Legalni kriminal. Cast? - grafiti
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#1 Legalni kriminal. Cast? - grafiti
Da li neko zna je li ulovljen ovaj mangup sto je sarao po katedrali
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/101010007
Vidio sam da je istu stvar ispisao i na crkvi na Marijin Dvoru a danas je osvanuo i na jednoj zgradi na obali. Je li neko vidio jos gdje? Sta mu uopste znaci to sto pise?
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/101010007
Vidio sam da je istu stvar ispisao i na crkvi na Marijin Dvoru a danas je osvanuo i na jednoj zgradi na obali. Je li neko vidio jos gdje? Sta mu uopste znaci to sto pise?
- Lady Saray
- Troll_Happens
#3 Re: Legalni kriminal. Cast? - grafiti
jasta je al u snovima hahha
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /101011105
Mladić koji je išarao katedralu pušten na slobodu
Emir Bjelak (21) koji je u prvim večernjim satima 8. oktobra išarao nekoliko velikih grafita po sarajevskoj katedrali pušten je na slobodu nakon saslušanja u policiji, potvrđeno nam je u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.
"S obzirom da nije bilo osnova za određivanje pritvora, odlučeno je da on nakon saslušanja u policiji bude pušten", kazala je glasnogovornica Tužilaštva Jasmina Iftić.
Glasnogovornik sarajevske policije Irfan Nefić je kazao kako je djelo koje je Bjelak počinio okarakterisano kao oštećenje tuđih stvari, te da će izvještaj biti proslijeđen Tužilaštvu.
"On je uz saglasnost Tužilaštva pušten na slobodu, a mi smo sačinili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu koji ćemo redovnim putem proslijediti Tužilaštvu", rekao je Nefić.
-
Alkos
#4 Re: Legalni kriminal. Cast? - grafiti
Pa poBogu, nece ga sada zatvoriti na mjesec dana jer je sprejom isarao katedralu?! Kad su na slobodi i slobodno se setaju oni koji su ubili ili pokusali ubiti, sto bi njega onda drzali? Sa kojim pravom?
Nek ga osude, opale ga po dzepu za 2000-3000 KM i mirna Bosna... U nekim dijelovima ove zemlje pishaju po dzamijama, pale ih, bacaju krmece glave u dvoriste, pa nikom nista. Nit je napiso sta nacionalisticki, nit' je srusio katedralu, sve sto je isarano moze se hvala Bogu popraviti i ocistiti! A njega dobro opaliti po dzepu, da se i njemu i roditeljima zanebesa, da mu nikada vise ne padne na pamet da prodje pored katedrale, a kamoli da opet uzme sprej u svoje ruke.
Nek ga osude, opale ga po dzepu za 2000-3000 KM i mirna Bosna... U nekim dijelovima ove zemlje pishaju po dzamijama, pale ih, bacaju krmece glave u dvoriste, pa nikom nista. Nit je napiso sta nacionalisticki, nit' je srusio katedralu, sve sto je isarano moze se hvala Bogu popraviti i ocistiti! A njega dobro opaliti po dzepu, da se i njemu i roditeljima zanebesa, da mu nikada vise ne padne na pamet da prodje pored katedrale, a kamoli da opet uzme sprej u svoje ruke.
-
Cafe Camargue
#5 Re: Legalni kriminal. Cast? - grafiti
Ma ovo ti je demokratska Bosna, država snova.Alkos wrote:Pa poBogu, nece ga sada zatvoriti na mjesec dana jer je sprejom isarao katedralu?! Kad su na slobodi i slobodno se setaju oni koji su ubili ili pokusali ubiti, sto bi njega onda drzali? Sa kojim pravom?
U Širokom nam ubiju sugrađanina, nikom ništa... Ovdje neko napiše dva niđe-veze grafita, treba ga na par godina u Zenicu... Ma predobra je ovo zemlja kakva sve govna njom plove.
- Tvrtko II Kotromanić
#6 Re: Legalni kriminal. Cast? - grafiti
a sta je fazon ovih grafita njegovih, tj. koji im je smisao?
- hubke
#7 Re: Legalni kriminal. Cast? - grafiti
Ja znam lično tog momka. Ide samnom na fakultet (kriminalistika). Pušten je na slobodu a nisam siguran da li je platio novčanu kaznu.
- dingosp0
#8 Re: Legalni kriminal. Cast? - grafiti
yebem ti seljacku vladu, treba usvojiti zakon za ove vandale... ja bi natjero ovog vampira da jezikom brise ovo sto je saro... svakog ovog vandala treba fino ukljuciti mjesec dana radne akcije po gradu...svi fino u uniforme, od zgrade do zgrade idemo cistiti grafite... pa nakon mjesec dana i jednog obroka dnevno, pito bi te ja dali se opet raspolozen za saranje po gradu....
- sodom
#9 Re: Legalni kriminal. Cast? - grafiti
jesi ga pito šta mu ono znači?hubke wrote:Ja znam lično tog momka. Ide samnom na fakultet (kriminalistika). Pušten je na slobodu a nisam siguran da li je platio novčanu kaznu.
- Joey Tribbiani
- respo
#11 Re: Legalni kriminal. Cast? - grafiti
vandalima koji saraju mjesec dana radne akcijedingosp0 wrote:yebem ti seljacku vladu, treba usvojiti zakon za ove vandale... ja bi natjero ovog vampira da jezikom brise ovo sto je saro... svakog ovog vandala treba fino ukljuciti mjesec dana radne akcije po gradu...svi fino u uniforme, od zgrade do zgrade idemo cistiti grafite... pa nakon mjesec dana i jednog obroka dnevno, pito bi te ja dali se opet raspolozen za saranje po gradu....
ubicama dilerima itd mjesec pritvora ili u boljem slucaju zatvora jel
tako je spalo da ces vise dobiti kazne za prelazak na crveno nego da si ubio covjeka