostala Nevenka biologicarkafina teta i Latinicarka - zaboravih joj ime
-
Bountiful
#40 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici
Nisu mi meni vise neke stvari jasneFilter wrote:Bountiful wrote:U ratu mi je bila nastavnica i kada je otisla u ratu iz Sarajeva sve se saznalo, izmedju ostalog i da joj je brat tamo na cetnickoj strani. I onda je dosla nakon rata i imala hrabrosti traziti nazad svoj posao u skoli hehehe. Mada jeste bila dobra nastavnica, sto jest jestod 92` mi fakat vise nista nije jasno...
Ali si spomenuo Striku, jao sta smo mi njemu radili u 8. razredu...prosto mi ga je zao bilo
- Ma.Le.Na
#41 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici
na Amirudavorf wrote:
Ma daj...Nevena Sheric...mi je baba zvali...zena senilna bila totalnoA ne znam na koju prof Latinskog mislis...meni je predavala Amira...a bila je jos jedna...sto je i francuski predavala
jest bila senilna...i draga mi bila jer me podsjecala na moju nanu
-
romanovero
#42 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici
OS Slobodan Vukovic-nastavnik geografije Muntaz(ne mogu se sjetit prezimena),ziva legenda 
- Durga
#43 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici
Osnovna škola "Camil Sijaric",uciteljica Azra Tahmaz
Koliko samo puta sam imala snizeno vladanje rad price ili upadanja njoj u rijec
Zbog te zene ja nemam dlake na jeziku
Tu je jos bio profa fizike Huso,profa hemije Deniza(kraljica),biologicarka Aida( radimo mi oplodnju i govori ona nije bitan kvanitet nego kvalitet,sada znam sta to znaci
), ima ij jos ali polahko
Prva gimnazija,profesor Keno(legenda fizike i isti Ajnštajn
) ima poster njega na lijevoj strani kabineta,mi ulazimo prvi put stoji on ispred njega a meni kroz glavu prolazi jarane sto je sebe isprinto
Profesorica Petra isto tako fizika,legenda zena,meni je rekla jednom eto vidis ima vecih kloceva od tebe
nisam znala je li mi zracimo
profesorica Suada,ove godine je otisla u penziju,ispisemo citavu tabli zadatka sa nemogucim rjesenjem kad ona ce ti aaaaa nisam lijepo prepisala iz VENEA
bit ce jos detalja:D
Prva gimnazija,profesor Keno(legenda fizike i isti Ajnštajn
bit ce jos detalja:D
-
addy_sa
#44 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici
Amila Behmen- prof.geografije u Prvoj gimnaziji.. čuvene lekcije Sunce, Mjesec... pa priča o Brčkom
svaki čas smo je slikali aparatima.. i kačili torbe po prozorima jer to nije dozvoljavala.. i jednom se kompletan razred premjestio u susjednu učionicu i ubijedili je da je pogriješila
Tviga.. priča za sebe
nisam na faxu učio za ispit u toj mjeri u kojoj smo svi kod nje spremali lekcije jer svaki čas pita .. kod nje sam naučio šta znači koristiti literaturu ..
svaki čas smo je slikali aparatima.. i kačili torbe po prozorima jer to nije dozvoljavala.. i jednom se kompletan razred premjestio u susjednu učionicu i ubijedili je da je pogriješila
Tviga.. priča za sebe
- davorf
#45 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici
U II gimnaziji...od ovih smusenih profesora...pored Zare...Zijada, hemija...izvede lika pred tablu i postavi mu pitanje...mi svi u glas...profesorice, nismo radili tu lekciju (fakat nismo). I ona krene da predaje novu lekciju...lik stoji pred tablom pola sata. Kad je zavrsila lekciju, pita ga...."Sto to nije malo bolje"...ovaj umjesto da kaze, pa nismo to ucili...kaze lik..."Mogu li ja slijedeci put"...na to Zijada..."Ne moze...sjedi jedan!"

- Durga
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#47 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici
Sa istom dozom alkohola u sebi? Ništa nisam naučila fiziku, od njegovog pijanstva, ispitivanja kao sve 4 godine,a forumla i definicija. Sjećam se samo F=ma, i to je sve. Znam da predaje u SKCslavkoimamodilera wrote:A Valentića sretnem prije koji mjesec u KŠCu... čovjek se nije promijenio valjda zadnjih 20 godina...
- ChataDodajStaHoces
#48 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici
Hhahahahha Abudina strah i trepet bilamaxell_sarajevo wrote:Kumro Ahmed iz masinske tehnicke skole u Sarajevu![]()
Osnovna skola Osman Nakas, Ch.willa 2 Abudina muzicko predavala. i nastavnik tehnickog odgoja zaboravio sam mu ime
Bila je isto zajebana profesorica Fizike, ne mogu joj se sjetiti imena, i zenska koja je predavala Historiju, mala, debela, zdepasta koja je uvijek smrdila na ribu. Uvijek prazna klupa ispred nje bila, a ona govorila "djeco djeco morate se vise tusirati" hahaha
- legionarka
#49 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici
Joj Pavle, legenda...
Sjecam se meni je predavao i u osnovnoj i srednjoj.. nekad u osnovnoj, imala 4 iz odgovora i 1 iz kontrolnog... a djeca ko djeca ganjaju prosjek, kaze meni Pavle koliko je 4+1--- rekoh 5.. kaze sjedi 5 zaljucno! uf.. spasio mi je zivot kod kuce s roditeljima.. a u srednjoj me umalo oborio na godinu jer sam mu u ljutnji stala na prag i zalupila vratima.... trebalo mu je pola godine da mi halali....
ipak jedan od najdrazih profesora... sto me je on naucio znam i danas!
Sjecam se meni je predavao i u osnovnoj i srednjoj.. nekad u osnovnoj, imala 4 iz odgovora i 1 iz kontrolnog... a djeca ko djeca ganjaju prosjek, kaze meni Pavle koliko je 4+1--- rekoh 5.. kaze sjedi 5 zaljucno! uf.. spasio mi je zivot kod kuce s roditeljima.. a u srednjoj me umalo oborio na godinu jer sam mu u ljutnji stala na prag i zalupila vratima.... trebalo mu je pola godine da mi halali....
ipak jedan od najdrazih profesora... sto me je on naucio znam i danas!
- Tvrtko II Kotromanić
#50 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici
pa kad pise na tabli nesto, fuli pola slovadavorf wrote:U II gimnaziji...od ovih smusenih profesora...pored Zare...Zijada, hemija...izvede lika pred tablu i postavi mu pitanje...mi svi u glas...profesorice, nismo radili tu lekciju (fakat nismo). I ona krene da predaje novu lekciju...lik stoji pred tablom pola sata. Kad je zavrsila lekciju, pita ga...."Sto to nije malo bolje"...ovaj umjesto da kaze, pa nismo to ucili...kaze lik..."Mogu li ja slijedeci put"...na to Zijada..."Ne moze...sjedi jedan!"![]()