Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bountiful

#26 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by Bountiful »

U ratu mi je bila nastavnica i kada je otisla u ratu iz Sarajeva sve se saznalo, izmedju ostalog i da joj je brat tamo na cetnickoj strani. I onda je dosla nakon rata i imala hrabrosti traziti nazad svoj posao u skoli hehehe. Mada jeste bila dobra nastavnica, sto jest jest
Sahbaz12

#27 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by Sahbaz12 »

dottore wrote:Leila K., PBGS... bolju profesoricu, al mislim na izgled, nikad nisam imao.... :mrgreen: :mrgreen:

sve 10... :mrgreen: :mrgreen:
Kovacevic? Slazem se u potpunosti,puno puta sam mislio na nju... :D
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 13/05/2015 06:26, edited 2 times in total.
Filter

#29 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by Filter »

Bountiful wrote:U ratu mi je bila nastavnica i kada je otisla u ratu iz Sarajeva sve se saznalo, izmedju ostalog i da joj je brat tamo na cetnickoj strani. I onda je dosla nakon rata i imala hrabrosti traziti nazad svoj posao u skoli hehehe. Mada jeste bila dobra nastavnica, sto jest jest
:( od 92` mi fakat vise nista nije jasno...
slavkoimamodilera

#30 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by slavkoimamodilera »

2. gimnazija... Zakir Hamzić... legenda... ljudina... hljeb od čovjeka... ne mogu navesti dovoljno superlativa za tog čovjeka... :thumbup:

A Valentića sretnem prije koji mjesec u KŠCu... čovjek se nije promijenio valjda zadnjih 20 godina... :D
Last edited by slavkoimamodilera on 20/01/2011 12:02, edited 1 time in total.
Ma.Le.Na

#31 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by Ma.Le.Na »

slavkoimamodilera wrote:2. gimnazija... Zakir Hamzić... legenda... ljudina... hljeb od čovjeka... ne mogu navesti dovoljno superlativa za tog čovjeka... :thumbup:
meni Zara bila draza :lol: :lol: :lol:
slavkoimamodilera

#32 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by slavkoimamodilera »

Ma.Le.Na wrote:
slavkoimamodilera wrote:2. gimnazija... Zakir Hamzić... legenda... ljudina... hljeb od čovjeka... ne mogu navesti dovoljno superlativa za tog čovjeka... :thumbup:
meni Zara bila draza :lol: :lol: :lol:
Ma Žara jest legenda... i u suštini jedna draga (mada malo ćaknuta :D ) osoba... ali Zakir je ipak klasa za sebe...
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#33 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by davorf »

Bio mi razrednik...legenda...a iz II gimnazije jos...Aida (informatika), Jesenka (geografija) i Samir (sociologija) :thumbup:
VenomousV

#34 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by VenomousV »

Prva gimnazija, prof fizike Keno :D
legenda nad legendama i izmedju ostalog poznat po tome sto lici na Einsteina =)
Sahbaz12

#35 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by Sahbaz12 »

Da napisem i ja koju konkretnu... :D Pokojna Danica Prodanovic,uciteljica u O.S."Skender Kulenovic",prof. Osman Budimlic,profesor fizike u istoj skoli, prof Alma Tutic,profesorica Bosanskog jezika i knjizevnosti u PBG,svi su pedagozi za 10,stvarno,sve rijeci hvale...
Ma.Le.Na

#36 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by Ma.Le.Na »

davorf wrote:
Bio mi razrednik...legenda...a iz II gimnazije jos...Aida (informatika), Jesenka (geografija) i Samir (sociologija) :thumbup:
jesenka je bila dusa od zene :)

meni u sjecanju ostala Nevenka biologicarka :D fina teta i Latinicarka - zaboravih joj ime :roll:
Tvrtko II Kotromanić

#37 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by Tvrtko II Kotromanić »

davorf wrote:
Za Zakira mislim da niko na svijetu nema ruznu rijec, jednostavno ljudina
Jesenka i Zara isto :thumbup: , mada su onako, svaka na svoj nacin, posebne :P
A Mirso... :mrgreen:
nellington

#38 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by nellington »

slavkoimamodilera wrote: A Valentića sretnem prije koji mjesec u KŠCu... čovjek se nije promijenio valjda zadnjih 20 godina... :D
Još izgleda kao Nikola Simić :D
Last edited by nellington on 20/01/2011 12:08, edited 1 time in total.
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#39 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by davorf »

Ma.Le.Na wrote:
davorf wrote:
jesenka je bila dusa od zene :)

meni u sjecanju ostala Nevenka biologicarka :D fina teta i Latinicarka - zaboravih joj ime :roll:
Ma daj...Nevena Sheric...mi je baba zvali...zena senilna bila totalno :roll: A ne znam na koju prof Latinskog mislis...meni je predavala Amira...a bila je jos jedna...sto je i francuski predavala
Bountiful

#40 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by Bountiful »

Filter wrote:
Bountiful wrote:U ratu mi je bila nastavnica i kada je otisla u ratu iz Sarajeva sve se saznalo, izmedju ostalog i da joj je brat tamo na cetnickoj strani. I onda je dosla nakon rata i imala hrabrosti traziti nazad svoj posao u skoli hehehe. Mada jeste bila dobra nastavnica, sto jest jest
:( od 92` mi fakat vise nista nije jasno...
Nisu mi meni vise neke stvari jasne :(

Ali si spomenuo Striku, jao sta smo mi njemu radili u 8. razredu...prosto mi ga je zao bilo :D
Ma.Le.Na

#41 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by Ma.Le.Na »

davorf wrote:
Ma daj...Nevena Sheric...mi je baba zvali...zena senilna bila totalno :roll: A ne znam na koju prof Latinskog mislis...meni je predavala Amira...a bila je jos jedna...sto je i francuski predavala
na Amiru :D

jest bila senilna...i draga mi bila jer me podsjecala na moju nanu :lol: :lol: :lol:
romanovero

#42 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by romanovero »

OS Slobodan Vukovic-nastavnik geografije Muntaz(ne mogu se sjetit prezimena),ziva legenda :)
Durga

#43 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by Durga »

Osnovna škola "Camil Sijaric",uciteljica Azra Tahmaz :x :D Koliko samo puta sam imala snizeno vladanje rad price ili upadanja njoj u rijec :D Zbog te zene ja nemam dlake na jeziku :D Tu je jos bio profa fizike Huso,profa hemije Deniza(kraljica),biologicarka Aida( radimo mi oplodnju i govori ona nije bitan kvanitet nego kvalitet,sada znam sta to znaci :D ), ima ij jos ali polahko :D
Prva gimnazija,profesor Keno(legenda fizike i isti Ajnštajn :D ) ima poster njega na lijevoj strani kabineta,mi ulazimo prvi put stoji on ispred njega a meni kroz glavu prolazi jarane sto je sebe isprinto :D Profesorica Petra isto tako fizika,legenda zena,meni je rekla jednom eto vidis ima vecih kloceva od tebe :D nisam znala je li mi zracimo :D profesorica Suada,ove godine je otisla u penziju,ispisemo citavu tabli zadatka sa nemogucim rjesenjem kad ona ce ti aaaaa nisam lijepo prepisala iz VENEA :D :sax:

bit ce jos detalja:D
addy_sa

#44 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by addy_sa »

Amila Behmen- prof.geografije u Prvoj gimnaziji.. čuvene lekcije Sunce, Mjesec... pa priča o Brčkom :D
svaki čas smo je slikali aparatima.. i kačili torbe po prozorima jer to nije dozvoljavala.. i jednom se kompletan razred premjestio u susjednu učionicu i ubijedili je da je pogriješila :-)
Tviga.. priča za sebe :D nisam na faxu učio za ispit u toj mjeri u kojoj smo svi kod nje spremali lekcije jer svaki čas pita .. kod nje sam naučio šta znači koristiti literaturu ..
davorf

#45 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by davorf »

U II gimnaziji...od ovih smusenih profesora...pored Zare...Zijada, hemija...izvede lika pred tablu i postavi mu pitanje...mi svi u glas...profesorice, nismo radili tu lekciju (fakat nismo). I ona krene da predaje novu lekciju...lik stoji pred tablom pola sata. Kad je zavrsila lekciju, pita ga...."Sto to nije malo bolje"...ovaj umjesto da kaze, pa nismo to ucili...kaze lik..."Mogu li ja slijedeci put"...na to Zijada..."Ne moze...sjedi jedan!" :lol: :lol:
Durga

#46 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by Durga »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :sax:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#47 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by KatarinaKosaca »

slavkoimamodilera wrote:A Valentića sretnem prije koji mjesec u KŠCu... čovjek se nije promijenio valjda zadnjih 20 godina... :D
Sa istom dozom alkohola u sebi? Ništa nisam naučila fiziku, od njegovog pijanstva, ispitivanja kao sve 4 godine,a forumla i definicija. Sjećam se samo F=ma, i to je sve. Znam da predaje u SKC
ChataDodajStaHoces

#48 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by ChataDodajStaHoces »

maxell_sarajevo wrote:Kumro Ahmed iz masinske tehnicke skole u Sarajevu :D

Osnovna skola Osman Nakas, Ch.willa 2 Abudina muzicko predavala. i nastavnik tehnickog odgoja zaboravio sam mu ime :D
Hhahahahha Abudina strah i trepet bila :) znam da su neka raja kad dobiju keca iz muzickog, narucivala pizze na njenu adresu (dok se jos nije provjeravalo telefonom) haha kao da je kazne kofol :D

Bila je isto zajebana profesorica Fizike, ne mogu joj se sjetiti imena, i zenska koja je predavala Historiju, mala, debela, zdepasta koja je uvijek smrdila na ribu. Uvijek prazna klupa ispred nje bila, a ona govorila "djeco djeco morate se vise tusirati" hahaha :D
legionarka

#49 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by legionarka »

Joj Pavle, legenda...
Sjecam se meni je predavao i u osnovnoj i srednjoj.. nekad u osnovnoj, imala 4 iz odgovora i 1 iz kontrolnog... a djeca ko djeca ganjaju prosjek, kaze meni Pavle koliko je 4+1--- rekoh 5.. kaze sjedi 5 zaljucno! uf.. spasio mi je zivot kod kuce s roditeljima.. a u srednjoj me umalo oborio na godinu jer sam mu u ljutnji stala na prag i zalupila vratima.... trebalo mu je pola godine da mi halali....
ipak jedan od najdrazih profesora... sto me je on naucio znam i danas!
Tvrtko II Kotromanić

#50 Re: Legende sarajevskih skola - profesori i nastavnici

Post by Tvrtko II Kotromanić »

davorf wrote:U II gimnaziji...od ovih smusenih profesora...pored Zare...Zijada, hemija...izvede lika pred tablu i postavi mu pitanje...mi svi u glas...profesorice, nismo radili tu lekciju (fakat nismo). I ona krene da predaje novu lekciju...lik stoji pred tablom pola sata. Kad je zavrsila lekciju, pita ga...."Sto to nije malo bolje"...ovaj umjesto da kaze, pa nismo to ucili...kaze lik..."Mogu li ja slijedeci put"...na to Zijada..."Ne moze...sjedi jedan!" :lol: :lol:
pa kad pise na tabli nesto, fuli pola slova :D
Post Reply